• 9.379.415 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Peanut

Peanut

Zeer matige film. Bagger verhaal.

Zonde van de cast.

avatar van Peanut

Peanut

Pitakaas schreef:

Ik vond die grap over president worden echt tenenkrommend slecht..

Daar was het enigste waar ik echt in de scheur lag. Zo flauw, zo grappig.

avatar van GrimReaper

GrimReaper

Theunissen schreef:

Wel een teiltje naast je zetten want die film was echt slecht. Of je moet al van zeer flauwe humor houden (Martin Lawrence speelt er namelijk in mee en dan weet je meestal al hoe laat het is).

Ik hou helemaal niet van flauwe humor, maar gelukkig had ik bij The Expendables nog net geen teiltje nodig

AHWA

Lollige actiefilm met een geweldige Jason Statham. Inventieve kills ook, lekker veel exploderende lichamen, vooral als dat enorme machinegeweer wordt ingezet. Geweldig hoe Steve Austin omkijkt en alle lichamen voorbij ziet vliegen.

Ook leuk om -mede dankzij Steve Austin- vele worstelmoves voorbij te zien komen. De scene in de kerk stelde echter weinig voor, maar goed.
Het verhaaltje is standaard, het verloop ook, maar door de stevige actie en inventieve kills kan ik hier een dikke 3.5* voor neerzetten. Kans op verhoging bij herziening wellicht.

JacoBaco

Die kerkscène is subliem. Niet te lang en niet te kort. Precies goed, want als het te lang zou duren, dan wordt het te geforceerd. Bovendien is het hele geslaagde humor.

avatar van wimnoot

wimnoot

Je zag nog net die vent met de bordjes tekst niet staan.

avatar van Reinbo

Kijk 'm nog eens, ik vond het de eerste keer ook wat minder (Noemde het zelfs GTST niveau) maar bij de volgende kijkbeurten werd het al snel geestiger (verwachtingen waren te hoog, lette meer op de shots, lichaamstaal en de belichting dan op de teksten). Meesterlijke teksten.

Bruce (tegen Sly & Arnold): "What's up next? You guys gonna suck each others dicks now, or what?"

Wordt absoluut een klassieker.

wimnoot schreef:

Je zag nog net die vent met de bordjes tekst niet staan.

Film van ome Willem niveau Wim. Jouw niveau.

Reinbo schreef:

Dat vind ik ook het beste stukje. Dat staat buiten kijf.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Volkomen onmogelijk te boordelen.

Dit is enerzijds de film waar je al 20 jaar op zit te wachten. Alle gave acteurs uit de 80's zitten erin. Anderzijds is het een kruising tussen Tango & Cash en de Ocean's trilogie: een komische actiefilm maar dan nóg losser, met een cast die lekker loopt aan te kloten en te geinen met elkaar. Ik houd daar niet van.

Wat mij betreft mocht het allemaal veel serieuzer. Dat waren de films waar The Expendables naar knipoogt ook. Het gaat ten koste van het verhaal. Niet alleen is het flinterdun, maar het verhaaltje dát er in zit, is zo slecht dat het geschreven is door een kleuter.

Zonder veel van het plot weg te geven: Sly krijgt een missie, gaat samen met Statham incognito scouten, ontmoet een chick en gaat terug naar huis. Vervolgens wordt met veel goedkoop sentiment en een compleet belachelijke Mickey Rourke scène een persoonlijke motivatie gecreëerd om alles wat los en vast zit kapot te schieten op het eiland: van de 5 minuten durende ontmoeting met een chick, wordt een morele drijfveer gemaakt alsof zijn hele familie is uitgemoord. De film bevat veel overdreven elementen, maar ik vond dat juist het meest over the top.

Ben je die scène voorbij ontvouwt zich een vermakelijke aaneenrijging van actiescènes. Prima.

Ik kwam met een glimlach uit de bios, maar ik heb niet het gevoel dat de aanwezigheid van zoveel topacteurs echt goed is benut. De zes dialoogregels van Jet Li zijn hier een voorbeeld vann (Kan hij eigenlijk wel Engels? Het lijkt alsof hij alles fonetisch uitspreekt). Iedereeen mag even een kunstje komen doen, maar niemand komt echt uit de verf, ook het personage van Stallone zelf niet.

Vermakelijk, geniaal idee van Stallone en fantastisch dat hij iedereen bij elkaar wist te brengen, maar er zat zoveel meer in.

AHWA

Je zou ook niet zeggen dat Charisma Carpenter al 40 is.

Captain Pervert schreef:

Volkomen onmogelijk te boordelen.

Ik vind het meer een soort A-Team dan Tango & Cash meets Ocean's Eleven, maar dit is veel beter dan The A-Team. En de films waar The Expendables naar knipoogt hadden naar mijn idee sowieso allemaal humor. Tango & Cash bijvoorbeeld. Er zit een scène in die film dat Sly op een cabine van een vrachtauto staat te schieten. Uiteindelijk zeggen die gasten die in de vrachtwagen zaten, wie denk je wel niet dat je bent dan, Rambo? Nee zegt Sly, Rambo is een mietje! Nou, is dat humor of niet?

JacoBaco schreef:

Zegt hij dat ook niet in Demolition Man? Of zegt Swarzegger dat nou over Sly in een film?

JacoBaco

Er zitten vaak kleine grapjes in films tussen Sly en Schwarzenegger.

In Last Action Hero, (T2 poster) maar ook in Twins. Dan kijkt Arnold naar de poster van Rambo III volgens mij en is dan niet echt onder de indruk en lacht hij Rambo eigenlijk een beetje uit.

JacoBaco schreef:

Er zitten vaak kleine grapjes in films tussen Sly en Schwarzenegger.

In Lost Action Hero, (T2 poster) maar ook in Twins. Dat kijkt Arnold naar de poster van Rambo III volgens mij en dan is hij niet echt onder de indruk.

Klopt. Last Action Hero was ik vergeten!

AHWA

Ook even een compliment voor het supersnelle herladen van de pistolen van Stallone. Dat was cool en origineel.

avatar van Reinbo

Diat was inderdaad erg cool. Grappige is dat zelfs zoiets tegenwoordig met digitale effecten wordt gedaan. Die magazijnen zijn cgi.

JacoBaco

Sommige scènes of momenten lijken zo onbeduidend, maar niets is minder waar. Hoe Gunner helemaal aan het einde tegen Ying Yang zijn duimpje omhoog doet en zegt ''Okee'' Voor mij is dat goud waard.

avatar van Reinbo

Gunnar Jensen: [about to fight Ying Yang] "What do you wear, size 3? Bring it, "happy feet"! '

Er gebeurt zo veel en het gaat vaak in zo'n razend tempo door dat ik bij de derde kijkbeurt nog steeds van veel scenes de coolness pas goed bevatte. Weet ook zeker dat er nog veel meer in zit. Wat dat betreft is dit gewoon de perfecte opvolger van Commando; de film met de meeste briljante one-liners en geweldige onzinnige acties die ik ken.

Reinbo schreef:

Er gebeurd zo veel en het gaat vaak in zo'n razend tempo door dat ik bij de derde kijkbeurt nog steeds van veel scenes de coolness pas goed bevatte. Weet ook zeker dat er nog veel meer in zit. Wat dat betreft is dit gewoon de perfecte opvolgen van Commando, de film met de meeste briljante one-liners en geweldige onzinnige acties die ik ken.

Hoho, na commando komt nog altijd Predator qua one-liners...

avatar van Reinbo

Daar zeggen ze toch niet zo heel veel? Heb Cobra hoger staan op mijn lijstje.

JacoBaco

In Predator is het vooral Arnold die op dreef is en Commando natuurlijk ook. In The Expendables hebben ze eigenlijk allemaal hun briljante one-liners. Of ze beter zijn weet ik nog niet, maar het zijn er in ieder geval wel meer dan in Predator.

AHWA

VInd deze nog niet zo goed als Commando. Die had meer leuke oneliners. Alleen Statham is hier goed op dreef qua oneliners.

avatar van Reinbo

Die Commando one-liners zijn ook met de tijd en herhaaldelijke kijkbeurten gegroeid. Wat bij de eerste kijkbeurt soms flauw was, werd later pas erkend als hilarisch, althans zo ging het bij mij.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Thorak schreef:

Je vind dit geen goede film, maar je hebt je wel vermaakt en je geeft een 3.0*...

Dat vind ik typisch voorbeeld van ''vreemde redenatie''

Als er 5 pnt te verdelen zijn en je geeft een 3, dat is dus net boven gemiddeld. Vroeger op school was dat net een voldoende, een GOED begon geloof ik bij een 8?? Snap je deze redenatie

Oftewel, een goeie film geef ik een 4 of 5. Een 5 is uiteraard voor iets bijzonders. Deze film is puur vermaak idd en dat doet ie goed, vandaar mijn 3.

Wil je nog meer weten?

avatar van joko16

joko16

is dit een aanrader?

avatar van Reinbo

Ik kom weinig lompe actie films tegen tussen je stemmen, dus ik vraag het me af. Veel geknal, weinig verhaal. Zeg het zelf maar..... Maar iemand met zo'n avatar zou de humor ervan in moeten zien.

avatar van joko16

joko16

ja maar ben nooit fan van Stallone geweest, dat houdt me een beetje tegen.

Rourke mag ik dan weer wel ...

Partyboooi schreef:

Wil je nog meer weten?

Een 6 lijkt me gewoon voldoende. Een 7 is goed. Een 8 heel goed. Een 9 is fantastisch en een 10 is foutloos.

AHWA

Voor Rourke zou ik deze film niet kijken.

joko16 schreef:

ja maar ben nooit fan van Stallone geweest, dat houdt me een beetje tegen.

Rourke mag ik dan weer wel ...

Het is meer een Stallone film dan een Rourke film. Je moet enkel voor de actie gaan. Die is wel weergaloos, maar ook veel Stallone....