• 9.377.366 stemmen

Mystery / Thriller | 138 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley

IMDb beoordeling: 8,2 (1.619.494)

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 februari 2010

Plot Shutter Island

"Some places never let you go."

De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.

Chuck Aule

Don MN

MikroGids Biospremière Recensie: Shutter Island * * * * *

Regie: Martin Scorsese

Cast: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley

(Laatste pagina v.d. bladermodule)

"In thrillers is vaak iets niet wat het lijkt. Dat is bedoeld om zowel de personages in de film als de toeschouwer op het verkeerde been te zetten. Soms zijn het trucs van de scenarioschrijver, in het beste geval zijn ze een onlosmakelijk deel van de psychologie van de personages, van de structuur van het verhaal. Zelden is dit zo goed, zo briljant gedaan als in Shutter Island, zowel in het boek van Dennis Lehane als in de verfilming van Martin Scorsese.

Het begint met de komst van FBI-agenten Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) en zijn nieuwe partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) naar een voor de kust van Massachusetts gelegen psychiatrische inrichting voor geestelijk gestoorde criminelen. Er is daar een gevaarlijke patiënt spoorloos verdwenen. Shutter Island lijkt Alcatraz wel, een zwaarbewaakt naargeestig oord. De FBI-agenten krijgen weinig medewerking van hoofdpsychiater Dr. Cawley (Ben Kingsley). Iedereen heeft iets te verbergen lijkt het wel. Het is 1954, er hangt een sfeer van paranoia in de lucht. Maar geleidelijk verandert de toon en blijkt Teddy, een oorlogsveteraan die bij de bevrijding van Dachau was, steeds meer last te krijgen van trauma's. En langzaam begint de zaak van de verdwenen patiënt te lijken op zijn eigen verleden.

Wie het boek heeft gelezen weet natuurlijk wat er gaat gebeuren, maar ook dan blijft Shutter Island een verpletterende kijkervaring. De belangrijkste verandering is dat Scorsese het verhaal van de late zomer naar de de late herfst heeft verplaatst, vanwege het klimaat met een zware herfststorm. Het werkt wonderwel in een film die in bijna alles perfect is."

Tekst: Fred van Doorn

Juneau schreef:

Waarom? Film is via torrentz gewoon prima te bekijken.

Lijkt me sterk. Bovendien hadden er dan wel meer dan drie recensies hier gestaan.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

timbo_ schreef:

Inderdaad. Ik zit al 4 jaar in het torrent-vak en deze film is nog niet te downloaden. Op geen enkele torrentsite van de 30 waarop ik kijk.

Zelfs geen CAM-bestand(!)

Don MN schreef:

Biospremière Recensie: Shutter Island * * * * *

Regie: Martin Scorsese

Cast: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley

Tekst: Fred van Doorn

Toch vreemd dat zij het nu wel al publiceren.

avatar van Travis Bickle

Travis Bickle

Ik raad echt iedereen aan om in ieder geval het boek te lezen, is een meesterwerk.

De trailer laat in ieder geval zien dat de film dezelfde sfeer heeft als het boek, ik verwacht hier echt veel van.

avatar van AGoos

AGoos

timbo_ schreef:

Toch vreemd dat zij het nu wel al publiceren.

bij de persvoorstelling werd gezegd dat er enkel een recensie embargo geldt voor filmwebsites en online recensies... mikro gids is gewoon een papierenblad en die mochten het blijkbaar al wel ofzo...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Deze film lijkt me echt weer een goeie thriller te zijn. Ik heb er ontzettend veel zin in iig.

avatar van aspieren

aspieren

timbo_ schreef:

ShutteR IslanD (2OO9) R5 DvDRip XviD-MaX maar dit is een fake een goede laat staan een cam is nog niet te vinden

avatar van mcdaktari

mcdaktari

allemaal fake en dat kun je toch ook verwachten. geloof me er is nog geen R5 hiervan

avatar van Filmpje1

Filmpje1

mcdaktari schreef:

idd en die wil je ook niet op cam of R5 zien, gewoon lekker ouderwets bios filmpje lijkt me dit

zin in!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Shutter Island is, behalve op een persvoorstelling, nog nergens te zien geweest. Een aantal dubieuze stemmen verwijderd. Verder hoort het hier over de film te gaan en niet over illegale filmsites.

mcdaktari schreef:

Het is ook weer echt een ouderwetste thriller die vooral het eerste anderhalf uur zindert van de spanning dankzij een fantastisch opgebouwde sfeer. Laatste veertig minuten waren noodzakelijk maar wel minder dan eerste deel.

avatar van jeanintjuh

jeanintjuh

Ik heb deze film vandaag gezien in Utrecht, kaartjes gewonnen via HP de Tijd. Nadat we flink gewaarschuwd waren dat er met nachtkijkers door de zaal gelopen zou worden en we al onze elektronische apparaten geheel uit moesten schakelen, begon de film dan eindelijk.

De film had een zeer mysterieuze sfeer, in het begin leek hij de richting uit te gaan van een horrorfilm, maar dit is hij zeker niet. Zoals hierop Moviemeter vermeld staat was het echt een thriller met een heel mysterieuze sfeer. DiCaprio zet hier naar mijn mening een van zijn beste rollen zien (alhoewel ik zeker niet al zijn films gezien heb). Ruffalo acteert ook prima, al is hij wel duidelijk een figuur die ter ondersteuning van DiCaprio wordt ingezet.

Spanningsopbouw was zeer goed en er zitten zeker ook wel een paar momenten in waarbij ik echt schrok. Het einde kwam wel redelijk onverwacht en geeft de film een diepere dimensie.

Ik vond hem persoonlijk een stuk beter dan Scorseses The Departed, al kun je deze twee ook niet echt met elkaar vergelijken. Ik twijfel nog tussen 4 of 4,5.. Toch maar voor de sfeer en de beelden die zeer indrukwekkend waren 4,5*

timbo_

Stuk beter dan Departed wat mij betreft.

avatar van N811

N811

erg benieuwd naar deze film...

avatar van chevy93

chevy93

Ben erg benieuwd!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik ben nu het boek aan het lezen en iedere minuut dat ik kan lezen wil ik ook lezen. Het boek is in ieder geval reuzespannend en ik ben dan ook superbenieuwd naar deze film!! Daarbij vind ik DiCaprio nog eens de beste acteur die we momenteel hebben, dus het kan niet kapot!

avatar van Prudh

Prudh

Ik verhoog toch maar even. Film blijft goed hangen. Wil graag nog eens zien.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

wow, na 626 stemmen een 9,0 op imdb..hij zal dan vast wel goed zijn..heel goed

avatar van mister blonde

mister blonde

Tegenwoordig krijgen ontzettend veel nieuwe films dat, zowel hier als op Imdb. Is echt geen garantie.

avatar van Colombo

Colombo

Trailer is nice en hele hoge scores. ben benieuwd

timbo_

Ik raad iedereen overigens aan de trailer te mijden. Kunt gewoon de hele film uittekenen als je die hebt gezien.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Donderdag ga ik er na toe. Wordt vet!

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Wow, wist niet dat ie er al zo snel aan kwam.

Martin Scorscece is toch wel echt een held!

avatar van ApoJapo

ApoJapo

Tijd geleden dat ik echt zo'n goede film heb gezien. Ben benieuwd waar deze uiteindelijk komt kwa cijfer.

avatar van AGE-411

AGE-411

Bon, volgende week ook in onze zalen.

Tegen dan zal het wel al duidelijk zijn of het de moeite wordt om naartoe te gaan.

avatar van PascaL

PascaL

Deze film lijkt me erg goed.. Kan niet wachten

avatar van Justinw

Justinw

Na de recensie die DonMN postte, ben ik heel erg benieuwd

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Madecineman schreef:

Kan er niet een soort systeem worden ingevoerd dat je tot de release niet kan stemmen?

Nadeel is dat stemmen die wel echt zijn, zoals van mensen die hem gezien bij persrealeases of bv in de VS, niet worden meegenomen.

En voor veel mensen is het natuurlijk ff handig om op moviemeter te kijken vóór men beslist om bij de release van een film meteen naar de bios te gaan.

avatar van namingway24

namingway24

Het verhaal lijkt me ijzersterk en de hele sfeer spreekt me ontzettend aan. Of deze film voor mij helemaal zal slagen zal aan mijn goede vriend Leo DiCaprio liggen.