• 9.378.976 stemmen

Alice in Wonderland (2010)

Avontuur / Fantasy | 108 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 10 maart 2010

Plot Alice in Wonderland

"You're invited to a very important date."

Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?

Alice Kingsleigh

Tarrant Hightopp / Mad Hatter

Mirana / White Queen

Iracebeth / Red Queen

Ilosovic Stayne / Knave of Hearts

Tweedledee / Tweedledum

Absolem / Caterpillar (stemrol)

Cheshire Cat (stemrol)

Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)

Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Lijkt me sterk aangezien hij wereldweid nog niet uit is.

avatar van Nomak

Nomak

Even op de alertknop klikken en het probleem is opgelost.

Wie o wie gaat het initiatief nemen?

avatar van Minotaures

Minotaures

Trailer in 3D gezien, zag er super uit!

avatar van titia

titia

Er is vrijdag een persvoorstelling geweest, dus de film zou wel gezien kunnen zijn...

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Toch jammer dat de grote bioscopen hem weigeren, want juist die hebben IMAX/3D...

Maar anders zal ik wel genoegen nemen met een 'regular' bios. Wil 'm toch koste wat kost zien.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik denk dat ze er wel uitkomen.

De film zal naast regular ook in 3D te zien zijn in nederland. Misschien dan wel niet in 3D bij Pathé maar wel bij bioscopen die aangesloten zijn bij ABC Booking check http://www.abcbooking.nl/li...

By the way, morgen is de wereldpremiere in London en via Facebook is een liveregistratie te volgen van het hele gebeuren: check http://www.facebook.com/pag...

In Engeland heeft vorige week één van de grootste spelers bekend gemaakt alsnog de film te gaan draaien, dus hopelijk gaan andere bioscopen in Europa ook overstag..lets keep the fingers crossed!!

avatar van MFEO

MFEO

Bij Pathe komt de film niet

Zou begin maart als IMAX 3D ook gaan draaien maar staat niet meer op de site. Eind maart gaat nu een andere film als IMAX draaien.

Ook bij de te verwachten films op de pathe site staat Alice in Wonderland niet meer.

Dus in Rotterdam / Den Haag geen Alice in Wonderland 3D!

Erg jammer.

Ik vind net dat Arcaplex Spijkenisse, Alice in Wonderland 3D (OV) wel vertoont!

Iedereen in Rotterdam zou als dichtbijzijnste bioskoop dus naar Spijkenisse moeten voor deze film.

MustSee Delft vertoont de film namelijk ook niet.

avatar van MadBear

MadBear

Er is nog hoop!

In de UK is er al een deal met de grootste bioscoopexploitanten, ik vermoed dat Pathe en Minerva er hier ook wel met Disney uitkomen.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Dus hij gaat niet in alle grote bioscopen draaien vanwege de release...voor de mensen die hem willen zien ...

In het Trianon in Leiden draait ie! En dat is een erg mooie bios!

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Maar helaas niet in 3D

avatar van Miron

Miron

Corso in Castricum draait hem wel in 3D!

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

Echt belachelijk al die heisa van die bioscopen die de film niet willen spelen, bla bla bla.

Ik hoop écht dat het allemaal overdreven is en dat de film wel gewoon in elke bios (liefst 3D) getoont wordt.

Ik wil hem in elk geval (en ik ben lang niet de enigste) dolgraag zien, en ja als de bioscopen hem niet vertonen, dan ben ik één van de eersten om de dvd te kopen.

avatar van MFEO

MFEO

Zero_Sunshine schreef:

Dan heeft Disney zijn zin als je hem gelijk ga kopen!

avatar van gatygun

gatygun

als bioscopen hem niet draaien in 3d, denk ik dat de helft van die bioscoop mensjes al afstroomt naar pc versies.

avatar van canciser

canciser

Dat denk ik ook, vind het nog steeds een rare actie. En ik wil hem toch heel graag zien. En aangezien hij dan toch zo vroeg op dvd uitkomt...

avatar van johnny5

johnny5

Het is jammer dat er tegenwoordig alleen maar CGI wordt gebruikt. De trailer doet me helemaal niks. Voelt nep aan.

Fantasiefilms van vroeger hadden een veel warmer uiterlijk toen er nog maskers, kostuums en poppen werden gebruikt (Oz, labyrinth, de oude alice)

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

lordsnoopy schreef:

Maar helaas niet in 3D

Volgens mij wel hoor!

avatar van wyatt earp

wyatt earp

johnny5 schreef:

Tja, het hangt er maar net vanaf waar je voorkeur naar uit gaat. Persoonlijk ben ik dol fantasty met een hoop cgi, maar ik kan ook genieten van de oude fantasy met poppen e.d. Maar ik moet wel toegeven dat de oude fantasy een veel warmer uiterlijk heeft

Thorak

Volgens mij gaat deze film nu toch in de bioscopen draaien.

De boycot is terug gedraaid

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Halelujaa

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Alsof dit niet verwacht was...

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Uiteraard, maar wel een bevestiging.

Thorak

Ja lijkt mij ook, waarom een film boycotten waar je een hoop geld aan kunt verdienen? Ik begrijp de bioscopen wel hoor, veel mensen wachten natuurlijk wel op de dvd, dat is natuurlijk veel goedkoper dan naar de bioscoop met het gezin. Zeker als die maar 3 maanden later al uitkomt. Maar door te boycotten haal je er helemáál geen geld mee binnnen...

Ik vind op internet inderdaad ook alleen maar dat de Engelse bisocopen de boycot hebben opgegegeven. Ik dacht gisteren op tv te horen dat deze film op 10 maart ook gewoon hier te zien zou zijn...

avatar van t-i-m

t-i-m

Pathe moet zich niet zo aanstellen. mensen komen toch wel naar de bioscoop, zeker omdat de film vertoond wordt in 3D.

Disney moet zich niet zo aanstellen. verschuif die dvd release toch een maand. volgens mij maakt dat geen verschil in geld.

avatar van Montorsi

Montorsi

t-i-m schreef:

Daar zullen ze best marktonderzoek naar gedaan hebben.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Hopelijk is Utopolis in Almere slim om deze film WEL te draaien, ik verheug me er al heeeeeeeel lang op :O

Thorak

Utopolis hoeft m van mij niet te gaan draaien, die hebben volgens mij het slechtste 3D van Nederland...

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Thorak schreef:

Geen idee, maar als enigste grote lokale bioscoop bij mij in de buurt heb ik um liever daar wel. Met avatar 3D was niks mis...

Thorak

Ik vond ander de brillen die ze gebruiken te oncomfortabel en te donker. Net alsof je de film door een donkere zonnebril zat te kijken. Die klacht hadden meer mensen. Er bleef van Avatar ook weinig kleurrijks over met die bril op.