Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
Montorsi
Dan vind ik de 'gewichtsloze' vechtscene met Gordon-Levitt nog wel een stuk memorabeler zelf. Enige wat ik echt goed vond, en dat had nog beter gekund denk ik.
Montorsi
Dat klinkt aldoor in iedere droom? Ik weet het namelijk niet meer zeker.
Sowieso ben ik de film nu heel anders gaan zien, waar ik vannacht wat over ga posten.
Daarmee worden Eames en de anderen in de sneeuwwereld gewaarschuwd dat de kick aanstaande is.
Montorsi
Ik merk dat de film al erg begint te vervagen bij me, want wat zou er mislukt zijn aan de heist?
Montorsi
Hans Zimmer, de onovertroffen koning van goedkoop Amerikaans bombast.
Dat vind ik normaal ook, maar toch was ik blij verrast dit keer, was wel al vanaf het begin nogal bombastisch, maar niet te overdreven en best mysterieus en zuiver. Helaas begon het op het einde toch wel echt te ver door te slaan in allerlei pompeuze climaxen, maar tot zeker driekwart viel het niet tegen.
Montorsi
Hoevaak moet Reinbo het nog uitleggen dan mensen? En als hij dat doet komt er vast wel iemand zeuren dat hij zo veel reageert hier..
Tegenstrijdigheden? Zoals?
Montorsi
Tja dat is toch volstrekt normaal
De ene member vindt dit mooi, de ander weer niet, en die ander vindt weer andere dingen mooi.
Montorsi
Zo ken ik ook een film waarbij de fans altijd één argument aanhalen om alles proberen goed te praten wat de kritische kijker niet zomaar wil slikken.
Je zal wel weten over welke film ik het heb.
Waar je dat wel moet aantekenen dat het daar gaat om een zwarte comedy, lijkt me nogal een essentieel verschil
Montorsi
En zelfs op films met een gesloten eind kan een vervolg komen natuurlijk.
Montorsi
Btw las ook ergens dat er in de film een verwijzing naar '2001: A Space Odyssey' is, kan iemand dat toelichten? b.v.d
De scene waar Fischer z'n vader weer ziet, het sneeuw-level zogezegd. Vond ik zelf althans.
Montorsi
During a recent interview with KCRW in Los Angeles, Nolan said that he hadn’t actually seen Marienbad until after his own movie was completed – but that he enjoyed the film, and was certain that he must have been influenced by the countless other ‘dream’ films influenced by Marienbad.
Vreemd dat iemand als Nolan Last Year in Marienbad niet heeft gezien voordat hij Inception af had. Geloof er eerlijk gezegd niet zoveel van. Hoewel het hele andere films zijn kan ik me maar slecht voorstellen dat hij de film niet kende, en zelfs als dat dan echt zo is moet er toch wel iemand in de omgeving zijn die hem op Marienbad heeft gewezen voordat hij een droomfilm ging maken, of tijdens.
Montorsi
Mensen moeten maar eens gaan inzien hoe goed deze film bedacht is! En als je het niets vind, ben je niet gerechtigd om jezelf FILMLIEFHEBBER te noemen.
Da's makkelijk, kies een film uit die je zelf geweldig vind, en wie dat niet vindt is geen filmliefhebber. Moet een mooie wereld zijn waarin je leeft..
Montorsi
Excuseer mij, maar deze film heeft wereldwijd meer dan 700 miljoen binnengehaald en de pers (de mensen die verstand hebben van films) waren dol op Inception. Dan nog, volgens filmfocus is deze film een van de grote kanshebbers bij de oscars.
Okay, om te zeggen dat je geen filmliefhebber bent als je deze film niet leuk vind is wat overdreven. Maar je kunt me nou niet gaan vertellen dat het een slechte film is.
Totaal betekenisloos dit, moet je je mening dan maar herzien vanwege het succes van een film?
Montorsi
Ik begrijp best dat je met de intelligentie van een paasei deze film 2* of lager geeft, het is niet een film waarbij je in beschonken toestand achterover kunt zitten en die je maar eens van A tot Z volgt.
