• 9.376.014 stemmen

Lethal Weapon (1987)

Actie / Misdaad | 110 minuten / 117 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 110 minuten / 117 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Richard Donner

Met onder meer: Mel Gibson, Danny Glover en Gary Busey

Releasedatum: 23 juli 1987

Plot Lethal Weapon

"If these two can learn to stand each other... the bad guys don't stand a chance."

Martin Riggs (Gibson) en Roger Murtaugh (Glover) zijn in Lethal Weapon elkaars absolute tegenpolen die gedwongen samen moeten werken om een lastige zaak op te lossen. Riggs is een keiharde en onbevreesde moordmachine en Murtaugh een kalme old school agent die alles volgens het boekje doet en die zich voortdurend 'te oud voor dit soort dingen' vindt. Het duo knokt en schiet zich op onorthodoxe wijze een weg door Los Angeles, waar een drugsoorlog woedt.

Martin Riggs

fantastische actie film!

4,0

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

echt een leuke film. De grappen zijn zoals je verwacht maar komen uit leuke invalshoeken. Films waarin twee agenten zo van elkaar verschillen kwa karakter is heel vaak leuk. 4 sterren

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Sowieso een vette Classic! Mel Gibson op zijn best! Wat vormt hij een prachtig duo met Danny Glover in dit eerste deel van de zeer succesvolle vier! Goede actie, heerlijke humor en puur vermaak!

* * * *

avatar van drgonzo

drgonzo

vond het een leuke film

dé buddy film.
vette actie en leuke humor.
op het einde gaat gibson echt los en maakt iedereen hard af!
en dan danny glover die het allemaal niet meer ziet zitten, hahaha
ik vind de titel alleen al cooool.
ik vind deze samen met 4 toch wel de betere uit de serie
laat deel 5 maar komen..

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

leuke film opzich. Heeft wel de spanning en goeie actie, alleen begon het soms echt een beetje te lijken op een normale politieserie de op tv komen zoals baantjer, flikken of Grijpstra en de Gier. Opzich is het politie duo wel grappig, ik kan hem echt niet hoger dan 3.5 sterren geven.

dus 3.5 sterren.

Gewelidge film natuurlijk. heeft meer dan de standaard actie film. Met Mel Gibson op zijn best. en een leuke Danny Glover

I'm too old voor this shit

avatar van dijkieR

dijkieR

zeer goede aktie film

alleen t is toch niet te geloven dat ie er al weer op komt of niet !!!!!!!

t is al jaren t zelfde met die comerciele k.t zenders

godzijdank hebben we internet

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Travolta_Jackson schreef:

I'm too old voor this shit

Ken je de gedenkwaardige scene uit Maverick ook?

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Best aardig filmpje hoewel ik me soms irriteerde aan uitspraken van Mel Gibson. Erg cliche allemaal, standaard verhaaltje, clichematige saxofoonmuziek eronder, gelukkig was het einde niet sentimenteel, dat viel me dan weer mee.

2,5 sterren.

avatar van niethie

niethie

Na al die jaren en tientallen kijkbeurten nog steeds een ontzettend leuke actie komedie, gibson en glover hebben een heerlijke chemie met elkaar het verhaaltje is opzicht niet zo heel bijzonder en inderdaad en klein beetje cliche maar de vele heerlijke grappen, dialogen, one liners en ouderwetse actiescenes maken deze film na al die jaren en kijkbeurten nog steeds leuk. 3,5 sterren

avatar van Saldek

Saldek

Van al de Lethals is dit nog altijd mijn favoriet. De rest vind ik ook om te smullen, maar deze is in de velden van actie, spanning en humor mijns inziens het best in balans. Bijvoorbeeld wanneer Riggs' suicidaliteit even in beeld wordt gebracht is een moment van brute eerlijkheid, de ernst van zijn pijn lijk je bijna te kunnen voelen. En dat afgewisseld met keiharde actie en lekkere humor is dit een film die er van mij mag wezen. De andere Lethals hebben de nadruk meer op bombastiek en humor gelegd. Ook goeie shit, maar vervoering der beleving gaat dan niet verder dan een chippie en een biertje bij de film. Deze van mij een 4 ****.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Vond alle lethal weapons trouwens erg sterke films. Omdat ik niet meer weet welk verhaal juist bij welk nummertje hoort, geef ik ze tot ik ze ooit nog eens terug zie allemaal dezelfde punten.

Natuurlijk is de ene film wat beter dan de andere, maar aangezien ze me 4 mooie avonden bezorgd hebben, krijgen ze allemaal dezelfde hoge punten.

Een goeie portie actie, een vleugje humor, soms onrealistische situaties ten top en de nodige spanning. Kortom: gegevens die elke politiefilm nodig heeft.

Ik moet trouwens dringend eens een Dirty Harryfilm bekijken...

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Lethal weapon.

Een film vol goede actie,spanning en humor.

Mel Gibson zet op geweldige wijze het karakter Martin Riggs neer die altijd de humor in de film kan houden en ook de nodige actie.

Danny Glover zet Roger Murtaugh die net 50 is geworden en veel te verduren heeft op een hele goede manier neer.

Goede actie is er in deze film genoeg met het nodige schiet en knalwerk.

Supergoede film 4,5*

avatar van moviefreakske

moviefreakske

vind de films allemaal wel redelijk goed ,deze blijft den beste vind ik,gistern naar gekeken en ja twas al 3 of 4de keer en tbleef me tog wel boeien ! de actie ook wel top en humor,maar die blijven in de resterende film van lethal weapon ook dus....

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Wat een malle samenvatting. 'Moordmachine'? Dat valt ook wel weer mee. En wat is een bovenbaas?

avatar van Danny2379

Danny2379

geweldige film...heb hier alle delen liggen dus kan weer ff lekker filmpies kijken,

Er was n tijdje sprake van een deel 5 maar mel gibson vond martin riggs teveel op een superheld gaan lijken omdat ie al teveel had meegemaakt.

Iemand nog nieuws daarover of is deel 5 van de baan?

Er is ook een die hard 4 gekomen dus waarom geen lethal 5?

avatar van Jupilerman

Jupilerman

Waar worden die alternatieve titels eigenlijk vandaan gehaald?Lijkt me sterk dat deze ooit ergens als "Dodelijk Wapen" is uitgebracht,om je dood te lachen

avatar van Dirigent

Dirigent

Lethal Weapon films zijn films waarvan je moet houden en als je dat niet doet moet je ze ook simpelweg niet kijken want dan zijn ze heel saai, Mel Gibson en Danny Glover doen het wel erg goed en met name in deel 1 (deze dus.)

avatar van LudoDings

LudoDings

Ik vind Lethal weapon echt een geweldige film reeks.

Vooral voor de tijd toen ze opgenomen zijn, er zit genoeg humor in.

Het zijn erg leuke typetjes.

Echt een geweldige film !!!

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Gewoon een bovengemiddelde actiefilm. Heb de film al meerdere keren gezien maar gisteren voor het eerst op dvd. Verhaallijn is simpel maar leuk verzonnen. Er zit genoeg actie en humor in de film. De acteurs deden het goed. Beeldkwaliteit dvd was ook prima maar ik zelf vond wel dat het geluid op dvd (5.1) wel iets beter kon want op sommige momenten kwam het geluid niet uit de richting van het beeld maar dat is maar een klein minpuntje. Voor de rest is de film zeer aangenaam om te kijken en daarom krijgt die van mij 3,5*.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Heerlijk eerste deel van de fameuze quadrologie. No-nonsense actiefilm, en zoals al vaker aangegeven: dé buddy-film.

Net als in Die Hard een vrijwel perfecte combinatie van actie en humor.

Als je echter liever een geloofwaardige film wil zien, dan vooral deze niet kijken. De ongeloofwaardigheid spat er aan alle kanten van af, wat op sommige momenten irritant kan zijn (zoals bij die kerstbomen-scène).

Echter, in dit genre (actie/humor/buddy-cop) is er geen betere. Zeker niet een reeks van 4.

4*.

inderdaad.

avatar van Bartel

Bartel

Vermakelijke film! alleen jammer van het eindgevecht was zo onrealistisch is maarja het blijft een film natuurlijk

avatar van Marintje

Marintje

Fantastisch duo!

avatar van desteven007

desteven007

Gisteren gezien op tv, nog niet veel films gezien met Mel Gibson maar dit vondt ik een zeer leuke, de actie was ook zeer goed.

avatar van Lad

Lad

Leuke actie, leuke humor, lekker geacteerd...Echt een heel goede film!

avatar van maarten_d

maarten_d

vrij goeje actie films alle 4, prachtige acteer prestaties van Mel Gibson en Danny Glover in alle 4 de Lethal Weapons. (alle 4 een 4*)

Iron Maiden

gekocht op blu-ray. wat een ervaring! prachtig beeld, ik kan wel janken..

avatar van dave

dave

Je moet toegeven, het is goed gevonden dat Martin Riggs suïcidale neigingen heeft in deze film. Het maakt alles veel spannender en intenser, wetende dat hij elke keer tot het uiterste zal gaan.
Beste scène: waarin Riggs blijft knallen op de helicopter die al 200 meter weggevlogen is

Het is een van de weinige echte actiefilms die de tand des tijds moeiteloos doorstaan heeft.