• 9.375.882 stemmen

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Michael Fassbender, Olga Kurylenko en Dominic West

Releasedatum: 27 mei 2010

Plot Centurion

"History is written in blood"

Groot-Brittannië, het jaar 117. Quintus Dias, de enige overlevende van een aanval van een guerrillagroepering op zijn familie, trekt samen met Generaal Virilus' legendarische 'Ninth Legion' leger door het land, om een aanval voor te bereiden op de groepering en om hun leider Gorlacon te vernietigen.

avatar van dope

dope

• 20064 stemmen

Heerlijke film, lekker bloederig, goed sfeertje en prima slachtwerk!

avatar van hendriks

hendriks

niemandsdalletje

leuke film om een keer te zien

maar is ook alles mee gezegd niet een die blijft hangen in je geheugen

geen goed verhaal geen goede aktie de zwijgzame vervolgster nee het was niet veel zonde der zit toch altijd meer potentie in dit soort films maar lijkt wel of ze altijd moeten worden afgerafeld

avatar van Theunissen

Mijn god wat een vervelende, goedkope en nietszeggende film was dit. Ongelooflijk dat deze film een paar maanden geleden in de bioscoop heeft gedraaid want het is niets meer dan een B-film. Het verhaal is flinterdun en slecht nergens op, de gevechten met bloed (geanimeerd bloed) zien er zeer nep uit en het einde is gewoon lachwekkend en triest. De film is ook totaal niet spannend en boeiend, je bent blij als de 90 minuten aan ellende voorbij zijn. De cast was overigens ook zeer matig Michael Fassbender ging nog wel maar Olga Kurylenko was gewoon vreselijk slecht. Dat men hedendaags nog zo'n zooi film weet te fabriceren (want het ging echt nergens over) is echt schandalig.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

had er meer van verwacht.. ik vind het een middelmatige film.. vooral het verhaal mocht wel beter vond ik, en langer.. als het een goed verhaal was..

avatar van piiiti

piiiti

Lekkere hak en zaagfilm... weinig verhaal. Keek wel heerlijk weg moet ik zeggen

avatar van Shakermaker

Shakermaker

Leuke film, maar niet echt bijzonder, en ik had er wel meer van verwacht.

avatar van filmfilmfilm

filmfilmfilm

Ging de film kijken met niet al te hoge verwachtingen. Film verraste me en keek lekker weg! Verhaal is dun maar dat maakt niet uit. Het gaat om de plezier die ik er aan had!

avatar van mikeforever

mikeforever

dit is helemaal mijn genre, het verhaal had nog wel iets beter uitgewerkt kunnen worden maar heb me toch geen minuut verveeld !

lekkere actie...

avatar van pindope

pindope

WAT EEN MOOIE lokaties ongelooflijk

Ja heeft mijn regenachtige middag zeker goed gedaan ..

MEER MEER MEER !

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Centurion heeft mij goed vermaakt, harde aktie en het verhaal opzich ging ook wel. Een beetje in de styl van Gladiator al moet ik wel toegeven dat Gladiator toch vele malen beter is, maar toch ik vond Centurion een aangename film.

avatar van Bélon

Bélon

Cliché en matig. Dat dit maar op de eeuwige jachtvelden mag sterven, ik heb veel betere PC game trailers gezien en dit gedrocht voelt ook echt aan als een uit de hand gelopen trailer voor de een of andere RPG. Enigszins kijkbaar voor kinderen.
It is ook veel zwak als een derkeijke film zich moet bedienen met termen als "shit" & "fuck" dan kan je 't ook meteen niet meer serieus nemen.

avatar van Theunissen

Op IMDb heeft deze 13 in een dozijn film verbazingwekkend een nog hoger gemiddelde ? Schijnbaar vonden ze daar de dialogen van Olga Kurylenko wel boeiend.

avatar van M.O.B

M.O.B

mcdaktari schreef:

100% mee eens!!

meschien ben ik te verwent maar vond nogal veel met computer gemaakt

avatar van engelen

engelen

Regisseur Neil Marschall doet weeral waar hij goed in is, een zeer goed film afleveren die spanned is en een goede combinatie van actie en verhaal. Zeer vermakelijke film

avatar van Waku

Waku

Rammen en rossen in de middeleeuwen.