Zo'n film is het nou net wel. Veel verhaal, weinig diepere betekenissen in beeldtaal en emoties van blockbuster-niveau.
Montorsi
Anderhalve punt aftrek door dat filmpje. Beetje triest, mja.
Hoezo, erg grappig vind ik het ook niet, maar het legt wel aardig de vinger op de zere plek.
Montorsi
Je hebt die mening al, of niet, na het zien/ervaren van Inception. Of het filmpje dan ook wel of niet "raak" is, is van mindere importantie dan het feit dat diegene pas na dit filmpje gezien te hebben tot zo'n conclusie komt (!)
Dat verbaast mij dus. (en volgens mij Harm ook)
Klopt, ik interpreteerde het niet helemaal juist wat HarmJan plaatste.
Montorsi
Nolan is Amerikaan, hij weet de eifeltoren niet eens aan te wijzen
´t word een beetje omschreven als een paradox, maar heel erg motiverend was het niet.
Nolan is een Brit.
Montorsi
Maar de snelheid waarmee je het hoort in die diepere droom is dan weer niet lager. Erg consequent allemaal.
Montorsi
Dat is inderdaad wat ik al meteen heb gezegd, of dat het allemaal sterker maakt kun je je afvragen.
Toch maar niet?
Montorsi
Dat was ter illustratie hoe ik over de consequentie denk...
Per diepere droom ervaren de lieden dat ze steeds meer tijd hebben, dat wil dus zeggen dat hun tijd langzamer gaat dan in werkelijkheid het geval is nietwaar? Maar dan kan het toch niet zo zijn dat ze muziek weer niet langzamer ervaren dan in werkelijkheid het geval is?
Al vind ik het wel vreemd dat je het zelfs 'volkomen' logisch vind.
Montorsi
Mja dat wrikt wat mij betreft nogal, hersenactiviteit is nog altijd wat anders dan wat je in zo'n langere periode kunt uitrichten. In feite is dit nog een heel ander punt waarin de film niet echt logisch voelt, maar dan hebben we het over weer wat anders.
Maar ik snap wat je bedoelt.
Montorsi
Nee, je hebt volkomen gelijk. Het is echt absurd om te denken dat alles dus maar slow-motion moet gaan (omdat het dan qua tijd klopt?). .
Niet minder absurd dan dat het niet in slow-motion zou gaan me dunkt.
Montorsi
Wel vreemd dat deze nog steeds in sommige bioscopen draait maar hij wel bijna op dvd uitkomt.
Er komen nog steeds mensen op af, niet zo vreemd dus.
Montorsi
'Inception' is een film waar de kijker ook even zijn / haar best voor mag doen. Het is aan iedereen om te bepalen in hoeverre dat is of hoe diep je wil gaan.
Inception is een film die je elke minuut bij het handje neemt , daar hoef je echt je best niet voor te doen behalve opletten, en hoe diep het gaat is echt een hype, valt reuze mee.
Montorsi
Ik zou eerder andersom beweren. Het bagatelliserende karakter dat hier alsmaar terugkomt is in mijn optiek wat juist sterk overdreven wordt. Uiteraard is het actie-reactie. Inception is geen creatie van Resnais of Lynch. Maar ook zeker niet van Bay.
In mijn optiek is er niks overdrevens aan. Verder is het zeker geen Bay, maar het is vooral een gevalletje 'veel verhaal-weinig inhoud'. De enige vraag die wordt gesteld is welk gedeelte is realiteit en welk gedeelte is droom. Elk antwoord op die vraag binnen de film die je zou kunnen geven (bijvoorbeeld mbt het einde) levert geen nieuwe vraag om, maar telkens weer dezelfde vraag 'maar is dat dan een droom, en dat, en dat?'. Hoe dit dan zo diep gaat ontgaat me nog steeds. Ik zou het eerder 'breed' dan 'diep' noemen.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption