• 9.377.017 stemmen

Despicable Me (2010)

Animatie / Komedie | 95 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titels: Verschrikkelijke Ikke / Verschrikkelijke Ikke en de Rest Kan Stikke

Geregisseerd door: Pierre Coffin en Chris Renaud

Met onder meer: Steve Carell, Jason Segel en Russell Brand

Releasedatum: 13 oktober 2010

Plot Despicable Me

"Some call him bad. They call him dad."

Gru (Steve Carrell) is een duivels meesterbrein dat geniet van alles wat slecht is en van plan is om de maan te stelen. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn wapenverzameling van krimp- en vriesstralen en zijn gevechtsklare land- en luchtvoertuigen. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten.

Gru (stemrol)

Dr. Nefario (stemrol)

Gru's Mother (stemrol)

Mr. Perkins (stemrol)

Miss Hattie (stemrol)

Tim / Bob / Mark / Phil / Stuart (stemrol)

avatar van baasbas17

baasbas17

het verhaal vnd ik mooi zo, en verder geen vervolg meer aan vastknopen, gru was een heerlijk personage en die minions hebben een paar keer goed doen lachen, maar ik denk dat een deel 2 niks toe zal voegen, teveel op de minions zal leunen. ook omdat gru in deel 2 waarschijnlijk heel braaf zalzijn en ik vond zijn rol in deel 1 juist zo geslaagd. please regisseurs..verneuk deel 2 niet.

avatar van baspls

baspls

Gewoon hilarisch. Door de humor en droogheid krijgt hij een voldoende. Verder niet zo'n bijzondere film. De animatie is echt heel erg slecht en alle figuren zijn oer lelijk.

avatar van indigoriico

indigoriico

de leukste animatie film die ik tot nu toe heb gezien!

ik kwam niet meer bij van het lachen!

avatar van baspls

baspls

indigoriico schreef:

de leukste animatie film die ik tot nu toe heb gezien!

ik kwam niet meer bij van het lachen!

Ooit van Disney gehoord? Don Bluth? Filmation? Flescher? of zelfs Ghimbli?

avatar van Spetie

I fly to the moon, I shrink the moon, I grab the moon, I sit on the toi-let, what?

Despicable Me is een bij vlagen erg leuke animatiefilm, die destijds langs mij heen gegaan is, maar die mij onlangs opviel, omdat het vervolg er binnenkort schijnt aan te komen.

Het enige manco aan Despicable Me is de voorspelbaarheid, want dat Gru verandert van een badguy in een goodguy, zal voor bijna niemand een verrassing zijn. Gelukkig zitten hier een hoop leuke personages en figuurtjes in. Die minions zijn toch wel geweldig leuk ontworpen. De manier waarop ze gemaakt zijn is misschien simpel, maar de maniertjes en de wijze waarop ze met elkaar omgaan is grappig. Gru is de schurk, en zij knappen met zijn allen het vuile werk voor hem op en zijn ook vaak het slachtoffer van een grap, wat ik zelf dan wel weer leuk vond. Ook de drie weesmeisjes zijn best leuk, waarvan de jongste overigens het hoogste aaibaarheidsgehalte heeft.

Hier en daar wordt het misschien een klein beetje zoetsappig, maar door de geslaagde hoeveelheid grappen, blijft het continu vermakelijk. Het voelt erg fris en stiekem ben ik nog best benieuwd naar het vervolg, ook al zal dat misschien iets minder leuk zijn.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Heerlijk. Ik heb echt een zwak voor (dit soort) animatiefilmhumor. De gezichtsuitdrukkingen, de timing, en ook ben ik een sucker voor de obvious schattigheid van die meisjes en alle situaties die daarbij komen kijken.

Het verhaal is niet het allerevenwichtigst, er worden soms wat irrelevante uitstapjes gemaakt, en alles staat nogal in dienst van de grappen die eruit kunnen worden gehaald, maar is dat erg? Welnee. Dat stukje met dat voorlezen van dat katjesboek is bijvoorbeeld echt geniaal. Als ik heel kritisch ga doen kan ik me waarschijnlijk best vinden in de kritische geluiden die er ongetwijfeld bestaan over het plot enzo maar die interesseren me eigenlijk niet met een kijkervaring als deze. Heb er echt van genoten en wil hem zeker nog vaker kijken.

4* die na herziening waarschijnlijk wel 4,5* wordt.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke animatiefilm die lekker wegkijkt en niet verveeld.

avatar van BeanDirection

BeanDirection

This is literature? A two year old could have written this

Een compleet nieuwe tekenfilm. Geen zoveelste vervolg van Shrek, geen Ice Age-parodie. Pierre Coffin komt met zijn eerste grote film, samen met Chris Renaud die ook weinig ervaring heeft met de grote filmwereld. Maar ze hebben hun punt gemaakt, want met Despicable Me komen ze met iets compleet nieuws... en catchy.

Het verhaal is erg origineel. Nog nooit eerder heb ik iets gezien wat hier ook maar wat van wegheeft. De nederige slaafjes van Gru zijn ook compleet nieuw, maar de poppen zijn al erg populair in onder andere speelgoedwinkels, poppen die kan winnen bij kermis etc.

Het kijkt allemaal zeer makkelijk weg. De humor is leuk, het verhaal is niet te moeilijk, soms iets te nep, maar ach... het is een tekenfilm. We vergeven het hun.

Dit heb ik met m'n buurkinderen gekeken en soms moest ik echt m'n lach inhouden omdat ik het toch raar vindt als je daar als volwassene helemaal dubbel ligt om een kinderfilm. En na Shrek heb ik in tijden zo'n leuke kinderfilm niet meer gezien! Zeker een aanrader.

avatar van gillie24

gillie24

Deel 2 draait binnenkort in de bios, daarom deze eerst opnieuw bekeken.

Carell is uitstekend als Gru, de minions zijn erg leuk en grappig en de drie (wees)meisjes zijn erg leuk en lief en dan met name de jongste, Agnes. Wat een schatje. Ze pakt je helemaal in.

Ik heb zelf ook een nichtje van 3. Als zij je al aankijkt, ben je al verkocht. Agnes doet precies dat.

Lekkere wegkijker, heerlijke humor en erg mooi gemaakt.

Kom maar op met deel 2.

4,0* blijft staan.

avatar van rozie kanarie

rozie kanarie

Ik vond deel 1 al een van de leukste animatiefilms die ik gezien heb. Deel 2 vind ik zelfs nog iets leuker. Als je deel 1 leuk vind, vind je deze ook vast leuk. Zo leuke humor en de minions zijn echt hilarisch.

avatar van bennyboy

bennyboy

rozie kanarie schreef:

dit is deel 1

avatar van ILDIB

ILDIB

Vind m toch tegenvallen. Het verhaal en de actie vallen tegen, en de stijl is ook niet super. Nee prima vermaak maar niet super.

avatar van Decec

Decec

Een leuke animatie/komedie/misdaad/familie/fantasy film...

Leuk animatie gemaakt...

Prima en grappig verhaal...

Super mooi HD kwaliteit...

Perfect achtergrond geluid/

muziek (Dolby Digital)...

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Ik had er iets meer van verwacht. Ik vond 'm wat tegenvallen en niet echt bijzonder.

Ik vond 'm niet echt veel beter dan kinderfilms als Ice Age of zo. (In vergelijking met Disneyfilms zoals Sneeuwwitje of Jungle Boek was-ie bagger.)

Men mag wel zeggen dat deze film op het gebied van humor een unieke kinderfilm is. De enorm zo-flauw-dat-het-grappig-wordt-humor vond ik op zich wel leuk.

Leuk filmpje, maar niet fantastisch.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Spetie schreef:

Dat ging hier ook zo.

Ik moet zeggen, het is wel een unieke film. Het is best gewelddadig met al die wapens enzo. Maar goed, Wile E. Coyote en Road Runner gingen elkaar ook met tanks en bommen te lijf.

Hoewel het wel een aardige film is die lekker wegkijkt, is het mij allemaal wat te merkwaardig en vergezocht. Steve Carell doet het leuk: soms zie je niet Gru maar echt de man zelf in de tekenfilm rondlopen.

Het verhaaltje is natuurlijk voorspelbaar maar dat is niet erg bij een animatiefilm. Maar ik vond het allemaal nèt niet. Er zit een leuke verwijzing in naar The Godfather, maar de humor vond ik verder niet zo bijzonder.

