• 9.378.100 stemmen

Cabin Fever (2002)

Horror / Thriller | 93 minuten / 98 minuten (unrated director's cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 93 minuten / 98 minuten (unrated director's cut)

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Rider Strong, Jordan Ladd en James DeBello

Releasedatum: 26 februari 2004

Plot Cabin Fever

"Terror… in the flesh."

Vijf schoolvrienden gaan op vakantie in een afgelegen vakantiehuisje in de bergen. Plotseling blijkt een van hen besmet met een vreemd virus. Naarmate het virus zich onder de vrienden verspreidt, en ze steeds zieker worden, komt hun ware aard naar boven.

avatar van Joe-K

Joe-K

Vanavond op TV. Ga ik zeker kijken Ben benieuwd.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

verwacht gewoon een lekkere B-horror en da nzit je nog best redelijk

nightbreed

Niet luisteren naar de negatieve berichten, dit is gewoon een goede horrorfilm.

20 keer beter dan Scream en dat soort k*tfilms.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

merijn82 schreef:

Ik snap wel wat Uier bedoelt , maar zal het toch nog maar even toelichten, omdat ik net een betoog heb gehouden over inhoudelijke reacties.

- waar veel horrorfilms last van hebben is hier ook het geval: tenenkrommend acteerwerk met zwakzinnige dialogen

- De film maakt dankbaar gebruik van alle cliches. Plotwendingen zijn gekopieerd uit vele andere soortgelijke films en personages zijn ook verre van origineel.

- Het verhaal is slecht: als de oorzaak van al het leed een virus betreft, dan mag je wel enige compensatie verwachten. Of ergens wat meer diepgang. Niks is minder waar.

- De effecten en schrikmomenten zijn er soms wel, maar ik vond ze slecht uitgewerkt en niet gruwelijk genoeg. Hierop aansluitend kom ik meteen bij 1 van de belangrijkste zaken: de film mist een bepaalde suspense, die toch vrij essentieel is voor films als deze.

Al met al gewoon een zeeer matige B-film, die eerder richting een komedie gaat dan op een horrorfilm lijkt

ben ik compleet met je eens

de film is gewoon slecht

er zijn wel een paar enge momenten

avatar van matthijs_013

matthijs_013

De film is nog geeneens afgelopen, hoe kan je nu al stemmen?

Omdat ik geen zin heb twee berichten aan de film te verspillen, geef ik ook alvast mijn review. Inderdaad standaard/onorigineel. Een groep airheaded tieners die aan niets anders denken dan seks, maar wel uit moeilijke horrorgerelateerde conflicten weten te ontsnappen. Ongelofelijk voorspelbaar, nieteens een klein beetje spannend en simpelweg ongeloofwaardig.

wat wel vreemd is, is dat mensen de film blijven vergelijken met horrorklassiekers als Scream. De films lijken geeneens op elkaar! Hoe kan je in hemelsnaam een verband vinden tussen een virus en een gemaskerde psychopaat? De enige relatie tussen de twee, is dat het allebei over een groep tieners gaat.

avatar van BlueSword

BlueSword

redelijke film, op sommige momenten wel spannend en griezelig, wel slecht acteerwerk...maarja leuk voor een keer, hoef het niet nog een keer te zien!

avatar van VS60*

VS60*

In de eerste drie kwartiertjes kreeg ik sterk de indruk dat ik hier met een komische horror te maken had. Op een gegegeven moment zit daar een wenteling in die de film tot 15 minuten voor het einde in een sirieuze horror om weet te toveren.

De film heeft zo zijn momenten, maar is overduidelijk een 'enorme' B-film. Zoals hierboven al beschreven staat is dit een typische horror film waarbij een groep tieners,... agh, je weet wel.

De gore is in de film redelijk, 'maar vooral goed', aanwezig en ziet er niet slecht uit. Iets wat de film ook wel kan gebruiken aangezien het voor de rest niets bijzonders is.

Zoals ik al zei; niets bijzonders, maar opzich redelijk kijkvoer. Een 2* maximaal.

nightbreed schreef:

Mooie sfeer, vrij origineel gegeven voor horror-maatstaven.

Origineel...? Dat vind zelfs de regisseur zélf niet

Dus dan mag iemand anders dat niet vinden?

avatar van waxs

waxs

Hele slechte film, vond en geen reet aan, zat vol van de cliché's. Alles was zeer voorspelbaar, zeer ongeloofwaardig, saai en geforceerd. Kortom een welverdiende 1,5*

Origineel...? Dat vind zelfs de regisseur zélf niet

Origineel gegeven ja, het feit dat het niet om een monster gaat maar om een zeer dodelijk en besmettelijk virus.

Maar jij vind dat gegeven dus niet origineel?

Dan mag jij me 10 horrorfilms noemen met hetzelfde gegeven, namelijk het zeer dodelijke en besmettelijke virus die de hoofdrolspelers de kop kost.

Ben benieuwd tot hoe ver je komt.

psycholamp schreef:

Dus dan mag iemand anders dat niet vinden?

Iedereen mag een idiote mening er op na houden, natuurlijk.

nightbreed schreef:

Maar jij vind dat gegeven dus niet origineel?

Ben benieuwd tot hoe ver je komt.

Even uit het hoofd: 28 Days later, The Crazies, Cannibal Apocalypse, Possessed en zo zijn er vast nog massa's te noemen. Eigenlijk is het een variatie op de Evil Dead films en in plaats dat mensen bezeten worden, krijgen ze een virus. Nou, wat een verschil. Het idee van een groepje kids dat naar een hutje in de bossen gaat en daar als tien kleine negertjes wordt afgemaakt door iets engs is wellicht hét grootste horrorcliché dat er bestaat.

Roth geeft dat ook toe ergens in een interview, dat hij verre van origineel bezig is, maar toch probeert er iets spannends en fris van te maken. Best gelukt vind ik, overigens. Geen hoogvlieger, maar best vermakelijk.

Wouter schreef:

You're missing the point, de films die jij noemt maakt mensen in zombies, Cabin Fever laat ze alleen maar doodgaan en de anderen door omstandigheden besmetten en dat is dus een origineel gegeven hoe je het ook draait of keert.

Bovendien noem je maar 3 films (want Cannibal Apocalypse tel ik niet mee omdat het verhaal heel anders is), pas als je er 10 hebt genoemd die het zelfde uitgangspunt hebben geef ik je gelijk.

Dat er in de filmgeschiedenis maar 3 films zijn die min of meer het zelfde uitgangspunt hebben maakt het uitgangspunt van de film echt niet onorigineel.

Eigenlijk telt 28 Days Later ook niet mee want dat ik een zombiefilm.

Ben benieuwd of je nu wel 10 films kunt noemen.

Dus je moet er nog 8 noemen, minimaal.

Kom maar op...

Voor de duidelijkheid, het moeten 10 films zijn die voor 2002 zijn gemaakt om aan te tonen dat het echt niet origineel is.

Wouter schreef:

Iedereen mag een idiote mening er op na houden, natuurlijk.

Gelukkig dat je zo symphatiek en bescheiden blijft, ik heb nu al medelijden met de mensen in je naaste omgeving

nightbreed schreef:

Ten eerste is dat een miniem verschil en ten tweede zijn de voorbeelden die ik noemden geen zombies.

Tja.

Dat er in de filmgeschiedenis maar 3 films zijn

Nee, ik weet er maar even drie te noemen. Ik had ook op onderzoek uit kunnen gaan. Hier vind je er vast meer: http://www.imdb.com/keyword/virus/

Je hebt het ook nog eens over een miniem verschil, zelfs al zou het hebben van een virus origineel zijn.

Eigenlijk telt 28 Days Later ook niet mee want dat ik een zombiefilm.

Maar dat is het niet.

Tja.

Maar dat is het niet.

Ik vraag me echt serieus af of jij wel vrienden hebt

Aantal stemmen: 2004

Aantal berichten: 11712 !!!!! (niets beter te doen?)

Dat zegt voor mij voldoende.

nightbreed schreef:

[vraag me echt serieus af of jij wel vrienden hebt

Aantal stemmen: 2004

Aantal berichten: 11712 !!!!! (niets beter te doen?)

Dat zegt voor mij voldoende.

Ik heb een heel aardig sociaal leven en werk me ook nog eens een slag in de rondte.

Wat het verder met de discussie van doen heeft ontgaat me.

Wouter schreef:

Wat het verder met de discussie van doen heeft ontgaat me.

Never mind, de discussie was al gestopt toen jij geen 10 voorbeelden kon noemen, je 'symphatieke' commentaar heeft daaraan meegedragen.

avatar van Wouter

Wat jij wil. Vind wel dat je met vreemde argumenten komt.

avatar van mister blonde

mister blonde

Flauw zeg. Het is toch geen geheim dat dit niet erg origineel is? Dat iemand dan niet meteen hordes voorbeelden kan noemen, doet daar weinig aan af. Heb jij nooit, dat je iets onorigineels ziet, niet meteen een dozijn klaar hebt staan aan concrete voorbeelden?

avatar van neo

neo

Hier pas geleden ook een discussie over of het gegeven origineel is. Wat mij betreft ook van toepassing op deze film.

• 1960 berichten

Het gegeven in de film vind ik origineel, maar de film zelf vind ik prut. Origineel betekent niet meteen goed. Maar goed, ik houd er een idiote mening op na, dus aub níet reageren op dit bericht , tenzij jezelf er ook een idiote mening op na houdt. (Idiote mening = Het niet eens zijn met de regisseur)

psycholamp schreef:

Het gegeven in de film vind ik origineel, maar de film zelf vind ik prut.

Ik vind het behoorlijk onorigineel, maar de film zelf niet geheel onaardig.

Origineel betekent niet meteen goed.

En onorigineel niet meteen prut.

avatar van markie1978

markie1978

Overdreven bloederige film niet leuk, slecht verhaal, en B Acteurs, kortom geen goede film, 2*

avatar van horrorjp

horrorjp

een egte topper als je het mij vraagt humor bloed alles zit er 5 *****

avatar van evilll_nelus

evilll_nelus

Deze film viel me echt alles mee, vooral na het zien van Hostel. Zo verveelde ik me dood tijdens het zien van Hostel maar Cabin Fever wist me toch wel de hele film te boeien.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Eli Roth's filmdebuut is er een waar hij zich niet voor hoeft te schamen.

De plotomschrijving belooft een soort van ripp-off van Evil Dead, wat echter totaal niet het geval is. Roth weet de gehele film door te verrassen en pakt groots uit. Hij heeft een duidelijk beeld van hoe hij horror weer aantrekkelijk wil maken en cliché's te vermeiden (of deze juist weer opfrissen) en slaagt hier in.

Lekkere horror waarin spanning goed word opgebouwt plus een interresante humor maken Eli Roth tot een veel belovende nieuwe horror regisseur. Deze film is een geweldige aftrap.

• 1960 berichten

Wat bedoel je met interessante humor? Humor die niet leuk is ofzo..

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat een herziening kan doen. Kon de humor dit keer veel beter plaatsen en was zelfs erg goed op momenten. Erg droog allemaal en de gore is om van te smullen. Lekker ranzig. Let ook op de vele verwijzingen naar horrorklassiekers.

Van 2,5 naar 3,5*