Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Robert Fischer, Jr.
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
Want iemand met een iq van 60 kan er geen plezier aan beleven? Denk juist dat het helpt als je het niet te scherp doorgrondt.
AC1
Sommige mensen zullen algauw zeggen dat ze het goed vonden want anders komen ze dom over. Het is een oud trucje.
Daar geloof ik nooit zo in. Tuurlijk heb je meelopers, maar ik geloof best dat heel veel mensen dit oprecht een leuke film vinden. Of ze het nu helemasl snappen of niet. Bivendien zijn er ook altijd weer dwarse mensen die m juist daarom weer lager waaderen. Het gemiddelde heeft altijd gelijk, zeker met zo veel stemmers. Maar het zegt dan ook enkel wat over het gemiddelde.
En zelf heb ik ook niet zo veel met de smaak van de gemiddelde kijker. het is vooral wat niemand schoffeert en iedereen zich in herkend wat boven komt drijven...
AC1
Dat mensen dit oprecht een leuke film vinden is nog veel moeilijker om te geloven.
Neem het element 'complex' weg en je houdt niets meer over. Rest de vraag, houdt de gemiddelde kijker van complex of denkt hij enkel dat het een goede film is omdat het complex is?
Pitakaas
Wat een gedoe met jullie 2 zeg..
Het is echt wel een zeer degelijke film.
Ik heb juist het vermoeden dat jullie je een beetje willen onderscheiden van de rest, en daarom een halve ster geeft.
Tonypulp
Alsof het een feit is..
Naomi Watts
Ja, beetje vreemd dit soort reacties. Ik ben allang blij dat er nog mensen zijn die dit slecht durven vinden. Veel users die dit goed vinden vinden zich opeens wel heel intelligent zeg. Ze denken dat hun waarheid dé waarheid is
Neem het element 'complex' weg en je houdt niets meer over.
Je houdt een redelijk normale actie/thriller met af en toe zwaar opgeblazen visuals over. Iets wat verder doorgaans ook gewoon goed scoort.
Alsof het een feit is..
Naja, ik bedoelde, imo is het toch geen half sterretje waard. Lijkt meer een statement.
En waar slaat jouw reactie op dan Naomi? Echt verschrikkelijk dat jullie nu gaan vallen over het feit dat ik toevallig niet 'ik vind dat' voor mijn uitspraak heb gezet. Alsof jullie je daar nooit schuldig aan maken. Als we alles als mening moeten gaan neerzetten blijven we bezig. Alsof jij nooit iets als waarheid neerzet op MM
Wie zegt dat ik mezelf intelligent vind?! Lol, volgens mij heb jij moeite met iets interpreteren. Volgens jouw is de film te simpel, dus als ik hem goed vind ben ik toch juist niet intelligent?
Gezien jouw recensie lijkt mij juist het omgekeerde waar namelijk, getuige deze zin:
'Inception voelt dan ook aan als enorm veel interessant doenerij en kijk mij eens intellectueel zijn. NOT!'
Het is ook helemaal geen 'moeilijk zijn om het moeilijk zijn' film, dat beweer jij nu opeens.
Wat een gedoe met jullie 2 zeg..
Het is echt wel een zeer degelijke film.
Degelijk is die zeker.
Observator
Is toch gewoon een slimme marketingstrategie van de producenten. Creëer een imago rond de film van een complex, intelligent verhaal. Breng daarbij een strip uit die dit idee moet versterken. Recensenten pakken dit netjes op. Publiek smult er van. Verpak de film vervolgens in een dosis actie en bombastische muziek die verbloemt dat het verhaal niet zo ingenieus is als ons is voorgespiegeld. En daar is Inception.
Nadeel is dat er een groep kijkers van een koude kermis thuis zal komen of bij voorbaat al sceptisch de film in stapt.
AC1
Voor mij is het een eerlijke en oprechte uiting van mijn gevoelens tegenover Inception. 'Complex' is de enige opvallende eigenschap van de film die ik kan aanduiden. Het lijkt mij de opzet te zijn geweest van Nolan. Hij geeft de kijker een complex verhaal, doet er voor de rest niets mee, en bewijst hiermee dat vele mensen daar genoegen mee nemen.
Pitakaas
Hoe bedoel je precies, hij doet niets met het verhaal? Hij heeft er juist voor gekozen om alles nog duidelijk af te bakenen dmv wetten.. Oftewel, hij wilde juist geen film als 'The Cell' ofzo. Lynch had het vast en zeker anders gedaan ja, maar ik denk dat Nolan bewust ervoor koos om het zo te houden. Lekker simpel, maar kijkt goed weg.. (speciaal voor jeroentjuuuuhhh: in mijn eigen mening VIND ik het lekker goed wegkijken, zo blij?)
Dat het niet zo complex was als jullie verwachtte, betekent dus waarschijnlijk dat de pers wel degelijk een invloed heeft op jullie kijkgedrag. Ik ben er zelf compleet blanco heen gegaan.
pascal83
Misschien mag je meer verwachten van de regisseur Nolan. Dat deed ik wel.
AC1
Ja, zoiets. Het is een complex verhaal maar een simpele film. Ik denk dat ik eerder hou van het omgekeerde.
chevy93
Veel users die dit goed vinden vinden zich opeens wel heel intelligent zeg.
Misschien mag je meer verwachten van de regisseur Nolan. Dat deed ik wel.
ThaMovieVoter
Zo gaat het toch altijd met dit soort hypes? Totaal niet verwonderlijk meer.
Pitakaas
@ThaMovieVoter: je kan toch ook precies het tegenovergestelde beweren?
TrozA
Als je de film globaal kijkt (vooral bij de 1e kijkbeurt), is deze inderdaad niet zo complex. Pas als je op de details gaat letten (wat je bij een 2e kijkbeurt zeker gaat doen, gezien het einde), wordt de film ineens erg complex.
Donkerwoud
Mooie zin. Ik deel die filosofie. Liever een mooi verteld maar simpel verhaal met een diepere laag, dan een ingewikkeld verhaal wat bij nader inzien niet zoveel inhoudt.
88Fabian
Dat was me dus ook opgevallen,da's de truc van deze film nou juist,en da's verfrissend vind ik,dat je juist bij de 2de kijkbeurt zoiets hebt van:MEESTERLIJK!.
Nou, ik zal 'm op blu-ray nog eens een kans geven dan....
He, Fabian zegt dat die bij de 2e kijkbeurt MEESTERLIJK is...... Dus don't blame me.
AC1
Al zou Roger Ebert het zeggen, ik zal niet zo gauw een Blu-ray versie kopen van een film die me niets zegt. De eerstvolgende keer dat ik naar Inception kijk is wanneer hij gratis en voor niets te zien is op TV.
Ga 'm ook niet kopen, komt vanzelf in het weekfilm schap....
polopolo150
Ach, we hebben nog altijd de videotheek, dat is teminste nog de moeite waard voor deze film.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption