Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
synec
Ik vind voor een film als Inception 60 miljoen een zeer mooi openingsweekend, zeker met al die familiefilms in de top box-office nu. Deze film is geen remake, reboot,... maar een volledig nieuw, origineel idee, dat er zelfs raar uitziet. Dat schrikt meestal mensen af. Die 60 miljoen is echt ni zo laag hoor. Maar ik denk dat 'word of mouth' deze fim goed zal doen. Deze is trouwens Leo's meest succesvolle openingsfilm tot nu toe. Daarvoor was het Shutter Island met 40 miljoen.
88Fabian
Heb de persviewing gezien, dus kon al stemmen. Gaat dat zien mensen, prachtige film!
Zal je een korte review kunnen schrijven voor ons?.
Ook Inception (2010) lijkt me een
film ...
Zou het? (geintje)
AHWA
DiCaprio is ook niet meteen een goeie reden om de film te kijken,
Juist wel. Samen met Levitt de acteur voor de toekomst (en het heden
Tonypulp
Naomi Watts
Acteur voor de toekomst? Wat mij betreft loopt er op dit moment geen betere rond dan DiCaprio.
AHWA
Vandaar dat (en het heden)
Bla
Ik hoorde dat Nolan deze extra moeilijk te begrijpen heeft gemaakt zodat mensen vaker naar de bioscoop gaan.
88Fabian
Ja slim toch,hij heeft terminste de capaciteiten om zo'n film te kunnen
maken.
Johan24
Lijkt me een toffe film hoor. Ik las in de krant dat het script vele malen ingewikkelder is dan de film zelf. Het zal mij benieuwen.
Alleen een beetje vreemd dat de hoofdrolspeler Dom Cobb (domkop) heet...
timbo_
Schrijf je voor een blad, omdat je naar de persvoorstelling mocht
Kranten, filmsites, tv-gidsen en andere bladen die er iets mee willen zijn allemaal op persvoorstellingen. Ik denk wel eens af en toe dat je zelfs met een kleine filmblog al bijna binnenkomt.
Juist wel. Samen met Levitt de acteur voor de toekomst (en het heden
Onder leiding van Scorsese vind ik hem redelijk onuitstaanbaar. Verder ook nooit een echt goed acteur gevonden.
AHWA
Mwah, vindt hem heel goed in The Aviator anders, maar ook in Body Of Lies is hij heel sterk. Vind hem de laatste tijd in elke film wel goed, alleen in Revolutionary Road wat minder.
Maar toch blijft dit voor mij een topcast.
Critic A.O. Scott of the New York Times says of Inception:
Jammer maar het bespaart me wel de prijs van een bioskoopticket.
....
MyOwnStyle
Herinner me die Watanabe nog uit The Last Samurai... Vond hem daar toch sterk in acteren.
DiCaprio heeft in zijn recentere films bewezen dat hij een erg sterke acteur is. Denk trouwens ook maar Shutter Island en Blood Diamond...
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Yap. Hij heeft in Blood Diamond ook niet voor niets die oscarnominatie gekregen hè? Ik vind hem ook altijd wel leuke rollen neerzetten.
En op IMDb... gaat nog steeds erg lekker, een 9.4 met 20 000 stemmen (een verhoging ten opzichte van de 9.3 van gisteren). Ik vraag me af of deze film nog onder de 9 gaat zitten!
@ AC1,
Geef je hem geen kans gebaseerd op dat? Ik las juist wel dat de film de impact zou kunnen bereiken van Blade Runner en 2001... over tijd natuurlijk. Want die beide films hadden die 'impact' toch ook niet bij hun release... wel 2001 misschien wel. Voor die 'impact' moet je een film tijd geven denk ik. Ik heb een paar reviews van 2001 van vroeger bij hun release gelezen... en wow die waren ook fout.
Critic A.O. Scott of the New York Times says of Inception:
Jammer maar het bespaart me wel de prijs van een bioskoopticket.
....
Ga toch spelen
AC1
Heb je mijn knipoog gemist? Haal die dollartekens nou toch eens uit je ogen!
MrHorror
ik heb ook redelijk vernietigende recensies gelezen over 'inception', maar mij lijkt dat niet meer dan normaal. ik bedoel, ik heb het nog nooit meegemaakt dat iedereen unaniem (en dan dan bedoel ik ook echt iedereen) positief is over een film..
