- Home
- Films
- Despicable Me
- Filtered
Genre: Animatie / Komedie
Alternatieve titels: Verschrikkelijke Ikke / Verschrikkelijke Ikke en de Rest Kan Stikke
Geregisseerd door: Pierre Coffin en Chris Renaud
Met onder meer: Steve Carell, Jason Segel en Russell Brand
Releasedatum: 13 oktober 2010
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Despicable Me
"Some call him bad. They call him dad."
Gru (Steve Carrell) is een duivels meesterbrein dat geniet van alles wat slecht is en van plan is om de maan te stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten.
- Trailer (YouTube)
- Despicable Me: The Junior Novel (BoekMeter)
- Despicable Me (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Dr. Nefario (stemrol)
Gru's Mother (stemrol)
Mr. Perkins (stemrol)
Miss Hattie (stemrol)
Tim / Bob / Mark / Phil / Stuart (stemrol)
Lord_Sony
Ik heb hem net gezien. (3D versie op het grote scherm)
Ik vond hem best aardig goed ook de 3D effecten konden me bekoren.
Hij deed me een beetje denken aan de film Up.
Het is een mooi klassiek verhaal, met af en toe het typische krop in de keel gevoel afgewisseld met grappige tot zeer grappige elementen.
Al bij al dus wel een film die me kon bekoren. Zowel voor jong als oud.
Sjoerdow
Originele versie vanmiddag in 3D gezien.
Wat een leuke film! Het ene grappige animatiefiguurtje is nog niet uit beeld, of de volgende verschijnt alweer. De drie weeskinderen zijn aandoenlijk, vooral de kleine Agnes is geinig. Gru is lekker evil en egocentrisch, al komen we er nooit achter wat zijn herkomst is, met dat aparte accent van hem. Die flashbacks van hem vond ik wel een leuke toevoeging aan het verhaal.
Toch zijn de Minions verreweg het grappigst. Leuk om te zien hoe de tictac-vormige wezentjes ijverig Gru assisteren en tegelijkertijd ouwehoeren en ruzie maken met elkaar. Daarnaast hebben we nog de stokoude professor Nefario, die mij een beetje teveel doet denken aan professor Farnsworth van Futurama, maar wel leuk is op sommige momenten. Dit is pas een kleine greep uit het assortiment van aparte figuren die deze film bevat.
Het verhaaltje is voorspelbaar en heeft niet bijster veel om het lijf, maar omdat het zo ontzettend leuk gebracht word, scoort deze film gewoon goed.
De 3D-effecten werkten wel aardig trouwens (bijvoorbeeld de achtbaan, het ruimteschip en het geouwehoer van de Minions bij de aftiteling).
Samengevat is deze animatie zeer geslaagd, dankzij de leuke figuurtjes die door je beeld heen huppelen en de grappen die daaruit voortvloeien.
4 sterren.
Verschrikkelijk leuke animatiefilm!
Wat een enorme meevaller was Despicable Me zeg. Vanaf de openingcredits van de productiemaatschappijen is het al raak.
De minion steelt hier de show. Daarnaast begint het nog is heel droog met een soort van slapstick achtige minuutje met Gru.
Dat is gelijk ook het leuke van deze animatiefilm, het zit boordevol leuke, knotsgekke personages. Elk figuurtje is leuk gevonden en bovenal ook grappig. Gru is sympathiek, de drie weeskindertjes zijn aandoenlijk, vooral Agnes steelt natuurlijk de show. Die wordt terecht alom geprezen om haar schattigheid.
Maar echt het allerleukste zijn de vele minions, die echt in alle soorten en maten voorkomen en allemaal aparte eigenschappen hebben. Dit levert echt hilarische momenten op en iedere keer als je denkt dat het niet grappiger kan wordt er weer iets hilarisch gedaan. Wat dacht je van de scene in de luchtkoker, even knakken en de minion begint fel te branden voor wat licht. Geweldig!
Daarnaast is de gekke professor dr. Nefario ook een hilarisch figuur! De stokoude opa die Gru assisteert heeft last van zijn gehoor en zorgt soms voor hilarische misverstanden. Vooral de boogie robots en de fart gun hebben me de slappe lach bezorgd.
