• 9.375.261 stemmen

Despicable Me (2010)

Animatie / Komedie | 95 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titels: Verschrikkelijke Ikke / Verschrikkelijke Ikke en de Rest Kan Stikke

Geregisseerd door: Pierre Coffin en Chris Renaud

Met onder meer: Steve Carell, Jason Segel en Russell Brand

Releasedatum: 13 oktober 2010

Plot Despicable Me

"Some call him bad. They call him dad."

Gru (Steve Carrell) is een duivels meesterbrein dat geniet van alles wat slecht is en van plan is om de maan te stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten.

Gru (stemrol)

Dr. Nefario (stemrol)

Gru's Mother (stemrol)

Mr. Perkins (stemrol)

Miss Hattie (stemrol)

Tim / Bob / Mark / Phil / Stuart (stemrol)

avatar van tiiim

tiiim

JohnMovieLover schreef:

Humor was wel goed, maar niet geweldig, Ice Age (van dezelfde maker) was bijvoorbeeld veel grappiger.

Daar ben ik het niet mee eens.

JohnMovieLover schreef:

Helaas heb ik de NL versie moeten kijken.

En daar verklaar je meteen een hoop mee.

Ik vond de film namelijk geniaal en enorm grappig. De complete zaal bulderde (zonder overdrijven) van het lachen. Ik denk ook dat je deze film zeker in het Engels moet kijken, omdat de grappen dan beter uit de verf zullen komen. Vond 3D niets toevoegen aan de film, had wat mij betreft weggelaten mogen worden.

avatar van Exturminator2

Exturminator2

leuke film zag er netjes uit en heb er genoeg om kunne lachen haalde de slaaperigheid weg ondanks dat ie om 2 snachts afgelopen was

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Originele versie vanmiddag in 3D gezien.

Wat een leuke film! Het ene grappige animatiefiguurtje is nog niet uit beeld, of de volgende verschijnt alweer. De drie weeskinderen zijn aandoenlijk, vooral de kleine Agnes is geinig. Gru is lekker evil en egocentrisch, al komen we er nooit achter wat zijn herkomst is, met dat aparte accent van hem. Die flashbacks van hem vond ik wel een leuke toevoeging aan het verhaal.

Toch zijn de Minions verreweg het grappigst. Leuk om te zien hoe de tictac-vormige wezentjes ijverig Gru assisteren en tegelijkertijd ouwehoeren en ruzie maken met elkaar. Daarnaast hebben we nog de stokoude professor Nefario, die mij een beetje teveel doet denken aan professor Farnsworth van Futurama, maar wel leuk is op sommige momenten. Dit is pas een kleine greep uit het assortiment van aparte figuren die deze film bevat.

Het verhaaltje is voorspelbaar en heeft niet bijster veel om het lijf, maar omdat het zo ontzettend leuk gebracht word, scoort deze film gewoon goed.

De 3D-effecten werkten wel aardig trouwens (bijvoorbeeld de achtbaan, het ruimteschip en het geouwehoer van de Minions bij de aftiteling).

Samengevat is deze animatie zeer geslaagd, dankzij de leuke figuurtjes die door je beeld heen huppelen en de grappen die daaruit voortvloeien.

4 sterren.

Verschrikkelijk leuke animatiefilm!

Wat een enorme meevaller was Despicable Me zeg. Vanaf de openingcredits van de productiemaatschappijen is het al raak.
De minion steelt hier de show. Daarnaast begint het nog is heel droog met een soort van slapstick achtige minuutje met Gru.

Dat is gelijk ook het leuke van deze animatiefilm, het zit boordevol leuke, knotsgekke personages. Elk figuurtje is leuk gevonden en bovenal ook grappig. Gru is sympathiek, de drie weeskindertjes zijn aandoenlijk, vooral Agnes steelt natuurlijk de show. Die wordt terecht alom geprezen om haar schattigheid.

