• 9.378.898 stemmen

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Avontuur / Fantasy | 141 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson

Releasedatum: 2 juni 2004

Plot Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

"Something wicked this way comes."

Het is Harry's derde jaar op Zweinstein. Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Zwarts, is ontsnapt uit de Azkaban-gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Zweinstein zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Zwarts, en zijn connecties met Harry's familie.

Ron Weasley

Peter Pettigrew

Severus Snape

Draco Malfoy

planet_of_death

Hij is dus beter bevallen. Grote kans dat je waarderingen voor de volgende films alleen maar omlaag gaan...

avatar van ehs21

ehs21

Beste HP van de 5 delen die ik gezien heb. Het kinderachtige is er vanaf al blijkt dat nog niet uit de openingsscene met die tante. Bij de introductie vd dementors in de trein komt het wel duidelijk naar voren, echt een spannende en angstaanjagende scene. Daarna kabbelt het eerst rustig voort en wordt het verhaal wat vormgegeven. Echt goed wordt het pas als ze naar Hagrid gaan en later terug in de tijd gaan om alles recht te zetten. Script zit erg goed in elkaar in dat gedeelte met (voor mensen die het boek niet kennen) een aantal verassende plottwisten. Minpuntje is wel hoe makkelijk die celdeur kapot gemaakt wordt, met een simpel spreukje van Hermione. Acteerwerk vd hoofdpersonen is duidelijk vooruit gegaan en de nieuwe personages doen het ook goed. 4.5*

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Niet slecht, maar het verhaal is wel wat slapjes en zoals alle Harry Potter films is het verhaal zo voorspelbaar.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

een redelijke harry potter met ups en downs

avatar van Laoslander

Laoslander

meest obscure zure potter prent! zo'n sinister sfeertje creëren gaat Cuaron wel goed af.

MyOwnStyle schreef:

Het verhaal zwakjes? Hmmm...

avatar van Laoslander

Laoslander

MyOwnStyle schreef:

ja dat kan toch moeilijk een film verweten worden. Kun je beter naar boekmeter gaan

avatar van film_kaza

film_kaza

Dit is een hele leuke film als je het boek hebt gelezen. Een paar jaar terug zag ik het zonder het boek te kennen. Vanwege de andere manier van vertellen en het weglaten van details viel deze behoorlijk buiten de smaak.

Ik heb recent dit boek uit. Het volgt gewoon het boek en het is vooral mooi om te zien wanneer ze letterlijk iets zo verfilmen als in het boek. Bvb die zwerkbal scene in de regen of de schreeuw van Harry's moeder waren erg sterk.

Deze viel in een paar opzichten behoorlijk tegen in vergelijking met de voorgaande delen. Omdat sommige dingen gewoon totaal niet bij het boek hoorde en slordig waren veranderd.
Het is ook jammer dat deze kwa stijl niet op de oude lijkt. Ze proberen continu grappig te zijn en de kleur ontbreek in vele scene's.

Bvb die scene met de bus was behoorlijk slecht verfilmt. Kwa special effects zat het goed in mekaar maar de characters kwamen ander over als in het boek. Zoals die voodo hoofden.
Ze komen niet voor in het boek, voegen niks toe en ze ze zijn gewoon niet grappig. Erg slecht dat deze in de film voorkomen. Om het zo maar te zeggen.
De slechtste scene was nog wel wanneer Harry te weten kwam over het feit dat sirius zijn ouders veradden heeft. In het boek hoorde hij het per ongeluk. Hier gaat hij letterlijk zomaar een kamer vol leraren in en op de terugweg loopt hij zomaar een groep omver. Terwijl hij de onzichtbaarheidsmantel omheeft. Zoiets dat zou Harry niet doen en het hij verraad zichzelf erdoor.

Onglangs dat is het gewoon een mooie film. Omdat ze de hoofd thema's van het verhaal erin hebben zitten en sterk zijn verwerkt.

avatar van kelly79

kelly79

Dit is mijn favoriete HP boek samen met Order of the Phoenix. Dit heeft met name te maken met twee karakters, Lupin en Sirius. Mijn helden. Ik vond deze verfilming bijzonder goed gelukt. Met name het acteerwerk van David Thewliss, Gary Oldman en Alan Rickman is schitterend.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Toch wel de beste Potter-verfilming. Verhaal is goed uitgewerkt, en knap gemaakt. Prima verfilming. Jammer dat ze hier nog steeds zo jong zijn. Maar ja, dat hoort nou eenmaal bij het verhaal.