Het verhaal an sich is behoorlijk basic, maar dat stoort niet. Het blijft een animatiefilm en het moet geschikt blijven voor alle leeftijden. Iets waar Despicable Me in is geslaagd.
De 3D toevoeging heeft op een boel momenten een behoorlijke toevoeging, tot na de aftiteling, waar het ook weer behoorlijk grappig blijft met de Minions.
Dat kenmerkt de film tegelijkertijd ook weer. Na de soms ietwat zoete momenten wordt dit weer goed gemaakt door de luchtigheid.
De film is voor jong en oud een plezier om te kijken dankzij de humor, kleurrijke personages en een vrolijk verhaal met uiteraard een happy end.
Dikke 4*
Jack Sparrow
Erg grappig; ook een film met een hart. De gehele anderhalf uur vermakelijk. Ook de 3D effecten voegen hier op enkele momenten ook daadwerkelijk wat toe. Met name op het einde als de beestjes naar je toe willen komen. Kan zich prima meten met het niveau wat Pixar aflevert. Ook een leuke soundtrack met vooral op einde een super grappige dans op de Beegees .
Chainsaw
Het is inderdaad zo dat de schurkenrollen in films bijna altijd het leukst zijn. Daarom was het ook zeker geen slecht idee om die schurk eens een hoofdrol te geven. Despicable Me is een bijzonder vermakelijke film geworden, een stuk beter dan veel animatiefilms van de laatste jaren. De animaties zijn simpel, het plot idioot (en gelukkig lekker klein gehouden) en de timing is veelal erg sterk. Vooral in combinatie met de heerlijke karakters die er rondlopen. Maar hoe geestig Carrel en zijn over the top accent en dat kleinste, aandoenlijke meisje en haar eenhoorn- obsessie ook zijn, die idiote minions stelen toch echt de show. Opvallend is dat Despicable Me, uiteraard, de nodige voorspelbare momenten kent en veelal binnen de lijntjes kleurt (een enkele grap daargelaten). Maar met de juiste bui, en die had ik blijkbaar gisteravond, is dit bijzonder amusant. En goed voor de lachspieren.
Vooruit, 4 sterren.
Shinobi
De plan was eigenlijk om gisterenavond Red te gaan kijken in de bios, maar aangezien die uitverkocht was voor deze film gegaan en zeker geen spijt van gehad.
Een heerlijke animatiefilm om te zien. Eindelijk worden eens de schurken in het zonnetje gezet. Echt de meest absurde dingen komen voorbij en die accepteer je gewoon als kijker. Die auto van Gru, minions, absurde wapens en ga zo maar door.
En vooral niet die schattige kinderen vergeten, vooral Agnes.
Overigens zitten de 3D effecten ook goed in elkaar, las namelijk verscheidene berichten dat dit best wel achterwege gelaten had kunnen worden. Maar het voegt zeker wat toe aan de film.
Een dikke 3, 5 sterren. Hopelijk komt hier nog eens een vervolg op.
Lexcoaster
Hmm. Ik denk dat ik toch niet kan meegaan in de hype.
Het is inderdaad een leuke familie/animatie film, maar ik snap niet wat er nou zo bijzonder aan is. Een aantal leuke vondsten ja, maar ook wat voorspelbare momenten en soms toch echt iets teveel sentiment. Vermakelijk maar niet bijzonder ofzo..
Angrod_Pallanén
'Despicable Me' is een aparte animatiefilm, nog uniek in zijn aanpak van 3D maar weinig origineel qua verhaal.
Ik heb onderhand al een handjevol films gezien in 3D en de ervaring, inclusief 'Avatar', kon me tot dusver gestolen worden. Het is verrassend dat 'Despicable Me' de eerste film is die de techniek op een dergelijke manier gebruikt dat het ook een toegevoegde waarde heeft op de manier hoe je films kijkt. Van een rit in de achtbaan tot een subtiele afdaling tot een ondergronds lab, de film laat het je zien alsof je er bij bent, iets wat films als 'Final Destination 4' en 'Toy Story 3' weigerde te doen. Een aanrader in 3D, dat zeker, want in de gewone versie blijft er niet al te veel over om zichzelf staande te houden.