Aan het eind zie je nog "Gru-Ray Disc" staan, dat is we geestig

Prima, maar niet bijzonder.

2,5 sterren

avatar van DVD-T

DVD-T

Deze film erg lang links laten liggen, mede ook door het feit dat ik Carell niet echt mijn acteur is en doordat het verhaal me toch niet heel erg aansprak. Door de marketing voor het tweede deel met de Minions dan deze toch maar een kans gegeven en daar zeker geen spijt van gehad.

Die Minions zijn net net het meest briljante van deze film. Geniale vondst. Ze zijn lekker slecht en hebben daarnaast toch ook iets aandoenlijks. Zorgen toch wel voor een groot deel van het plezier wat je aan Despicable Me beleeft.

Uitgangspunt van de film is erg leuk gevonden. Leuk dat het eens vanuit het perspectief van de bad guy wordt vertelt. Helaas wordt hier net wat te weinig mee gedaan, en de film verzand dan ook redelijk snel in het zoetsappige. Erg jammer dat met het concept te weinig leuks wordt gedaan maar gezien de doelgroep waar grotendeels op wordt gericht begrijpelijk. Toch blijft de film over de gehele lijn vermaken. Er zitten nog steeds leuke gags tussen, en het kleine meisje weet op een gegeven moment toch wel, net als de Minions, je hart te veroveren. Erg hoog "cuteness" gehalte wat me zo af en toe zelfs wat aan de Ghibli films deed denken.

Qua animatie allemaal erg kleurrijk in beeld gebracht. Daarbij kwam er niet echt iets vernieuwend voorbij. Je hebt niet echt het idee dat je naar iets zit te kijken wat je nog nooit eerder hebt gezien. Normaal zie je dat er iets wordt gedaan wat de lat qua 3D animatie weer wat hoger legt maar dat was hier helaas niet het geval. Toch ziet het er allemaal wel erg goed uit en zeker op Blu-ray. Sound design valt daarentegen helemaal niet tegen. Erg fraai vormgegeven track. Muziek van Pharell Williams klonk ook erg lekker.

Erg leuke film waar er toch veel te lachen valt en op een gegeven moment je hart weet te stelen, al had er wel veel meer gedaan kunnen worden qua verhaal en animatie.

avatar van Mai*

Mai*

Heb hem net bekeken ivm deel 2. Maar wat een geweldige film! Sinds tijden niet zo gelachen en genoten van een film. Daarom ook echt een hoog cijfer.

Het verhaal is simpel, Gru is simpel en de meisjes ook, maar de humor doet het hem. Genoten. Ben toch wel benieuwd naar deel 2.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Gisteren gekeken, ook mede vanwege deel 2. Wat heb ik gelachen, fantastisch! Vlotte humor, niet te veel na denken. Die Minions vind ik echt briljant! Nu ben ik wel benieuwd geworden naar deel 2!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

jups, hier ook, lang naast mij laten liggen, maar deze was echt zeer vermakelijk, eb me rot geamuseert en gelachen met deze film 4/5*

avatar van bjerik76

bjerik76

Gemengde gevoelens.

De animatie vond ik niet echt geweldig, het haalt het lang niet vergeleken bij Pixar of dreamworks.

De personages hebben geen van allen iets pakkends.

Toch kijkt de film wel redelijk goed weg.

avatar van Katharina

Katharina

Geweldig! En supergrappig!! Mooi gemaakt!

avatar van jeffur

jeffur

Ik vond deze film echt hilarisch, heb hem ook erg vaak met mijn vrienden gekeken, wat ik wel jammer vind, is dat hij uiteindelijk de maan toch niet te pakken kreeg, maar dat de maan steeds groter werd. Het zou me best wel grappig lijken, een maanloze wereld.

Deel 2 ga ik ook binnenkort halen.

avatar van The Oceanic Six

Herziening gedaan vanwege het zien van deel 2. Nog altijd een vermakelijke animatiefilm dat leuke interactie heeft tussen Gru en de weesmeisjes. Gru blijft ook leuk, zeker omdat we niet vaak een slechterik volgen. Richting het einde toe zakt de film iets in, maar nog altijd ruim voldoende.

