Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Insignificance
Is Chuck weer douchebag af?
Ook Vinnie Jones vind ik er niet echt bij passen ondanks dat hij wel altijd gave karakters neer zet.
Dat vind ik toch wel een passende smeerlap. Grimmige kop, vuile bek. Ik moest denken aan The Condemned te denken, maar ik las dat jij dat he-le-maal niks vond. Saillant dat jij en Reinbo hier gebroederlijk opereren en over die film totaal verschillende meningen hebben.
Thorak
Vinnie Jones vind ik doorgaans wel een goede en stoere acteur, maar hij past gewoon niet in The Expendables. Hij is wat dat betreft net van een ander soort kaliber.
Wat betreft Reinbo's en mijn meningen, dan heb je onze verschillende meningen bij Avatar nog niet gezien zeker?
Ik zou The Condemned eigenlijk nog eens moeten zien, die heb ik gezien in een periode dat het ff allemaal niet zo goed met me ging. In die periode heb ik meerdere films lager gewaardeerd dan dat ik ze nu waardeer. Van The Condemned weet ik eigenlijk alleen nog dat ik het een slechte rip-off van Battle Royale vond. Battle Royale vind ik (beiden) overigens erg gave film(s).
Insignificance
Avatar heb ik uit mijn updates gehaald, ik kon er niet meer tegen. Ik geef je daar wel gelijk. Sorry, Reinbo.
The Condemned heeft wat raakvlakken, zo kwam ik er op. Vond het wel opvallend, meer niet.
Oké, gun het dan maar eens een herkijk. Ik vond The Condemned toch wel een stoer filmpje destijds (ook niet meer dan dat en ik heb BR daarna pas gezien), vooral door vuile Vinnie. Austin zei me niet zoveel. Maar misschien dat ik 'm ook nog maar eens moet herzien.
INCTRL
Advies voor Spetie, kijk hem nog minstens 2x!
Sadist!
mayhemblik
Heerlijk om weer terug gegooid te worden naar de jaren 80, waardeloos verhaal, slechte acteurs en tenekrommende dialogen, in één woord heerlijk.
Wat ik alleen wel jammer vind is dat er computers zijn gebruikt maar ja ook Stallone moet met zijn tijd mee.
Normaal heb ik het niet zo op actie films maar hier heb ik toch van genoten, ik vond ze allemaal erg aandoenelijk.
Van mij mag je, het is niet mijn probleem dat jij drie uur heb zitten kijken naar een film die je niet goed vindt.
Davidus
Zeker, juist daarom bleef je eigenlijk de rest van de film uitzien naar meer...
Jullie hadden liever 90 minuten dialoog gehad?
Davidus
Jullie hadden liever 90 minuten dialoog gehad?
Haha, ja dat zou een goeie zijn; voor een volgende film: 90 min dialoog tussen Schwarzenegger en Bruce Willis, geregisseerd door Stalone...
Maar zeg nu zelf; het was nu wel heel overduidelijk dat ze even voor de aftiteling hun gezicht moesten laten zien....
Nee, had ik ook niet verwacht. (wist ook dat het slechts om een cameonging) Maar Willes komt waarschijnlijk terug in deel 2.
Davidus
ok , looking forward. Heb echt wel genoten, maar voor mijn gevoel had er meer ingezeten
Pestiis
ik vond em zeker niet slechts, alleen op sommige punten hadden ze de FX wel iets beter mogen maken...
zoals bijvoorbeeld dat stuk dat die Toll Road (Randy Couture) in de fik staat of dat gedeelte dat dat gebouw opgeblazen wordt... zag er een beetje fake uit op sommige punten.
Verder vond ik deze film toch best wel vermakelijk...
sinterklaas
Na het komen van deze film hebben E1 en DFW de meest overbodigste en lelijkste reeks gemaakt: The Expendables Collection van alle films van de actiehelden in deze film.
TroubleSome
Geweldige film, echt heerlijk fout amerikaans.
Ene moment is het superspannend, wat vervolgens verbroken wordt door een hilarische opmerking, waar vervolgens de nodige herrie en actie achteraan komt.
Prachtig.
sinterklaas
niet van alle films, alleen de low budget films.
Cop Land, Sin City, Rambo, Unleashed etc zijn toch geen low budgetfilms?
En afgezien van Unleashed nog goede films ook
Ook The Wrestler is in die serie uitgegeven, ook een erg goede film.
chevy93
Unleashed is een prachtige film.
Eén van de betere in het genre.
Warry Grobben
Lekkere actiefilm, met leuke mix bekende acteurs, metnam Bruce willis en Arnold die even voorbij komen.
Verhaal loopt lekker door en kijkt lekker weg. Film verveeld geen minuut.
Thorak
Unleashed is een prachtige film.
Eén van de betere in het genre.
nee dat vond ik echt een draak van een film, dan toch liever Kiss of the Dragon.
En afgezien van Unleashed nog goede films ook
Ook The Wrestler is in die serie uitgegeven, ook een erg goede film.
The Wrestler vergeten op te noemen...
Zo'n film word natuurlijk ook weer verneukt door zo'n uitgave, waardoor natuurlijk de orginele DFW uitgave OOP gaat.
Erwinner
Toch had ik een échte foute film verwacht, hoopvol naar de bios, mijn 2 jaarlijkse (nog niet eens
) bios uitje. Knallen... ver na de pauze, alleen maar knallen dus
. Een Jet Li die alles verknalt
Visueel nogal matig, soundtrack belachelijk, vooral dan het strijkorkest.
Gelukkig een paar leuke grapjes, en het verhaaltje, dat ik met de koop toe neem.
Genoeg old-school films die effe iets leuker zijn dan The Expendables. Toch?
Mijn 3 sterren zijn eigenlijk iets te hoog, mja, 't waren wel mijn vroegere favorietjes incl. Jason en Jet. En zo lang duurde de film gelukkig niet, vlug vermaak, kleine tegenvaller. Op DVD was mijn score waarschijnlijk funest geweest.
frenny
Het begin van de film is geniaal!
Arnold Schwarzenegger was geniaal!
En de rest is standaard actie eigenlijk.
Ik heb er niet meer aan toe te voegen
Welke films kijken jullie toch? Dit standaard actie? Please gimme more...

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988