'Despicable Me' is grappig, zoals een goede animatiefilm hoort te zijn. In zekere zin is het gewoon grof en dat maakt het, zeker voor tieners, een hilarische film. Zinnen als "It's so flunny I'm gonna die" haken in op de cute-factor die ook bij animatiefilms hoort. De little minions zijn de Penguins van deze film. Het gaat allemaal volgens perfect concept, een dubbele afspraak als finale obstakel, een grote slechterik met een klein hartje en drie weesmeisjes om het moraal hoog te houden, niet te vergeten een sterrencast (en muziekproducer) om het af te maken. Het verhaal en de grappen zijn niets wat we niet eerder hebben gezien, maar ze worden op zo'n manier gepresenteerd dat het even makkelijk te happen is als een nieuwe Dreamworks.
Niet de 'tegen-de-draad-in' film die ik aanvankelijk had verwacht, maar even vermakelijk en een goede rechtvaardiging van die irritante bril en een duurder toegangskaartje.
3,5
wwelover
Aardige animatiefilm, maar niet heel bijzonder. Ik vond het toch wat te kinderachtig, terwijl je meestal nog humor erbij hebt wat ouderen ook aanspreekt, en dat had ik nu niet heel erg. 3-D was niet zo bijzonder, zoals met de meeste animatiefilms. Verhaal was geinig, maar heel erg voorspelbaar. Wel goede muziek, en uitstekende stemmen. Vooral Steve Carell natuurlijk. En die gele wezentjes waren een prettige toevoeging.
Tonypulp
Leuk
Bijzonder leuk zelfs! Keek er enorm naar uit omdat m'n favoriete komedie-acteur een stem voor z'n rekening zou nemen. En zoals verwacht; hij doet het geniaal
Steve Carell geeft z'n personage een heerlijk (Russisch-achtig) accent mee die perfect past in samenwerking met de brits-engels sprekende co-villain en de schattig brabbelende Haribo banaantjes die als minions dienen. Die laatst genoemde zijn soms iets te 'makkelijk scoren' maar weten soms ook op briljante wijze gebruikt te worden. Het kleine meisje moet ook genoemd worden; hoewel ook dit een makkelijk personage is werkt het enorm goed, schattig!
Verder blijf ik het extreem jammer vinden dat het onder de laag met (goede)humor een erg formule werkje blijft. Véél te kinderachtig gedoe, zoals het dansen aan het einde, mag van mij écht wegblijven. Het goedkope trucje van slecht naar goed wordt weer clichématig uit de mouw geschud en de muziek valt tijdens dit soort ontwikkelingen ook op een slechte manier op; te opgeblazen.
Al met al érg fijn vermaak maar het heeft nog altijd te maken met dezelfde kwaaltjes als de meeste Hollywood animaties. Gelukkig zijn de stemmen zó ontzetten leuk gedaan...dat ik dat ook deze keer door de vingers zie
The One Ring
Despicable Me heeft een nadeel waarvan ik voor ik hem zag al wist dat hij hem had: ik zat niet zo te wachten op de twist dat Gru ineens een goedzak zou worden, dankzij de weesmeisjes. Zo'n animatieschurk is toch het leukste als hij de schurk blijft. Op zijn beste momenten doet Despicable Me mij denken aan het werk van Chuck Jones en Gru had een goede moderne Wile E. Coyote kunnen zijn, met zijn vergezochte plannetjes tot kwaadaardigheid. Zo goed wordt het allemaal niet, maar niettemin is dit een vermakelijkere animatiefilm dan wat Dreamworks maakt, al ligt het ver beneden het Pixarniveau. Het 'hart' dat Amerikaanse animatiemakers zich kennelijk verplicht voelen om in een film te stoppen wordt op te voorspelbare wijze toegevoegd, zelfs al is het hier redelijk gedaan. Ah wel, de humor werkte over het algemeen goed (maar alsjeblieft, de oude vrouw die aan karate doet heeft nu wel haar tijd gehad als grap), dus erg veel heb ik niet te klagen. Zeer aangenaam, niets bijzonders.
Anatolia
Het dilemma waarin ik altijd beland bij films van Pixar en Dreamworks is of ik de kinderachtige, simpele verhaallijnen met bijbehorende kinderachtige grappen nou wel of niet door de vingers moet zien, met het argument in het achterhoofd dat de films nu eenmaal gericht zijn op een jeugdig publiek. Gelukkig helpen de films zèlf mij telkens weer uit dit dilemma te geraken, dankzij de uitgemolken formule van refereren naar klassiekers (in dit geval The Godfather en Saturday Night Fever), waar kinderen helemaal niets mee kunnen en dus duidelijk bedoeld zijn voor de oudere kijker. Nou, dan verdien je wat mij betreft ook een adequate recensie: wat een afschuwelijk, clichématig gedrocht was dit weer.
