Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
Neder0001
Wat het grappigste dan is is dat veel ideeen van de film "gestolen" waren uit sci-fi klassiekers zoals Blade Runner en The Matrix. Maar hij was erdoor geinspireerd dus gestolen is dan een groot woord. Dat zei hij zelf. Ik vind dat helemaal niet erg want wat mij betreft zit het zo: als een film beter is dan andere films waar hij van geinspireerd was dan vind ik het beter. Dan zal het ook succesvoller worden. Maar als dat niet het geval, dan wordt het een regelrechte flop. Bij Inception niet het geval. Bij Inception zal je The Matrix bijna vergeten. Persoonlijk verkies ik Inception over The Matrix. Ik vond The Matrix trilogy wel cool, maar niet
Nou nou, zo kan ie wel weer. Inception is een aardige film maar niet meer dan dat. Je kunt inderdaad overduidelijk merken dat deze film is geïnspireerd door The Matrix en daardoor verliest het al een beetje originaliteit. De eerste Matrix film is sowieso beter dan dit.
ErickZonderK
Dat is natuurlijk een persoonlijke mening van mij.
Arbil
Net voordat het tolletje valt op het eind.. kappen ze het af.
Was dus geen droom.
Geweldig spektakel. Alleen al visueel is het achteroverhangen en genieten. 4,5*
stefan dias
Hmm. Misschien knelt daar het schoentje. Op de één of andere manier ben ik nooit een fan van dingen die Jan en alleman bekoren.
Wat ben jij conformistisch in je anticonformisme.
Ik ben Jan, noch alleman.
Ik weet niet of het een film for the ages is , maar als ze dan toch een pak poen uitgeven aan een film vind ik het wel leuk dat ze enerzijds een oeroud cliché brengen (de heist) maar het verhaal toch net iets interessanter weten te maken, goede acteurs gebruiken en alles er geweldig uit laten zien.
Hedendaagse cinema maar toch het betere werk.
Stephan
Wat een negativisme... En wat een kul om de visie en de fantasie van één iemand te "toetsen" aan de "realiteit" of de fantasie van een ander.
Critici zullen (op een enkele uitzondering daargelaten) snel vergeten worden. Kunstenaars daarentegen blijven ons soms millennia bij.
Da's toch altijd de dikste vinger naar dat soort volk...
Je wil die mislukte goochelaar Nolan toch niet als kunstenaar aanmerken mag ik hopen....
AC1
Natuurlijk is het negatief maar ik ben blij dat ik niet de enige ben die de film zo bekijkt. Anti-cinema verdient negatieve kritiek!
lexiepexie
leuke actie, vette graphics maar waarom en wie zaten er nu toch steeds achter ze aan????
gmx
Donald Trump gejammer
Heb zo'n idee dat Donald Trump *juist* van simpele pulp als Inception houdt. Tenminste, zo schat ik 'm in. Dat geldt natuurlijk voor de meeste Amerikanen, doorgaans simpel smaakloos volk, hehe. Tis niet voor niks dat arthouse zo groot in Europa is.
Stephan
Zegt de man die een Amerikaan als avatar heeft...
AC1
Trump, ja, maar ook Jan met de pet en blijkbaar alle filmkenners, groot of klein. Nolan verbergt zich al geruime tijd achter het verhaaltje. Laat dat nou net datgene zijn hoe de meeste mensen (niet alleen Amerikanen) naar cinema kijken.
Madecineman (moderator films)
Pff... Alsof art-house altijd zo boeiend is en goed doordacht, kent net zo goed zijn vervelende cliches. Beter goeie popcorn dan slechte art-house hoor.
Niks mis met het vertellen van een goed verhaal via film (en dat is moeilijker dan nu wordt voorgedaan hier door sommige).
Maar het verhaal wordt helaas niet goed verteld. Aan de ene kant wordt alles op lbo nivo voorgekauwd, terwijl het qua uitwerking verzand in weinig bijzondere shoot outs en gedateerde James Bond actiescenes. En dan is er ook nog eens geen enkele chemie tussen de personages. Nee, dit is allemaal gewoon erg matigjes.
Madecineman (moderator films)
Nah, vind ik ook overdreven. Ik ga ook niet helemaal mee in de Nolan en Inception hype maar uiteindelijk vind ik dit toch een prima vermakelijke film, ik ga alleen niet zitten graven naar diepere lagen en betekenissen want die zitten er imo gewoon niet in.
Madecineman (moderator films)
Btw, Trumps favoriete film is Citizen Kane... Veilige keuze en weinig verrassends maar geen pulp iig
Denk dat hij gewoon aan een assistent heeft gevraagd welke film hij moet kiezen. En als hij zelf voor Kane heeft gekozen is het vast om de verkeerde redenen. Hij lijkt mij meer een Xanadu type dan een Rosebud type
Redlop
Inception is een feest voor de geest die een keer zin heeft in esthetisch entertainment. Een soort kijkplezier dat ik al lang niet meer gehad had. Bayern Munchen zonder Louis Van Gaal zeg maar.
Madecineman (moderator films)
Nou ja de entree van Trump Tower is wel pure Amerikaanse kitsch iig.
Redlop
...terwijl het qua uitwerking verzand in weinig bijzondere shoot outs...
Met alle respect maar waar heb jij ooit vergelijkbare shoot outs gezien? Dat zou ik graag willen weten, want dan schrijf ik die op voor mijn To See-list. Scenes zoals die van Parijs vond ik in mijn kennelijk beperkte filmkennis toch redelijk bijzonder.
Ik zou zeggen begin met Heat. En dan heb ik het niet over vergelijkbaar, maar stukken beter. Verder natuurlijk Hard Boiled, Face off, Punisher 2, Smoking aces en tal van dat soort films. Was er uberhaupt iets bijzonder aan die shoot out. Zoals gebruikelijk werd er toch geen enkele good guy geraakt. En je wou toch niet ontkennen dat die sneeuwscene een gevalletje James Bond jaren 70 was?
En vergeet die Sony Brava commmercial ook niet. ( met die verfexplosies)
Enkel die zweefscene was mooi en origineel, rest gewoon totaal niet.
Dom had de avond ervoor gewoon "For you eyes only" gekeken. Verklaart alles
Maar maakt de film er niet beter op. Hij had beter Inland Empire of Debbie does Dallas kunnen kijken.
Dom had de avond ervoor gewoon "For you eyes only" gekeken. Verklaart alles
Of On Her Majesty's Secret Service nog eerder. Waar Reinbo Shoot outs zei, verstond ik Shots. Vandaar de miscommunicatie, want als shots zoals die van Parijs niet zijn, dan heb ik heel wat gemist kennelijk.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption