Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Al Pacino, Sean Penn en Penelope Ann Miller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 10 februari 1994
Plot Carlito's Way
"He's got a good future if he can live past next week."
Dankzij het grote vakmanschap van zijn advocaat Kleinfeld, komt de harde crimineel Carlito Brigante na een aantal jaren in de gevangenis te hebben gezeten vrij. Deze keer is Carlito vastbesloten op het rechte pad te blijven. Hij wil zich terugtrekken op de Bahama's met zijn grote liefde Gail en de kost verdienen met het verhuren van auto's. De corrupte Kleinfeld wil hem wel helpen. Hij heeft een klusje waarmee Carlito een leuk startkapitaal kan verdienen.
Carlito Brigante
Vincent Taglialucci
Lalin
Pete Amadesso
Dennis Evahi
Sean Penn vind ik echt super als advocaat. Helemaal van god los en zwaar aan de coke. Hoogheidswaanzin ten top!
Voor de rest een spannende film.
*** - en een half.
Karel Martel
Weer eens wat anders, ik had het idee te kijken naar een soort van oudere Tony Montana die was meer gas teruggaf. Het verhaal liep ook vlot & soepel, het einde was wel mooi met die schietscenes op het treinstation. En het einde vond ik juist niet voorspelbaar
Als hij die smerige rat in de rivier had gedumpt was dat nooit gebeurt "You think youre big time? Youre gonna die big time!"
SPANNEND en super goede misdaad drama.
van mij een dikke 5 sterren
kiriyama
Leuke film maar het eind was idd. voorspelbaar. Ik wist gewoon dat het die benny was die hem zou neerknallen en dat ie het niet zou overleven. voor de rest een aardig filmpje.
Voor nu 3.5*
Tarkus
Prachtfilm van de Palma, met een Al Pacino in supervorm.
Goed verhaal, mooie scenes en dialogen.
Prachtig werk ook van Sean Penn en Penelope Ann Miller.
Een maffiafilm die je niet mag missen.
Topper !!!
Niellus
Geweldige film dit.
Had er nog nooit van gehoord, en had er dus ook geen hoge verwachtingen van, maar ik vond hem verrassend goed.
Sterk acteerwerk en een paar hele spannende scenes.
El*Mariachi
Vergelijk de film niet met Scarface. Ok, Pacino zet weer een indrukwekkende opgefockte rol neer. Maar Scarface is toch net dat beetje beter. Deze film is echter ook heerlijk. Deed me vaak terugdenken aan t spel GTA Vice City. Die advocaat komt me bekend voor.
Relax
Hij lijkt op de eerste opdrachtgever Kent Rosenberg, daarom vond ik de film nog leuker
jayytjee
het verhaal is om tranen van in je ogen te krijgen , zo onmenselijk goed verhaal en trouwens erg goede acteerprestaties
al_pacinO
Een film dat voor mij veel betekent
Zo'n goede acteurprestaties neergezet op het witte doek
Zo'n goed slot
Zo'n meesterverhaal
Je huilt er inderdaad bijna om
Jammer dat andere hem niet zo waarderen
loyaliteit is dodelijker dan een kogel
orbit
- 12092 berichten
Meesterwerkje van DePalma! Pacino weer eens erg goed van stal en Penn prachtig in de bijrol.. even goed als zijn veel overschatter film scarface!
rens_1993
lijkt me zeker een filmpie om de avond mee vol te houden heb hem alleen nog niet gezien dus maar hopen dat hij binnenkort op tv komt.
pjutter
best wel een goede film, maar had er veel meer van verwacht, het einde maakte een hoop goed
Gentse filmfreak
Heel goede film met een moraliserende verhaallijn ook. Uiteindelijk heeft Carlito Brigante zijn eigen doodvonnis getekend door niet volledig met zijn criminele verleden te breken. Zeer dramatisch einde van de film ook. Schitterende acteerprestaties van Al Pacino en Sean Penn!
Movie_fan#
Een ERG goede en spannende film met een goede pacino.