Maar echt het allerleukste zijn de vele minions, die echt in alle soorten en maten voorkomen en allemaal aparte eigenschappen hebben. Dit levert echt hilarische momenten op en iedere keer als je denkt dat het niet grappiger kan wordt er weer iets hilarisch gedaan. Wat dacht je van de scene in de luchtkoker, even knakken en de minion begint fel te branden voor wat licht. Geweldig!

Daarnaast is de gekke professor dr. Nefario ook een hilarisch figuur! De stokoude opa die Gru assisteert heeft last van zijn gehoor en zorgt soms voor hilarische misverstanden. Vooral de boogie robots en de fart gun hebben me de slappe lach bezorgd.

Het verhaal an sich is behoorlijk basic, maar dat stoort niet. Het blijft een animatiefilm en het moet geschikt blijven voor alle leeftijden. Iets waar Despicable Me in is geslaagd.
De 3D toevoeging heeft op een boel momenten een behoorlijke toevoeging, tot na de aftiteling, waar het ook weer behoorlijk grappig blijft met de Minions.

Dat kenmerkt de film tegelijkertijd ook weer. Na de soms ietwat zoete momenten wordt dit weer goed gemaakt door de luchtigheid.
De film is voor jong en oud een plezier om te kijken dankzij de humor, kleurrijke personages en een vrolijk verhaal met uiteraard een happy end.

Dikke 4*

avatar van Rosicky

Rosicky

Ben niet zo onder de indruk van Despicable Me. Het geinige verhaal heeft eigenlijk helemaal niets om het lijf. De personages zijn vrij aardig en hier en daar valt er wel wat te lachen (die Godfather spoof). De drie meisjes vond ik echter erg clichematig. Al met al een vlotte animatiefilm, die niet zal beklijven.

avatar van mandy7

mandy7

esme010 schreef:

dat kleine meisje hahahahahahaha.....ga stuk om haar!!! ITS SOOOOOOOOO FLUFFFFFFFFFYYYYY!!!!

Sinds we de trailer hebben gezien is dat, gezien de fluffy-ness van onze hond, de meest gebruikte zin bij ons thuis

Gister ook naar de film geweest en wat heb ik gelachen, de tranen rolde over mn wangen!

was bang dat de film tegen zou vallen, aangezien ik op de grond heb gelegen van het lachen toen ik de trailer bij Toy Story 3 zag. Hoopte zo erg dat niet alle leuke stukjes in de trailer zijn gestopt en gelukkig was dat totaal niet het geval!

de film is qua verhaal niet echt sterk, maar de humor die erin zit is gewoon briljant, en als je naar de gezichtsuitdrukkingen van de personages kijkt hou je het echt niet meer droog.

3D geeft verder een mooie toevoeging (vooral in de achtbaan is het geweldig, en als de minions in de aftiteling zo dicht mogelijk bij het publiek willen komen kun je ook nog aardig lachen:P)

viel me trouwens wel op dat we gister bij de film om 6 uur met alleen maar volwassenen zaten

kortom een echte aanrader voor jong en oud!

avatar van rep_robert

Helemaal gelijk, de zaal lag wel constant dubbel. Dan heb je gelijk ook al wel de goede fibe te pakken voor een film. Toch wat anders dan als je alleen op je bedje ligt.
Vond die scene met die weerwolf die terug veranderde bijvoorbeeld erg hilarisch, toen de maan verdween
Geniaal bedacht!

avatar van Mescalino

Mescalino

Echt een geweldige film.

Agnes is het meest schattige meisje dat ik in tijden in een animatie heb gezien.

Ondanks dat het einde voorspelbaar is geef ik hem toch 4,5 ster. Met stip een van de leukste animatie films die ik in tijden heb gezien.

avatar van miepke

miepke

Heerlijk.

avatar van Hazeltje

Hazeltje

Wat un topfilmpje!

Heerlijke humor. Vooral de Minions. Geweldig

Leuk vermaak voor op un mooie donderdagavond

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Erg grappig; ook een film met een hart. De gehele anderhalf uur vermakelijk. Ook de 3D effecten voegen hier op enkele momenten ook daadwerkelijk wat toe. Met name op het einde als de beestjes naar je toe willen komen. Kan zich prima meten met het niveau wat Pixar aflevert. Ook een leuke soundtrack met vooral op einde een super grappige dans op de Beegees .

avatar van Number23

Number23

Ik zie toch veel goede beoordelingen hiero, heb hem net gezien en kan niet meer geven dan 3 sterren.

