Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 10 maart 2010
Bekijk via Disney+
Plot Alice in Wonderland
"You're invited to a very important date."
Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?
Alice Kingsleigh
The Mad Hatter
The White Queen
The Red Queen
The Knave of Hearts
Tweedledee / Tweedledum
The Caterpillar (stemrol)
The Cheshire Cat (stemrol)
The White Rabbit (stemrol)
The Bloodhound (stemrol)
soom
What's the hatter with me?
Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, en de jonge, frisse Mia met de achternaam die ik even niet uit m'n toetsenbord kan typen, allemaal even leuk, allemaal even geweldig. Mooie decors, geweldige muziek, leuke film, prachtige computergestuurde dingetjes, moooi gedaan.
laundromat
Ik ben nog steeds wel teleurgesteld. zolang op zitten verheugen....kijken of de 3,5 blijft staan na het op dvd te hebben gezien...
Dreamboy
Voor 2de keer gezien! Was weer geweldig, alleen ik word zo slaperig van dat 3D!! Maar was weer magisch, voor zo ver ik het heb meegemaakt!
kaholiic
Ben ik de enige of waren er meer mensen die het geluid ook erg hard vonden?
De ''gewone'' scene's waren op goed volume, maar het geschreeuw van de beesten was gewoon pijnlijk aan je oren.
WolfCastle
leuke film, ik heb me ermee vermaakt.
maar daar is ook alles mee gezegd, geen film die ik een tweede keer zou willen zien
gaat johnny depp nu alleen nog maar maar films maken waarin hij een zonderling met een hoge hoed speelt?
bennie jolink
Teleurstellend door het inhoudsloze verhaal dat slechts bestaat uit een opeenvolging van onsamenhangende scenes en karakters. Burton was zijn scherpe randjes al een tijdje kwijt maar de combinatie met Disney heeft hem definitief in een bordkartonnen regisseur veranderd.
Awake78
Nergens echt grappig, avontuurlijk, actievol of dramatiserend. Je had echt het idee van: nou komt het enigszins op gang.....en toen was ie afgelopen. Een beetje alles van niks.
Natuurlijk ziet het er fantastisch stijlvol uit, maar voor mij was het meer een veredeld toneelstuk dan een volwaardige film. Een leuk expiriment, maar volgende keer wat meer vlees in de kuip aub.
Redlop
Bijzonder knappe animatie, maar zelfs voor een Disneyfilm te zoet en veilig en nog saai ook nog. Leuk voor guppies van 12 die naar Johnny Depp komen kijken. Maar ook die hielden zich verdacht stil in de zaal. 2*
wyatt earp
leuke film, ik heb me ermee vermaakt.
etherman
Deze film zag er wel erg mooi uit maar voor mij was dit eigenlijk te kinderlijk.Jammer want had toch meer volwassenheid verwacht.
TANTE CORRIE
De film viel me enorm tegen. Als kind laat je op dit verhaal je fantasie losgaan en er was in de film veel te weinig fantasie gebruikt. Te weinig kleuren en tot de verbeelding sprekende dingen.
Ik heb hem toch 2.5* gegeven omdat ik er erg grappige dingen in vond zitten. Hoe de witte koningin bewoog was geweldig en wat de rode koningin deed en hoe ze er uit zag.
aspro
dat krijg je als je fantasieloos bent en de film viel tegen en toch 2.5*

wyatt earp
Te weinig kleuren en tot de verbeelding sprekende dingen.
benq
Had hoge verwachtingen van deze film omdat Burton mij de ideale man leek voor deze bekende verhaal. En hij stelde me niet teleur maar heb toch het gevoel dat er meer in had gezeten. Misschien komt het omdat Disney een flinke vinger in de pap heeft gehad. Er wordt veelop safe gespeeld, een flinke moraal erin en wat zoetsappigheid. Had Burton totale vrijheid gehad dan had er het eindresultaat wat meer "twisted" geweest. Denk ik...
Had moeite om in de eerste kwartier in de film te komen maar toen het plot eenmaal begon te lopen in Wonderland werd ik er toch door gegrepen. Zal misschien ook door de 3-D komen want dat vind ik persoonlijk nog steeds fantastisch. De film ging steeds beter lopen, mooie personages, humor en een bevredigende afloop.
Maar helaas ook wat voorspelbaar en weinig verrassingen om echt memorabel te zijn of van een topper te spreken. Wel sterk acteerwerk van Depp, Bonham Carter en Hathaway die heel mooi alle maniertjes gebruikt voor een Koningin. Daar stak Wasikowska helaas wat bleek bij af.
***1/2.
SmalleRidder
Alice in Wonderland was voor mij het bewijs dat effecten niet de film maken. Het verhaal was vaag, de climax was te kort en te makkelijk, en bovenal is Alice het meest naïve emotieloze personage die ik in lange tijd heb gezien. Ze moet een of andere gekke wereld redden van de totale ondergang en zij is de enige die het kan doen... Alice's reactie: Ok, doen we... ook schijnt ze helemaal niet verbaast te zijn over wat er om haar heen gebeurd, hoe gek het ook is.
Ik baalde want ik wilde deze echt gaaf vinden, maar het was een teleurstelling
2 sterren omdat het er goed uitzag, die kat was gaaf gemaakt
Darker than L
De kleuren zaten er allemaal in maar waren in mijn optiek door de 3D techniek vrij grauw. Dit verschil met een kleurrijke film als Avatar viel mij vrij snel op. Bij de laatstgenoemde film werden de kleuren ook wat grauwer maar niet zo duidelijk als in Alice.
Het zou echter ook kunnen dat dit niet is door het feit dat 3D de kleuren grauwer maakt, maar omdat zij dit zo wilde. Zoals ik eerder zei, alle kleuren zitten erin maar er valt wel wat op aan te merken.
Als ik wat meer nadenk over de film zelf, moet ik mijn stem toch ven bijstellen: 2,5
Leno
Burton en Depp is een inmiddels beproefd maar ook wel voorspelbaar concept. Het verhaal is vaak ondergeschikt aan het visuele en is daardoor wat oppervlakkig; echt meeleven met de karakters zit er niet in. Toch zijn de karakters wel vermakelijk en de dialogen bij tijd en wijle hilarisch. Het zou mooi zijn als Burton het eens over een geheel andere boeg zou gooien.
Boenga
Het verhaal is vaak ondergeschikt aan het visuele en is daardoor wat oppervlakkig.
Een correcte vaststelling. Indrukwekkende beelden en geluiden, maar het verhaal is behoorlijk verwarrend, onder meer door een paar saaie en langdradige dialogen.
Er had véél meer ingezeten...
Chris81
QFT
Vanavond naar de 3D versie toe.
Ben benieuwd, al zie ik een hoop lage cijfers hiero...
Chris81
Vanavond naar de 3D versie toe.
Ben benieuwd, al zie ik een hoop lage cijfers hiero...
Mijn advies: wacht op de dvd release.
planet_of_death
Verwacht gewoon een visuele traktatie waarbij het verhaal niet zo best is.
Ik keek er naar uit, maar het resultaat stelde een beetje teleur...
Alice in Wonderland is een film die ik al een hele tijd op mijn lijstje heb staan. Tim Burton als regisseur, Johnny Depp als hoofdpersoon en het vrolijke Alice verhaal wordt eindelijk eens duister verteld (Al had je een kleine 10 jaar terug wel de duistere horrorgame American McGee's Alice die al eerder dit verhaal veranderde).
Helaas is de uitwerking niet altijd even best.
Laat ik positief beginnen; visueel is de film erg aantrekkelijk. De achtergronden zijn regelmatig kleurrijk en fraai, de personages/wezens ogen erg gedetailleerd en goed. Zeker de kat vond ik er fantastisch uit zien. Idem met het konijn met de klok. Geinig beestje! Wel jammer dat de omgevingen niet altijd kleurrijk waren. Soms was het wat grauw (past ook in het verhaal uiteraard) waardoor de pracht wat verdween.
Sowieso kent de film een stel aparte wezens. De tweeling, de kat, het konijn, de kikker bedienden, de kaarten-bewakers, de slechte koningin...allemaal goed weergegeven. Alleen is de karakteruitwerking wel erg kort. Totaal geen diepgang en daardoor waren ze allemaal inwisselbaar. Dat vond ik zelfs van Alice. Leuke meid die ook best goed acteert, maar ook haar rol was erg vlak. Johnny Depp deed het wel erg goed. Hij speelt vaker de excentriekeling, dus dit kon je wel overlaten aan hem.
Hiermee kom ik bij mijn grootste probleem; het plot.
Ik kende het verhaal ook wel via de Disney film, maar ik had er toch meer van verwacht. Het duurde best een tijdje voordat voordat het Wonderland verhaal echt gestart werd en het was ook weer redelijk snel daarna voorbij. Het plot was wel redelijk simpel. Alles werd nogal snel uitgevoerd. Het leek een beetje qua plot een haastklus en dat vooral de tijd is geinvesteerd in de effecten. De film had beter wat korter gekund bij de introductie of men had de film 20 minuten langer moeten laten zijn. Verder had ik het verhaal nog wel wat grauwer en duisterder willen zien. Had best wat harder gemogen nog. Al was de koningin met haar ''Off with their heads!'' nog wel hard. Dat was leuk.
Maar op zich heb ik me wel vermaakt met de film hoor. Ik heb de 3D versie gezien en de beelden zien er dan best strak uit. Alleen blijf ik die brilletjes maar klote vinden. Door de vlekken die er standaard opzitten keek het niet altijd even prettig. Zon bril zit ook niet altijd even fijn.
Ik twijfel tussen 3* en 3,5* maar ik hou het toch op dat 1e. Wie weet volgt er nog eens ooit een herziening.
shockdog
Budget 200.000.000 dollar!! Waar (behalve bij Johnny Depp) is dat allemaal in gaat zitten? De film zag er totaal niet duur uit..
planet_of_death
Je zou bijna kunnen zeggen dat het een retorische vraag is. Dat snap je toch zelf ook wel?
Nienke1981
Visuleel gezien inderdaad een hele mooie film, vandaar nog 3*. Ik houd zelf niet zo van het genre (Fantasy) en Alice in wonderland heb ik altijd al een rare film/serie gevonden.
sgirl
verrasend goede verfilming, alleen het einde vond ik niet zo leuk. die rode koningin was wel leuk!

Alice through the Looking Glass
2016