Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 10 maart 2010
Bekijk via Disney+
Plot Alice in Wonderland
"You're invited to a very important date."
Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?
Alice Kingsleigh
The Mad Hatter
The White Queen
The Red Queen
The Knave of Hearts
Tweedledee / Tweedledum
The Caterpillar (stemrol)
The Cheshire Cat (stemrol)
The White Rabbit (stemrol)
The Bloodhound (stemrol)
s0062423
Moeilijk te beoordelen; enerzijds vind ik het echt knap van Burton om zo'n wereld, zo'n visuele stijl een gehele film vol te houden, anderzijds vond ik het echt allemaal spuuglelijk.
Hoe dan ook; film heeft een vlot tempo, paar zeer fijne scènes en personages (de bolle tweeling!!!). In zijn geheel zeker een amusante en knappe herfilming, met een leuke knipoog naar Wacko Jacko.
shockdog
Je zou bijna kunnen zeggen dat het een retorische vraag is. Dat snap je toch zelf ook wel?
Avatar kostte bijna evenveel, en die duurt ruim een uur langer en ziet er veel indrukwekkender uit.
TimZor
@Shockdog ik weet niet wat jij bijna evenveel noemt maar volgens mij zit er wel een klein verschilletje in de 360 mil. van Avatar of de 200 mil van Alice ?
Thorak
Ik snap toch vrij weinig van een groot deel van de kritiek hier hoor?
Lange niet boeiende dialogen? Die heb ik toch niet gezien hoor.
Weinig kleur? Ook niet echt een gebrek aan gezien, streker nog voor een Burton film vond ik juist heel erg kleurig.
Zo staan hier nog wel wat vage kritieken die ik toch vrij misplaatst vond. Enige minpunt vond ik zelf Anne Hathaway, maar dat is dan ook weer een kwestie van smaak denk ik. Johnny Depp was ook niet heel erg wat de meesten van hem verwachtten denk ik, maar dat vond ik geen erg groot nadeel.
Voor nu 4* en mischien na herziening nog 4.5* ook.
TimZor
Gelukkig toch weer een die hem ook een 4 geeft
Ik heb hem nu tweede keer gezien momenteel nog steeds een 4 maar hij blijft gewoon erg leuk ondanks dat het naar mijn idee dan iets meer disney en iets minder burton is.
Mister Onserious
Ik heb hem eindelijk gezien, en ik moet zeggen wauw.
Niet wat ik had verwacht maar heel goed.
Aan het begin was het een beetje verwarrend, maar later werd het omgedraaid in een meesterwerk.
Zoals gewoonlijk was Depp geweldig, zo wil ik hem het liefst zien en Helena Bonham Carter was ook zeer goed, moest behoorlijk vaak lachen en dat maakt het alleen maar veel beter.
Dus daarom een wel verdiende 5*
tijn79
En ook in deze Tim Burton film stap je in een waan-zin-nige, typische Tim Burton-wereld!
Het verhaal, op zich niet zo heel bijzonder, sluit leuk aan op het originele verhaal.
Het visuele aspect......WAUW!!
Fantastische achtergronden zoals alleen Tim Burton die kan maken.
De personages zijn erg mooi gebracht, met name Tweedledum and Tweedledee, Jabberwocky & Chesire Cat zien er waanzinnig uit!
Johnny Depp zet een zeer verdienstelijk Mad Hatter neer
en ook Mia Wasikowska en Helena Bonham Carter spelen hun rollen erg goed.
Van Anne Hathaway ben ik geen fan en dat zal ik na haar rol hier ook niet worden (Waarom loopt ze continue met haar armen omhoog??)
Wat mij betreft had de film best nog een half uur/drie kwartier langer mogen duren!
4 dik verdiende sterren!!
El ralpho
Verschrikkelijk. Op de visuele aankleding van de film en sommige personages die er nog wel leuk uitzagen na dan. Verhaal; zo plat als een dubbeltje, kinderachtig met als hoogtepunt die pratende hond! tevens had ik de film een stuk duisterder verwacht ala pan's labyrinth maar kwam van een koude kermis thuis. Er zaten nog wel enkele scene's in die vrij grof waren Zoals de oversteek naar de hide-out van de red queen, op de drijvende hoofden in het water, en de onthoofding van het draakachtig wezen aan het einde
maar voor de rest vond ik de film erg kinderachtig. Heb de film in 3d gezien wat ook erg tegenviel tov de film avatar bv. 1,5 voor de visuele aankleding, en dat is misschien nog aan de hoge kant. Overgewaardeerd misbaksel.
