Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 93 minuten / 98 minuten (unrated director's cut)
Geregisseerd door: Eli Roth
Met onder meer: Rider Strong, Jordan Ladd en James DeBello
Releasedatum: 26 februari 2004
Plot Cabin Fever
"Terror… in the flesh."
Vijf schoolvrienden gaan op vakantie in een afgelegen vakantiehuisje in de bergen. Plotseling blijkt een van hen besmet met een vreemd virus. Naarmate het virus zich onder de vrienden verspreidt, en ze steeds zieker worden, komt hun ware aard naar boven.
Paul
Beautiful Wife
Cat Hat Girl
Shiloh's Girlfriend
Shocked Girl
Geweldig horrorfilmpje in de traditie van The Texas Chainsaw Massacre en Evil Dead. Eli Roth weet er een goede draai aan te geven en door een 'fever' als killer te nemen. Niet aleen weet hij er een originele insteek aan te geven, maar creëerd hij ook een horrorfilm 'avant le lettre'. De angst voor virussen zullen met de toenemende globalisering en de klimaatveranderingen immers de grootste angst van de mens worden in de 21e eeuw.
Op het eind geeft hij alleen weg dat een soort gelijk concept 40 jaar geleden al een keer als uitgangspunt was genomen in Night of the living Dead.
Wel 4 dik verdiende sterren.
Wat een schandelijk laag gemiddelde overigens (2,28) Weet zeker dat men hier op terug komt.
Patat
Film die op het randje matig/goed bengelt met een aantal leuke elementen, maar ook elementen die echt wel beter konden uitgewerkt worden.
Het verhaal is op zich een erg interessant gegeven: een groepje vrienden op vakantie in een bosrijke omgeving die langzaam bloot gesteld worden aan de gevaren van een gevaarlijk virus. Wie krijgt het eerst? Wie overleeft het? Is er een tegengif? Vragen die door je hoofd blijven spoken tijdens het eerste uur en zodoende een beklemmend gevoel oproepen. Het zou je maar overkomen: besmet geraken met een onbekende ziekte is allicht één van de primaire angsten van de mens.
Jammer genoeg wordt daar in de film niet zo veel mee gedaan. Zoals gezegd is het eerste uur best beklemmend en met momenten spannend, maar eigenlijk mis je toch een aantal échte schrikwekkende of verontrustende scènes. Eigenlijk blijft het allemaal vrij braafjes en da's best jammer.
Wat de film vooral naar beneden haalt is het laatste half uur, waarbij het bloed alle kanten op spat, maar precies nergens op zijn plaats is. Dat de zombies in "Evil Dead" een bloederig einde kennen is best aannemelijk, maar in "Cabin Fever" lijkt het bloed gewoon te vloeien omdat men persé wat bloed in de film wou om het brave (maar nog enigszins sfeervolle) eerste uur te compenseren. Het laatste half uur voelt chaotisch aan en langzaam draait de sfeer van beklemmend naar belachelijke en wanna-be komische situaties die compleet misplaatst zijn (met uitzondering van de scène met de oude verkoper en de niggers wat best een geslaagde grap was).
Uiteindelijk geef ik de film het voordeel van de twijfel dankzij het eerste uur en het leuke idee, dus krijgt hij een voldoende. "Hostel" was alleszins een betere film van dezelfde regisseur.
Mijn oordeel: een goede 3/5.
Bone*Thugs
heb deze film nog niet gezien dus ga er vrijdag wel even voor zitten dan!
petra32
ik vind dat er erg negatief over de film geschreven wordt, het is idd een B film, maar ik vond hem niet echt slecht, zoals bij zoveel horror films moet je niet te diep nadenken over de verhaallijn of het allemaal wel kan enz
verstand op nul en gewoon kijken, dan is het best een vermakelijke film, het idee van het virus vond ik wel wat hebben, en de special effects waren ook niet slecht, ik vond sommige stukken best ranzig om te zien.
over het algemeen best een leuke film, maar goed ik vind wrong turn en the chainsaw masacre ook erg leuk en die hebben ook redelijk negatieve recensies.
als je echt films wil zien met een verhaallijn waarbij je gaat nadenken (wat ik ook leuk vind) kun je beter de Suspence thrillers kijken
Charles Manson
ik ben er ook bepaald niet vies van hoor, deze film!
vond hem erg stoer.
rayman
Wat een waardeloze film, zonde van m'n tijd
Bxian32
Waardeloos, dat is alles wat ik ervan kan zeggen. Het is geen enge horror en het is geen leuke komedie. Het is dus helemaal niets. Komedie kan best wel met horror met als ultiem goed voorbeeld Braindead. Ook enkel vreemde verhaallijnen in deze film die eigenlijk allemaal nergens naartoe leiden. Op zich jammer want toen ik het verhaal in de gids las had ik het idee dat het een enorm goeie film zou kunnen worden...