3,5* stonden en blijven staan.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

baspls schreef:

Ik geef je gelijk op het vlak van slechte animatie en lelijkheid van de personages al vallen de meisjes op dat vlak nog wel mee. Maar ik heb me hier helemaal niet aan gestoord. De minions zijn gewoon superleuk en schattig. Het verhaal is een beetje cliché maar vooral heel vertederend. De humor is inderdaad nogal droog, soms zelfs een beetje absurd maar daar hou ik wel van. Dit is echt wel een prent die ik vaker kan terugzien. Ik heb gezien dat er inmiddels een sequel van uit is. Hoewel een vriend van me zei dat die sequel wel leuk is, blijf ik toch enigszins terughoudend. De kans dat ik deze op een keer zal zien is wel groot.

avatar van Insignificance

Insignificance

Zo gek nog niet, totdat het als een kaartenhuis in elkaar zakt. De sterkste grappen zitten vooraan (het stukje rondom de piramide is misschien wel het sterkst van de hele film) en zolang het bezig is met het voorstellen van alle karaktertjes draait het allemaal best vlotjes. Het geneuzel van Carell is bepaald niet leuk, toch is Gru nog wel te doen zolang hij aan z'n snode plannetjes sleutelt en kift met de meisjes.

De jongste heeft zelfs mild schattige momentjes. Alles bij elkaar soms wat overdreven, maar redelijk in balans. De animatie is me, bij gebrek aan een beter woord, iets te Fanta en de Minions gaan na verloop van tijd irriteren. De lol is er definitief af wanneer het verhaaltje gaat opspelen en er een klef toontje komt opzetten. Een draai van niks en funest voor de titelrol. Zo is het laatste half uur is nauwelijks te harden.

avatar van elayz

elayz

Super leuk! voor jong en oud!

avatar van love_xxx

love_xxx

Niet zo goed als de tweede film, maar toch nog de moeite om naar te kijken.

3*= 5/10

avatar van arno74

arno74

Het is bijna het typisch verhaaltje van de boze adoptievader wiens hart smelt door de adoptie van weesjes, maar nu met bad guys en in animatievorm. Het bevat wel enkele leuke en memorabele scenes die een (glim)lach bezorgen.

Qua verhaal anders en beter dan ik had verwacht, al is het zeker niet origineel. De animatiekwaliteit is vrij eenvoudig en springt er niet uit ten opzichte van andere animaties. Desondanks is het een van de betere middenmoters op animatiegebied en vermakelijk genoeg voor jong en oud. 3*

avatar van Lennert

Lennert

Ok... ik heb nog een hartig woordje te spreken met de volwassen personen die me op het hart drukten dat de minions van Gru zo ongelooflijk schattig en grappig waren, want ik heb het idee dat je wel uitzonderlijk kinds moet zijn om van deze gele drollen te moeten lachen. Maar goed, ik kreeg van het weekend al te horen op een verjaardag dat ik cynisch was, dus misschien dat ik daar maar vrede mee moet nemen. Despicable Me viel me verder nog geeneens heel erg tegen, al lag dat voornamelijk aan het feit dat de kinderen niet zo vervelend waren als ik had verwacht en het feit dat Grue zelf best een leuk personage was. Jammer dat Vector strontvervelend was en de minions een hoop verpestten.

De film is qua humor soms wel een vreemde eend in de bijt van de Amerikaanse geanimeerde familiefilms-stal. Dit werkt voor het gros van de tijd wel, al verliest de film aan het einde langzaamaan zijn venijn.Toch is het een verademing om weer eens wat verwijzingen naar dood en verderf te zien (de iron maiden grap) in plaats van poep en pies (helaas erg vaak het gevoel bij de minions). Qua animaties ziet het er in ieder geval allemaal niet uit, maar ik kan me ook niet voorstellen dat men hier voor een oscar ging.

Uiteindelijk is Despicable Me vooral lichtvoetig en gelukkig nergens te sentimenteel, maar toch net te cliché om echt interessant te zijn. Had met dit concept toch een stuk beter kunnen zijn, maar gelukkig ook een stuk slechter.

Ik heb deze film , bij gebrek aan wat anders op dat moment, in m'n uppie zitten kijken. Mijn verstand op nul en niet teveel ingegaan op de verhaallijn heb ik toch stiekem regelmatig zitten schateren van het lachen. De minions en het kleine meisje waren verreweg mijn grootste helden.