Film heeft me zeker vermaakt, leuke stemmencast(Russell Brand als bejaarde!!), schattig meisje, Vector is geinig(oh yeah!), de minions natuurlijk. Standaard verhaal, dat wel. Kan zeker niet tippen aan klassiekers als Finding Nemo, Monsters Inc. en Shrek

avatar van Miss A

Miss A

Echt een geweldig leuke film

Had de trailer gezien en dacht die is leuk, maar had niet gedacht dat die zoooooooo leuk was haha

Ik vond het It's soooooooooooo fluffy stuk ook echt geweldig,hele zaal lag toen dubbel

De minions zijn ook gewoon heel leuk en vond het achtbaan stuk ook heel mooi door de 3D, leek echt of je naar beneden ging ^^

avatar van Boxmeer

Boxmeer

Leuke grappige film. Alleen had ik wel wat meer "huilen van het lachen" momenten verwacht. En dit terwijl ik toch best snel lach.

Wel een dikke plus punt voor wie Agnes en de Minions heeft bedacht. GEWELDIG.

Al met al een leuke film, 3 sterren.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het is inderdaad zo dat de schurkenrollen in films bijna altijd het leukst zijn. Daarom was het ook zeker geen slecht idee om die schurk eens een hoofdrol te geven. Despicable Me is een bijzonder vermakelijke film geworden, een stuk beter dan veel animatiefilms van de laatste jaren. De animaties zijn simpel, het plot idioot (en gelukkig lekker klein gehouden) en de timing is veelal erg sterk. Vooral in combinatie met de heerlijke karakters die er rondlopen. Maar hoe geestig Carrel en zijn over the top accent en dat kleinste, aandoenlijke meisje en haar eenhoorn- obsessie ook zijn, die idiote minions stelen toch echt de show. Opvallend is dat Despicable Me, uiteraard, de nodige voorspelbare momenten kent en veelal binnen de lijntjes kleurt (een enkele grap daargelaten). Maar met de juiste bui, en die had ik blijkbaar gisteravond, is dit bijzonder amusant. En goed voor de lachspieren.

Vooruit, 4 sterren.

avatar van Nickstbo

Nickstbo

Is die in België nu al eigenlijk uit? Want de nederlandse versie spelen ze al wel? Moeten we voor de engelse echt wachten tot 27 oktober?

avatar van RudyKramer

RudyKramer

ontzettend grappige film! Hij is echt het kijken waard!

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

Rosicky schreef:

Zo dacht ik er ook over. Zonder de minions was deze film voor mij gewoon een onvoldoende geweest. De minions zorgden ook voor de glimlach tijdens het bioscoop film. Minions dit, minions dat. Zonder de minions was dit niet meer dan middelmatig werk geweest.

avatar van rep_robert

Ja, haal de leukste dingen uit een film weg en je hebt inderdaad weinig over. Geldt dat niet zo bij alle films? Beetje een rare redenatie.

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

rep_robert schreef:

Dat zou een redenatie zijn als de leukste dingen de hoofdpersoon of hoofdverhaal zou zijn. Zie het verschil met Finding Nemo, tof verhaal, toffe karakters en die leuke schildpadden en meeuwen.

Hier is dat allemaal minder behalve de minions. Het zijn randzaken die de film leuk maken. Als dat het geval is vind ik een film erg karig.

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Meesterlijke film!! Tranen van het lachen!!

Filmi Corleone™ schreef:

Eh... Volgens mij wil deze film ervoor zorgen dat je gaat lachen, vrolijk wordt... iets in die trant. Wat maakt het dan uit dat de grappen in de randzaken zitten. Ik vind de minions een briljant concept, en ik hoop op een paar sterke vervolgen.

