• 9.379.091 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.782.715)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

Inception blijft een film die steeds blijft boeien bij elke kijkbeurt. dit met dank aan de schitterende cast waar niemand tegenvalt. ook de effects zijn van topkwaliteit en worden op de juiste manier gebruikt, om te imponeren maar niet om te overdonderen. het verhaal is sluw, slim, maar voor wie dit al te moeilijk is geef ik je de raad van gewoon bij films als transformers te blijven. waarom dan toch geen tien want op zich zou deze dat wel kunnen krijgen. de film is wel een gelikte blockbuster maar het enige wat de film nog mist is karakterontwikkeling. buiten di caprio (en zelfs daarvoor moest je wachten tot de laatste 5min) blijven de karakters hun zelve ondanks dat ze in de diepste dromen terechtkomen en ook zichzelf vaak tegenkomen. dit had iets beter gekund. maar toch, Nolan geeft hier een klepper van je welste af: een blockbuster die geen overdonderende actie nodig heeft, maar wel een geweldig scenario, een topcast en een film vol met verhaallijnen die je in je eigen hoofd mag afronden: dat is Inception!

avatar van Ambeeeiir

Ambeeeiir

Toch wel 1 van de beste films die ik tot nu toe heb gezien!

avatar van KingJ

KingJ

bass-9 schreef:

Film steekt goed in elkaar. Maar het gaat er tot aan het saaie toe te diep op in. Bij vlagen te ver gezocht. Misschien het genre, maar mij kon die niet bekoren. Zeker geen top 50 film.

ik sluit me hierbij aan, sommige mensen vinden deze film helemaal de bom maar ik dus zeker niet

avatar van royals

royals

Inderdaad, erg coole effecten, net zoals in een droomwereld. Maar het blijft voor mij een beetje een aaneenschakeling van vaag gefilosofeer. Maar het blijft ondanks dat gewoon een goede origenele film, alleen de hype is voor mij niet gerechtvaardigd

avatar van jack_inthebox

jack_inthebox

Ik lust deze cinema niet. Ik heb er niets op tegen dat je in de tijd reist of in dromen kruipt, maar heb niet de pretentie om zulke onzin te gaan verklaren. Het is onzin, leuk, maar die pseudo-wetenschappelijke saus getuigt van weinig respect voor de kijker.

avatar van nadrin

nadrin

Knappe film zonder meer. Maar ik wil hem zeker nog eens bekijken

avatar van Robi

Robi

Een ingewikkeld verhaal over dromen als een manier om bij mensen in te breken om gegevens te ontfutselen of om juist gedachten toe te voegen om ze op die manier te manipuleren. En dat alles in drie lagen. Dromen binnen dromen. Maar het is allemaal wel mooi vormgegeven en het verhaal is ook wel knap. Net als de acteerprestaties. Een droom in drie lagen. Of misschien is het eigenlijk wel vier.

avatar van slowdrive

slowdrive

Dit is 1 van de beste films ooit, alles was hier goed, het verhaal, de actie, spanning, special effects, soundtracks en ook goed geacteerd door een sterke cast.

Deze film doet me soms ook op mezelf denken, heel mijn leven heb ik ook van die rare dromen gehad, waarvan er een paar zijn die echt een droom was in een droom. En altijd twijfelen of het realiteit is, of maar een droom.

Echt een Top film !

GGMM

Typisch een film voor onzekere mensen die zich graag slim voelen. Een zogenaamd complex verhaal wordt helemaal uitgemolken met een droom in een droom in een droom in een droom. Tjonge, het is wat. Ik vind het een beetje over de top allemaal.

Een concept dat uit de Donald Duck komt overigens.

Ik vind het een vermakelijke actie-film, niet meer niet minder. Ik kan me goed voorstellen dat mensen die het nogal lastig te volgen vonden en blij zijn dat dit ze lukte deze film wat hoger beoordeelden. Daar teren de meeste Nolan-films op.

avatar van NYSe

NYSe

Een concept dat uit de Donald Duck komt overigens.

Nolan pitchte zijn idee een jaar voordat Don Rosa zijn verhaal publiceerde. Het lijkt toeval te zijn geweest...

avatar van Valii

Valii

GGMM schreef:

Typisch een film voor onzekere mensen die zich graag slim voelen.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ik zat nèt over dezelfde zinnen te piekeren, Valii, maar ik geloof toch dat GGMM gelijk heeft. Ik kon zelf deze film maar nèt volgen (en heb hem dus vijf sterren gegeven), maar zodra het wat moeilijker wordt haak ik al snel af. Van de logica die uit GGMM's bericht zou moeten spreken begrijp ik bijvoorbeeld helemaal niets.

