• 9.380.176 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

Drezic schreef:

Lethal Weapon en Bad Boys zijn een heel ander soort films? Kom jij net uit de lucht vallen ofzo? Even voor mijn duidelijkheid: we hebben het hier over the Expandables, toch?

Ja we hebben het over The Expendables. Als je een aantal pagina's terug leest kun je die zelfde discussie meerdere keren terug lezen. Lethal Weapon en Bad Boys zijn aktie/komedie's waar de naderuk op komedie ligt en de aktie komt er wel in voor maar niet continu. The Expendables is pure aktie. De discussie over sub-genre films is al meerdere keren gevoerd dus die ga ik ook niet weer opnieuw voeren. Lees maar gewoon een aantal pagina's terug.

djelle schreef:

In totaal meer dan 250 miljoen zelfs. Die 103 slaat enkel op het land van herkomst.

Het is toch mooie handel die filmbiz. Weet je meteen waarom er zoveel worden uitgebracht.

avatar van djelle

djelle

Film Fan schreef:

Tja het blijft een enorm risico hoor (zeker de dag van vandaag), lang niet alle films maken uberhaupt winst. In het geval van The Expendables misschien een berekend risico, maar toch.

Q Jones

Maar kijk wat die acteurs verdienen, dat is toch ook niet normaal meer ffies een filmpje maken en meteen iets van 20 miljoen rijker

Film Fan

Acteur worden zou ik zeggen. En als ze je gezicht zat zijn dan doe je het net als Stallone, even de kaasschaaf eroverheen.

Q Jones

Nou nou zeg . Heb ik aan zitten denken maar Nederlandse acteurs hebben nooit zo veel geluk dat e echt bekend worden in het buitenland

Thorak

Eigenlijk alleen Rutger Hauer en in mindere mate Jeroen Krabbé en Derek de Lint. Jorrick van Wageningen leek ook een redelijke toekomst te gemoet te gaan (Chronicles of Riddick), maar helaas mocht het (nog) niet zo zijn. Als er iemand is die ik het heel erg gun is hij het wel, ik ken hem wel niet persoonlijk, maar het is familie )

Q Jones

Ja maar zouden Rutger en Jeroen miljoenen verdienen, ik denk het niet. van Wageningen gun ik het ook hij heeft ook wel potentie. Chris Zegers en Barry Astma zie ik ook nog wel eens een amerikaanse film maken. We hebben ook nog Famke maar die verdient denk ik ook geen miloenen, al hoewel dat durf ik niet zeker te zeggen

Thorak

Oja Famke natuurlijk ook nog en Rebecca Romein...

Volgens mij heeft Rutger Hauer wel wat miljoenen verdient, maar dat zal tegenwoordig niet meer zo zijn denk ik. In de jaren 80 was hij toch een redelijk populair acteur, ook bij de Amerikanen.

Q Jones

Ik weet niet hoor, nou heb ik de jaren 80 niet meegemaakt dus ik weet niet hoe groot zijn films toen waren. Romein is maar een nep nederlander,volgens mij beheerst ze de taal niet eens

Films als ''Wanted: Dead or Alive'', helemaal geweldig

Q Jones

Ja ik vind die ook helemaal geweldig en wat te denken van Blade Runner eey daar heb ik trouwens nog niet op gestemd zo eens doen , maar ik was er niet bij toen die uitkwam dus weet ik niet hoeveel aandacht hij kreeg

avatar van Reinbo

Rutger heeft zeker goed verdiend, die koos zijn films uit op het geboden salaris en de draai locatie, niet op de kwaliteit. Bovendien kwam hij in de jaren 80 na Schwarzenegger en Stallone aan bod.

Heeft toch behoorlijk wat films 'geheadlined'.

NightHawks (Tegenspeler Stallone)

Bladerunner (Stal de show van Ford)

Wanted Dead or Alive (Pakt Gene Simmons)

Ladyhawke (vs Michelle Pfeiffer)

Blind Fury

Eureka (Hackman)

The Hitcher

Osterman Weekend, The (Penkinpah)

Wedlock,

Salute of the Jugger

Escape from Sobibor

De laatste 9 allemaal hoofdrollen. Hauer was echt groot in de jaren 80. Groter dan Norris of Bronson.

avatar van Marcel1969

Marcel1969

Heb genoten van deze film ,echt een Rambo-achtig verhaal! Lekker kijken, veel aktie ! Een aanrader voor diegene die van eenvoudige aktie films houdt ala tachtiger jaren! Deze was boven verwachting!! Applaus voor Stallone & friends!!

Thorak schreef:

Carice van Houten? (Valkyrie)

avatar van Drezic

Drezic

Thorak schreef:

Ah, het humor aspect. Oke, daar zit idd een verschil in. Ik wil helemaal geen discussie over subgenres, dat vind ik helemaal niet interessant, ik wou enkel duidelijk maken dat er genoeg actiefilms zijn die ik fijner weg vind kijken dan deze. En oke, jij je zin: films zoals Rambo, first blood en de Die Hard reeks.

Ennuh... niet gaan bijten hè?

Film Fan schreef:

Carice van Houten? (Valkyrie)

Dat noem ik nou niet bepaald succes in America. Haar rol in Valkyrie was nauwelijks meer dan een cameo. Halina Reijn had zelfs meer screentime (aanzienlijk betere actrice ook).

avatar van fjutjumaja

fjutjumaja

Nogal een oninteressant verhaal maar wel met geweldige vechtscenes. Denk in dit genre wel de beste tot nog toe.

avatar van puckb96

puckb96

Mag een grote franchise worden wat mij betreft!

avatar van Markpsv15

Markpsv15

Heb hem net zitten kijken maar had er meer eigenlijk van verwacht. Verhaal is een beetje standaard, maar wel hele goede actie. Krijgt van mij 4 sterren.

Arnold Schwarzenegger twijfelt over filmcarrière

AMSTERDAM - Hoewel er al jaren wordt gespeculeerd over de terugkeer van Arnold Schwarzenegger naar het witte doek, is hij er zelf nog niet helemaal uit. "Het hangt ervan af", zegt de 63-jarige Governator, die na volgende week gouverneur af is en zich nu buigt over zijn toekomstplannen.

"Heb ik nog het geduld om drie maanden op een filmset te zitten? Ik weet het niet", zegt de voormalig acteur en zesvoudig Mr. Olympia tegen het Britse tabloid The Daily Mirror.

Schwarzenegger heeft tijdens zijn filmcarrière vaak aangegeven een grote hekel te hebben aan het soms eindeloze wachten tussen opnames.

Arnold was voor het laatst te zien naast zijn maatjes Sylvester Stallone en Bruce Willis in The Expendables, waarin hij een klein rolletje als potentiële huurling speelde. De opnames duurden naar verluidt nog geen twee dagen.

Hoe dan ook gaat Arnie niet stilzitten. Hij heeft al plannen voor een autobiografie, gaat speeches geven en wil zich blijven inzetten voor een beter milieu. In de politiek heeft hij weinig meer te zoeken: zijn populariteit als gouverneur van Californië is gedaald tot 22 procent.

avatar van mvd1968

mvd1968

Bagger, voorspelbaar en Stalone is duidelijk op zijn retour met zijn strak getrokken bekkie.

1.0 voor de moeite

Reinbo schreef:

Heeft toch behoorlijk wat films 'geheadlined'.

NightHawks (Tegenspeler Stallone)

Bladerunner (Stal de show van Ford)

Wanted Dead or Alive (Pakt Gene Simmons)

Ladyhawke (vs Michelle Pfeiffer)

Blind Fury

Eureka (Hackman)

The Hitcher

Osterman Weekend, The (Penkinpah)

Wedlock,

Salute of the Jugger

Escape from Sobibor

Was hij echt groter dan Norris en Bronson dat wist ik niet. Grappig dat je Blind Furry meld dat was de eerste film die ik van Rutger zag. Heeft hij daarna nog echt hoofdrollen gespeeld want tegenwoordig zijn het alleen maar bijrolletjes jammer genoeg.

avatar van Reinbo

Misschien dat we er in Nederland een licht vertekend beeld van hebben gehad. Maar als je naar de films met hem in de hoofdrol en zijn tegenspelers kijkt, moet je toch wel concluderen dat dat de actiefilm niche waar Bronson en Norris in speelde in de jaren 80

Overtreft. Bronson is natuurlijk wel groter, maar dat komt door zijn films uit de jaren 60 en 70.

avatar van Prinsesje..

Prinsesje..

Over een verhaal moeten we niet zeuren. Het is gewoon een echte actiefilm. Het is alleen jammer dat je met zo'n cast (briljant bedacht trouwens) zo veel focus legt op Stallone.

(die veel te veel plastische chirugie aan zn koppie heeft gedaan)

avatar van Theunissen

Prinsesje.. schreef:

(die veel te veel plastische chirugie aan zn koppie heeft gedaan)

Hij was en de regisseur en de hoofdrol speler van deze film. Dus dat hij de focus op zichzelf legt is vrij normaal.

avatar van Reinbo

Het is natuurlijk ook vooral omdat hij de grootste ster is van het cluppie. En qua botox is Rourke natuurlijk the man.

avatar van jipt

jipt

Damn eind van de maand al op dvd, hopen dat ik hem in me schoen krijg.

avatar van Theunissen

jipt schreef:

Damn eind van de maand al op dvd, hopen dat ik hem in me schoen krijg.

Mag toch hopen voor je dat het dan een Blu-ray is want DVD is zo passé

avatar van Betamax

Betamax

Eigelijk een matige film. Behalve de actie was er niet veel goed.

Maar de actie was goed genoeg om de hele film uit te zitten.