Maar ook indien ik me beperk tot dat jeugdige publiek moet ik vaststellen dat ik toch echt genoeg heb gekregen van de simpliciteit die kinderen ongeneerd wordt voorgeschoteld. Op de Belg hoorde ik een recensente over de populaire Fantasia-boeken (Geronimo Stilton) laatst zeggen: kinderen zouden het liefst elke dag naar de McDonald's willen - dat betekent echter nog niet dat McDonald's goede kwaliteit biedt. En precies datzelfde gevoel heb ik dus bij de fastfood-industrie van Pixar en Dreamworks. Totaal geen originaliteit, geen fantasie, niets om de hersenen van kinderen ook maar een beetje te prikkelen. Nee, men houdt liever vast aan de vertrouwde, winstgevende ingrediënten: een rond stuk vlees, wat frietjes en ketchup en mayonaise.
Afgezien hiervan kan ik maar niet inzien wat mensen nu zo mooi vinden aan de animatie. Foeilelijke, overdreven karikaturale personages in een extreem gelikte omgeving. Nu we het toch over voedsel hebben: verraderlijke smaak- en kleurstoffen zou ik dat willen noemen.
Waarschijnlijk overbodig te melden, maar voor de volledigheid: 0,5*.
Tuurlijk wel.
Wat Despicable Me betreft, een kleine tegenvaller. Had her en der gehoord dat de humor iets bitser zou zijn, dat is enkel zo in de eerste vijf minuutjes. Geniet er dus van. Wel gelachen met de halfbakken blauw geschilderde piramide, beste joke van de film.
De film gaat zo hard de fout in wanneer Gru onder invloed van de weesjes overhelt naar goedzak. Wie verzint zulke debiele plotlines toch steeds. Op dat moment was het gewoon gedaan met de film en wat het best lang wachten weer op een volgende geslaagde grap.
Voice acting vond ik ook een redelijke verspilling van bekende namen. Leuk zo'n Carell met Russisch accent maar voor hem 100 anderen die het hetzelfde accentje doen. Moet zeggen dat Russell Brand het wel leuk deed, de rest van de cast is verwaarloosbaar.
Blijven over die gele minions. Ken de background van die dingen niet zo maar ze lijken me eerder mascottes van het animatiebedrijf dan een filmeigen toevoeging. Vond ze ook niet grappig en erg weinig creatief uitgewerkt, ze werden dus des te vervelender naarmate de film vorderde.
De film ook zeker niet in 3D gezien, enkel tijdens het achtbaanritje had ik de film wel even met bril willen brkijkrn maar zie toch liever de rest van de film scherp en zonder zwarte waas. Ik zou eerder extra betalen voor de 2D versie dan omgekeerd.
Er zitten een aantal leuke momenten in, het is ook iéts minder kinderachtig dan de meeste Pixar junk, maar een voldoende zit er jammer genoeg niet in. Volgende keer beter.
Geinige animatiefilm.
Dispicable Me weet nergens erg bijzonder te worden, maar dat is niet zo erg omdat de film gewoon weet te vermaken. De toppers van de film zijn natuurlijk de grappige gele Minions, maar ook Gru en de 3 weesjes vond ik leuk. Zeker dat hele kleine meisje vond ik wel schattig. En vergeet die rare hond van Gru ook niet
Grafisch doet de film ook wat 'ie moet doen, zonder dat het echt ontzettend mooi oogt. De stemmen zijn wel goed gecast trouwens.
De film weet boven de animatie middelmaat uit te stijgen door de humor. Er zitten leuke personages in en de grapdichtheid is best hoog. Wel had de humor iets scherper soms gemogen. Soms voelde het of er meer uitgehaald had kunnen worden. Maar ik klaag niet, het was leuk genoeg.
PS: De aftiteling van film is trouwens erg grappig!
RSmovie91
Geweldige film zeg. Heb me echt kapot gelachen. Vooral die minions waren echt geweldig met hun vrolijke gedrag.
