Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 118 minuten / 121 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Richard Donner
Met onder meer: Mel Gibson, Danny Glover en Joe Pesci
Releasedatum: 17 juli 1992
Plot Lethal Weapon 3
"The magic is back again!"
Martin Riggs (Gibson) komt eindelijk de vrouw van zijn leven tegen; de mooie en ruige Lorna Cole, die ook bij de politie zit. Samen met haar en zijn trouwe partner Murtaugh (Glover) gaan ze op zoek naar een corrupte politieman die met een wapensmokkel bezig is. Als Murtaughs familie dan ook nog wordt bedreigd wordt het pas echt serieus.
Martin Riggs
Trish Murtaugh
Rianne Murtaugh
Carrie Murtaugh
FisherKing
Ook weer een goed deel III: Blijven toch zeer vermakelijke films !
mister blonde
deel 1 & 2 waren verreweg de beste delen van de inmiddels 4 films die deze titel dragen plus een steeds opvolgend nummer.
beginscène was erg grappig (let op de
scène, na de credits die op de openingsscène slaat.)daarna werd het allemaal veel minder. mindere badguy, actiescènes die in andere films beter waren/zijn (waaronder deel 1 en 2) flauwere grappen. bovendien heb ik wat tegen renee russo.
oh ja, let eens op de grove continuïteitsfouten die gemaakt worden in dit deel.
2,5 ster met heel veel moeite.
morpheus
Ze werden wel steeds meer 'repetitive'
Deel 3 is niks nieuws onder de zon...
- 2077 berichten
Erg leuk. De Lethal weapon reeks is wat de voorloper van het geweldige" bad boys". Deze buddycopmovie heeft alles wel in zich ;actie ,humor en leuke personages. Het verhaal is natuurlijk flinterdun maar daar gaat het hier niet om. Gibson en Glover zitten in de rollen van hun leven en doen die hier voor de derde keer over. Vermakelijk is deze film wel maar de oppervlakkigheid is soms iets te groot om" lethal weapon 3 "meer dan 3 sterren te laten verdienen. 3*
mister blonde
voorloper? regelrecht jatwerk van de makers van bad boys....
- 2077 berichten
voorloper? regelrecht jatwerk van de makers van bad boys....
mister blonde
bad boys in alle opzichten beter? no way!
bad boys volgt exact dezelfde vertelstijl (eerst komt de misdaad waar het om gaat, dan introductie karakters etc.). 2 vrienden die de gehele film lopen te 'bitchen' jegens elkaar, maar toch ondertussen wel erg veel van elkaar houden. 'komische' gimmicks die (in bad boys) tot vervelens toe terug komen. etc. etc.
dat bad boys deze aspecten gewoon heeft gekopieerd van o.a. (en met name) lethal weapon is nog tot daar aan toe, dat ze dat ook nog stukken slechter doen is wel een kwalijke zaak. stoerdoenerij van 2 acteurs die ,in met name de bad boy films, wel erg op zichzelf geilen. een hoop druk doenerij en bovendien heeft bad boys een veel te hoog videoclip gehalte....
- 2077 berichten
Tja ieder zijn menig. Persoonlijk vind ik de humor in bad boys vele malen( miss wel flauw maar wel leuk) beter, een beter verhaal dan hier, de sfeer is beter en de film is spannender, de chemistry tussen de hoofdpersonages komt daar ook iets beter over. Drukdoenerij vind je in deze film ook genoeg. Maar dit is dan ook mijn mening , ik zie bad boys als een moderne geupdated versie van lethal weapon die lethal weapon 3 op vele vlakken overtreft(ik spreek wel over deze film , de rest van de lethal weapon reeks heb ik nog niet gezien , ik baseer me op deze film).
Saving Pvt. Pyle
Volledig mee eens. Ik haat die RNB/Rap-attitude humor....die slowmotions van schietpartijen met hun armani-shirtjes open, fladderend in de wind zodat je hun borstpartij kunt zien.....om te kotsen gewoon. Zo verschrikkelijk plat kitscherig...