Valii schreef:

Wat snap je niet?

GGMM schreef:

Typisch een film voor onzekere mensen die zich graag slim voelen.

GGMM schreef:

Typisch een uitspraak van iemand die zich slimmer voelt dan anderen. Met nadruk op "voelt".

avatar van stfuympos

stfuympos

Stephan schreef:

Typisch een uitspraak van iemand die denkt de wijsheid in pacht te hebben. Met nadruk op "denkt".

Stephan

Zo kan je het ook zeggen ja.

Stephan schreef:

Absoluut niet. Ik word alleen een beetje moe van mensen die zo uit de hoogte doen over hoe ontzettend diepgaand het allemaal wel niet is. Dat valt allemaal wel mee.

Stephan

Dat klinkt beter. Want enthousiast is nog niet 'dom' of 'onzeker'.

avatar van horizons

horizons

GGMM schreef:

Zekers. Het verhaal van Inception wordt kundig gebracht maar is niet ontzettend diepgaand.

avatar van Nicole_1989

Nicole_1989

GGMM schreef:

Dus zelf uit de hoogte gaan doen tegenover mensen die volgens jou uit de hoogte doen? Over 'de pot verwijt de ketel' gesproken...

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Een concept dat uit de Donald Duck komt overigens.

Door zulke onzin te verkondigen, ben jij juist degene die onzeker overkomt.

Onzekere mensen hebben er namelijk een handje van om iedereen over een kam te scheren. Beetje jammer om aan de hand van een film mensen te beoordelen.

Wat vind jij ervan als ik aan de hand van de nummer 1 in jouw top 10 ervan uit ga dat jij een zieke geest hebt? Vrij bekrompen gedachte toch?

avatar van Thortom

Thortom

Gisteren nog eens bekeken.

Toch wel een goede film waar je zeker moet blijven opletten om alles goed te kunnen volgen.

avatar van harrynebbus

harrynebbus

Gewoon een Fantastische Mindfuck film die geniaal bedacht is door de broer van Nolan.

Ben een enorme fan van Nolan die keer op keer bewijst dat hij in de top thuis hoort!

avatar van LeeGer

LeeGer

Prima film. Mooi gefilmd, goed geacteerd, origineel verhaal. Is het zo ingewikkeld en diepgaand? Valt volgens mij allemaal wel mee. Al kan het verhaal natuurlijk nooit echt eenvoudig zijn als je het hebt over dromen in dromen in dromen. Je moet er dus wel bijblijven. Maar dat kost bij deze film geen enkele moeite.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

LeeGer schreef:

ik wou dat ik het zelfde kon zeggen.

heel mooi.en voor een deel begreep ik het wel.maar je kan het me toch niet kwalijk nemen dat ik of wie dan ook eigenlijk de ballen of tollen van begreep?

avatar van horizons

horizons

Zo lang je maar verder dan de tol kijkt op het eind komt het wel goed.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Origineel verhaal! En zeker ook spannend. Acteer werk uitermate goed. Zeker een topper.

avatar van Walter White

Walter White

Ik heb Interstellar gekeken en vind deze film Inception vele male beter

avatar van psychopath

psychopath

Meesterlijke film, de eerste film die ik gelijk 2x achter elkaar gekeken heb. Als beoefenaar van lucide dromen is dit te gek en komen er veel dingen overeen, daar heeft een deel van de film dan ook ze concept vandaan.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Enkele maanden geleden liep ik de bios uit met het idee dat Interstellar de ultieme Nolan is, maar nu, na de eerste herziening van Inception twijfel ik. Hij krijgt ditmaal in ieder geval de volle mep: een ronde 10.

Hoge boom Nolan vangt op deze site veel wind van mensen die wanhopig hun autoriteit willen laten gelden, maar hier kun je toch eigenlijk niet om zijn genialiteit heen. Hoe hij hier in een enorme Hollywoodproductie op vrijwel alle niveaus in de roos schiet is van een zeldzaam niveau. Het geniale verhaal met het einde dat je doet doorfilosoferen, de zorgvuldig uitgezochte cast die geen steekje laat vallen, de schitterende special effects, de zeer krachtige Zimmer-soundtrack...

Nee, misschien is dit toch wel zijn absolute meesterwerk.