avatar van Thorongil

Thorongil

De betere Harry Potter film. We krijgen een meer duistere film, met de akelige Dementors. Grappige scènes ook met de Boeman, die verandert in een in vrouwenkleren uitgedoste Sneep.
Het plot met de tijdsverdrijver was ook goed uitgewerkt. Mooi hoe ze de 2 'dimensies' hebben samengevoegd.
Cuaron herschept het Harry Potter-universum, vooral de plattegrond van Zweinstein wordt aangepast met een brug en ook Hagrid die beneden de heuvel woont. Ook de kinderen zijn duidelijk opgegroeid, 2 jaar na de Chamber Of Secrets. Vooral Hermelien komt volwassener over en neemt duidelijk het heft in handen in meerdere situaties (zoals ze Malfidus een klap geeft en het plan om Sirius en Scheurbek te redden op poten zet).
Ik vond wel dat Lupos er niet echt dreigend uitzag als weerwolf, veel te mager en ongespierd. Ook een leuke introductie van de Sluipwegwijzer, één van de originelere uitvindingen van Rowling in de boeken.
Harry Potter was toe aan een nieuwe regisseur met een verfrissende kijk en heeft deze in Cuaron gevonden, spijtig dat hij de serie niet mocht/wou verder zetten met The Goblet Of Fire.

avatar van puckb96

puckb96

Al bekend wanner de ultimate editions van deel 3 en 4 uitkomen op dvd? EN DAN IN NEDERLAND! Ik vind het kei toffe films en Dan, Rupert en Emma spelen ijzersterke rollen. Grpuck

avatar van Genre

Genre

puckb96 schreef:

Ze zullen niet uitkomen in Nederland.

avatar van Matt81

Matt81

Toch mooi, dietijdsverdrijver

Waarom is die ook niet gebruikt om in deel 4 de Dood van Digory en comeback van Voldemort te verhinderen, in deel vijf de dood van sirius te voorkkomen en in deel zes de dood van Dumbledore? Gaatje in plot van Rowling?

planet_of_death

Als je er zo over nadenkt. Oeps...

avatar van AHWA

AHWA

Omdat je niet met tijd moet spelen omdat er dan veel andere nare dingen kunnen gebeuren.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

AHWA schreef:

Ja, maar als je niet met de tijd speelt krijg je nog naardere dingen xD. Vind ik ook een plotgaatje. Even een tijdverdrijvertje, Cedrics been breken voordat hij mee zou doen aan de derde opdracht en voila

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Raar ik hoor van veel mensen dat dat ze deze de beste vinden als Harry fan vind ik dit deel goed verfimd,maar ze hebben het hier te veel op de lessen gestort.

Wat jammer toch zeer geslaagd.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Albus Dumbledore schreef:

Geen plotgat, daarom word het in de boeken ook zo geheim gehouden hoe Hermelien nou al die lessen kan volgen. Omdat het gevaarlijk is als iemand erachter komt en het verkeerd gaat gebruiken.

Ceeda7

Zonder twijfel de beste geadapteerde Harry Potter verfilming. Perfect tempo, goed plot, mooie en niet overdadig veel FX. Alfons Cuaron is de enige die blijkbaar echt weet hoe het moet.

Matt81 schreef:
Toch mooi, dietijdsverdrijver

Goede opmerking, maar laten we het Harry niet al te gemakkelijk maken dacht Rowland.
Mantel+ tijd manipuleren en je kan de wereld redden...

avatar van ehs21

ehs21

Wie is Rowland? Maar ik vind het ook wel een plotgaatje idd.

Ceeda7

Ow,foutje. Rowling dus. Rowland kan enkel slecht zingen.

avatar van naert

naert

ze hebben hun best gedaan

avatar van IcU

IcU

Wat heb ik dit deel onderschat. Heb hem al een hele tijd niet meer gezien, maar na deel 1 en 2 heb ik deze ook weer een nieuwe kijkbeurt gegeven. En wat een verassing. Ik was altijd wat minder te spreken over de donkere toon die er van af het derde deel werd aan genomen, maar na herziening van deel 1, 2 en dit deel zie je duidelijk dat de lijn stijgt. Nu ben ik van mening dat dit deel toch zeker het meest vakkundig gemaakt is, en bovenal enorm goed in elkaar steekt van de eerste drie delen. Vind de muziek ook erg goed. En qua effecten kun je dit deel toch redelijk superieur noemen. Op naar de rest van de serie, die ik nog even allemaal wil herzien voordat ik het slot ga bekijken.

Verhoging van 3 naar 4 sterren.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Blijft goed

avatar van mroffbeat

mroffbeat

Toffe fantasy film.. de eerste films zijn wat kinderlijk maar wordt alleen maar beter!

avatar van Ierissos

Ierissos

Beste van de Harry Potter reeks vind ik

vooral de muziek vind ik in deze film erg leuk

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

mroffbeat schreef:

Als het alleen maar beter wordt, hoe kun je deze dan al een 5.0 geven?

avatar van 606

Gelukkig een stuk beter als de vorige delen, en mijn groot pluspunt het is allemaal een stuk duisterder waardoor het voor mij interessanter wordt.

Acteren gaat ook vooruit en verhaal is goed.