Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 10 maart 2010
Bekijk via Disney+
Plot Alice in Wonderland
"You're invited to a very important date."
Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?
Alice Kingsleigh
Tarrant Hightopp / Mad Hatter
Mirana / White Queen
Iracebeth / Red Queen
Ilosovic Stayne / Knave of Hearts
Tweedledee / Tweedledum
Absolem / Caterpillar (stemrol)
Cheshire Cat (stemrol)
Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)
Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)
kayltje
Er zijn juist heel veel films die een bezoek aan de bioscoop waard zijn. Een 3D film hoef ik echt niet op mijn tv thuis te zien en veel horror films hebben meer effect op een groot scherm dan thuis op de bank.
dutchtuga
Vind ik dus echt de grootste onzin die er is. Er zijn wat mij betreft maar weinig films waar een bioscoopbezoek een echte meerwaarde is.
Een film in een bioscoop kijken brengt natuurlijk een hoop romantiek met zich mee, wat de beleving goed kan doen. Ik heb het hier natuurlijk niet over menig Pathé bioscoop. Die verstóren eerder mijn filmervaring.
Er is maar weinig romantiek die opkan tegen lekker hangen en niemand die stoort, zeker als je echt de film om de film wil kijken.
Vind naar de bioscoop gaan ook best leuk, maar niet in "filmfan" modus.
dutchtuga
Jij prefereert gemak boven ambiance en dat kan. Doe mij maar een mooi filmhuis om een nieuwe David Lynch ofzo te bekijken. Kan geen bank tegenop.
Van mij mag dit trouwens lekker uit de bioscoop blijven. Bespaart weer een hoop 'vette film! moet je echt in 3D zien!-berichten.
Inland Rabbit
Ik kan slecht tot bijna geen 3d zien. Hoe leg ik dat uit aan andere mensen? Niet, want ik weet niet wat t verschil is tussen mijn zicht en dat van anderen.
De 3d Hype heeft voor mij dus t nadeel dat ik t sowieso anders ervaar dan dat het bedoeld is. Los van dat, het blijft film en waarom moet die perse dichterbij worden gehaald doormiddel van 3d? Puur hype, puur rage en laten we hopen dat het over 5 jaar over is, zodat iedereen weer 'gewoon' film kan gaan kijken. Zou zuur wezen, want er is inmiddels wel veel geld in de bouw van Imaxen gestopt. Als blijkt dat het een kortstondige hype is, kunnen ze die ook weer sluiten/aanpassen.
Over naar de film dan, voordat mijn bericht in een topic over 3D gestopt wordt. Ik heb er nog niet zoveel vertrouwen in. Veel CGI en lelijke CGI, van hetgeen ik tot nu toe gezien heb. Alice is Burton op t lijf geschreven, maar een meer Analoge uitwerking was veel sfeervoller geweest.. Snap ook niet dat het gebruik van overduidelijke computeranimatie zo is toegenomen. Burton is altijd meer een sfeerman geweest, of je er van hield of niet. Tuurlijk was er CGI gebruik, maar als hulpmiddel en niet als hoofdrol in de film. Ik ben benieuwd en we gaan wel zien. Volgens mij wordt dit Planet of the apes, versie 2, qua mislukking.
Leland Palmer
Na de 3D voorstukjes lijkt het mij in ieder geval beter om deze film gewoon in 2D te gaan kijken. Vind het subtiel best leuk, maar van die kattengezichtjes die uit het scherm springen ... doet teveel denken aan die crappy 80s 3D.
Leland Palmer
Heb nog geen voorstukjes in 3D gezien helaas, maar het lijkt me wel prachtig. Sowieso een film die vooral ook op visueel vlak uit moet blinken.
Nomak
Ramon K
Wie op een wat langere termijn denkt, snapt het wel.
Vertel.
Thorak
Hier ben ik het volledig mee eens.
Actionfreak
Gaat waarschijnlijk in Engeland wel te zien zijn.
Heel geinteresseerd amerika en de rest van europa naar Engeland dan maar?
bron:
Voorlopig geen Britse boycot voor Alice in Wonderland - FilmTotaal filmnieuws
Thorak
O gaan ze deze film nu toch wel in de bisocopen draaien?
Dat zou mooi zijn!
Pitakaas
Er is nooit sprake geweest dat hij helemaal niet zou draaien? Alleen de grote bioscoopgiganten hebben gezegd dat ze hem boycotten. Dus geen Pathé, maar de kleine filmhuizen beslissen gewoon zelf.
Mister Movie
Uit de laatste berichten uit Engeland blijkt dat zij gaan afzien van de boycot tegen disney en de film gewoon gaan uitbrengen.
De geruchten gaan zelfs dat Nederland het enigste land is dat de film niet gaat draaien...
timbo_
Ik heb geen moeite met 3-D zien maar vind het geen verbetering dus ik ondersteun je hoop helemaal.
Seifer
3D geeft een andere kijk ervaring, en eigenlijk is het niet te vergelijken met 2D. Zie bijvoorbeeld Avatar. Die film zou zonder 3D nooit zo hoog gescoord hebben. Het verbeterd alleen het kijkplezier qua beeld, maar niet qua verhaallijn. Ik vond de 3D bij Avatar trouwens wel beperkt, ik had niet altijd het idee er midden in te zitten. Bij Alice in Wonderland, komt de 3D veel beter tot zijn recht. Althans dat baseer ik op de trailer die ik in de Bios zag.
Seifer
In Nederland is deze film gewoon te zien, het is alleen dat deze film niet in elke bioscoop te zien zal zijn.
Tag84
Wat een ophef zeg....een beetje vervelend voor Tim Burton en co dat Disney een strijd heeft met de bioscopen uitgerekend met deze film. Ik kan van beide partijen de standpunten wel begrijpen, maar doe het dan niet op deze manier. Ik geloof zelf eigenlijk helemaal niet dat deze film verlies gaat maken als hij in juni al op dvd te verkrijgen is. Wat veel mensen hier al zeggen: 3D thuis is nog niet half zo mooi als in de bioscoop zelf. Pathé en vele andere bioscopen snijden zichzelf nu enorm in de vingers denk ik, want de bioscopen die de film nu wel draaien gaan kapitalen aan winst maken. Ze zijn zichzelf gewoon te stom af. In deze machtstrijd verliezen ze het dubbel en dwars.
Ik ben blij dat de film in ieder geval in Zutphen draait, ik ga binnenkort maar snel kaartjes reserveren, want dat kan wel eens druk worden.
timbo_
[quote]Seifer schreef:
Ik heb me er vooral aan geergerd dat alle kleuren minder scherp zijn. Voor mijn gevoel doe je qua kwaliteit nog steeds een aardig stapje terug met 3-D
BoordAppel
Als je dat brilletje afzet zijn alle kleuren enorm scherp, met bril zijn ze zoals ze bedoeld zijn heb ik het idee. Zou dat per bioscoop kunnen verschillen?
wyatt earp
Lijkt mij toch wel dat ze daar rekening mee houden bij het maken van de film.
Carolaah
Pff wat baal ik van die boycot..
Volgens mij is er in de buurt van Groningen ook geen bios die hem wel draait in 3d? .. ik vind het ook geen slimme zet van Pathé.
3d is juist het mooie aan zulke films en zoals al eerder is gezegd snijden ze zichzelf hiermee in de vingers en lopen flink wat centjes mis. Jammer.. echt jammer, hoop dat ze nog bij zinnen komen voor de release.
doodah
Voor de rest lijkt ze me een deftig gebruiker, dus ik vermoed dat het een foutje is.
Of ze moet hem op de een of andere wijze al gezien hebben, ik weet niet of dat al mogelijk is?

Alice through the Looking Glass

The Perks of Being a Wallflower
Drama / Romantiek, 2012

Edward Scissorhands
Drama / Fantasy, 1990
gebaseerd op boekkoninginalice in wonderlandgebaseerd op een kinderboekpsychoticfantasy worldtauntingmad hatter 3dlewis carroll live action remakegebaseerd op een jongvolwassen romanmischievousadaptationabsurdincredulousamusedeuphoricwonderlandmarch harequeen of hearts