• 9.381.114 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

Pastichio Rocker

Welles... Nietes... Welles... Nietes...

Super goed geregisseerd, George Lucas mijn complimenten

avatar van thunderball

thunderball

_dangerous_ schreef:

de zogenaamde 'boeiende' scenes in de film vind ik helemaal niet boeiend.

wat kan er nou zo boeiend zijn aan de Keizerlijke aanval op de ijsplaneet en de training ergens....i dont know where

Tja, wanneer je die legendarische scene's al niet goed vind, dan heb je of niks met Star Wars, of het is gewoon een (generatie-)smaakverschil.

thunderball schreef:

Jah waarom reageer je juist op deze film ?

thunderball schreef:

Ik ben sowieos niet een Star Wars fan, maar dat betekent niet dat ik niet van de films kan genieten.

Ik vind de oude trilogie zeer overschat, en de nieuwe trilogie heel erg onderschat door de meeste fans (behalve The Phantom Menace alias Jar Jar Binks).

avatar van Spetie

_dangerous_ schreef:

Zo onderschat is deze film toch niet? Staat zelfs in de top 250.

avatar van Wouter

Is dit de eerste originele poster....?

Spetie schreef:

Zo onderschat is deze film toch niet? Staat zelfs in de top 250.

Ik bedoel het meer als trilogie dan elk film apart gezien. Sowieso vind ik deze film de beste uit de hele reeks.

_dangerous_ schreef:

de zogenaamde 'boeiende' scenes in de film vind ik helemaal niet boeiend.

Welke scenes zijn dan wel boeiend?

veel te saaie film !

LD:D schreef:

Welke scenes zijn dan wel boeiend?

van de oude trilogy kan ik me eerlijk gezegd geen boeiende scenes herinneren

Kevin13

van de nieuwe trilogy kan ik me eerlijk gezegd geen boeiende scenes herinneren, buiten de aftitteling op het einde

_dangerous_

buiten de aftitteling op het einde

haha ja grappig .

avatar van finalman

finalman

Kevin13 schreef:

Man, je weet niet wat je zegt... Er zijn genoeg boeiende scene's.

Deel 3 is juist belangrijk voor de overgang naar deel 4.

avatar van finalman

finalman

Niet dan? Even je geheugen opfrissen:

1)overgang van Anakin naar Darth Vader
2)hoe werd Palpatine verminkt
3)hoe werden Luke en Leie geboren en verspreid?
4)in de oude trilogie leefde Yoda in afzondering, dus in dit deel zie je dat Yoda verslagen wordt door Sidious en besluit om in ballingschap te gaan

avatar van megaman

megaman

De vele gevechten in de nieuwe trilogie waren wel tof gedaan maar op de één of andere manier blijven de originele battles (Yavin, Hoth en Endor) stukken memorabeler. Ook het gevecht in episode II in die arena met die drie monsters kan naar mijn mening nog steeds niet tippen aan de Rancor battle in ROTJ. De Podrace is één van hoogtepunten van de nieuwe trilogie en lijkt op een soort van afspiegeling van de race op Endor met die speederbikes.

PS: en ik blijf palpatine een freak vinden in deel 3. Dan kijk ik liever naar de good-old emperor van ROTJ die langzaam de trap af loopt als een zwarte schim. Geen freak die gekke bekken trekt en geflipte bewegingen maakt. Palpatine is een gast om respect voor te hebben maar in episode 3 werd het eerder komisch toen hij z'n lightsaber uithaalde naar Mace Windu. De overgang van Palpatine naar de keizer hadden ze veel subtieler kunnen uitwerken. Nu heb ik zoiets van: "dan had ik het liever niet willen weten hoe hij de beruchte Emperor werd".

Mr.Crow

Geweldig deel uit de Star Wars reeks.

Ik snap zoeizo niet wat mensen hebben tegen de prequels, het lijkt tegenwoordig wel in te zijn om nieuwe vervolgen op oude films af te kraken.

Waar slaat dit op? Ik vind dit deel juist prachtig uitgewerkt... alle losse touwtjes vast knopen om de overgang van de prequels naar de originele trilogie kloppend te maken.

Vergeet niet dat de meeste van jullie (net als ik), de originele trilogie van kleins af aan gezien hebben. Het is toch wel een groot verschil om een film te bekijken als jong persoon ten opzichte van dezelfde persoon maar dan 20 - 25 jaar later.

Enige nadeel is toch weer Hayden Christensen, jezus wat een houten pop is die kerel als het op zinnen zeggen aan komt.

Verder vond ik het allemaal een beetje snel gaan op sommige momenten, maar de film zou ook weer té lang worden als Lucas er voor had gekozen die bepaalde dingen langer in beeld te brengen.

avatar van Sasja

Sasja

wat mensen hebben tegen prequels en sequels is (denk ik) dat hoe meer sequels er komen van een film, de film telkens meer uitgemolken word. Kijk maar eens naar de film Saw. Was een groot succes en sindsdien is er volgens mij elk jaar een vervolg er op, dus in andere woorden: uitgemolken. En met prequels is het ook een beetje hetzelfde maar ook dat het lijkt om alleen maar meer geld te verdienen eraan. Dan zijn de ideeen op voor sequels dus maken ze prequels of spinoffs.

zo zie ik het tenminste als ik de berichtjes lees die sequels en prequels afkraken

Ja, maar Lucas was al een eeuwigheid van plan de prequels te maken.

Dat had hij al in gedachten tussen de tijd dat hij Star Wars en The Empire Strikes Back maakte.

Ja, maar Lucas was al een eeuwigheid van plan de prequels te maken.

ja deuh, anders had hij de eerste Star Wars niet zo genoemd : Star Wars EpisodeIV

Ja, maar Lucas was al een eeuwigheid van plan de prequels te maken.

Daarom kan de uitwerking nog wel te wensen overlaten, zoals bij deze film duidelijk het geval is.

Kevin13 schreef:

Het heette eigenlijk gewoon Star Wars hoor...

Pas later, toen hij er zeker van was dat hij een prequel trilogie wou maken noemde hij The Empire Strikes Back; Star Wars Episode V, waarna Star Wars tot Episode IV werd hernoemd en de film in een aantal bioscopen weer te zien was.

Maargoed, je commentaar voegde verder niet echt iets toe.

Overigens, aan de persoon hier boven mij gericht, vond ik het in deze film juist wel erg goed gedaan.

Mr.Crow schreef:

Maargoed, je commentaar voegde verder niet echt iets toe.

Wat vond je precies erg goed gedaan dan?

wil ik ook wel is weten

Pastichio Rocker schreef:

Wat vond je precies erg goed gedaan dan?

Ik vond het gewoon interessant om te zien hoe Anakin slecht werd, wat er voor zorgde dat de Emperor zo verminkt is als hij in deel 5 en 6 is, en hoe Anakin uiteindelijk Lord Vader werd, inclusief zwart pak met helm. Het is gewoon een erg leuke film om te kijken (met als enige uitzondering de scenes waarin Hayden veel text heeft) voor iemand die al jaren heeft gewacht om te zien hoe de touwtjes aan mekaar geknoopt werden en er bepaalde dingen uit de originele trilogie die voorheen nog vaag of onduidelijk waren uiteindelijk verklaard werden.

Mijn eerdere opmerking over het commentaar dat niet echt iets toevoegde was overigens voor dat 15 jarige knulletje bedoeld.

En kijk eens aan, hierboven doet hij het weer... je bent een beetje aan het spammen, imo.

finalman schreef:

Niet dan? Even je geheugen opfrissen:

1)overgang van Anakin naar Darth Vader
2)hoe werd Palpatine verminkt
3)hoe werden Luke en Leie geboren en verspreid?

vroeger vond ik die scenes ook zeer goed, vooral die van Yoda.
Maar doordat Lucas eerst de oudere reeks heeft gedaan is het ' spannend ' gevoel bij mij eraf.

bv: het gevecht tussen Obi-Wan en Anakin, sommigen vonden dat spannend maar ik niet omdat ik wist wie er ging winnen, en zeker dat beiden niet gingen sterven. Net zoals het duel Palpatine tegen Yoda.

het was een fout van mij om eerst de oudere te bekijken, ondanks dat heb ik mij bij sommige scenes in de nieuwere delen nog geamuseerd. Vooral Episode I, waar op het einde volgens de meeste SW-fans het spannendste gevecht was van de 6 delen en ik deel die mening. Maar ik zal Episode III nog is opzetten en verstand op nul zetten en genieten van de overvolle Special Effects.

hadden ze nu echt geen betere acteur kunnen casten voor Anakin ?

avatar van Spetie

Kevin13 schreef:

Hoezo is dat een fout? In principe is het de logische volgorde, want zo heeft bijna iedereen ze gezien natuurlijk, want in die tijdsvolgorde zijn ze toch ook gemaakt?

En de special effects kunnen heden ten dage nog zo goed zijn de sfeer van de oudere delen is en blijft onovertroffen. Daar veranderd dit aardige derde deel ook niets aan.

Spetie schreef:

Hoezo is dat een fout?

zodat de nieuwere delen veel te voorspelbaar waren

avatar van Sasja

Sasja

om de oudere delen eerst te kijken was geen fout vind ik
als je de films echt op volgorde gaat kijken (dus 1, 2, 3 en dan 4, 5, 6) dan was het voorspelbaar geweest want:

als je films nog niet had gezien en je begint met deel 4, 5, 6 en je komt bij deel 5 dan merk je dat die het element van verassing heeft, want als je ze nog nooit hebt gezien dan verwacht je niet zo snel dat darth vader lukes vader is (wat dus de verassing is) en als je eerst deel 1 t/m 3 gaat kijken dan weet je het al dus is het niet verassend