Het verhaal is op zich best simpel, maar het wordt wel uitgewerkt tot een erg leuk spektakel vol met humor, actie en hier en daar wat emotionelere scènes. Dit maakt de hele film een groot plezier om naar te kijken.
De personages hebben niet zo heel veel diepgang, maar wel genoeg om ze interresant te houden. Het grote contrast tussen de grote (letterlijk en figuurlijk) badguy Gru en de kleine en vrolijke 3 meisjes maakt alles eigenlijk nog grappiger.
En nogmaals, die Minions waren echt geniaal!
Echt een film die ik keer op keer kan kijken. Ik zit nog te twjifelen tussen een 4 en een 4.5. Nu nog een 4, maar misschien na herziening nog wat hoger.
Makkelijk vermakelijk.
Ze zijn niet talrijk, maar een aantal grappen werken wel in deze aardige animatiefilm. Het is leuk om weer eens een komisch superhelden-thema te zien na 'The Incredibles' en 'The Robinsons'. Wat minder sterk dan eerstgenoemde, doch over het algemeen genomen een vermakelijk ritje. Dat zit hem uiteraard in het voorspelbare gegoochel met emoties en de hartverwarmende ommezwaai. Met dank aan de aaibaarheidsfactor van het kleinste meisje. Makkelijk misschien, maar wel werkend.
Goed.
Rianneke_Dan
Leuke en enorm aandoenlijke film.
Verhaal vond ik matig, dat hele gedoe eromheen dat Gru de maan ging stelen etc vond ik niks aan, het ging mij meer om de lijn met die weeskinderen en wat voor effect dat op Gru had. Dat was namelijk enorm leuk om te zien. Zaten echt wat grappige scéne's tussen waarbij ik echt met een grote glimlach op mijn gezicht aan het kijken was. De film was dan ook erg aandoenlijk en vooral Agnes was enorm schattig, één van de leuke animatie personages. De uitdrukkingen bij de meisjes waren dan ook erg realistisch en hun handelingen ook. Stemmen voegde daar natuurlijk ook veel aan toe.
Ik hoor ook vele zeggen dat ze de Minions zo grappig vonden, nou dat heb ik dan gemist of het was gewoon niet mijn soort humor was om hun kon ik dus echt niet lachen. Ik was dan ook veel meer gefocust op de drie weesjes en Gru, en hun groeiende band. Dat was dan ook gelijk het enige goede aan Despicable Me. Het verhaal daaromheen en de zogenaamde badguy vond ik slecht, niet origineel en ook niet grappig. Gemiste kans dus.
Despicable Me is een leuke aandoenlijke film voornamelijk door de band tussen de drie weeskinderen en Gru, de rest vond ik niet vernieuwend en niet leuk.
(Oh ja en dan mag ik natuurlijk ook het 'hondje' van Gru niet vergeten, hilarisch gewoon!)
Vermakelijk filmpje, leuk geanimeerd en met een grappig bedachte hoofdpersoon. Het verhaaltje is wat standaard uitgewerkt en veel grappen liggen voor de hand, maar het geheel zit zo sympathiek en amusant in elkaar dat de film enigzins weet uit te stijgen boven de animatie-middelmaat. Kleurrijk, vlot vermaak.
Jessen0wnt
Vermakelijke film die nergens echt bijzonder word. Had het idee dat ik dit verhaal al eerder had gezien. Ook wat velen zeggen, is het niet zo raar dat het ''slechterikken'' verhaal helemaal niet interessant is, enkel de band tussen de drie meisjes en Gru zorgen voor een leuke kijkervaring. Natuurlijk zijn de meiskes erg schattig maar na een aantal animaties deze week te hebben gezien zie je het verschil niet meer en word het eerder een trucje dan een echt leuk aspect van de film. Toch wel erg leuke en vooral geslaagde grappen en feel good achtige sfeer. Vermakelijk. 3 sterren
Leland Palmer
Ik kan toch vaak ook wel weer genieten van die animatiefilmpjes die de laatste jaren aan de lopende band gemaakt worden. Deze Despicable Me is daar ook weer één van. Leuk idee, leuke uitwerking, leuke stemmencast, prima animaties en geinige karakters in een vermakelijk gebracht geheel. Het is bijv. nogal voorspelbaar dat Gru - door de drie meisjes - weer een goedzak wordt en ik had liever gezien dat-ie slecht bleef, maar oké, dat past op één of andere manier wel weer in de film - niks aan te doen. De scéne in de ruimte is één van de hoogtepunten, met nog een aantal grappige scénes. Voldoende.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Leuke animatie, grappige Minions. Heel standaard en cliche natuurlijk, maar ach toch vermaakt.
Elineloves
'' It's like my heart is a tooth, and it's got a cavity that can only be filled with children. ''
Wat een heerlijke verrassing is Despicable Me gebleken.
Duidelijk een film met een knipoog.
Eindelijk weer eens een animatiefilm die lekker brutaal en ondeugend is, met scherpe humor en leuke en grappige personages. Gru en zijn Minions stelen de show en je hart. Je sympathie voor Gru groeit, ookal is hij de 'bad guy'. Zelf wanneer hij kleine kindjes pest op straat, blijf je met een glimlach kijken.
Al snel komt de film tot de orde van de dag: De maan moet gestolen worden, en dat gaat niet zo makkelijk als je denkt. Er komt vanalles op Gru zijn pad, waaronder een paar dametjes die bijdehand zijn en niet op hun mondje gevallen. Deze drie schattige weesjes zijn aandoenlijk. Vooral de jongste is een echt hartenbreekstertje. Wanneer hij Margo, Edith en Agnes wil gebruiken voor zijn snode plannetjes, merk je al snel dat deze slechterik eigenlijk een hele lieve, zorgzame papa kan zijn.
De scènes zijn flitsend en volgen elkaar snel op. Fijn, een rap tempo bij een film terwijl er toch genoeg aandacht wordt genomen voor hier en daar wat uitdieping. Prachtige kleuren en beelden zorgen ervoor dat je je af en toe in een waar sprookje waant. Dit gaat echter wel over als je de hond des huizes (
) ontmoet, een bijtgraag gedrocht waar zelfs de schurk bang voor is.
Het stelen van de maan wordt na een half uur al bijzaak. Er komen dan enkele (verplichte) thema's aan bod. Animatie films hebben nou eenmaal graag een boodschap die ze overdragen. Wees lief voor elkaar, het verschil tussen goed en kwaad is zichtbaar en respect voor elkaar is belangrijk. Zelfs slechteriken kunnen veranderen.
Russell Brand als Dr. Nefario was mij niet opgevallen, Steve Carell wel. Moet eerlijk bekennen dat ik aan zijn stem bij Gru moest wennen. In het begin vond ik het niet passen, maar ik accepteerde het snel en wende er aan. Uiteindelijk werd het foute accent zelfs grappig.
Ja, dit is een heerlijke film voor jong en oud, met een venijnig ondertoontje waar je als een blok voor valt. De personages zijn van een hoog entertainment gehalte en de grappen volgen elkaar in een rap tempo op, en zijn nog leuk ook.
Metalfist
It's so fluffy I'm gonna die
Ik had al wel eens een trailertje gezien van Despicable Me. Ik ben een wekelijkse kijker van het ATV programma 'Cinema' dat wordt gepresenteerd door Michel Follet en ook hij was hier wel over te spreken. Normaal gezien trek ik me niet zo bijster veel aan van de mening van iemand anders maar de bijhorende beelden die hij liet zien om zijn mening te ondersteunen spraken me wel aan. Ondertussen was er weer wat tijd overgegaan en was de film wat uit mijn gedachten gegaan tot een kameraad er gisteren mee afkwam. Na Shrek Forever After deze dan maar opgezet in de hoop dat dit een stuk beter ging zijn en kijk, dat was het geval.
Qua animatie ligt dit eigenlijk niet zover af van bovengenoemde Shrek (ik vergelijk ze alleen maar omdat ik ze vlak achter elkaar heb gezien en omdat ik de animatie daar niet al te denderend vond) maar op zich stoort het hier helemaal niet Het is allemaal lekker simpel gehouden met hier en daar een leuke knipoog. Het plot zelf is natuurlijk niets verrassend. Gru is een slechterik die onder de invloed van 3 weesmeisjes een goedzak wordt. Ach, het is en blijft een kinderfilm en om een film hier nu faliekant op af te rekenen is natuurlijk ook niet juist. Daar komt dan natuurlijk nog eens bij dat ik me niet echt stoor aan dit soort voorspelbare plottwistjes. Gelukkig heeft Despicable Me meer dan genoeg andere kwaliteiten om de hoge score te rechtvaardigen. Ten eerste is natuurlijk de uitstekende stemmencast. De laatste tijd ben ik blijkbaar nogal veel animatiefilms aan het zien (5 op een week) en het valt me op hoe een film daardoor een meerwaarde kan krijgen. Zo had Gru nooit zo geweldig kunnen zijn zonder de uitstekende stem van Carrell. Een Russisch accentje is niet zo moeilijk om na te doen maar in combinatie met de droogheid van Gru komt het perfect tot zijn recht. Ook leuk om Russell Brand nog eens te horen want dat was ook alwaar geleden van Forgetting Sarah Marshall.
Toch zijn het de personages die werkelijk de show stelen. Over Gru heb ik het al genoeg gehad (terecht want het is een leuk personage) maar de 3 weesmeisjes, vooral Agnes, zijn zo ontzettend schattig dat het leuk wordt. De twee zussen vallen praktisch compleet in het niets bij de jongste. In ieder geval staat ze garant voor een aantal leuke scènes. Toch zijn het de minions die compleet de show stelen in Despicable Me. Ik lach werkelijk meerdere keren in een deuk om de droogheid van die gele figuurtjes. Eigenlijk is het een beetje triestig, ze zijn loyaal aan Gru tot op het bot maar het enige wat hij doet is ze misbruiken voor zijn leger en een aantal proeven. Ach, triestig is voor de melodramatische types onder ons want de resultaten van Gru's experimenten zijn vaak erg leuk. Eigenlijk zit het met de humor eigenlijk wel erg goed doorheen de film. Nergens is er een inzakking te bespeuren en subtiele humor (de piramide die een likje verf heeft gekregen in de tuin van Vector!) wordt lekker afgewisseld met standaard humor, in de goede zin van het woord. Ik ging in ieder geval in een deuk wanneer de Boogey bots worden gemaakt in plaats van Cookie bots.
Een erg aangename verrassing is deze Despicable Me gebleken. Ik had het vermoeden dat dit wel eens iets leuks kon zijn maar dat het me zo ging kunnen bekoren had ik niet zien aankomen. De grapdichtheid is hoog genoeg om niet te vervelen, kleurrijke personages zijn er genoeg en qua verhaal is dit ook nog wel te doen. Erg, erg leuk.
timbo_
Mierzoete animatiefilm waarin de sympathieke superschurk Gru met behulp van drie weesmeisjes probeert de maan te stelen. Despicable Me is een echte feel good movie en slaagt perfect in zijn opzet. Vooral de drie weeskinderen, en dan met name de vertederende en grappige Agnes, zijn zo aandoenlijk dat zelfs het grootste stuk chagrijn er uiteindelijk voor valt. De knotsgekke minions zorgen met hun aanstekelijke gebrabbel dan nog regelmatig voor een lach waardoor Despicable Me een ijzersterke en uiterst vermakelijke animatiefilm is geworden.
Vinokourov
Van de animatiefilms die dit jaar zijn uitgekomen, vind ik Despicable Me (tot nu toe) verreweg de beste. De hoofdpersoon is dit keer een kwade genius (Gru) die de maan wil stelen. Zulke hoge ambities kan ik altijd toejuichen. Hij krijgt daarbij hulp van drie koters, die hij adopteert. Dit klinkt erg week, maar het valt reuze mee. Gru blijft vrijwel de hele tijd een nors en enigszins angstaanjagend figuur. Het is erg leuk en grappig hoe hij de strijd om de maan met een andere slechterik uitvecht
Hopelijk wint deze film de oscar voor best geanimeerde film. Zou wel een mooie hak zijn tegenover Pixar, die telkens met dezelfde soort zoete verhaaltjes op de proppen komt. Op animatiegebied is deze film net zo goed als bijvoorbeeld een Toy Story 3. Op dat punt kan nauwelijks meer het verschil gemaakt worden.
Film door omstandigheden twee keer kort na elkaar gezien.
Eerste keer vond ik hem gewoon grappig. Tweede keer vielen me een hoop details op waar je nogal snel overheen kijkt, knap gedaan.
Op de één of andere manier kunnen dit soort films weinig bij me fout doen. Mensen die een verheffend volwassen of diepgaand verhaal verwachten begrijp ik bij voorbaat al niet. Dit is allemaal over the top gedoe met de nodige kwinkslagen waarbij het einde vooraf al volstrekt duidelijk is natuurlijk. Althans, qua verhaallijn.
Minions roeleren zwaar. Buitengewoon geinige schepseltjes. Ok, soms is het er wel erg veel effectbejag bij hun acties (karaoke gedoe enzo), maar goed, over het algemeen grappig.
Carrell doet het ook erg leuk en de film vliegt eigenlijk voorbij.
Grappigste scene was met stip de inparkeerscene aan het begin. Eerst rustig er in zetten en dan steeds lomper voor en achter auto's wegknallen.
. Zo droog en gefrustreerd.
Daarnaast ook een erg leuke, originele en catchy titelsong van Pharell.
LOTR-lover
Prima film, vermakelijk en genoeg leuke humor erin verwerkt. Uiteraard is vooral Agnes hartverwarmend met d'r eenhoorn fascinatie. Het mooie aan deze film vind ik dat ook de minions nogal een lieve uitstraling hebben. Daardoor krijgt de hele film een hoog 'aaibaarheidsgehalte'.
Al met al een prima animatiefilm, zowel voor jong als voor oud.
SaNDuTjE
Aardige film die het vooral van de (cynische) grappen moest hebben. Het soort humor dat mij wel ligt.
Jammer genoeg, zoals vaak het geval is, staat de film ook weer bol van de clichés en zoetsappigheid. Waar het begin nog wel sterk en enigszins sinister begon met overigens een opvallend goede score, werd al snel daarna geprobeerd de gevoelige snaar te raken met de meisjes uit het weeshuis.
Vanaf dat moment is iedere stap er een die je van verre aan ziet komen en hebben we grappen over bijvoorbeeld het gevoeliger worden van Gru al veel vaker gezien. Op de een of andere manier werkte voor mij de combinatie 'stelen van de maan' en 'weeskinderen' niet waardoor het nogal rommelig oogt allemaal. Door de 2 totaal verschillende verhaallijnen was het blijkbaar lastig om tot een goed eind te komen, aangezien de leukste (stelen van de maan) ondergesneeuwd wordt door het verhaal van de weesmeisjes. Dit zorgt toch wel voor een overhaast en onbevredigend eind.
Ondanks dat de animatie wat gedateerd oogt is het geen straf om er naar te kijken. De verschillende bijrollen zijn leuk met als uitschieter Dr. Nevario en in zekere maten de Minions (die richting het eind wat te vaak in beeld kwamen).
Zoals gezegd vond ik, vooral in de eerste helft, de score een opvallend goede toevoeging bij een aantal scenes. Na het lezen van Hans Zimmer in de aftiteling werd ook wel duidelijk waarom.
In z'n geheel een matige film die beter had kunnen zijn. Alleen de eerste helft zorgt voor de nipte voldoende.
TMP
Het begin van de film was ook meteen het leukste. Daarna zakt deze film wat weg, en hij was mij toch ook iets te kinderachtig.
Donkerwoud
Hoewel het principe van een meesterschurk in een heldenrol nog best origineel genoemd kan worden breekt de film nergens potten of pannen. Daar is de schurk toch te aardig voor, want uiteindelijk zijn het de voorspelbare zaken als familieliefde en loyaliteit die weer het hoofdthema vormen. Maar daarnaast zitten er enkele zeer leuke grappen in en is het allemaal mooi in beeld gebracht. Nergens grensverleggend, overal even vermakelijk.

Despicable Me 4

2013

Training Wheels
2013
Geen reacties

Geliefde animatiefilm 'Despicable Me' met Steve Carell vanmiddag te zien op televisie

Alle 'Despicable Me'-films en andere animatietoppers nu tijdelijk met korting te huur op Pathé Thuis

Django Unchained

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
maanouder-kindrelatievillainadoptive fatherweeshuislife's dreamrivaliteitcomputer animatiestealingballetlittle girlweestomboyintelligent kinderenevil doctor duringcreditsstingerminionssupervillain3ddespicablecattivissimo illuminationduring credit stinger卑鄙的我 minionsjoyful