• 9.380.004 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

startkabels

Er zijn inderdaad genoeg actiefilm met een veel beter verhaal dan deze.

Het is ook onzin als fans van het genre zeggen dat het verhaal in dit soort films niet uitmaakt.

Het gaat natuurlijk om de actie en die is gewoon heel vet, maar een beter verhaal had best gekund en dat zou alleen maar een pluspunt zijn.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nee, dat zou het dus niet zijn. Ik zou er met gemak een punt vanaf hebben getrokken in dat geval. Kan me niet voorstellen dat een échte(!) liefhebber dat zou willen. Eist namelijk alleen maar wat meer aandacht en is daarnaast gewoonweg volledig misplaatst en alles behalve traditioneel.

avatar van cm_punk

cm_punk

Ja, dit komt zelf in de special van deze film naar voren. Stallone vroeg wat hij moest doen. Toen zei een gast: Dat moet je zelf weten, maar Statham heeft in augustus wel weer opnames van een andere film.

Trouwens, Wiki moet men niet als betrouwbare bron nemen. Iedereen kan deze informatie veranderen.

startkabels schreef:

Er zijn inderdaad genoeg actiefilm met een veel beter verhaal dan deze.

Je hebt het nog steeds niet begrepen. Een verhaal zou enkel de actie in de weg zitten. Er had een personage hier en daar nog wat vetter gekund, maar qua verhaal is het perfect zo. Tough guys blazen bende boeven op tropisch eiland op, wat zou je nog meer aan verhaal willen hebben? Al die genoemde films vind ik toch echt een pak minder dan deze. Zijn ook geen van allen echte actie films.

startkabels

Nou als "echte" film liefhebber heb ik deze film gewoon gekeken waarvoor hij is gemaakt en ook genoten van de actie.

Daarnaast heb ik me uitermate gestoord aan het verhaal, zou ook niet weten waarom een beter verhaal slecht zou zijn voor deze film. Ik bedoel de actie kan er gewoon in blijven hoor.

Dan hoor ik vaak "het is een ode aan de jaren 80". Volgens mij weet iedereen intussen als dat je tegenwoordig gewoon niet meer met dat soort idiote, ongeloofwaardige verhaaltjes aan moet komen. Een slecht verhaal is een slecht verhaal, daar is niets leuks aan en zijn geen ode aan de jaren 80. Het concept misschien wel.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Een slecht verhaal is een slecht verhaal, daar is niets leuks aan.
Tsja.. kort door de bocht redenering. Alsof verhaal iets bepaalt, het gaat nog altijd om de invulling.

avatar van Reinbo

OMdat de focus voor 100% op actie (en bijbehorende one-liners ligt) Elk stukje uitleg of plot ontwikkeling zou die focus verslappen.

En wat is er mis met ongeloofwaardige verhalen? James Bond, Indiana Jones, Star Wars, Die Hard, Inception, Avatar, Shawshank Redemption, a Clockwork Orange, Fight Club, The Matrix, etc. , ik vind ze allemaal even ongeloofwaardig als deze. Maar het zijn ook slechts films (gewoon, ter vermaak), dus I don't care.

Verder is het verhaal* niet slecht het is geweldig. Wel eenvoudig, gelukkig.

* Tough guys blazen bende boeven op tropisch eiland op. (Kan je me dag en nacht voor wakker maken. ;;) )

startkabels

Die verhalen zijn misschien wel, maar in mindere mate door veel beter acteerwerk, ongeloofwaardig maar veel en veel beter dan deze!

avatar van mixmaster

mixmaster

pure stallone actiefilm met veel lompe actie en weinig verhaal.

heerlijke film om te zien als je niet te veel wilt nadenken maar gewoon wil genieten van pure actie.

minpunt is wel dat er veel te veel close-up scenes zijn.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

goed nieuws

maar arnold en erop los beuken gaat hem never worden denk ik gezien zijn functie

avatar van atippie

atippie

We komen net uit de bioscoop. Erg leuke film. Veel actie en leuke oneliners. Ook leuk als je al wat ouder bent en alle mannen nog uit de jaren 80 kent.

startkabels schreef:

Smaken verschillen, ben het niet met je eens. Laten we er maar over ophouden. kans dat we elkaar overtuigen is nihil.

avatar van Boddhi

Boddhi

Veel actie en vermakelijk. Film vol actie en loopt als een trein.

Behalve Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li kwamen ook Mickey Rourke, Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger voorbij. [Laatste 2 maar een paar minuten].

Verhaal is goed te volgen maar matig qua inhoud.

Ik vond de actiescenes in de tweede helft teveel ingezoomd en gefocused [close-up], soms zelf te schokkerig.