Thorak
Tja als je de poster, de trailer en de titel ziet dan verwacht je echt een donkere horrorfilm hè?
El ralpho
Dat hoor je mij niet zeggen Thorak. Ik had de film gewoon een stuk duisterder verwacht. Pan's labyrinth die ik opnoemde is een film die dit wel doet. Maar ik denk dat Disney bij deze film ook een grote rol speelt mbt de zoetsappigheid en de overdreven boodschap aan het einde van de film.
killer13
prachtige film, alles ziet er geweldig uit. weer zo'n meesterwerk van Tim burton
Naomi Watts
Een film waar ik eigenlijk erg sceptisch over was maar mijn vriendin heeft me naar de bios gesleept van het weekend en daar heb ik geen spijt van.
Prachtig vormgegeven wereldje, misschien wel qua vormgeving de mooiste Burton. Heerlijk sfeertje. Burton laat zien dat je iets leuks kan doen met een bestaand concept, ook erg tof dat dit eigenlijk een soort sequel was op de Disney tekenfilm. Een feest van herkenning, de character creation is echt fenomenaal. Vooral Cheshire was heel erg tof.
Cast was ook dik in orde. Leuk om Crispin Glover weer te zien, herkenbare voices van o.a. Rickman en Spall maar de show wordt gestolen door Carter. Ik ben totaal geen fan van die dame, maar o wat is ze op dreef hier. Heerlijke delivery ook als ze even een tirade loslaat
. Casting van Johnny Depp is wel jammer, enorm overschatte acteur en weer komt ie weer op de proppen met weer dat zelfde typetje en diezelfde maniertjes. Het wordt een beetje vervelend.
Maar wel weer eens een geslaagde Burton en zonder twijfel één van zijn beste, alleen Big Fish vind ik mooier.
Angrod_Pallanén
Originele, maar matige, uitvoering van het fantasievolle verhaal.
Tim Burton die 'Alice in Wonderland' verfilmd is zoiets als Morgan Freeman die Nelson Mandela speelt; ze zijn er voor gemaakt. Helaas weet Burton de hype niet na te leven en hoewel zijn insteek origineel en bewonderingswaardig te noemen is, voelt het nergens aan als iets speciaals of zelfs, wonderlijks.
Aan de cast ligt het niet. Mia Wasikowska is prima als een nieuwsgierige, eigenwijze Alice die zich niet op haar plaats voelt en de wereld nét iets anders ziet dan de mensen om haar heen. Depp maakt de rol van Hatter vele malen interessanter en Hathaway en vooral Carter zijn puik als de koninginnen. Eenmaal in het voorbestemde Wonderland zakt de film echter af. Ten eerste is er weinig interessants aan de bewerking van de magische wereld van Carroll. De CGI wezens zien er nog het beste er uit, maar de omgeving en de achtergronden lijken meer op een onafgewerkt videospel. Voorspelbaarheid mag geen factor te zijn in een verhaal dat ontelbare keren is verfilmd, maar Burton's bewerking probeert het wel en slaagt er net niet in om het goed te brengen. Gevolg; een bewerking van een verhaal waar niets mis mee was om te beginnen.
Daarnaast zijn er ontelbaar veel personages waar je gewoonweg niet genoeg om geeft en die niet genoeg aandacht krijgen om het verhaal echt goed te dienen. En uiteindelijk krijgt slechts een gedeelte een bevredigend einde.
Echt vermaakt heb ik me niet, overdonderd was ik niet, op elk aspect deed deze langverwachte film tekort en daarmee is aan mij voor het eerst bewezen dat een perfecte combinatie van cast, crew en effects absoluut niet garanderen voor een betere versie van een verhaal waar je al weg van was.
2,0
Miss Sway
Komt allemaal door American McGee.
Ik heb het spel natuurlijk ook gespeeld want ik ben dol op het toch wel tikkeltje lugubere verhaal van Alice in wonderland.
Toen ik hoorde van een verfilming door Burton moet ik zeggen dat ik erg hoopte op de horror game versie echter na het zien van de eerste teaser of trailer was ik al zo teleurgesteld door het hoge Disney gevoel dat ik kreeg, dat ik zelfs begon te twijfelde om heen te gaan.
Een vriendin van me heeft mij overgehaald, ik ga morgenavond.
Geloof me als je de trailer al erg vond; De film zelf is nog 100 x erger
El ralpho
Ach het is maar net bij wat voor type film je voorkeur ligt..Maar als ik de reactie van Miss Sway lees gaat dit waarschijnlijk ook niet haar type film zijn als ik lees dat er bij het zien van de trailer al sprake was van teleurstelling..daar waarschuw ik haar voor heeft niks met azijn pissen te maken
planet_of_death
Zie het dan meer als 'met minimale verwachtingen naar een film gaan en gewoon lekker kijken' valt ie vaak mee.
El ralpho
was bij mij ook het geval. was met een maat naar de film geweest, eigenlijk wilden we een andere film pakken maar toen uiteindelijk hierheen gegaan..verwachtte er helemaal niks van..maar voor mij tot nu toe de slechtse film van het jaar...ik vind hem gewoon bar slecht..maar er zijn slechtere films want hij heeft toch nog een 1,5 omdat er heus wel enkele leuke dingen in zaten..maar dat blije dansje aan het einde en die zoetsappige boodschap kom op zoiets vind je alleen als 10 jarig meisje leuk
van dat soort zaken (en meer) ging ik inderdaad spontaan azijn pissen ja
planet_of_death
Begrijpelijk. Bij mij overheerste een gevoel van teleurstelling, maar ik fixeerde me op de Burton-achtige dingetjes en probeerde de Disney trekjes voor lief te nemen. Hoe moeilijk dat ook soms was. Het gevolg was dat mijn pis gewoon uit urine bestond in plaats van azijn.
El ralpho
Niet echt veel ervaring met de films van Burton moet ik bekennen..vandaar ook dat de film een duidelijke meerwaarde voor jou heeft denk ik..
maar uit verschillende hoeken gehoord dat dit toch een van de mindere (al dan niet minste) uit de stal van burton is..en als je die film dan als Burton leek ziet en dat aspect dat het een Burton is volledig weglaat..blijft er niet veel positiefs van de film meer over..
maar het blijft een mening he, zelfs azijn pissende mensen kunnen die hebben
Julie
Ik vond deze film echt geweldig
ik mis Burtons 'donkere' stijl wel een beetje
maar ach, het hoeft niet altijd donker te zijn. ook Burton mag experimenteren.
Ik vind Johnny Depp gewoon niet voor mogelijk. Hoeveel verschillende karaktertrekken/-tikken kan deze man nog verzinnen?
3D is echter een zekere must. Bij 'avatar' stelde de 3Dcinema me erg telleur, maar in Alice is het haast spectaculair.
geweldig!
wyatt earp
Ik vond deze film echt geweldig
ik mis Burtons 'donkere' stijl wel een beetje
maar ach, het hoeft niet altijd donker te zijn. ook Burton mag experimenteren.
Miss Sway
Zoals ik vermoedde inderdaad een vrij hoog Disney gehalte, waar ik me met moeite niet aan probeerder te storen. Dat lukte me niet altijd moet ik zeggen.
Moest grijnzen bij 'um', toch wel elke keer als het genoemd werd. Verder waren de 3d effecten zeker de moeite waard.
Het is wel echt een kinderfilm hoor.
Overigens, Johnny Depp vind ik zoo goed, waarom moet hij elke keer hetzelfde soort personage spelen. Kreeg een beetje het 'been there, done that' gevoel.
Naomi Watts
Dat begint me ook een beetje tegen te staan. Hij kiest allemaal een beetje dezelfde rollen, en vult ze ook precies hetzelfde in.
tijn79
Want in bijv Public Enemies speelt hij ook zo'n zelfde typetje

Maar inderdaad, zijn maffe rolletjes beginnen wel een beetje de overhand te krijgen ja
davy jones
Een zeer goede film. Vooral het visuele aspect was om je vingers van af te likken, zoals alle Tim Burton films. Het enige minpunt van deze film is raar genoeg: Johnny Depp, hij speelde erg slecht in deze film. Helena Bonham Carter steelt dan weer de show, en normaal gezien kan ik haar niet luchten, en Depp is mijn favoriete acteur. Dan in Alice in Wonderland zijn de rollen eens omgedraaid.
4.0* voor deze puike verfilming van een oeroud verhaal
wyatt earp
Depp een minpunt? Vond ik wel meevallen. Hij zet het personage echt neer zoals het moet zijn, zo gek als een deur. Welliswaar echt op z'n Depps. Ik kan me daarom ook voorstellen dat mensen een beetje genoeg krijgt van z'n personages. Het zijn de laatste tijd wel een beetje dezelfde typetjes, die hij op dezelfde manier vertolkt. Terwijl hij vaak genoeg bewezen heeft dat hij een veelzijdig acteur is.

Alice through the Looking Glass
2016