• 9.379.563 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.783.009)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

avatar van N9ine

N9ine

Toen ik de trailer zag, leek me niet veel aan de film.. maar niets is minder waar.. Van begin tot eind, zit je helemaal erin!

Goed verhaal, origineel bedacht! Alleen maar lof voor deze film..

Echt genoten van deze unieke film! Aanrader!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ja ok. Daar geef ik je gelijk in. Maar het was ook meer naar Reinbo gericht . Geen probleem verder. Heb je deze al gezien trouwens?

avatar van twanos

twanos

Toffe film, maar jammer dat het uiteindelijk een standaard lompe actie film is met een mooi concept erachter. Dit idee had zoveel mooier uitgewerkt kunnen worden, met wat minder hollywood actie.

Als de film verder was gegaan (en vooral dieper) in het hele concept van vervaagde realiteit en verwarring, en als je ook wat dieper had meegemaakt wat de impact van deze acties zijn op het leven van de mensen (behalve dan van de hoodrolspeler) dan had dit echt een topfilm kunnen worden. Nu was het vooral een mooi omhulsel om veel te laten ontploffen en schiet scenes waarbij de 'good guys' weer duizend keer gemist worden. Jammer

Misschien voor jou.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

88Fabian schreef:

We zijn niet allemaal fabian88'jes .

jeroentjuhhhhh schreef:

We zijn niet allemaal fabian88'jes .

Gelliukig niet

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Haha. Nja ik denk wel dat veel mensen naar het verhaal kijken.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Inventief, abstract. Mijn haargrens trekt zich nog meer terug .

Toch nog wel een schouderklopje aan Fabian, die bij herziening toch toegeeft dat ie wat te positief was na de eerste keer.

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Uier schreef:
Eigenlijk is de enige vraag die ik heb overgehouden aan Inception het volgende:

Hoe kan het dat de beleving van de droomlagen niet verder wordt doorgeorven (geërft?) dan slechts 1 niveau? Waarom valt de zwaartekracht wel weg in laag 3, maar niet in laag 4? Heb ik deze verklaring ergens gemist in de film?

Wat die zwaartekracht betreft: alles hangt af van de situatie uit het niveau waarin de droom gedroomt wordt. In het tweede niveau is de ondergrond van de slapers instabiel tijdens de achtervolging van het busje, en dat werk je dus in niveau 3. Als ze vanuit het eennalaatste niveau nog een laag verder gaan liggen ze gewoon ergens op de grond, dus is de droom ook volledig stabiel.
(Overigens zit er op een gegeven moment een stukje dialoog waarin de personages zelf speculeren waar het heen en weer schudden vandaan komt. Vanuit laag drie wordt dan gezegd dat je de turbulentie van laag 1 niet zo goed zou voelen.)

avatar van pierrrke

pierrrke

leo is de laatste 5 jaar zeer goed bezig moet ik zegge met onderandere blood diamond, the departed, body of lies, shutter island en natuurlijk deze als grootste meesterwerkje

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Gistermiddag dan gezien, mijn interesse was allang gewekt maar zeker na de hoge beoordelingen, en vooral het gemiddelde, moest en zal ik deze film zien. And I did. Gelukkig maar. En wat was het een spektakel, sjonge jonge. Nolan weet me altijd vast te pakken vanaf het begin en het loslaten gaat altijd erg moeilijk. Dit is dan mijn derde film van hem, maar tot nu toe ben ik nog steeds in de batman-mood zodra ik eraan denk. Ik denk dat Inception ook nog wel een tijdje blijft hangen. Wat ik totaal niet erg vind. De film vond ik vrij makkelijk te volgen, minder moeilijk dan verwacht. Er is me, netzoals hieronder, ook maar een vraag open gebleven: valt de tol nou wel of niet? Of mag de kijker dat zelf invullen?... De vriend van me zus was zeker van WEL, maar ik hield me bedenkingen... Anyway: een erg goede sterke film die straalt in originaliteit, actie en spanning. DiCaprio doet het weer uitstekend en ook Ellen Page vond ik vrij sterk spelen, hoewel ze meer indruk maakte in Hard Candy. Gemengd met avontuurlijke muziek, humor en wat drama kom je uit op een bijna perfecte film die je iedereen aanraad om te kijken. 4,5 ster Ik ben tevree

fappie schreef:

Ik snap het ook niet. Hoe kun je Avatar dan een 5 geven? Deze film heeft inhoudelijk toch veel meer in huis.

Inhoud zegt mij zo weinig. Je vind een schilderij toch ook niet mooi vanwege het onderwerp. Het gaat erom hoe de schilder/filmmaker het in beeld brengt. Nolan doet dat visueel vrij standaard met vee te veel uitleg. Cameron dumpt ons in sneltreinvaart op

pandora, waar we vervolgens twee uur lang doorheen rennen en vliegen. Cinematografisch briljant. Daar hou ik veel meer van.

88Fabian schreef:

Inhoud maakt een film,anders is er geen film

Dus als je een leuk verhasltje hebt, kan elke jan boerenlul er een goede film van maken. Het gaat immers om de inhoud, niet om de vorm?

