Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
Sandra
Lacy
Bob Gray
- 2049 stemmen
Wat een ontzettend toffe film.
Een actie film zoals hij hoort te zijn. Flinterdun verhaallijntje maar brute actie. Af en toe nog best geinig ook.
Heeft Jet Li altijd zo'n beroerd accent of was dit geacteerd?
Dolph Lundgren was trouwens geweldig.
GrimReaper
Geluid zorgt voor 70% van de beleving. Kijk Halloween met een doedelzak muziekje en je krijgt een andere film, kijk Halloween in de bios met de soundtrack van deze raakt overdonderd, kijk Halloween met zijn eigen soundtrack en het wordt spannend. Als iets van zo'n grote invloed is, moet je toch inzien dat het verschil tussen hard en zacht, mono en 5.1 DTS ook van enorme invloed is.
Ik ben het hier niet helemaal mee eens. Sowieso is een beleving persoonlijk en kun je niet zeggen geluid is zoveel % van de beleving.
Ik denk dat de beleving meer een combinatie van factoren is. Met goed geluid komen de beelden beter tot hun recht en is de beleving groter.
Denk dus niet dat geluid de grootste factor is.
Thorak
Geen enkele factor is de grootste factor denk ik, het is het geheel samen wat ervaring maakt. Perfect geluid en beroerd beeld geeft nog steeds geen positieve ervaring.
tomola
Als ik deze film in de bioscoop had gezien had ik hem misschien een 3.5 gegeven maar echt niet hoger. In de bioscoop had ik het ook een 13 in een dozijn actie film gevonden. Deze film springt er alleen maar uit vanwege de cast voor de rest heeft deze film niets bijzonders en is het allemaal zeer cliché. Zoals eerder gezegd vervang je Sylvester Stallone en Jason Statham door onbekende acteurs dan had je gewoon een B-film gehad en dan had ik het nog wel eens willen zien of de 5 stemmers dan ook zo'n hoog punt hadden gegeven.
Persoonlijk denk ik dat de 5 stemmers vooral zo'n hoog punt hebben gegeven vanwege de aanwezigheid van Sylvester Stallone.
Mee eens het is inderdaad een 13 in een dozijn, dat maakt de film overigens nog niet slecht.....
Die 70% heb ik een paar keer gehoord tijdens seminars over montage en geluid, maar misschien lult de geluidtechneut een beetje in zijn voordeel...., maar toch.
Lees er gerust eens wat over.
If your reaction to all this is "So, what do you expect, isn't it a visual medium?" there may be nothing I can say to change your mind. My opinion is that film is definitely not a "visual medium." I think if you look closely at and listen to a dozen or so of the movies you consider to be great, you will realize how important a role sound plays in many if not most of them. It is even a little misleading to say "a role sound plays" because in fact when a scene is really clicking, the visual and aural elements are working together so well that it is nearly impossible to distinguish them........
Verder is het voor de meeste toch ook wel duidelijk dat zij emotioneel sterker reageren op muziek dan op beeld....
Misgunner
een aardige film die met de cast iets beter had gekund naar mijn mening, maar alsnog een aanrader voor de liefhebbers van een lekker hersenloze actiefilm met een vleugje humor
GrimReaper
Grootste factor maar toch vind je het veel onbelangrijker?
Lees eerst is goed als je iets roept. Er staat NIET de grootste factor (zal het maar verklappen)
louisvf
Ahja sorry, fout gelezen. Hoe kom je erbij dat ik roep? Je moet je niet zo aangevallen voelen hoor.
Poppe
Als ik het zo lees doe je vooral jezelf te kort. Al zal er van de Untouchables waarschijnlijk wel een goede rip met dd 5.1 beschikbaar zijn, neem ik aan.
Hoe bedoel je te kort? mbt pindakazen? of mbt de screen van The Expendables?
Thorak
Ik denk dat hij bedoelt, waarom een screener kijken als er een degelijke versie is met volwaardig beeld en geluid?
Bottleneck
Het geluid van de motoren alleen al in het begin maakt je glimlachen, dat moet je echt zo subliem mogelijk kunnen bekijken.
wat een entree
Thorak
Wat ik erg vreemd vond aan die motoren was dat iedereen op een chopper reed, behalve Statham... Waren de choppers op de set op ofzo?
Bottleneck
Vond die snelle bike wel passen bij Statham, de choppers voor de oude garde. Over werkelijk álles is nagedacht in deze film
Thorak
Zo had ik er niet naar gekeken inderdaad, maar zou het echt zo bedoeld zijn? Het zou me opzich inderdaad niet vebazen.