Voor de fx zeker de moeite om naar de bios te gaan hiervoor. Verveelt geen minuut.

3.5

avatar van papaEd

papaEd

geweldige actie film mooie dialogen effects film keek lekker weg.

avatar van Revolt

Revolt

God, wat een heerlijk zaligmakende, keiharde actiefilm is dit.

Elke verschillende Expendable heeft zijn aparte kwaliteit en iedere kwaliteit staat voor veel smakelijke actie, en brute takedowns.

Voor mij blijft Statham de beste, maar de anderen mochten er ook zeker zijn.

Deze ga ik zoiezo nog eens kijken in de bios

8,3/10

avatar van barcam

barcam

Zeer goed geamuseerd met deze over de top actiefilm met veel goede oneliners.

avatar van Brammm84

Brammm84

WAT.....EEN....GEWELDIGE.....FILM ! Beste film van de maand augustus 2010 voor mij ! (Op Inception na dan)

avatar van 88Fabian

88Fabian

Reinbo schreef:

Zou dit ook verteld worden aan elke film cursist?

Pff kom op zeg er was niet eens echt een plot,het is gewoon Tarzan verhaal meer niet,Tarzan(Stallone) helpt Jane(Dat meisje dus)

Thorak

Gaan we nou wer hlemaal opnieuwe beginnen? Lees dat laatste tig pagina's nog maar eens terug...

En wat is nou weer een ''film cursist''?

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

fantsties al mijn helden in een film

geweldig hier heb ik geen worden voor

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Niet zonder schoonheidsfoutjes (dat CGI-bloed en vuur!) maar wat heb ik me gisteren ontzettend vermaakt hiermee. Vanaf de scene met Stallone, Willis en Schwarzenegger had deze film me te definitief te pakken. Onbezorgd, pretentieloos vermaak, heerlijk! 4,0*

avatar van doodah

doodah

Morgen is het dan eindelijk zover! de verwachtingen zijn hooggespannen!

avatar van BandietjeXL

BandietjeXL

Matige verhaallijn.

Awesome Actie,

Explosies enz enz.

Samen met top acteurs, 4!

avatar van Poppe

Poppe

Met goede moed en (misschien ietwat te) hoge verwachtingen gisteren de regen getrotseerd!

Dat je niet voor het verhaal bij de Expendables moet zijn, word je vanaf het begin duidelijk gemaakt. Het is no-nonsense wat je te zien gaat krijgen, met een vleugje gore! Laat ik me daarom maar niet verder toewijden over het verhaal, die stelt namelijk geen ruk voor.

De geleverde actie is goed, maar door mijn hoge verwachtingen, vond ik dit toch wel een beetje karig. Het had van mij veel meer mogen zijn, en vooral wat duidelijker in beeld. Want het camerawerk bij de actiescénes vond ik bij tijd en wijle drie keer niks . Te schokkerig en vooral te dichtbij de actie. Ik denk dat Stallone de kijker bij de scénes wilde betrekken, maar ik vind het prettiger om een wat bredere kijk te hebben op dit soort momenten.

Dat de meningen over het acteerwerk verschillen op MoMe mogen duidelijk zijn, de één ziet het als een eerbetuiging richting de jaren '80 de ander mist gewoon het echte inleven/overtuiging van het spel, ik neig naar het laatste. Maar goed, het in het achterhoofd hebbende dat het een actieprent is, en geen Coppola of Scorsese, kon ik het ook wel weer door de vingers zien. Hoogtepuntje, toch wel Rourke's monoloog(je) toch wel een acteur die de rest ontstijgt.

Dat de film herzieningswaarde heeft, is voor mij duidelijk. Er zitten een paar memorabele stukken in, die hier al tig keer genoemd zijn. Dus ik zal de film zeker aanschaffen op BluRay, hopelijk met veel extra's!

Nu de score..

Graag had ik de film de volle mep gegeven, maar door de misschien belachelijk hoge verwachtingen en het soms slordige camerawerk moet ik het toch houden op een 3,5je.

Misschien dat de BluRay-herziening dit op kan schroeven.

avatar van louisvf

louisvf

Thorak schreef:

En wat is nou weer een ''film cursist''?

Misschien bedoeld hij iemand die een film opleiding volgt?

Maar het is volgens mij toch geen gepaste term.

Thorak

Ik vermoed dat hij iets als recensist ofzo bedoelt, tja dat is ook een moeilijk woord hè?

avatar van Poppe

Poppe

Bedoel jij dan geen recensent? (A)

Beiden

avatar van louisvf

louisvf

avatar van Reinbo

Mijn moviemeter contest van deze week is een ode aan deze film.

Moviemeter Quiz 104 on Vimeo

Zit geen verhaal in, maar het kijkt wel lekker weg.