Anderhalf uur knokvermaak.

Hard en bloedig.

En dat allemaal in een soms fraai uitziende omgeving.

avatar van eppo349

eppo349

De locaties zagen er goed uit, maar daar is ook alles mee gezegd. Erg onnozel verhaal dat behoorlijk een loopje neemt met de intelligentie van de kijker.

avatar van willemfilm

willemfilm

Harde film over de verovering van noord Brittannië door het 9e legioen dat geheel mislukte. Ik vond het een spectaculaire film. Intellectuele diepgang heb ik niet gemist en neemt zeker geen "loopjes". Wilde je een doordachte film met een moeilijk plot ? Dan heb je niet goed opgelet bij het uitzoeken van je film.

avatar van Meersie

Meersie

Waku schreef:

Rammen en rossen in de middeleeuwen.

Het jaar 117, een beetje vroeg nog voor de Middeleeuwen als je 't mij vraagt

avatar van Timecop

Timecop

Whatever comes out of those woods,.... regelrecht gejat van Gladiator's 'Whatever comes out of these gates, ... Beetje cheap allemaal en wel erg veel 'kansloze' acties van onze romeintjes. denk aan het bevridjen van de generaal, even later slaat die pict met een slag de boeien door, minuten voor een horde paarden rennen met picts in je eentje, op het eind als een gek een romeins fort tegemoet galopperen (gek dat je dan een pijl in je borst krijgt) etc. etc.

avatar van Obbie

Obbie

Teleurstellende film. Van het 9de Legioen, waarover ik dacht dat de film zou gaan, was binnen no-time geen donder mee over. Wat restte was een soort van achtervolgingsfilm om het vege lijf te redden. Maar daarvan heb ik wel eens betere gezien.

avatar van sporthaas

sporthaas

Timecop schreef:
denk aan het bevridjen van de generaal, even later slaat die pict met een slag de boeien door, .

Gorlacon zei ook " je romeijnse vrienden hadden moeten weten dat koud staal breekt en niet buigt."

avatar van Timecop

Timecop

sporthaas schreef:

Klopt, maar dan blijft het toch een domme actie

avatar van everflow

everflow

Slechtse film van het jaar, vandaag gezien in de bios maar geen plot, geen verhaal. Gewoon te donker en een slecht verhaal

everflow schreef:

Dan vind ik een 2.5 nog een behoorlijk hoog punt voor de slechtste film van het jaar.

avatar van Colombo

Colombo

Olga Kurylenko niet echt overtuigend, net zoals de rest. 2,5*

avatar van RickZ

RickZ

ActieAvonturenfilm met keiharde bloederige gevechten op de middeleeuwse slagvelden. Weinig verhaal natuurijk, de actiescenes maken dat meer dan goed.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Ik heb me prima vermaakt met deze film en soms erg moeten lachen. Spanning, actie. Natuurlijk waren bepaalde scenes niet best maar als geheel vond ik het geen slechte film.

avatar van bassie200

bassie200

Het verhaal op zich ging nog wel.

Wat mensen hier echter zeggen over lekker harde actie e.d. klopt helemaal niet. Aan het begin wordt er wat gevochten, maar daarna gaat hel alleen maar over de achtervolging op de romeinen en gebeurt er verder geen zak meer....

En wat mij enorm tegen stond, was dat nep bloed, dat verpest meteen de hele film!!

Kortom, matige film, had veel meer uitgehaald kunnen worden.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

de ronvliegende ledematen deden mij denken aan de laatste rambo film, daar was het ook zo duidelijk allemaal door de computer gedaan...maar als hak en slacht film was hij toch wel te pruimen.