• 9.376.493 stemmen

Despicable Me (2010)

Animatie / Komedie | 95 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titels: Verschrikkelijke Ikke / Verschrikkelijke Ikke en de Rest Kan Stikke

Geregisseerd door: Pierre Coffin en Chris Renaud

Met onder meer: Steve Carell, Jason Segel en Russell Brand

Releasedatum: 13 oktober 2010

Plot Despicable Me

"Some call him bad. They call him dad."

Gru (Steve Carrell) is een duivels meesterbrein dat geniet van alles wat slecht is en van plan is om de maan te stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten.

Gru (stemrol)

Dr. Nefario (stemrol)

Gru's Mother (stemrol)

Mr. Perkins (stemrol)

Miss Hattie (stemrol)

Tim / Bob / Mark / Phil / Stuart (stemrol)

avatar van P91J

P91J

geweldige film, 3D vond ik niet zoveel toevoegen

Filmi Corleone™ schreef:

Dat zou een redenatie zijn als de leukste dingen de hoofdpersoon of hoofdverhaal zou zijn. Zie het verschil met Finding Nemo, tof verhaal, toffe karakters en die leuke schildpadden en meeuwen.

Hier is dat allemaal minder behalve de minions. Het zijn randzaken die de film leuk maken. Als dat het geval is vind ik een film erg karig.

de minions zijn zeker geen randzaken, leef je in in de schrijvers dan zou je er toch over uit komen dat ze zeker met een groot doel in deze film zitten, plus dat je ze echt bijna overal in de film weer ziet, en finding nemo is meer een avonturen film minder gericht op de humor.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Ik had totaal geen idee wat ik van deze film kon verwachten, had er nog nooit van gehoord en was zelf nooit op het idee gekomen om naar deze film te gaan.

De eerste minuten had ik zoiets van ' wat is dit' maar dit veranderde snel. Met name de wezentjes maakte voor mij deze film geniaal. Lekker droge humor en de 3D vond ik persoonlijk een leuke toevoeging.

Al met al had ik nooit verwacht dat deze film zo vermakelijk was, en de rest van de zaal dacht daar hetzelfde over, aan het gelach te horen.

Ohja de aftiteling was ook heerlijk

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Leuke animatiefilm met goed humor maar het haalt niet het niveau van de Pixar films.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Rosicky schreef:

Ben niet zo onder de indruk van Despicable Me. Het geinige verhaal heeft eigenlijk helemaal niets om het lijf. De personages zijn vrij aardig en hier en daar valt er wel wat te lachen (die Godfather spoof). De drie meisjes vond ik echter erg clichematig. Al met al een vlotte animatiefilm, die niet zal beklijven.

Helemaal mee eens. Prima filmpje hoor, maar wordt hier een beetje overrated naar mijn mening

avatar van JamesB009

JamesB009

Een erg leuke comedy, lekker lachen en allemaal niet te lastig. Veel leuke stukken.. zeker een must see.

avatar van Gabyvon

Gabyvon

Alles klopt in deze film. Hij is gewoon af:

Humor 5*

3D loepzuiver 5*

Leuk voor jong en oud 5*

Echt een hele leuke film voor de herfstvakantie

5* voor dit genre

avatar van BandietjeXL

BandietjeXL

Trailer zag er amazing uit.

Misschien koop ik hem op blu-ray

avatar van WTULTC

WTULTC

Leuke film. Ik heb behoorlijk moeten lachen. 3D voegt wel iets toe maar niet zoveel toe als bijv. Legende van Ga'Hoole (de uilenfilm) die nu ook draait en van mij een 5 krijgt ivm de mooie animatie en waarbij het bij 3D voelt als of je met de uilen mee vliegt. Maar goed ik denk dat de 2 films niet geheel met elkaar te vergelijken zijn omdat dat doelgroep wel verschilt van elkaar.

Deze film is gewoon een erg vermakelijke familiefilm en dat was aan de zaal wel te merken. Heerlijk engels ingesproken overigens.

avatar van Timba69

Timba69

FrisoBoei schreef:

Sorry hoor, maar ook niet alle Pixar films halen hetzelfde niveau. Er zitten inderdaad pareltjes tussen, maar ze zijn zeker niet allemaal even sterk. En deze film stijgt zeker boven de middelmaat uit waardoor het niveau van de toppers van Pixar aardig benaderd. Grote plus van deze animatie film is dat hij ook zeer geschikt is voor volwassenen.

avatar van hak1967

hak1967

Gisteren met mijn dochtertje naar de nederlandse versie geweest, en ze heeft zich prima vermaakt.

Ik was zelf ook verrast door de humor en heb echt genoten van de film.

Zeker een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 6.

avatar van benthe

benthe

Geen 3D nodig dus.. Ben benieuwd of dat ooit echt leuk wordt, zonder hoofdpijn etc.

avatar van fotzenbikkel

fotzenbikkel

Wat mij betreft één van de leukste animaties tot dusver. Verhaal is natuurlijk niet echt diepgaand en uniek, maar hoeft van mij eigenlijk ook niet bij een animatiefilm. Ik vond hem vooral echt extreem grappig (ook voor volwassenen) en mijn zoontje vond hem bovendien ook geweldig. Karakters in film zijn ook erg leuk, in meerdere opzichten.

