Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
Paine
General Garza
Sandra
Lacy
Actie was echt kut inderdaad, veel te luidruchtig en en geweldadig. Boeoeoeoe!
Naomi Watts
Randy Couture schijnt bij Dana White het verzoek hebben neergelegd om the Expendables bij een UFC event te betrekken. Hij heeft een flinke status, dus het lijkt me een cool idee. Hij wil the Expendables dus aan elkaar gaan matchen tijdens een UFC event, het gaat hier natuurlijk om Pre-lims, niet de upper cards. Maar lijkt me tof, en de tickets zullen niet aan te slepen zijn dan. Dan zijn de pre-lims gewoon the fucking main event.
Stallone vs Lundgren is nog een heel stuk cooler dan Nederland - Spanje als WK finale.
extremezz
Jah zie je één ontploffing heb je ze allemaal gezien,goede aktiefilm meer niet
,salt vond ik veel beter
Alsof het hier om de ontploffingen gaat...
filmfreak25
Matige egotrip van Stallone. Had véél meer ingezeten. Ten eerste al omdat de film gewoon een stuk grappiger had gemoeten.
Gewoon een vrij zielige vertoning, overdreven explosies etc. Iets JCVD-achtigs was aardig geweest. Veel te serieus dit. Twee halve glimlachjes, verder vooral verveelt zitten kijken en proberen de ogen wat open te houden.
helemaal mee eens!!!
clockwork72
Echt fucking wreede film was dit. Niet al te moeilijk verhaal en bijna 2 uur non-stop actie. Lekkere vrijdagavond film.
extremezz
Alsof het hier om de ontploffingen gaat...
Bij wijze van spreken...
helemaal mee eens!!!
Ook mee eens
,heb 2.5 gegeven maar is nog teveel
Bij wijze van spreken...
O.K. Maar wat bedoel je dan eigenlijk wel?
Puzuzu
Waarom hoopt iedereen toch zo op verhaal? Wat had je in godsnaam voor verhaal willen hebben?.
Nee een goed verhaal past niet bij deze film daarom is hij ook zo matig.
Ik zit net Rammstein live in Nimes te kijken. Heeft een beetje dezelfde vibe als deze film.
thunderball
Zoals je bij Rammstein niet op mooie vioolpartijen zit te wachten, verwacht je bij deze film niet een ingenieuze verhaalstructuur.
Naomi Watts
Ik blijf het wel jammer vinden dat Jet Li alleen maar zijn ass gekicked wordt, hij verdiende zijn momentje. In deeltje 2 hoop ik toch ook op wat vrouwelijke castleden, en Jet Li die helemaal los gaat.
thunderball
Helemaal waar, hoewel tijdens het grote gevecht in die gang het wel erg gaaf was wanneer hij om beurten samen met Statham op die gast in beukt.
marco.bakker
goede film, beetje rambo-achtig maar dan met meer 'rambo's'... maar wel een dikke aktie film!! zoals we van hem gewend zijn. aanrader voor aktie liefhebbers!!
suk750
Dit is zonder meer een goede film! Aktie op en top zoals we van Stallone gewend zijn!
Het plot betekend 2x niks, maar Sly en Statham maken deze film tot wat hij verdiend te zijn!
Geweldige aktie tot en met waarbij vooral Statham (waar we nog veel van zullen horen) hier een prachtige rol neerzet, 'cool' zoals altijd.
Ook moet ik even kwijt dat Stallone er voor een 64-jarige er hier geweldig goed uitziet!
In het algemeen dus een goeie aktiefilm die je gewoon met het verstand op nul eens moet bekeken hebben
Iron Maiden
een ingenieuze verhaalstructuur hoeft inderdaad niet, maar wat meer background hoe ze elkaar hadden leren kennen en hoe ze zo getraind zijn was wel hard geweest.
Ik bedoel maar, het mooiste in actiefilms is toch altijd wanneer de slechteriken er achter komen dat de hoofdpersoon een ex Navy-Seal/Federale/FBI agent/Commando is geweest en zeggen; "now he's coming after us!"
Moet er niet aan denken. Hadden ze er voor die achtergrond onzin ergens 20 minuten tussen moeten plakken ? Nee, dan hadden ze er beter nog wat achtergrond (Sideline Statham) uit kunnen knippen wat mij betreft.
Jawaddedadde
Jep, zo moet het dus
Geweldige actiefilm met een hoog testosterongehalte. Eindelijk nog eens echte mannen met spierballen, met zware wapens en/of geweldige fightingskills. Lekker brute actie- en vechtscènes ook. Gewoon een adrenaline-rush doorspekt met de nodige one-liners. Er is zelfs even tijd voor zelfreflectie en comtemplatie in de vorm van Mickey Rourkes personage. Ook nog een kleine love interest voor Statham, maar laten we eerlijk zijn, die dient alleen maar als aanleiding om nog eens lekker te gaan knokken, en zo moet het ook!
Voor de rest rol je van de ene actiescène naar de andere, van de ene explosie naar de andere. Hoogtepunt vond ik de gevechten in de kelder. Stuk voor stuk lekker bruut en pijnlijk.
Zijn vooral Stallone en Statham die de plak zwaaien, in mindere mate Jet Li wiens personage - toegegeven - toch net iets beter uit de verf had kunnen komen. Stallone gebruikt niet het volledige potentieel van deze vechtjas, beetje jammer. Maar er zitten gelukkig nog genoeg andere spierballen in de film. Wat is Dolph Lundgren toch een imposante verschijning!
Verhaal stelt niet veel voor en dient alleen maar als excuus voor al het geweld, en da's prima zo. Dit is op de eerste plaats een actiefilm en actie is er meer dan voldoende! Lang geleden dat ik nog zo'n vermakelijke actiefilm gezien heb. Met vlag en wimpel geslaagd dus.
Ja... Wat zal ik zeggen,
Acteerwerk was in ieder geval goed. Al vraag ik me af wat schwarzenegger en willis in de film doen. Actie is ook erg goed maar voor de rest vond ik het gewoon een echt tot mijn verbazing een saaie film. *2.5
Naomi Watts
Al vraag ik me af wat schwarzenegger en willis in de film doen.
Euhm, voor de leuke cameo's?
Jawaddedadde
Acteerwerk was in ieder geval goed.
Vreemd dat je het over (goed) acteerwerk hebt, want op het stukje van Mickey Rourke na wordt er niet echt geacteerd in deze film. Hoeft verder ook niet.
van duijn
Nee maar ik heb het ook over bijvoorbeeld Statham die een prachtige uitstraling heb. Ik heb zeker hele leuke stukjes in de film gezien zoals het watervliegtuig dat het leger op de steiger prachtig afmaakt. En natuurlijk Statham die even 5 man in zijn eentje keihard velt.
van duijn
Euhm, voor de leuke cameo's?
Ze zijn 2 minuten in beeld...!
Daarvoor heet het ook een Cameo he

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988