AC1
Daar gaat het niet om. De NY TIMES is juist heel positief (****/*****) maar zegt dat het geen nieuwe 2001 of Blade Runner zal worden. Iets wat ik al wist op voorhand (door de stijl van Nolan) en wat continu wordt bevestigd door reviews en de vele reacties (positief en negatief) op het net.
Meeste reacties (verzameld op RT) zijn laaiend enthousiast. Blade Runner werd destijds (in 1982) zowat overal de grond ingeboord. Misschien dat het met Inception net andersom zal zijn? Ik vind TDK of Memento er ook op achteruit gaan met elke kijkbeurt.
the-hague-pride
sommige hebben de film afgekraakt omdat ze er niks van snappen
dus of dat nou een goed idee is
synec
Wel, we moeten toch eerst vele jaren wachten om te zien of Inception de nieuwe Blade Runner of 2001 zal worden... ik zeg niet dat het zo zal zijn, zoiets kun je onmogelijk nu al zeggen. En de negatieve reviews zeggen meestal dat ze de film gewoon niet hebben gesnapt... (meestal door een volledige foute interpretatie) die zelfde reviews vond je vaak terug bij 2001 en zeker bij Blade Runner... en kijk nu waar ze staan. Een ander perfect voorbeeld is ook Vertigo. Maar ok, Inception wordt helemaal niet in de grond geboord... maar toch. Misschien wordt Inception wel beter met elke kijkbeurt en zullen de mensen er ook anders naar kijken over de jaren. Dit kan idd ook negatief worden.
Maar ik ben het wel met je eens dat TDK er op achteruit gaat met elke kijkbeurt! en Memento vind ik overrated, het is alleen origineel door die slimme truck (dat wel werkt!) om hem achterwaarts te vertellen. Ik heb Memento in reverse ook gezien en die film stelt dan niets voor. Het blijft toch een hele goede regisseur met hele leuke films... en je moet Nolan toch een beetje dankbaar zijn voor wat die voor Hollywood nu doet. En zijn beste film gaat zeker nog komen. (Of is dat Inception
?)
Bartt88
Ik zie 13 stemmen en er is maar één iemand die echt een stukje over de film heeft geschreven...
daar in hollywood,en dan ga je lopen zeiken.
Ik snap die opmerking echt totaal niet. De man past perfect tussen al die andere kleurloze actie/thrillerregisseurs (Zwick, McG, Scott, Donaldson, Burger, etc...) . Zie ook totaal niet waar hij zich in onderscheidt ten opzichte van anderen.
rokkenjager
Oeh. Box-office is eigenlijk nog best wel laag. 60 miljoen in het openingsweekend. Ik moet zeggen dat ik toch wel tien á twintig miljoen hoger had verwacht.
Gezien de marketing en ingewikkelde verhaallijn is dit best een goede openingsweekend. Bovendien is het een groeiertje. Avatar deed het ook niet gigantisch goed in zijn openingsweekend, en kijk waar die film nu staat.
Nolan is toch echt wel een trapje boven jouw genoemde regisseurs. Zowel qua actie, verhaal en acteerprestaties overstijgt hij die regisseurs. Daarnaast is Nolans stijl veel herkenbaarder en schrijft hij zelf zijn scripts, waardoor z'n films al meer richting een auteur gaan.
88Fabian
Ja ik weet echt niet wat ik hierop moet zeggen eigenlijk,dus jij vindt hem
er precies tussen passen?,heb je sowieso weleens een film van hem
gezien dan?,of heb je er alleen naar geluisterd?(trouwens zelfs dan zou je beter moeten weten)
of je hebt bij het bekijken van zijn films de films halverwegen afgezet.
Tonypulp
Kun je anders met argumenten komen ipv verwijten richting andere? Zou wel willen horen waarom hij zoveel beter zou zijn dan een Scott.
wimnoot
Nolan was wel de laatste die Heath Ledger liet schitteren, TDK was daarom zo'n hype. De rest van zijn euvre is aardig, maar behalve dat hij nu erg populair is, denk ik ook niet dat hij zich erg onderscheid van zijn eerder genoemde collega's. Maar dat maakt mij niet uit, ik ga er gewoon heen a.s. vrijdag.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption