Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
Klont
EINDELIJK Inception kunnen zien.
Mijn verwachtingen waren hoog gespannen, maar die heeft deze film gewoon waar kunnen maken!
Wat een topfilm
en een zeer goed einde ook nog eens
. Daarom gewoon een dikke 5*.
the new guy
Ik vind het gewoon onzin om dat weinig verrassende eind te zien als minpunt. Dit verhaal verdient naar mijn mening geen gesloten eind. Als alles op z'n pootjes terecht zou komen en Leo kon maandag aan de slag bij de bakker (bij wijze van spreke) hadden jullie dat als een slecht eind gezien.
Ik zie het ook niet als een groot minpunt. Het is enkel mijn tegenwerping op mensen die het eind zo sterk/bijzonder vinden..... Dat vind ik het namelijk ook niet.
Leo1954
- 2073 berichten
Film met veel special effects. Al dat gedroom maakte het voor mij niet spannender, maar ik houd dan ook niet van dromen in een verhaal. Voor een grote Amerikaanse film zit de film best vernuftig in elkaar en natuurlijk mag het eind goed al goed niet ontbreken. Leonardo DiCaprio speelde goed, dat vond ik dan ook gelijk de enige die dat deed. Was eigenlijk wel blij dat de film was afgelopen en dat is toch geen goed teken.
stefan dias
Vind ik ook niet. Het is gewoon een (voorspelbaar) grapje van Nolan volgens mij, waarmee hij blijkbaar toch heel veel mensen in de maling heeft kunnen nemen.
ExToR
Net gekeken en ben enorm verrast. Een ontzettend mooie film, met een prachtig uniek verhaal. Er wordt mooi gespeeld met het raadselachtige concept van dromen. Baseer hier een film op waarin blijkt dat jij in een droom een eigen wereld kan bouwen, of anders gezegd, dingen naar je hand kunt zetten en je hebt een publiek.
Zeer apart uitgekiemd verhaal, waarin over werkelijk elk klein detail is nagedacht. Het bouwen van een droom in een droom, waarin je een droom bouwt waar je tot slot als laatste redmiddel nog maar even een droom inzet, zal waarschijnlijk ook niet binnen 2 tellen uit de hoge hoed getoverd zijn. Het verhaal heeft mij (in tegenstelling tot verhalen die ik over deze film hoorde) echter niet echt weten te verwarren.
Mocht het al duidelijk zijn dat het verhaal mij wist te pakken, ook de special effects mochten er zijn. Normaal houd ik hier dus echt helemaal niet van, maar bij deze film pasten ze prima in het verhaal en zag het er schitterend uit.
Naast het verhaal en de special effects, waren ook de acteerprestaties niet mis. Had niet veel minder verwacht, Dicaprio is natuurlijk niet de minste en ook Ellen Page staat in mijn persoonlijke lijst der groten.
Al met al een zeer goede film, die hoog in mijn persoonlijke top 10 terecht is gekomen. Ondanks kleine puntjes van kritiek, die je eigenlijk altijd wel houd, kan er niet minder dan 5* voor geven.
p.s. Nu ik toch over deze film zat na te denken. Hoe is het eigenlijk mogelijk dat wanneer het busje over de rand van de brug rijdt, de eerste droomlaag dus loskomt van de zwaartekracht, maar in een diepere laag (tijdens de schietpartij bij de bank) de zwaartekracht wel intact blijft?? Een laag boven deze droom is toch gewichtsloos, dus zou het in de diepere laag toch ook zo moeten zijn?
LASTIG.
Grtz
Goede film! wel met je koppie erbij blijven, maar de film heeft me wel geboeid. Mooie special effects en acteerwerk is goed.
jeeke21
Inderdaad ! Gewoon een super film waar je wel met je gedachten moet bij blijven ! Prachtige actie scenes en speciale effecten .
En aangezien in en droom alles mogelijk is , laat staan in een 3 lagen droom dit zwaartekracht effect totaal geen invloed hoeft te hebben op de andere lagen.. Kan het me wel dromen !
Fantastisch idee met prima acteerprestaties van Dicraprio , Ellen Page en alle andere acteurs...
Joän
2 sterren voor acteerwerk en special effects.
De film, kon er niet goed in komen, begreep de eerste 15 minuten helemaal niets van deze film. Ik dacht eerst in de richting van The Matrix, maar dat was het ook niet echt.
Verhaal viel tegen en voor mij zat er totaal geen spanning in.
Maar goed, over smaak valt niet te twisten.
JohnWilliams
Waarom, beste John Williams, kan je niet begrijpen dat er zoiets bestaat als een eigen mening? Ik bepaal zelf wat ik slecht vind en hoe ik dit beoordeel, en niet jij. Ik hou van dit soort films maar niet van Inception.
Dit is een discussieforum, als we het overal met elkaar eens zijn was er geen reet aan.
JohnWilliams
En ja, mensen die 0,5* voor deze film geven snap ik niet...er zijn zat elementen in deze film die al meer dan 0,5* ster waard zijn.
Christopher Nolan is zo'n regisseur die films weet te maken met leuke ideeën. Als dat ook nog eens de uitwerking helemaal super is, zoals bij The prestige, dan heb je een superfilm. Voor veel mensen schijnt Inception dat ook te zijn en gisteravond hoopte ik natuurlijk vooraf dat ik ook tot die groep zou gaan behoren. Helaas moet ik nu echter concluderen dat dit niet zo is en viel de film mij lichtjes tegen.
Is Inception dan zo'n slechte film? Nee zeker niet. Het idee is best goed en de opzet van de film op zich ook wel. Als je goed oplet is het allemaal wel te volgen. Er zit een hoop dialoog in en juist daarbij moet je goed opletten om het hele concept enigszins goed te kunnen begrijpen. Ik vond het geheel wat minder boeiend dan gehoopt, misschien ook omdat ik gehoopt had dat er meer van die sterke stadsontploffende scènes in zouden zitten. Dat moment is wel erg mooi, al kende ik die scène ook al uit de trailer. Verder valt het op visueel vlak enigszins tegen.
Het acteerwerk is verder wel redelijk tot goed. Ellen Page is degelijk en Di Caprio doet het naar behoren, al heb ik hem wel eens beter gezien. Het beste vind ik dan nog Cilian Murphy, een acteur die nu ook eens in een echte kaskraker de kans krijgt om zijn kunnen te laten zien en dat erg goed doet. Hopelijk zien anderen dat ook en krijgt hij de kans om in meer van dit soort grote films te gaan spelen, want ik vind het een erg goed acteur.
Uiteindelijk is het geheel nog best vermakelijk en verveelt de film ondanks zijn speelduur eigenlijk nooit. Helaas wist de film mij verder totaal niet te raken, mede door het feit dat de personages mij niet zo heel veel deden. Ook miste ik de humor in de film. Toch scoort de film dan nog wel makkelijk een voldoende, vanwege het vermaak en het interessante verhaal, waar echter mijns inziens op een andere manier nog wel veel meer uit te halen moet zijn. Maar goed dromen mag toch of niet?
@ JW: Nogmaals ik en anderen beoordelen een film niet als een optelsom van diverse elementen maar op basis van de totale beleving. Als die ruk is, valt een 0,5 toch prima te verdedigen.
mixmaster
ongelooflijk om zo'n verhaal te verzinnen en er vervolgens ook nog zo'n prachtfilm van weet te maken.
briljant uitgewerkt op alle punten die een topfilm behoort te hebben.
echt zo'n film die als je hem nog een aantal keren bekijkt , toch weer iets meer ziet of nog niet doorhad .
the new guy
Ok, eens.
JohnWilliams
Ik vind persoonlijk dat de camerabeelden, de cast en vooral de muziek de film tot een hoog niveau hebben gebracht.
Dan is jouw 1,0* voor de New World niet te verdedigen. Het camerawerk en art Direction alleen al zijn goed genoeg voor 4*...
Voor de rest heb ik in mijn eerste review al aangegeven dat ik de cast matig vind en het camerawerk saai. Muziek was me ook te veel van hetzelfde. Maar zoals ik al aangaf, ik geef geen punten voor onderdelen of ze moeten echt van zodanige kwaliteit zijn dat het mijn beleving versterkt. Hier vond ik alles gewoon van standaard blockbusterniveau. Technisch knap, maar artistiek gezien armoedig.
JohnWilliams
The New World vind ik zo saai dat ik hem niet heb afgekeken.
De muziek was ook boring en INCEPTION was alles behalve boring.
Toch geef je nog 1,5* dus toch ONTZETTEND slecht vond je hem nou ook weer niet Reinbo.
JohnWilliams
Ja, maar Reinbo kijkt naar de totale beleving...
1. waar bemoei je je mee
2. dan mag ik er toch nog wel over discussiëren met Reinbo.
AC1
Je kunt moeilijk ontkennen dat er een hoop te zien valt in deze film, maar het kan dat de setting en de special effects je niets deden. Daarin verschillen we dus (enigszins) van mening.
Een hoop te zien? Hmm, even denken ... Nee, ik heb eigenlijk alleen maar heel oninteressante dingen gezien. Standaard camerawerk, een niet erg boeiende of intrigerende setting, een typische Dicapro, allemaal oninteressante karakters, wat James Bond actie, bij wijlen zeer slechte choreografie. Ja, de omgekeerde stad was natuurlijk wel indrukwekkend maar dat vind ik maar een klein lichtpunt. Nolan heeft verassend weinig ruimte geboden voor het visuele aspect van Inception. Het was hem alleen maar om het basisidee te doen, de puzzel, het verhaaltje. Laat dat nou net die dingen zijn voor mij geen boeiende cinema opleveren. Ik was zelden zo boos of teleurgesteld na het kijken van een film. Films zoals Inception zijn de nieuwe tendens in Hollywood en het publiek vindt het geweldig. Het gaat de verkeerde kant op.
planet_of_death
1. waar bemoei je je mee
2. dan mag ik er toch nog wel over discussiëren met Reinbo.
Waar bemoei je je mee? Gast we zitten op een discussiesite. Tuurlijk mag jij dat maar ik mag dat toch net zo goed?
ExToR
Tsja, moet wel zeggen dat de discussie die hierboven gaande is nooit zal eindigen. Uiteindelijk zal iedereen zijn mening hebben, maar ben het sowieso niet eens met de 0.5 of 1* stemmers. Het is niet zo dat wanneer je het een mindere film vond je op 0.5 moet drukken en als je het wel een leuke film vond op 5... het gaat hier simpelweg om afwegen. Kijk eens niet naar enkel naar de uitvoering, kijk ook eens naar het concept, naar de acteerprestaties, naar de setting... ga zo maar door.
Persoonlijk ben ik van mening dat echt alleen de allerslechtste film een 0.5 of 1 ster verdient en dat is deze film toch zeker niet??
The New World vind ik zo saai dat ik hem niet heb afgekeken.
De muziek was ook boring en INCEPTION was alles behalve boring.
Ik vond m ook niet ontzettend slecht, maar wel een flinke tegenvaller.. Kan ook erg goed begrijpen dat mensen m wel goed vinden.
Heb er nu wel genoeg over gezegd.
horned_reaper
Al die mensen die hier onmogelijke discussies voeren
Zeker zaten er een paar dingen in die discutabel zijn..... maar al met al is dit gewoon precies wat een goede film hoort te hebben.
Ik heb vanmiddag in de trein nog lang nagedacht over een aantal vragen die ik had bij de film.... pas in de trein realiseerde ik me pas dat deze punten wel degelijk uit waren gewerkt in de film... alleen is het me tijdens de film zelf wat ontgaan door de hoeveelheid informatie die binnenkomt.
Mensen die hier zware onvoldoendes voor geven zal ik verder geen kwaad over spreken. Echter zouden deze personen zich wel moeten beseffen dat oneindig hier discussiëren hun eigen tekortkomingen soms alleen maar bloot legt. Deze personen kunnen zich gewoon slecht vinden in een dergelijke uitgewerkte film en daar heb ik respect voor als ze dan ook zelf beseffen dat ze niet moeten reageren bij dergelijke films.

MoFeDu
Persoonlijk ben ik van mening dat echt alleen de allerbeste film een 5 verdient en dat is deze film toch zeker niet??
Een betere samenvatting van de zich 137 pagina's voortslepende discussie is eigenlijk niet denkbaar.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption