- Home
- Films
- Despicable Me
- Filtered
Genre: Animatie / Komedie
Alternatieve titels: Verschrikkelijke Ikke / Verschrikkelijke Ikke en de Rest Kan Stikke
Geregisseerd door: Pierre Coffin en Chris Renaud
Met onder meer: Steve Carell, Jason Segel en Russell Brand
Releasedatum: 13 oktober 2010
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Despicable Me
"Some call him bad. They call him dad."
Gru (Steve Carrell) is een duivels meesterbrein dat geniet van alles wat slecht is en van plan is om de maan te stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten.
- Trailer (YouTube)
- Despicable Me: The Junior Novel (BoekMeter)
- Despicable Me (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Dr. Nefario (stemrol)
Gru's Mother (stemrol)
Mr. Perkins (stemrol)
Miss Hattie (stemrol)
Tim / Bob / Mark / Phil / Stuart (stemrol)
Nelissuh
Mooi gemaakt, met wisselend niveau van humor tussendoor.
Leuke animatie, maar zeker geen Shrek niveau.
gizmo_o
Prima animatie waarbij de aanwezigheid van de 'minions' mij het meest opgevallen is. Ik dacht eerst even dat we een soort van Oompa-Loompa's zouden krijgen, maar niks is minder waar, ik heb me echt suf gelachen om die beesten. Het verhaal is verder niet heel bijzonder, maar visueel wel mooi weer gegeven met leuke karakters (naast de minions) erin zoals Gru, fantastische vent.
4*.
booyo
Despicable Me, wat een fijne film. Goede humor, grappige en lieve karakters. Eigenlijk alles wat je wenst te zien in een Animatie. Ik had er hoge verwachtingen van, en hier werd ruimschoots aan voldaan!
NERD
Alles aan deze film was of in gebreke of gewoon niet goed genoeg.
Verhaal: zoals erg vaak in dit soort films al niet bijster, maar in dit geval gewoon echt leeg. Grappen: erg, erg beperkt. Personages: potentieel wel goed, maar het komt er gewoon niet uit. Die gele wezentjes, soms wel momentjes waar ik even om gniffelde, maar veel verder dan elkaar meppen, schoppen en ergens vanaf duwen komt het niet.
Het potentieel was er wel, maar deze film zat vol gemiste kansen, op alle vlakken.
1,5 sterren.
martijn011
- 2034 berichten
Het is lachen geblazen met deze leuke en humorististische animatie!
Natuurlijk is het verhaal totaal ondergeschikt aan de humor en uiteraard verandert Dr.Gru in een good-guy maar de anderhalf uur die de film kent is gewoon heerlijk om te zien..
De personages zijn prima bedacht waarbij het jongste meisje Agnes iedereens harten zal stelen..
De minions stelen de show qua pech en doelwit.. Heb hard gelachen om die ene die nog steeds in de ruimte aan het zweven was..
Dit is gewoon een heerlijke wegkijker en weer een prima animatiefilm!
ExToR
Grappige film, heb meerdere malen in een deuk gelegen. De film moet het, zoals wel vaker, vooral hebben van de grappige tussendoortjes/uitspraken of gezichtsuitdrukkingen. Dit maakt de film er echter niet minder door.
Leuke film, grappig verhaaltje en genoeg te lachen.
Montorsi
Meegekeken.. vond het een erg armoedige animatiefilm.
De stijl is ontzettend lelijk, de animaties zelf een stukje beter, maar de vormgeving was echt vreselijk. Vreselijk dat schattig bedoelde kindje, die accenten van Gru en co, zelden zulke slechte voice-acting gezien denk ik, die ongelofelijk irritante oompa-loompa rip-offs met elk gebrek aan variatie (uh ja eentje heeft een snor, en er zit ook een vrouwtje bij). De humor was ook niet om aan te zien op twee momentjes na, en het verhaaltje is houtje-touwtje bij elkaar gebonden van ontsnappingen, diefstalletjes en ander ren en vliegwerk met een duffe moraal.
1.5*, had continu het gevoel dat dit in 3 maanden geschreven, geanimeerd en ingesproken was, zo hop weer eentje de bios in.
Minotaures
Wat een film.
Een klein tijd geleden sinds ik een animatie van zo'n kaliber heb gezien. Het is geweldig, gewoonweg heerlijk en grappig in alle opzichten.
De animatie ziet er mooi uit, leuke concepten en stijlen. Verhaal ging inderdaad over stelen en concurreren, maar er is zat uitgehaald. Geweldig leuke personages (Gru, de professor, Gru's handlangers en de 3 schattige kinderen, vooral de jongste). Zat leuke momenten waar je zeker van zal lachen. Af en toe kinderachtig, maar ik houd wel rekening dat dit een animatiefilm is waar grappen niet alleen voor volwassenen, maar ook voor de wat jongere doelgroep - vooral - is gericht. Over de voice-overs heb ik niets te klachen, ik moest wel wat aan Carell's stem wennen, want zijn personage hoorde een wat snode stem te hebben en was dus Carell's vriendelijk stem wat aangepast. Ook de professor had een toffe, Engelse accent-stemmetje.
Ik kon heel vaak om Gru's handlangers lachen, qua kleur allemaal op elkaar lijken maar ieder met een eigen humoristische idee... elkaar slaan is zeker een expertise wat elk handlanger heeft.
Gru's vijand is gewoon niets anders dan een slimme en sluwe jonge nerd. Ik had de ouderwetse schurken verwacht die wat gespierder, dommer en kwaadaardiger waren maar de nerd-choice pakte ook wat positiefs uit. Hij en zijn 'briljante' uitvindingen... die geweren die die uitvindt alleen al; piranha- en een inktvisgeweeer
Zijn haast-ondoordringbare fort zag er ook tof en futuristisch uit.
De locaties zijn gewoon een stad (waar, geen idee) en Gru's huis (met hele coole gadgets in zijn huis), een bank en Vector's fort (met een onderwater aquariumvloer!)... en niet te vergeten een aantal vliegtuiguitvindingen en raketten. Gewoon mooi op beeld, het lijkt me ook een unieke ervaring om alles wat maar vliegt op 3D te zien.
Wat goed weergegeven wordt is de band tussen de grimmige Gru en zijn 3 kinderen. Ondersteund met prachtig muziek, begint Gru's koude hart te ontdooien naarmate die meer met de meiden omgaat en wat leuks doet dan dingen stelen en anderen overtreffen. Een mooi voorbeeld is toen die - met tegenzin - een slaapverhaal voor ging lezen. Mooi om te zien.
Een animatiefilm die erg kleurrijk, humoristisch en - op z'n tijd - je weet te ontroeren.
CGI-animatie in absolute topvorm.
BobdH
Grappig om te zien hoe de concurrentie van Pixar goed blijft kijken naar deze animatiegigant en er gelukkig ook lering uit trekt. Despicable Me kent veel van de fysieke humor waar Pixar zo in uitblinkt, en kleine details en grapjes die het geheel wat rijker maken dan de gemiddelde animatiefilm van, pak 'm beet, DreamWorks of Blue Sky. Ook een ondertoon van emotie (via de moeder-Gru relatie en zijn band met de kinderen), hoewel balancerend op het randje van sentiment, maken Despicable Me net wat gedenkwaardiger dan de lege komedies van de laatste tijd. Nog altijd niet perfect, maar de film toont tenminste liefde voor het vak. Inventiever of origineler tref je het buiten Pixar om niet.
Kr!kke
Over het algemeen ben ik geen al te grote fan van animatiefilms, maar deze film mag best gezien worden Het is een amusante animatiefilm, met een leuk verhaaltje. Er zitten wel enkele dingen in die nogal kinderachtig waren, maar over het algemeen wist ik de grapjes best te smaken. Verder is Steve Carell de geknipte man om de stem van Gru in te spreken, wat het personage nog een tikkeltje leuker maakt. Ik zeg een tikkeltje, want op zich is het gewoon al een amusant figuur.
ibendb
Ik heb mij goed vermaakt met deze animatiefilm.
De kindjes zijn echt hilarisch. Hun droge opmerkingen, hun manier van doen,... Gru zelf vond ik wat irritant met zijn accent. De animatie was wel goed.
mister blonde
Leuke film, vooral het eerste half uur is steengoed. Daarna wordt het wat minder en zelfs clichematig, maar ach. Twijfel tussen 3,5 sterren en 4 sterren, maar ik rond af naar boven. Misschien wel vanwege de alleraardigste korte filmpjes, die op de dvd stonden. Verder niet zo veel over te melden.
Hannibal
Gru lijkt op Dr. Evil uit Austin Powers en dat is één van de grappigste filmpersonages ooit. Het geforceerd "evil" willen zijn is zo triest maar vreselijk grappig.
De cliché's voor slechterikken komen allemaal voorbij... met de handen in de lucht schaterlachen, een ondergrondse (natuurlijk geheime) ruimte waar uitvindingen worden gedaan, en vanzelfsprekend een Duits accent. Dat laatste geldt in ieder geval voor de Nederlandstalige versie die ik afgelopen weekend voor de tweede keer zag.
De eerste keer zag ik hem in de bioscoop, tijdens een kinderfeestje van mijn dochter, en toen had ik al tranen in mijn ogen van het lachen, en dan voornamelijk door het personage Gru. Wat een figuur, wat een heerlijke anti-held!
De andere personages zijn ok, die meisjes doen het goed voor het schattigheidsgehalte, die gele dingetjes, Gru's medewerker de uitvinder (boogie-robots), de extreem dikke topcrimineel de geldschieter, Vector....allen leuk, maar Gru is le-gen-da-risch.
Aardige film waarin een schurk van plan is om de maan te stelen, en waarbij hij de hulp nodig heeft van drie onschuldige weesmeisjes. Een vermakelijk verhaaltje, dat qua opzet wel wat voorspelbaar is. Maar dit wordt gecompenseerd door de mooie graphics, de uitstekende stemmencast en de leuke personages.
Jawaddedadde
Erg leuke animatie.
De schurk van dienst is geen echte schurk natuurlijk, maar dat maakt hem best wel sympathiek. De komische noot zit 'm vooral in de minions die wel geinig zijn. Maar de stem van Gru is ook best grappig, prima gedaan van Carell dus.
Verhaal is kinderlijk eenvoudig maar da's geen probleem bij dit soort films, die het logischerwijs meer van de verpakking dan van de inhoud moet hebben. En de verpakking is meer dan prima.
Goed.
brabusRUS
Formerly Lehman Brothers
Leuke, grappige en erg mooi gemaakte animatie film. Leuke film voor jong en oud. De voice-acting is echt erg leuk en goed. De film heeft mooie details en je ziet dat er duidelijk veel tijd en geld in gestopt is. Ook de gele wezens waren leuk om te zien.
Hartverwarmende animatie.
schram101
Prima animatiefilm die vooral door de aanwezigheid van de gele minions boven de middelmaat uitsteekt. Het verhaal volgt uiteraard alle kinderfilm-protocollen maar doet het dusdanig dat het nergens verveeld. De animatie is prima gemaakt en daarnaast ook nog een pluim voor Steve Carell die van Gru een aandoenlijke schurk maakt.
Komisch en ontroerend, maar vooral erg vermakelijk.
wendyvortex
Heel aardig animatiefilmpje over schurk met vries-straal op jacht naar de krimp-staal (waar ze in Noord-Korea olifanten mee verkleinen) achtervolgt door een andere schurk met een piranha-pistool.
Voor zijn sinistere plannen heeft onze schurk Gru echter een paar kleine meisjes nodig en het wat zoetsappigere deel gaat over de langzaam vadergevoelens krijgende Gru en zijn kindjes.
Dan lopen er ook nog wat vreemdsoortige gele mannetjes rond, maar over hun herkomst krijgen we helaas niets te weten.
Beste grap in de "Bank of Evil" (formerly known as Lehman Brothers) let ook op de veelzeggende zuilen.
Aardig, maar Gru heeft wel aardig veel weg van Shrek en die gele mannetjes zouden uit Monsters Inc. kunnen komen, maar ach voor de kids heel vermakelijk waarschijnlijk.
killerfreak
Geweldige animatiefilm. Van begin tot eind zaten mijn lachspieren overuren te maken. Van Gru tot de kleine gele mannetjes en terug. Dat de film naar het einde toe een beetje een moraal begint te krijgen stoort me nog niet eens zoveel. En... ik heb deze zelfs in NL gesproken gezien; en dan nog was ie geweldig.
Woorden schieten te kort dus voor dit pareltje, 4*
baspls
Gewoon hilarisch. Door de humor en droogheid krijgt hij een voldoende. Verder niet zo'n bijzondere film. De animatie is echt heel erg slecht en alle figuren zijn oer lelijk.
I fly to the moon, I shrink the moon, I grab the moon, I sit on the toi-let, what?
Despicable Me is een bij vlagen erg leuke animatiefilm, die destijds langs mij heen gegaan is, maar die mij onlangs opviel, omdat het vervolg er binnenkort schijnt aan te komen.
Het enige manco aan Despicable Me is de voorspelbaarheid, want dat Gru verandert van een badguy in een goodguy, zal voor bijna niemand een verrassing zijn. Gelukkig zitten hier een hoop leuke personages en figuurtjes in. Die minions zijn toch wel geweldig leuk ontworpen. De manier waarop ze gemaakt zijn is misschien simpel, maar de maniertjes en de wijze waarop ze met elkaar omgaan is grappig. Gru is de schurk, en zij knappen met zijn allen het vuile werk voor hem op en zijn ook vaak het slachtoffer van een grap, wat ik zelf dan wel weer leuk vond. Ook de drie weesmeisjes zijn best leuk, waarvan de jongste overigens het hoogste aaibaarheidsgehalte heeft.
Hier en daar wordt het misschien een klein beetje zoetsappig, maar door de geslaagde hoeveelheid grappen, blijft het continu vermakelijk. Het voelt erg fris en stiekem ben ik nog best benieuwd naar het vervolg, ook al zal dat misschien iets minder leuk zijn.
Ste*
- 2072 berichten
Heerlijk. Ik heb echt een zwak voor (dit soort) animatiefilmhumor. De gezichtsuitdrukkingen, de timing, en ook ben ik een sucker voor de obvious schattigheid van die meisjes en alle situaties die daarbij komen kijken.
Het verhaal is niet het allerevenwichtigst, er worden soms wat irrelevante uitstapjes gemaakt, en alles staat nogal in dienst van de grappen die eruit kunnen worden gehaald, maar is dat erg? Welnee. Dat stukje met dat voorlezen van dat katjesboek is bijvoorbeeld echt geniaal. Als ik heel kritisch ga doen kan ik me waarschijnlijk best vinden in de kritische geluiden die er ongetwijfeld bestaan over het plot enzo maar die interesseren me eigenlijk niet met een kijkervaring als deze. Heb er echt van genoten en wil hem zeker nog vaker kijken.
4* die na herziening waarschijnlijk wel 4,5* wordt.
Decec
Een leuke animatie/komedie/misdaad/familie/fantasy film...
Leuk animatie gemaakt...
Prima en grappig verhaal...
Super mooi HD kwaliteit...
Perfect achtergrond geluid/
muziek (Dolby Digital)...
Captain Pervert
Dat ging hier ook zo.
Ik moet zeggen, het is wel een unieke film. Het is best gewelddadig met al die wapens enzo. Maar goed, Wile E. Coyote en Road Runner gingen elkaar ook met tanks en bommen te lijf.
Hoewel het wel een aardige film is die lekker wegkijkt, is het mij allemaal wat te merkwaardig en vergezocht. Steve Carell doet het leuk: soms zie je niet Gru maar echt de man zelf in de tekenfilm rondlopen.
Het verhaaltje is natuurlijk voorspelbaar maar dat is niet erg bij een animatiefilm. Maar ik vond het allemaal nèt niet. Er zit een leuke verwijzing in naar The Godfather, maar de humor vond ik verder niet zo bijzonder.
Aan het eind zie je nog "Gru-Ray Disc" staan, dat is we geestig
Prima, maar niet bijzonder.
2,5 sterren
DVD-T
Deze film erg lang links laten liggen, mede ook door het feit dat ik Carell niet echt mijn acteur is en doordat het verhaal me toch niet heel erg aansprak. Door de marketing voor het tweede deel met de Minions dan deze toch maar een kans gegeven en daar zeker geen spijt van gehad.
Die Minions zijn net net het meest briljante van deze film. Geniale vondst. Ze zijn lekker slecht en hebben daarnaast toch ook iets aandoenlijks. Zorgen toch wel voor een groot deel van het plezier wat je aan Despicable Me beleeft.
Uitgangspunt van de film is erg leuk gevonden. Leuk dat het eens vanuit het perspectief van de bad guy wordt vertelt. Helaas wordt hier net wat te weinig mee gedaan, en de film verzand dan ook redelijk snel in het zoetsappige. Erg jammer dat met het concept te weinig leuks wordt gedaan maar gezien de doelgroep waar grotendeels op wordt gericht begrijpelijk. Toch blijft de film over de gehele lijn vermaken. Er zitten nog steeds leuke gags tussen, en het kleine meisje weet op een gegeven moment toch wel, net als de Minions, je hart te veroveren. Erg hoog "cuteness" gehalte wat me zo af en toe zelfs wat aan de Ghibli films deed denken.
Qua animatie allemaal erg kleurrijk in beeld gebracht. Daarbij kwam er niet echt iets vernieuwend voorbij. Je hebt niet echt het idee dat je naar iets zit te kijken wat je nog nooit eerder hebt gezien. Normaal zie je dat er iets wordt gedaan wat de lat qua 3D animatie weer wat hoger legt maar dat was hier helaas niet het geval. Toch ziet het er allemaal wel erg goed uit en zeker op Blu-ray. Sound design valt daarentegen helemaal niet tegen. Erg fraai vormgegeven track. Muziek van Pharell Williams klonk ook erg lekker.
Erg leuke film waar er toch veel te lachen valt en op een gegeven moment je hart weet te stelen, al had er wel veel meer gedaan kunnen worden qua verhaal en animatie.
alexspyforever
Ik geef je gelijk op het vlak van slechte animatie en lelijkheid van de personages al vallen de meisjes op dat vlak nog wel mee. Maar ik heb me hier helemaal niet aan gestoord. De minions zijn gewoon superleuk en schattig. Het verhaal is een beetje cliché maar vooral heel vertederend. De humor is inderdaad nogal droog, soms zelfs een beetje absurd maar daar hou ik wel van. Dit is echt wel een prent die ik vaker kan terugzien. Ik heb gezien dat er inmiddels een sequel van uit is. Hoewel een vriend van me zei dat die sequel wel leuk is, blijf ik toch enigszins terughoudend. De kans dat ik deze op een keer zal zien is wel groot.
Insignificance
Zo gek nog niet, totdat het als een kaartenhuis in elkaar zakt. De sterkste grappen zitten vooraan (het stukje rondom de piramide is misschien wel het sterkst van de hele film) en zolang het bezig is met het voorstellen van alle karaktertjes draait het allemaal best vlotjes. Het geneuzel van Carell is bepaald niet leuk, toch is Gru nog wel te doen zolang hij aan z'n snode plannetjes sleutelt en kift met de meisjes.
De jongste heeft zelfs mild schattige momentjes. Alles bij elkaar soms wat overdreven, maar redelijk in balans. De animatie is me, bij gebrek aan een beter woord, iets te Fanta en de Minions gaan na verloop van tijd irriteren. De lol is er definitief af wanneer het verhaaltje gaat opspelen en er een klef toontje komt opzetten. Een draai van niks en funest voor de titelrol. Zo is het laatste half uur is nauwelijks te harden.
arno74
Het is bijna het typisch verhaaltje van de boze adoptievader wiens hart smelt door de adoptie van weesjes, maar nu met bad guys en in animatievorm. Het bevat wel enkele leuke en memorabele scenes die een (glim)lach bezorgen.
Qua verhaal anders en beter dan ik had verwacht, al is het zeker niet origineel. De animatiekwaliteit is vrij eenvoudig en springt er niet uit ten opzichte van andere animaties. Desondanks is het een van de betere middenmoters op animatiegebied en vermakelijk genoeg voor jong en oud. 3*
Lennert
Ok... ik heb nog een hartig woordje te spreken met de volwassen personen die me op het hart drukten dat de minions van Gru zo ongelooflijk schattig en grappig waren, want ik heb het idee dat je wel uitzonderlijk kinds moet zijn om van deze gele drollen te moeten lachen. Maar goed, ik kreeg van het weekend al te horen op een verjaardag dat ik cynisch was, dus misschien dat ik daar maar vrede mee moet nemen. Despicable Me viel me verder nog geeneens heel erg tegen, al lag dat voornamelijk aan het feit dat de kinderen niet zo vervelend waren als ik had verwacht en het feit dat Grue zelf best een leuk personage was. Jammer dat Vector strontvervelend was en de minions een hoop verpestten.
De film is qua humor soms wel een vreemde eend in de bijt van de Amerikaanse geanimeerde familiefilms-stal. Dit werkt voor het gros van de tijd wel, al verliest de film aan het einde langzaamaan zijn venijn.Toch is het een verademing om weer eens wat verwijzingen naar dood en verderf te zien (de iron maiden grap) in plaats van poep en pies (helaas erg vaak het gevoel bij de minions). Qua animaties ziet het er in ieder geval allemaal niet uit, maar ik kan me ook niet voorstellen dat men hier voor een oscar ging.
Uiteindelijk is Despicable Me vooral lichtvoetig en gelukkig nergens te sentimenteel, maar toch net te cliché om echt interessant te zijn. Had met dit concept toch een stuk beter kunnen zijn, maar gelukkig ook een stuk slechter.
Jo1990
Ik wil er niet al te diep op in gaan. Leuke animatiefilm. Zowel voor kinderen als volwassenen is het lachen gieren brullen. Leuk ook die minions. Hetzelfde geld voor het tweede deel.

Despicable Me 4

2013

Training Wheels
2013
Geen reacties

Geliefde animatiefilm 'Despicable Me' met Steve Carell vanmiddag te zien op televisie

Alle 'Despicable Me'-films en andere animatietoppers nu tijdelijk met korting te huur op Pathé Thuis

Django Unchained

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
maanouder-kindrelatievillainadoptive fatherweeshuislife's dreamrivaliteitcomputer animatiestealingballetlittle girlweestomboyintelligent kinderenevil doctor duringcreditsstingerminionssupervillain3ddespicablecattivissimo illuminationduring credit stinger卑鄙的我 minionsjoyful