Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 10 maart 2010
Bekijk via Disney+
Plot Alice in Wonderland
"You're invited to a very important date."
Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?
Alice Kingsleigh
Tarrant Hightopp / Mad Hatter
Mirana / White Queen
Iracebeth / Red Queen
Ilosovic Stayne / Knave of Hearts
Tweedledee / Tweedledum
Absolem / Caterpillar (stemrol)
Cheshire Cat (stemrol)
Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)
Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)
Nomak
Even op de alertknop klikken en het probleem is opgelost.
Wie o wie gaat het initiatief nemen?
titia
Er is vrijdag een persvoorstelling geweest, dus de film zou wel gezien kunnen zijn...
weaselweasel
Toch jammer dat de grote bioscopen hem weigeren, want juist die hebben IMAX/3D...
Maar anders zal ik wel genoegen nemen met een 'regular' bios. Wil 'm toch koste wat kost zien.
choukri1985
De film zal naast regular ook in 3D te zien zijn in nederland. Misschien dan wel niet in 3D bij Pathé maar wel bij bioscopen die aangesloten zijn bij ABC Booking check http://www.abcbooking.nl/li...
By the way, morgen is de wereldpremiere in London en via Facebook is een liveregistratie te volgen van het hele gebeuren: check http://www.facebook.com/pag...
In Engeland heeft vorige week één van de grootste spelers bekend gemaakt alsnog de film te gaan draaien, dus hopelijk gaan andere bioscopen in Europa ook overstag..lets keep the fingers crossed!!
MFEO
Bij Pathe komt de film niet
Zou begin maart als IMAX 3D ook gaan draaien maar staat niet meer op de site. Eind maart gaat nu een andere film als IMAX draaien.
Ook bij de te verwachten films op de pathe site staat Alice in Wonderland niet meer.
Dus in Rotterdam / Den Haag geen Alice in Wonderland 3D!
Erg jammer.
Ik vind net dat Arcaplex Spijkenisse, Alice in Wonderland 3D (OV) wel vertoont!
Iedereen in Rotterdam zou als dichtbijzijnste bioskoop dus naar Spijkenisse moeten voor deze film.
MustSee Delft vertoont de film namelijk ook niet.
MadBear
In de UK is er al een deal met de grootste bioscoopexploitanten, ik vermoed dat Pathe en Minerva er hier ook wel met Disney uitkomen.
JohnWilliams
Dus hij gaat niet in alle grote bioscopen draaien vanwege de release...voor de mensen die hem willen zien ...
In het Trianon in Leiden draait ie! En dat is een erg mooie bios!
Zero_Sunshine
Echt belachelijk al die heisa van die bioscopen die de film niet willen spelen, bla bla bla.
Ik hoop écht dat het allemaal overdreven is en dat de film wel gewoon in elke bios (liefst 3D) getoont wordt.
Ik wil hem in elk geval (en ik ben lang niet de enigste) dolgraag zien, en ja als de bioscopen hem niet vertonen, dan ben ik één van de eersten om de dvd te kopen.
MFEO
Dan heeft Disney zijn zin als je hem gelijk ga kopen!
gatygun
als bioscopen hem niet draaien in 3d, denk ik dat de helft van die bioscoop mensjes al afstroomt naar pc versies.
canciser
Dat denk ik ook, vind het nog steeds een rare actie. En ik wil hem toch heel graag zien. En aangezien hij dan toch zo vroeg op dvd uitkomt...
johnny5
Het is jammer dat er tegenwoordig alleen maar CGI wordt gebruikt. De trailer doet me helemaal niks. Voelt nep aan.
Fantasiefilms van vroeger hadden een veel warmer uiterlijk toen er nog maskers, kostuums en poppen werden gebruikt (Oz, labyrinth, de oude alice)
JohnWilliams
Maar helaas niet in 3D
Volgens mij wel hoor!
wyatt earp
Thorak
Volgens mij gaat deze film nu toch in de bioscopen draaien.
De boycot is terug gedraaid
Thorak
Ja lijkt mij ook, waarom een film boycotten waar je een hoop geld aan kunt verdienen? Ik begrijp de bioscopen wel hoor, veel mensen wachten natuurlijk wel op de dvd, dat is natuurlijk veel goedkoper dan naar de bioscoop met het gezin. Zeker als die maar 3 maanden later al uitkomt. Maar door te boycotten haal je er helemáál geen geld mee binnnen...
Ik vind op internet inderdaad ook alleen maar dat de Engelse bisocopen de boycot hebben opgegegeven. Ik dacht gisteren op tv te horen dat deze film op 10 maart ook gewoon hier te zien zou zijn...
t-i-m
Pathe moet zich niet zo aanstellen. mensen komen toch wel naar de bioscoop, zeker omdat de film vertoond wordt in 3D.
Disney moet zich niet zo aanstellen. verschuif die dvd release toch een maand. volgens mij maakt dat geen verschil in geld.
Montorsi
Daar zullen ze best marktonderzoek naar gedaan hebben.
Jessen0wnt
Hopelijk is Utopolis in Almere slim om deze film WEL te draaien, ik verheug me er al heeeeeeeel lang op :O
Thorak
Utopolis hoeft m van mij niet te gaan draaien, die hebben volgens mij het slechtste 3D van Nederland...
Jessen0wnt
Geen idee, maar als enigste grote lokale bioscoop bij mij in de buurt heb ik um liever daar wel. Met avatar 3D was niks mis...
Thorak
Ik vond ander de brillen die ze gebruiken te oncomfortabel en te donker. Net alsof je de film door een donkere zonnebril zat te kijken. Die klacht hadden meer mensen. Er bleef van Avatar ook weinig kleurrijks over met die bril op.

Alice through the Looking Glass

The Perks of Being a Wallflower
Drama / Romantiek, 2012

Edward Scissorhands
Drama / Fantasy, 1990
gebaseerd op boekkoninginalice in wonderlandgebaseerd op een kinderboekpsychoticfantasy worldtauntingmad hatter 3dlewis carroll live action remakegebaseerd op een jongvolwassen romanmischievousadaptationabsurdincredulousamusedeuphoricwonderlandmarch harequeen of hearts