Ik ben toch echt het tegenovergestelde van menimg. C'est la tone qui fail la musique.

Een goed Verhaal en niet een Verhaaltje natuurlijk,dat zijn

twee behoorlijke verschillen.

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

Dat verschilt inderdaad heel erg per film. Als je een film hebt die zich zo serieus voordoet als deze en er zit geen goed verhaal in dan blijft er niets over.

88Fabian

@Poephoofd,Heb je het al gezien dan?

avatar van Revolt

Revolt

Ik denk toch echt dat je en inhoud, en een goed verhaal nodig hebt. En dan is er altijd nog de kunst om het goed te verfilmen natuurlijk In mijn ogen heeft deze film het allemaal, op een paar foutjes na dan. Ik zal straks ff mijn recensie neerzetten

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik zie het maar als een zak met knikkers.

De inhoud maakt het een knikkerzak en niet zomaar een zak.

Alleen er zijn allerlei soorten knikkers.. Grote, kleine, mooie, lelijke enz.. En dat zijn de factoren die voor jou een film goed of slecht maken. Ik ben een keer met een knikkerzak op mn hoofd geslagen, dus vandaar dit verhaal.

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

88Fabian schreef:

@Poephoofd,Heb je het al gezien dan?

Ik ga er maar vanuit dat je het tegen mij hebt. Ik heb deze film nog niet gezien.

88Fabian

Oke maar het lijkt wel alsof je het gezien hebt zo schrijf je terminste.

Revolt schreef:

Tuurlijk heb je inhoud nodig, anders is er niets om vorm aan te geven. Maar het is de vorm die voor 99% bepaald of het goed wordt. Als ik het script van Inception zou verfilmen, zou men het vast geen goede film vinden, geef Cameron een zwak script als 'Avatar' en het wordt een geweldige film die alle records breekt.

Een neem een film als Halloween, dat verhaal stelt toch ook geen donder voor....maar levert een briljante film op.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Je brabbelt.

Jessen0wnt schreef:

Je brabbelt.

Wat is er niet duidelijk?

avatar van Svenster

Svenster

Prachtige film! Ik zat er helemaal in van het begin tot het eind. Eindelijk weer eens een film waarvan er niet 13 in een dozijn zitten. dikke 4*

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ik vind wel dat Reinbo ergens gelijk heeft. Avatar is niet vanwege zijn script zo'n ongelooflijk ziekelijk succes gworden. Ik vind qua inhoud altijd sterke personages belangrijk (een sterk verhaal en een goede cinematografie, met een gelikte montage is natuurlijk ook erg belangrijk), kijk bijvoorbeeld naar Star Trek. Het verhaal stelde vrij weinig voor, maar dankzij sterke personages die goed gespeeld waren was het meer dan kijkbaar. Tel daarbij de geweldige muziek, het puike camerawerk en een snelle montage bij op en je hebt een heerlijk filmpje. Eigenlijk is alles (camerawerk, montage, inhoud, verhaal, personages, acteurs) even belangrijk, maar zo heeft ieder zijn voorkeur van wat hij of zij het belangrijkst vind.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Eerder een kwestie van niet verder kunnen kijken denk ik .

avatar van Agora

Agora

Zaterdag in de bios gezien. Keek er best wel naar uit moet ik je zeggen. Het concept van de film leek mij zeer interessant. Op de één of andere manier bevredigd de film me niet. Ik had niet echt een band met de acteurs. Het zogenaamde "ingewikkelde verhaal" had ik snel door en viel uiteindelijk wel mee als je een beetje oplet. Toch moest ik de hele tijd aan de matrix denken. Verder vond ik de special effects wel meevallen. In deze film ging het daar natuurlijk niet primair om maar toch. Hij had zoveel meer kunnen doen met het concept "dromen" De hele film voelde wat koud aan naar mijn idee. Omdat ik al snel door had hoe het zat ergerde ik me aan die te lange acties scenes.

Ik ben verbaasd waarom ik niet dat "blown-away" gevoel heb gehad. Ik had er eigenlijk stiekem wel op gehoopt. De uitwerking in vergelijking tot het hele idee spreekt mij niet echt aan. Het was ook zeer voorspelbaar om aan het einde die mindfuck in te bouwen zodat je weer aan alles begint twijfelen.

Goede film maar wel wat gehyped naar mijn idee.

3,0

avatar van Movie Master

Movie Master

Tonypulp schreef:

Film draait niet alleen om inhoud.

Deze film heeft een hele saaie langdradige inhoud. Ik denk niet dat je naar The Matrix voor de inhoud bent gegaan, de inhoud daarvan was heel simpel. Avatar was gewoon een belevenis en genoeg actie.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

88Fabian schreef:

Oke maar het lijkt wel alsof je het gezien hebt zo schrijf je terminste.

En wanneer iemand de film wel heeft gezien en daar inhoudelijk op reageert, trek jij je weer terug in oppervlakte. Waarom stel je zulke vragen nog? Ik zie trouwens dat je cijfer is gezakt? Is de hype al een beetje afgenomen?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De inhoud van deze pagina begint een beetje vervelend te worden.