Het verhaal is flinterdun, maar zelden heeft me dat zo weinig uitgemaakt. Finding Nemo is inderdaad beter, maar dat maakt deze film niet minder leuk.

avatar van Mister Movie

Mister Movie

Erg Leuk heb me er goed mee vermaakt !!!

Filmi Corleone™ schreef:

Heb Finding Nemo niet gezien, dus kan er niet over oordelen. Ik heb gewoon erg gelachen bij deze film. Of het nou de bijrollen of de hoofdrollen zijn, dat maakt toch niet uit?

Overigens vind ik wel dat er op de Minions na de film ook nog leuk genoeg is voor een voldoende. Maar je weet zelf ook wel dat de Minions eigenlijk wel erg belangrijk zijn, de hele marketing campagne draait er ook al om ja.

avatar van Shinobi

Shinobi

De plan was eigenlijk om gisterenavond Red te gaan kijken in de bios, maar aangezien die uitverkocht was voor deze film gegaan en zeker geen spijt van gehad.

Een heerlijke animatiefilm om te zien. Eindelijk worden eens de schurken in het zonnetje gezet. Echt de meest absurde dingen komen voorbij en die accepteer je gewoon als kijker. Die auto van Gru, minions, absurde wapens en ga zo maar door.

En vooral niet die schattige kinderen vergeten, vooral Agnes.

Overigens zitten de 3D effecten ook goed in elkaar, las namelijk verscheidene berichten dat dit best wel achterwege gelaten had kunnen worden. Maar het voegt zeker wat toe aan de film.

Een dikke 3, 5 sterren. Hopelijk komt hier nog eens een vervolg op.

avatar van andrehoek

andrehoek

Leuke film met een goed tempo, alleen nergens echt hilarisch. Uiteraard bedanken we daar ook de trailer weer voor. Vond ook een paar scenes qua humor voorspelbaar. Vector en de mini's zijn de leukste karakters, maar had toch een beetje het gevoel dat daar niet alles is uitgehaald wat er in zat.

Het toegevoegde 3D gaf ook nu weer weinig meerwaarde. Alleen tijdens de aftiteling komt er wel een leuke 3D actie voorbij. Als de hele film nu zo was geweest...?!

Universal zet hier een leuke animatie-film op de kaart en ondanks dat deze beter is dan UP, zijn ze zeker op het animaite gedeelte nog heel ver verwijderd van de big boys Disney/Pixar en Dreamworks. Verwacht stiekem ook dat Rango van Paramount beter zal zijn dan Despicable Me. Uiteraard moet dat ook, omdat dat project 3 keer zo duur is en grote namen als Depp en Verbinski er aan verbonden zijn. Maar we zullen zien...

avatar van Timba69

Timba69

Zeer leuke animatiefilm met erg veel grappige momenten. Toch wel 1 van de leukere animatiefilms die ik gezien heb. En dat zijn er best veel gezien ik 2 kids heb.

Vlot verhaal met leuke karakters en genoeg actie op z'n tijd.

Voor mij een dikke 4,5 *

avatar van Timba69

Timba69

Filmi Corleone™ schreef:

Je snapt toch wel dat dit vooral bedoeld is als kinderfilm mag ik hopen? Dat de film qua verhaal minder is als een finding nemo alla, maar dan meteen een onvoldoende geven?

Ik vraag mij dan echt met wat voor insteek je zo'n film beoordeeld? In ieder geval niet met de achterliggende gedachte voor welke doelgroep de film gemaakt is blijkbaar.

avatar van Mezelf

Mezelf

Aaah net de film in 3D gezien

Machtig, geweldig gewoon..

Wat heb ik gelachen, wat een humor, wat een verhaal..

Echt ik heb gewoon keihard zitten lachen!!

Dikke 4 sterren..

Al lang niet zo een leuke animatie film gezien..

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Hmm. Ik denk dat ik toch niet kan meegaan in de hype.

Het is inderdaad een leuke familie/animatie film, maar ik snap niet wat er nou zo bijzonder aan is. Een aantal leuke vondsten ja, maar ook wat voorspelbare momenten en soms toch echt iets teveel sentiment. Vermakelijk maar niet bijzonder ofzo..