Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Thorak
Gezien het gemiddelde discussie niveau (oh sorry, nivo) hier, ja redelijk zeker
Hakunamatafaka
Trouwens, Wiki moet men niet als betrouwbare bron nemen. Iedereen kan deze informatie veranderen.
eppy
geen diepgang, gewoon aktie met een paar geweldige aktiehelden in de hoofdrol.
en hoewel de film neergesabeld is door critici pakt deze de bioscoopzalen vol...
geweldig gedaan en dit smaakt naar meer...
Gister herzien
Wederom erg genoten, al was de impact de 1e keer veel groter.
Maar Crews met zijn shotgun in die bunker...
Dat is echt een geweldig classic actie moment geworden.
paul83
Gisteren maar eens bekeken. Ik heb me bescheurd om de foute dialogen en het onnodige romantische gelul in de film. Verder werd de actie niet goed in beeld gebracht. De beelden waren allemaal veel te snel en onoverzichtelijk. Maar dat zie je tegenwoordig wel vaker.
Had graag gezien dat ze de actiescenes weer brachten zoals vroeger. Helaas....
Volgende keer mag van mij iemand anders de dialogen schrijven, want Stallone moet hier gewoon vanaf blijven. Veel te stoer en vaak niet leuk genoeg.
Hoogtepunt voor mij was uiteraard de cynische scene met Arnie en Willis. Eerlijk toegeven dat de binnenkomst van Terry Crews met z'n AA-12 shotgun ook redelijk vet was en de co-up van Statham en Lee was dat ook.
Zo zaten er nog wel een paar mooie momenten in, maar helaas was de film niet goed genoeg voor mij. Verder had ik het idee dat de film aangepast is in het explicite geweld zoals ze dat bij Rambo hebben gedaan. Dus ik hoop op een Unrated versie bij de release!
De volgende film mag van mij gemaakt worden en ik hoop dan op een nog indrukwekkendere cast, betere dialogen en overzichtelijke actie.
88Fabian
Mijn moviemeter contest van deze week is een ode aan deze film.
Zit geen verhaal in, maar het kijkt wel lekker weg.
Alles wat slecht is aan film plaats je op vimeo lollig
Madecineman (moderator films)
The Expendables
Men neme een dozijn actiehelden (waarvan het overgrote deel al ligt te rijpen vanaf 1986) en men verwijderen het opgedane stof. Men dient de actiehelden uit te rusten met voldoende arsenaal aan coole vuurwapens en messen, helikopters, jeeps, vrachtwagens en een vliegtuig. Toevoegen 3500L kerosine, 2700L bezine, 1500L diesel, 800L nepbloed (al dan niet te vervangen door CGI bloed) en heel veel Testosteron.
Men maakt daarna gebruik van nauwelijks wat verhaal wat wellicht wat flauwtjes en makkelijk is maar dit kan eenvoudig wat pittiger gemaakt worden door daar enkele snedige/grappige one-liners er in te vermengen. Het moge duidelijk zijn, voor de ultieme smaakbeleving mag een in-en-in slechte bad-guy natuurlijk niet ontbreken.
Alhoewel het niet essentieel is voor de smaak dient men toch een lekker wijf toe te voegen en het te besprenkelen met enige overbodige romantiek.
Voor de finishing touch het geheel overdadig voorzien van kruitdampen en een klein snufje moraal. Lont erin, aansteken met een Zippo en gaan....
Serveren in hapklare brokken samen met popcorn en cola!
"Lekker?"
"Ja, best wel!"
N3M3S!S
The Expendables is actiefilm met veel bekende acteurs Veelbelovend dus zou je zeggen.
Stallone is eigenlijk erg komisch om naar te kijken alleen komt dat niet door de oneliners uit het script. Hij heeft een vieze sik en een botox hoofd. Hij praat ook zo ongeveer als een bandje dat je langzaam afspeelt.
Ik vind hem ook niet zo naast Statham passen, misschien wel naar Lundgren waar ik ook niet kapot van ben.
Verder komt Jet Li niet echt tot zijn recht en hadden Willis en Rourke een grote rol mogen krijgen als je het mij vraagt.
De actie voldoet zeker aan de verwachtingen met goed gemonteerde uit elkaar spattende hoofdjes, grote ontploffingen met weg duikende poppetjes, veel messen en zwaarden en veel verschillende schietijzers, maar het verhaal vind is zoals te verwachten echt bagger en had echt een stuk beter kunnen zijn.
free_jk
oké had er wel meer van verwacht!!! was wel leuk om te kijken maar misschien niet helemaal mijn ding! toch een 7
Iron Maiden
Aktie Aktie en nog eens aktie
De laatste 20 minuten ja, vond het voor de rest wel meevallen.
Vliegtuig scene op de helft was erg goed, maar ook weer zo voorbij.
Gemiste kans, voor al de manier waarop Steve Austin dood ging!
Threeohthree
Recensie komt later, nu ziek zwak en misselijk. Neemt niet weg dat dit keiharde popcorn actie is. 95 minuten met een smile op m'n face deze film bekeken.
Z1ppo
Vond het maar een saaie film, leuk dat al die lui er inzitten, maar maakte voor mij de film weinig leuker
the-hague-pride
, moet je is zien hoe snel het verwijderd wordt.
idd, zijn er rap bij altijd
Saai?
Had jij het geluid uit gezet?
Cobusss
The Expandables
Serveren in hapklare brokken samen met popcorn en cola!
"Lekker?"
"Ja, best wel!"
Mooi gesproken zeg!
Dit is toch een arthouse drama?
cm_punk
, moet je is zien hoe snel het verwijderd wordt.
Ga jij die film nou maar kijken, ipv mij in de gaten te houden met wat ik post op movie meter 8-)
MARCUS CORVUS
mijn omschrijving;
pief paf poef, ze beginnen met een pistooltje en eindigen met een bazooka.
TragieStar.*
Ben je de Capslock vergeten uit te zetten toen je een gebruikersnaam moest intypen?
Want daar lijkt het wel op.
mijn omschrijving;
pief paf poef, ze beginnen met een pistooltje en eindigen met een bazooka.
Je hebt in ieder geval weinig wapenkennis.
Showey
Inderdaad, ik vond het verhaal ook erg simpel, maar hij is goed ingevuld en opgevuld. Wat deze film met een simpel verhaal toch tot een mooie film brengt.
louisvf
Want daar lijkt het wel op.
?
Re73
Tijden niet zo'n lekkere actiefilm gezien.
Geweldig om te zien hoe veel van mijn vroegere filmhelden samen in 1 film spelen. De scene met met Sly, Willis en Zwarsie is geweldig met een knipoog naar de realiteit. Jean Claude van Damme was ook nog gevraagd maar die wilde op voorhand weten hoe groot zijn rol was en wat die ging verdienen... Sly had niet verwacht de senator ook mee te krijgen maar ook die komt dus nog even opdagen. Geweldig!
Puur vermaak met een dun verhaaltje maar dit hoort ook bij de pure actiefilm vind ik dus ga achteruit zitten met een colaatje of biertje chippie erbij, verstand op nul en knallen maar!!!!!
Prudh
De chemie voelde ik wel degelijk. Je merkt gewoon dat de cast hier enorm veel plezier in heeft en dat uit zich in hun lichaamstaal. Ze voelen zich op hun gemak bij elkaar.
Excuus voor de late reactie, maar had niet eerder de tijd
Ik zie zeker dat de grote namen er plezier in hadden en de cast straalt heel vaak pret op de set uit. Maar in de film zelf blijft die sfeer teveel hangen, in plaats van dat ze echt een team vormen. Wat Reinbo voorts zegt sluit ook niet aan bij mijn beleving, aangezien ik uit de context opmaakte dat alle Expendables al sinds jaar en dag een team vormen (zie logo op motor enzo). Maar de interactie verliep te stroef. Kwam denk ik vooral door de geforceerde en slecht geschreven grappen. Ik vond de voorbeelden van Predator en Aliens eigenlijk wel goed: in die films geloof ik echt dat het teams zijn die elkaar van binnen en buiten kennen, hier dus niet.
. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me het bij Rambo (die ga ik heel snel weer opzetten) en TGP niet meer zo goed voor de geest kan halen. Bij TGP is het in ieder geval zo ontzettend over the top dat het niet anders kan. Dat is hier veel minder het geval. Ik vond het niet cheesy of campy overkomen, maar vooral nep waar het ook 'echt' had gekund.
Daar heb je absoluut gelijk in. De scène an sich was fucking awesome. Ik moest ook heel erg aan Heat denken! En verder heb ik me natuurlijk gewoon kostelijk vermaakt. Dit is cool. Morgen weer heen!
Oh en edit: Ik denk dat er uiteindelijk toch wel vier dikke sterren uitkomen hoor, ik ga me gewoon minder ergeren aan die puntjes en meer focussen op de actie
Rchdd
"Stallone heeft ook geprobeerd om Jean Claude Van Damme en Steven Seagal over te halen, maar beide weigerden."
Zouden ze nu balen?

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988