Daarnaast is het sowieso een heerlijke "feel good movie". Een zeer geslaagde mix dus.

Zoals veel genoemd hier is de 3D in deze film wel aardig (vooral achtbaanrit e.d.). Persoonlijk denk ik echter dat het grote publiek pas echt voor 3D staat te trappelen zodra dit mogelijk wordt zonder speciale bril. Dit laatste zegt natuurlijk weinig over deze film, maar meer over de techniek en trend.

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Ontzettende leuke film, boven mijn verwachtingen.

Ik heb hem in 3D gezien, maar na een tijdje let je meer op de film, hoe mooi hij ook is. Die achtbaan inderdaad is wel een mooi scene waar 3D tot z'n recht komt.

De stemmen zijn briljant vooral die van Steve Carell. 5,0

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

'Despicable Me' is een aparte animatiefilm, nog uniek in zijn aanpak van 3D maar weinig origineel qua verhaal.

Ik heb onderhand al een handjevol films gezien in 3D en de ervaring, inclusief 'Avatar', kon me tot dusver gestolen worden. Het is verrassend dat 'Despicable Me' de eerste film is die de techniek op een dergelijke manier gebruikt dat het ook een toegevoegde waarde heeft op de manier hoe je films kijkt. Van een rit in de achtbaan tot een subtiele afdaling tot een ondergronds lab, de film laat het je zien alsof je er bij bent, iets wat films als 'Final Destination 4' en 'Toy Story 3' weigerde te doen. Een aanrader in 3D, dat zeker, want in de gewone versie blijft er niet al te veel over om zichzelf staande te houden.

'Despicable Me' is grappig, zoals een goede animatiefilm hoort te zijn. In zekere zin is het gewoon grof en dat maakt het, zeker voor tieners, een hilarische film. Zinnen als "It's so flunny I'm gonna die" haken in op de cute-factor die ook bij animatiefilms hoort. De little minions zijn de Penguins van deze film. Het gaat allemaal volgens perfect concept, een dubbele afspraak als finale obstakel, een grote slechterik met een klein hartje en drie weesmeisjes om het moraal hoog te houden, niet te vergeten een sterrencast (en muziekproducer) om het af te maken. Het verhaal en de grappen zijn niets wat we niet eerder hebben gezien, maar ze worden op zo'n manier gepresenteerd dat het even makkelijk te happen is als een nieuwe Dreamworks.

Niet de 'tegen-de-draad-in' film die ik aanvankelijk had verwacht, maar even vermakelijk en een goede rechtvaardiging van die irritante bril en een duurder toegangskaartje.

3,5

avatar van RickZ

RickZ

leuk hoor, deze humorvolle 3D-animatiefilm over een schurk met een klein hartje. Het verhaal stelt niet veel voor en is nogal voorspelbaar, maar de humor is opperbest. 3D is matig gebruikt, zeker niet in overvloed. Hilarisch was het gevecht van de Minions na de aftiteling, over wie er het dichtste bij je kon komen...

Despicable Me 2 komt uit in 2013 !

avatar van Chiller1

Chiller1

Zalige goeie animatiefilm.

Een absolute aanrader.

avatar van wwelover

wwelover

Aardige animatiefilm, maar niet heel bijzonder. Ik vond het toch wat te kinderachtig, terwijl je meestal nog humor erbij hebt wat ouderen ook aanspreekt, en dat had ik nu niet heel erg. 3-D was niet zo bijzonder, zoals met de meeste animatiefilms. Verhaal was geinig, maar heel erg voorspelbaar. Wel goede muziek, en uitstekende stemmen. Vooral Steve Carell natuurlijk. En die gele wezentjes waren een prettige toevoeging.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Leuk .

Bijzonder leuk zelfs! Keek er enorm naar uit omdat m'n favoriete komedie-acteur een stem voor z'n rekening zou nemen. En zoals verwacht; hij doet het geniaal .

Steve Carell geeft z'n personage een heerlijk (Russisch-achtig) accent mee die perfect past in samenwerking met de brits-engels sprekende co-villain en de schattig brabbelende Haribo banaantjes die als minions dienen. Die laatst genoemde zijn soms iets te 'makkelijk scoren' maar weten soms ook op briljante wijze gebruikt te worden. Het kleine meisje moet ook genoemd worden; hoewel ook dit een makkelijk personage is werkt het enorm goed, schattig!

Verder blijf ik het extreem jammer vinden dat het onder de laag met (goede)humor een erg formule werkje blijft. Véél te kinderachtig gedoe, zoals het dansen aan het einde, mag van mij écht wegblijven. Het goedkope trucje van slecht naar goed wordt weer clichématig uit de mouw geschud en de muziek valt tijdens dit soort ontwikkelingen ook op een slechte manier op; te opgeblazen.

Al met al érg fijn vermaak maar het heeft nog altijd te maken met dezelfde kwaaltjes als de meeste Hollywood animaties. Gelukkig zijn de stemmen zó ontzetten leuk gedaan...dat ik dat ook deze keer door de vingers zie .

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

avatar van nachtschade

nachtschade

Leuke amusante film, met volwassen humor. 3D vond ik te weinig toegevoegde waarde hebben.

avatar van Blokland

Blokland

Leuke film voor de herfstvakantie. Nog steeds niet het Pixar niveau maar komt dicht in de buurt!

avatar van fotzenbikkel

fotzenbikkel

wwelover schreef:

M.i. is dit sowieso al een beetje een overbodige opmerking in een review van een kinderfilm, een animatiefim zoals deze is in beginsel immers voor kinderen bedoeld (dit is eigenlijk in de trant van; ik zag laatst een harde pornofilm, maar vond er wel een beetje veel bloot in zitten).

Bovendien zat volwassenen humor er juist ook wel aardig wat in, alleen niet altijd aan de oppervlakte.

Hoeveel kinderen onder de 12 jaar snappen bv. de verwijzing naar The Lehman Brothers in de zogenaamde bank van de onderwereld?

Gezien de lachsalvo's van de volwassen kijkers in zaal (inclusief mijzelf) en de algemene reacties hier, denk ik dat deze film op dit vlak juist heel geslaagd is.

avatar van ropjuh89

ropjuh89

Weer een briljante film van de makers van Ice Age! Zojuist gezien, en heb me weer uitstekend vermaakt. De grappen, personages, stemmen en 3D effecten zijn goed uitgewerkt en maken dit tot een heerlijke animatie-film.

Toch, ondanks alle positieve punten vind ik dat deze film nét niet het niveau haalt wat Ice Age tot nu toe behaald heeft, door een aantal cliché dingetjes.

avatar van Peter Ho

TheLionKingFan

Denzz schreef:

echt beter als toy story 3

ik heb eerder het gevoel dat een film als deze het pixar niveau niet kan halen

[quote=''Peter Ho''][quote='TheLionKingFan'']Deze film is leuker dan Toy Story 3 en Shrek 4. [/quote]

Mee eens [/quote]

Smaken verschillen

avatar van nakada

nakada

Naar mijn mening absoluut niet beter als Toy Story. Toy story is leuk, aangrijpend en prachtig geanimeerd. Hier mis ik dat toch wel een beetje. De animatie was zeker goed maar ook redelijk eenvoudig. De humor leuk maar niet hilarisch en aangrijpen deed ie al helemaal niet. Na het lezen van alle commentaren hier had ik er in ieder veel meer van verwacht. Mijn kinderen vonden hem ook wel leuk, maar niet zo leuk als Toy Story. In een goede bui : 3 sterren.

avatar van dionycle2008

dionycle2008

Leuke film die net niet het niveau haalt van Pixar. Met 3D en tevreden kindergezichtjes naast mij een dikke voldoende. Grappige dialogen en figuurtjes maken veel goed.

avatar van TVFreak

TVFreak

Super humor!

Het zijn natuurlijk de Minions die de meeste lachbuien veroorzaken.

Babeeltje, neeee Babeeltje, aaaaah BABEELTJE! en aah poep.

Zelfs om de aftiteling lagen wij allemaal in een deuk. Vooral hier werd de toegevoegde waarde voor 3D GENIAAL uitgewerkt.

Niet makkelijk Pixar verslaan maar deze is beter en leuker dan de meeste Pixar toppers! Sorry Pixar liefhebbers (waar ik er ook 1 van ben)

Maarrrr.....

Eenmaal thuis uit de Bios wilden de kinderen hem, direkt weer zien.

Maar dat werd lastig hahaha

avatar van dulcinea

dulcinea

Leuke animatiefilm met goeie personages, de gele mannetjes zijn zalig (Raving Rabbits anyone?) de hoofdfiguur wekt al snel ook sympathie op en de kinderen, vooral het kleinste meisje, zijn superschattig. Het verhaaltje is héél voorspelbaar maar verveelt niet en de humor zit er ook in, soms wat kinderachtig maar het blijft animatie natuurlijk.

Ik heb me geen moment verveeld ermee, maar het is zeker niet één van de beste animatiefilms die ik al gezien heb, daar blijft Pixar voor mij toch op nr1 staan met wall-E en Rataouille en zelfs Monsters Inc.

Grootste minpunt aan de film: het 3D effect is gewoon te verwaarlozen, ik wou dat ik de optie had gekregen om hem in gewone digitale versie te gaan bekijken, helaas enkel 2 zalen die hem speelden in 3D, originele en Nederlandstalige versie.

Als 3D op deze manier wordt uitgewerkt dan doen ze het gewoon beter niet vind ik, het was nog het meest te zien in de stukjes na de aftiteling.