Er valt zowiezo genoeg te zien in deze film, de 2 keer vielen me aardig wat dingen op die ik de eerste keer niet gezien heb. Er lijkt inderdaad veel beter over deze film te zijn nagedacht dan velen denken. Juist veel details maken dit géén 13 in een dozijn film. De film bevat bijna onnoemelijk veel verwijzingen.
Nu we het over de choppers hebben, zou Paul Senior van American Chopper niet perfect in deze film hebben gepast
Bottleneck
Zeker weten, Ik denk dat de Teutals (?) ook helemaal weg zouden zijn van deze film. Echte mannen heh
Ja lijkt me wel. Ik overdreef een beetje maar zulke dingen zullen geen toeval zijn
DBTim
Die verwijzingen zijn inderdaad erg leuk, met name de persoonlijke. De scene met Schwarzenegger is erg leuk, als ie zegt dat Stallone's personage "graag in de jungle" is. Verwijzing naar Rambo uiteraard. En even later zegt het personage van Stallone over Schwarzenegger dat ie "graag president wilt worden"
Erg leuk gedaan
Bruce: "He, what's up next? Are you guys gonna suck each others dicks, or what?"
Vond ik wel de beste.
Pitakaas
Ik vond die grap over president worden echt tenenkrommend slecht..
Stallion
Heb hem nu twee maal in de bioscoop gezien en vind het echt een heerlijke film.
Het eerste deel van de film is een goede inleiding op de missie. Er had misschien iets meer in mogen zitten. Misschien een missie die de uiteindelijke missie inleidt ofzo. Voor de rest hangt er een lekker sfeertje in de film met hier en daar wat macho praat en rock muziek.
Het tweede deel is meteen het beste deel. Boordevol actie en een beetje humor. Ik heb vooral dubbel gelegen om Jet Li telkens dat ie wat zij.
Hoogtepunten voor mij waren:
- De scene waarin Sly en Statham al schietend over het eiland vliegen en dan met wat benzine zorgen voor een ontploffing.
- De gun van Terry Crews
- Dolph Lundgren die een piraat door midden schiet.
Mindere dingen vond ik het dramatische gesprek tussen Sly en Rourke en de halve romance tussen Barney en die meid. Maar ach, er moet toch een reden zijn voor al dat geweld. De film krijgt van mij voorlopig 4 sterren, al zit ik nog te twijfelen aan 4,5 ster.
Amel M.
Iedereen had iets speciaal voor zichzelf, wat ik alleen niet begreep was de oranje chopper van Gunner, of is dat misschien omdat hij een beetje gek/high is?
Thorak
Wat heeft oranje met gek/high te maken? Of mis ik hier iets?
@Bottleneck; Paul Teutel Senior's cameo in Wild Hogs was ook gaaf
Amel M.
Het gaat er meer om dat ze allemaal wat donkere/minder opvallende kleuren hebben, grotendeels zwart en dan komt hij eraan met zijn fel oranje chopper, dat is toch maf of niet?
Waren er in de bioscoop ook mensen aan het huilen toen Mickey Rourke zijn sentimentele speech begon te houden
Overigens een gemiste kans in deze film is dat men niet Expendable Youth van Slayer heeft gebruikt als soundtrack.
Amel M.
Niet echt, ook al ben ik zelf in Bosnië geboren. Maar toen hij begon over de Slivovitsj en dat hij daarna niks voelde moest ik wel lachen. Aangezien dat drankje weleens tot de 60% kan komen.
Bottleneck
Wat heeft oranje met gek/high te maken? Of mis ik hier iets?
@Bottleneck; Paul Teutel Senior's cameo in Wild Hogs was ook gaaf
Die moet ik maar eens gaan zien dan
AA-12: world's deadliest shotgun - Snotr
"It's not just a shotgun. It's a miniature grenate launcher"
Al klonk ie in de bios nog wat heftiger
Die moet ik maar eens gaan zien dan
Wel een teiltje naast je zetten want die film was echt slecht. Of je moet al van zeer flauwe humor houden (Martin Lawrence speelt er namelijk in mee en dan weet je meestal al hoe laat het is).
Bottleneck
Ja Lawrence en Allen hielden me altijd tegen..
Klonk in de bios wel wat heftiger.
Bios was echt, hier is het maar een proppenschietertje

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988