Ik vond Lethal Weapon 3 een baggerfilm, maar toch vele malen beter dan Bad Boyzzzzzzzzz.
Alles aan LW 1 en 2 is beter: de acteurs, de humor, de fotografie, de muziek...
mister blonde
ik vond deel 3 overigens ook de minste uit de reeks. 1 is de beste. vlak daarachter 2. deel 4 was ook minder, maar wel beter dan het derde deel of de bad boys films.
TheRisingSun
Ik vond deze minder dan deel 2,maar niet slechter dan 1!
alexis
de hele LW serie is tof, vooral de chemie tussen murtaugh en riggs en ook die van getz.
deel 3 is zeker explosief en zeer veel jokes en chemie wisselwerking tussen murtaugh en riggs
****
joeri15
LW 3 is de 1e van de 4 die ik zie en als dat de slechtse moet zijn dan zijn die andere wel erg goed
***1/2
mister blonde
alleen de beginscene redt het niveau van 1 en 2. verder wel aardig, maar op alle fronten minder.
djelle
Minder goed dan de eerste. Ik wens wat meer schietpartijen te zien in een actiefilm. (2,5)
Mwah....vond hem nogal gewoontjes. De originaliteit is weg en de rek is er uit. Naarmate het einde toe nogal slaapwekkend.
SuperSideSwipe
Bij dit deel wordt het helaas allemaal wat minder.
Het verhaal is wat suffer. Maar gelukkig blijven Gibson en Glover goed op dreef met elkaar, dus daardoor nogsteeds meer dan het kijken waard.
3,5
otherfool
Vervelend en teleurstellend, dit minste deel van de Lethal Weapon reeks. Ondanks de hernieuwde aanwezigheid van Pesci is het allemaal (actie, grappen, interactie) wel eens beter gedaan. To be missed.
1,5*.
jackie boy100
een leuke film ook heel goed vervolg maar wel de minst goede lethal weapon film
pimp-juice
damn alweer een film die veel te laag beoordeelt word... dit is gewoon een topper goeie spelers geweldig verhaal en leuke humor...
Materny
Inderdaad het mindere deel uit de reeks maar desondanks toch amusant.
Gibson en Glover blijven nu eenmaal een fantastisch koppen en dat zorgt ervoor dat de film niet omvalt.
Over het plot kun je grote twijfels over hebben maar de actie is weer als vanouds.
Zeker niet slecht, maar er had meer ingezeten.
HeatWave
Ik vind het opzich best een leuke aktie film, maar wat is die Joe Pesci af en toe toch een mateloos iritant akteurtje zeg, met dat vervelende stemmetje van hem. Mischien allemaal leuk bedoeld maar hij gaat op den duur irriteren. Danny Glover en Mel Gibson vind ik gewoon geweldig spelen en maken de film ook tot wat het moet zijn, een aktie film met veel humor er in die lekker weg kijkt.
djelle
Gisteren herzien en veel plezier aan beleefd. De actie blijkt wel degelijk voldoende te zijn en de chemie tussen Gibson en Glover blijft erg charmant. Veel leuke humor ook (met een hilarische beginscene), maar soms op het randje van "overdrijven".
De rol van Pesci is af en toe inderdaad wat irritant, maar heeft ook zo zijn grappige momenten. Zijn Ok.. ok... ok - geratel werkt waarempel altijd op m'n lachpieren. De aandacht voor sociale thema's en karakteruitdieping valt overigens wel op hier (komt maar weinig voor in dit genre). Al bij al toch een van de betere actiefilms in z'n soort. Sterretje erbij.
Waku
Ondanks alweer het derde deel blijft de lethal weapon reeks nog steeds smullen om naar te kijken.
Wederom veel vaart, harde actie en een flinke dosis humor. Pesci, Gibson en Glover vormen een gouden trio.
Hoewel de film het zeker niet van zijn verhaal moet hebben maakt de actie en de chemie tussen de drie acteurs het helemaal goed.
Lethal Weapon 3 is opnieuw topamusement..

Lethal Weapon 4
1998

Lethal Weapon 2
1989

Lethal Weapon
1987

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006