tukkerstein
Door de muziek wordt het best spannend, maar de spanning valt wel tegen. Acteerniveau is redelijk. 3*
Fangs (crew films)
Lekker smerig, maar met viezigheid alleen kom je er niet. Het verhaal valt dan ook tegen (uitgangspunt was wel goed) en de film is niet echt spannend. Toch heb ik me wel vermaakt. > 3*
JurassicPark
een 3,0. beetje aftreksel van evil dead en Texas chainsaw massacre
Bulle
Ik heb me wel vermaakt bij deze film. Was niet supersterk maar ik had er geen behoefte aan om de tv uit te zetten. *3,5
Tayama
Wat een kutfilm, zeg. Tweede keer dat ik 'm keek [!], - komt nergens interessant of geloofwaardig over. Het virus zelf is wel interessant, maar de manier waarop het zich verspreid is dom en lachwekkend. De sfeer is saai, personages irritant, de omgeving en acteurs net zo.
Nutteloze scenes, wat enkele hilarische situaties opleverd. Lachen geblazen, wat een zooi.
0,5
U-96
- 2081 stemmen
Wat Tayama zegt. Alleen doe ik er een halfje bij omdat sommige dingen er wel lekker bizar en bloederig uitzagen.
Desondanks toch totaal niet eng, spannend of ook maar sfeervol te noemen. Tieners horen gewoon niet thuis in slechte horrorfilms. Het maakt het een stuk minder geloofwaardig, spannend en de irritatiefactor wordt alleen maar erger.
Het lijkt alsof deze film geen enkele structuur heeft. Alles hangt maar losjes aan elkaar. Net alsof de regisseur de scènes uit een grabbelbak tovert en maar even in elkaar schuift. Erg matige film die ik geen tweede kans wil geven.
koetje boe
de film is wel okey...
maar er zit niet echt een verhaallijn in..
.de 1 na de ander gaat dood en dat gaat vervelen.
en hij is ook niet goed voor je als je niet tegen bloed kan.
ik geef wel toe dat er spannende stukjes inzitten.....
kArIzMa_TuRk
I made it, I made it!! wordt hij doodgeschoten
ILDIB
Wat een ongenadig slechte film.. Geen enkele vorm van logica, verschrikkelijk slechte bloedscenes en absurde niet eens leuke gore..
Edamboy
Weinig interessante horrorfilm, ik heb niet een keer de schrik in mijn lijf gehad. Met moeite 2,5 sterren
Respekked
Dramatisch. Niet eng, niet spannend en 2 keer ranzig. Daarnaast lijkt elke scene opzich zelf te staan en lijkt alles in willekeurige volgorde maar gewoon te gebeuren. Echt te dom voor woorden.
Charles Manson
wat een opvallend lage waarderingen zeg overal.
Ik vond het juist een bijzonder lugubere, originele, gore horrorfilm.
Voor een ECHTE horrorliefhebber, zijn dit soort films smullen geblazen.
De sfeer was ok, het acteerwerk zeerzeker erg acceptabel, de gore was voldoende, overall erg geslaagd te noemen.
ik geef hem zeker wel 3,5 sterren
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Voor een ECHTE horrorliefhebber, zijn dit soort films smullen geblazen.
Ik kan me herinneren dat ik het redelijk vaak met je eens ben, maar hier moet ik je toch echt ongelijk in geven. Ik BEN een echte horrorliefhebber, maar echt super vond ik deze film niet. Gore viel echt hartstikke mee en er was erg veel gejat van het overigens even saaie Evil Dead.
Charles Manson
ok, we kunnen het niet altijd eens zijn
een sfeer kan je maar net grijpen of niet immers.
en als je evil dead ook al niks vond, wellicht heeft die hele "boshutten-sfeer" dan geen vat op jou?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Juist wel! Friday the 13th blijf ik toch nog altijd erg spannend vinden vanwege juist dat sfeertje! Gek dat die film wel vat op me krijgt en Cabin Fever niet.
Charles Manson
ja, is net dat sfeer-ding.
Ik ben bijv. HE-LE-MAAL weg van The Devils Rejects.
ALLES klopt voor mij aan die film, het is een meesterwerk.
Een ander vind hem misschien 'wel aardig'.
orbit
- 12092 berichten
Dit is gewoon even net te onbeholpen en lullig, en níet eng om tussen het rijtje Evil Dead of Friday The 13th gezet te worden, sorry hoor. Hier is het bos absoluut niet eng of spooky, in Evil Dead en Friday juist wel. De situatie van die plastic jongeren is ook geheel niet eng, en de stomme humor tussendoor eerder een afbraak dan een verhoging van sfeer. Zelfs Blair Witch was nog stukken enger dan dit misbakseltje. Het is gewoon niet zo best.
Charles Manson
Tsja, dat is een mening Orbit, geen feit.
predator
- 1954 stemmen
Behalve Jordan Ladd vond ik er niet zo veel aan. Beetje half/half naar gekeken.

Cabin Fever: Patient Zero
2014

Cabin Fever 2: Spring Fever
2009

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

À l'Intérieur
Horror / Thriller, 2007