Het verhaal is werkelijk heerlijk en het eind op het vliegveld is ook erg mooi. Sean penn doet het zo goed als avocaat en levert hem netjes af. Het einde is erg spannend en blijft je aandacht vasthouden. Het verband tussen carlito en gail is mooi gemaakt hij heeft gezworen ook dat hij nooit meer iets met misdaad te maken wil hebben maar dat kan niet als je er helemaal mee begonnen bent. Het einde had ik niet verwacht van die benny form the bronx
TheRisingSun
Sterke film, met weer een prachtrol voor Al Pacino. Die man kan zo heerlijk acteren! En dan die stem erbij... Geweldig!
Maar ook Penn was hier aanwezig in een zeer goede rol. Met een bos krullen op zijn kop, zoals ik ze bij hem nog nooit gezien heb.
Maar zijn hele rol was een vuile, dat was vanaf het begin al wel duidelijk.
Het piepkleine bijrolletje van Mortensen als Lalin vond ik ook wel aardig. Helemaal met dat accent! Als je hem voornamelijk kent uit de "Lord of the Rings" films, dan is dit wel even wennen. Maar hij deed het absoluut niet slecht, integendeel.
Het verhaal was mooi in elkaar gezet, met een aantal zijkarakters die in het begin niet zo van belang lijken ( Tony T. en Benny from the Bronx ), maar meer naar het einde toe van grote invloed zijn op Carlito's leven.
Het verhaal wordt de eerste anderhalf uur rustig verteld, maar naarmate Carlito meer met Kleinfeld om moeten blijven gaan, omdat ie nog bij hem in het krijt staat, gaat het de verkeerde kant op. Wat hij uiteraard niet wil, want hij wil serieus het wereldje uit, maar hij kan niet anders dan Kleinfeld nog één keer te helpen om quitte te staan.
De climax is sterk in elkaar gezet, met de achtervolging in het treinstation als hoogtepunt. Dat ie uiteindelijk dood ging had ik eigenlijk al verwacht, na de allereerste scene gezien te hebben. Misschien dat ze die beter achterwege hadden kunnen laten.
Desondanks een sterke film!
4,5 ster
Jimmeh
toppie film! als hij tegen die advocaat zegt dat hij het geweest dichtbij moet hebben
4 sterren voor deze.
sinterklaas
Leuke Pacino-film van nog dezelfte regiseur van Scarface.
Pacino speelde goed samen met Sean Penn. De mafia-sfeer was goed te proeven. De Palma heeft nog wel wat stukjes uit Scarface deels in deze film herhaalt: De stukjes in die club bv, en die naam Saso klinkt een beetje als Sosa uit Scarface.
Maargoed, Al Pacino kon er weer iets leuk van maken. Sean Penn ook die eerst advocaat van Carlito was en dat Carlitto door hem veraden bleek te zijn.
Het einde in dat station was ook goed.
4,5
SubbiE
nice movie, alweer erg goed acteerwerk van pacino.
Ook een sterk verhaal
metaledje
erg goede film,jammer dat bij zulke films de tijd enorm snel om is,er had wel een uurtje tegenaan geplakt mogen worden, dan een beetje carlito's geschiedenis verfilmen, dan had hij mischien echt het niveau van scarface gehad, maar alsnog volop genieten zulke films 4*
Gastel
Geweldige film met een super spannend einde. Ik betrapte me er zelf op, dat ik net als bij een spannende voetbal wedstrijd, Carlito zat aan te moedigen
Super film!
Filmi Corleone™
Super film!
same here 4.5 voor de film
jayytjee
Opnieuw een topper van de Palma.
Man wat een regisseur is dat toch
Pacino en Penn spelen zo goed en het verhaal is ook top.
Goed einde en zeer spannend.
Voor mij toch wel een meesterwerkje !
4,5 op 5
Stijntje
Een iets minder standaard verhaal dan Scarface. Dat is evenzo een grootse topper, maar omdat dit verhaal iets minder cliche is scoort deze net even hoger.
Topper pur sang!
Dead01
- 1976 stemmen
Herbeken nog eens want heb deze eindelijk op dvd en moet zeggen blijft mijn nr 1.
Meeste vinden Scarface beter en moet zeggen de film krijgt van mij ook een 5 maar vind deze tovh beter.
Het verhaal zit voor mij beter in elkaar en alle acteurs zetten hier een uitstekende rol neer.
Echte top.

Carlito's Way: Rise to Power