Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...
- IMDb (8,8 / 2782038)
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
AC1
Persoonlijk ben ik van mening dat echt alleen de allerslechtste film een 0.5 of 1 ster verdient en dat is deze film toch zeker niet??
Nogmaals, ik geef punten naargelang mijn emotionele reactie op een film. Mijn respons bij Inception was bijzonder negatief. Ik heb er niets maar dan ook NIETS goed kunnen uithalen, en nog belangrijker, als dit de nieuwe koers is die cinema inslaat, dan haak ik af. Voor diegene die niet weten over welke koers ik praat, ik heb het over films zoals The Departed, The Dark Knight en Shutter Island. Cinema herleid tot een 'verhaaltje' en vertelt in een snel tempo. Blijkbaar is het iets waar het publiek graag en vrijwillig voor in zwijm valt. Deze film doet daar nog een schepje bovenop.
chevy93
Donnie Darko is even "quasi-intelligent" als deze film. Enige verschil is dat je bij DD iets meer zelf moet nadenken en er geen uitleg van een half uur is.
AC1
MoFeDu
Dan kan je elke film wel quasi intelligint noemen, vind donnie darko toch een stuk intelligenter in elkaar steken.
planet_of_death
Het verhaal van Donnie Darko is onwaarschijnlijk goed en niet zo geforceerd moeilijk als dit verhaal.
MoFeDu
En legt zichzelf op een compleet andere manier uit, alleen die manier is al intelligent.
Fortune
Tuurlijk wel, Inception legt alles uit. Donnie Darko moet je nog nadenken/puzzelen.
planet_of_death
O jawel, in Inception voelt het verhaal gigantisch geforceerd aan à la Nolan. Donnie Darko heeft dat absoluut niet.
chevy93
Donnie Darko moet je nog nadenken/puzzelen.
Threeohthree
Fortune
Meh, zijn allebij vrij eenvoudig, gewoon Inland Empire kijken
Ga ik toevallig vanavond doen.
gatygun
ga dan lekker een boek lezen ofzo. Die films die jij opnoemt zijn gewoon goed tot uitstekend. net zoals deze film.
Het wordt natuurlijk samen gevat. Ik ga toch zeker niet 10 uur naar een film zitten kijken, waar elk klein rot dingetje in voor komt. Wat leuk is voor het boeken publiek, maar niet voor een cinema publiek.
Misschien moet je, jezelf is afvragen of je het zelf wel snapt. Want een 0,5 geven slaat helemaal nergens op.
Ik geef voor jou opmerking een 1 en je uitleg een 0,5.
De film is gewoon uitstekend stukje werk, mooi flotjes. niet te lang. goed geacteert. Spannend, interresant. Mooi geluid erin etc.
Dikke 4,5.
Echter zit ik nog steeds te denken over het einde:
je zag het tolletje niet omvallen, was het nu een droom wereld of niet?. hij zag de kinderen zijn gezichten. Dus tja
iemand?
licht ff toe
chevy93
De echte vraag is: Hebben we de echte wereld überhaupt wel gezien?
planet_of_death
Die staat nog op m'n lijstje.
alex67
geweldige film was zeker bioscoop bezoek waard.
Je moet er wel bijblijven om het verhaal te blijven snappen. jammer van de pauze.
Tristan Scelso
Vond hem beetje tegenvallen. Sommige scene's een beetje te uitgekauwd. Ik ben ook van mening dat er iets minder uitgelegd had moeten worden, maar dan zou de doelgroep veel kleiner geworden zijn...Verloop van het verhaal erg ver gezocht, maar wel goed concept. Ik vond het wel fijn dat hij zo lang duurde. Ook toch op bepaalde momenten erg voorspelbaar omdat het een droom in een droom en in een droom was. Wel erg goed geacteerd! Ik geef hem een 3,5 *
_Casper_
Vandaag (eindelijk) gezien, en ik weet niet zo goed wat ik nou van de film vind. Ik vond het acteerwerk en alles erg goed. Maar ik snap nu na het zien van de film nog steeds niet helemaal hoe het zat (miss wilt iemand het in spoilers aan me uitleggen?) ik vond het verhaal iets te moeilijk en vergezocht waardoor ik de film helaas niet echt spannend ofzo kon vinden. Daarom kan ik er ook moeilijk een cijfer aan geven.. maar ik denk dat ik em zo een 3/5* zou geven.
zeker waard om te zien, maar moeilijk om te begrijpen
the-hague-pride
zeker waard om te zien, maar moeilijk om te begrijpen
je snapt niet hoe het zat
bepaalde gedeeltes of de hele film niet?
anders moet iemand de hele film dus uitleggen bedoel je?
Multivitamine
Net als met Shutter Island wist ik de hele clue al!
Zo moeilijk is het namelijk niet om 4 verhaaltjes te gelijk te volgen.
Nou heren geef dan maar eens een precieze beschrijving hoe het verhaal in elkaar steekt, ik en volgens mij vele andere hebben werkelijk geen idee.
Daarom kom ik ook niet hoger dan een 3,5. Film heeft veel goede aspecten, jammer dat de verhaallijn zo onduidelijk is, vraag me uberhaupt af of die er eigenlijk wel is
JohnWilliams
Car-freak
leuke film met leuke mensen met leuke camerabeelden met leuke verhaallijnen en daarom een leuke cijfer
gatygun
Er zijn heel wat meer verschillen hoor.
Ja dat dit een top film is, en DD een randje b film is.
DD daar heb je een echt sloom en flinterdun verhaal. Met jaren 60's computer animaties. met daar nog is een dozijn snel gecaste acteurtjes.
Het einde was dan ook geen verassing en de versnelling erheen tja, ik vroeg het me net af. hoe zullen ze het eindigen. zal wel versnelt worden met wat apparte stukjes ertussen om er wat wazigheid in te gooien ( niet dat het er veel waziger van wordt nogal mislukte poging. En er nog eventjes zo'n cliche einde achter gooien.
tada en dat was het dan.
Niet te vergelijken met deze film. Hier krijg je echt waar voor je geld.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption