Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
mcdaktari
Ik heb The Expendables nu 3 keer gezien maar in feite is het een ontzettende zwakke film. De vette aktie maakt gelukkig veel goed maar toen ik in het begin de 4,5 en 5 sterren waarderingen hier zag had ik toch verwacht dat het iets geweldigs moest zijn, maar dat is het in mijn beleving echt niet. Het is gewoon een aardig aktie filmpje maar niet eentje die je vaak moet zien want dan word ie gewoon flauw. Er zijn toch films die ik best vaak kan zien maar daar hoort deze zeer zeker niet bij. Ik zat er zelfs aan te denken mijn stem te verlagen maar dat vind ik nou ook weer niet eerlijk, want ik heb gestemd na de eerste indruk nadat ik The Expendables in de bios gezien had en toen vond ik 3 sterren redelijk. maar na een paar kijk beurten....
Poppe
Denk niet dat Van Damme als badguy een slagingskans zou hebben. Ik vind zijn uitstraling daar veel te sympathiek voor, is ook een geboren good-guy..
_Casper_
Ookal is het verhaal niet helemaal super, dat stalone terugkomt alleen maar voor die vrouw die die niet kent is dti zonder meer 1 van de beste actie films dieik in jaren gezien heb. Heerlijke actie en ook geod gespeeld. Precies goeie speelduur.. echt een heerlijke film
ook 1 van de 1e films waar stalone goed in speeld
dikke 4* toppertje
Q Jones
Van Damme komt weer in de bios met Kung Fu Panda 2
en hopelijk in het vervolg als crew lid van het team van arnie of zo
mcdaktari
ook 1 van de 1e films waar stalone goed in speeld
dikke 4* toppertje
Zie je nou eigenlijk zelf wel wat je hier neer typt?
"ook 1 van de 1e films waar stalone goed in speeld"
Dat is neem ik aan een grapje want stalone acteerd hier wel heel belaberd. Maar dit is ook niet echt het type film wat het van het goede acteerwerk moet hebben, heeft Stalone ff geluk zeg.
Filmkriebel
Toch een beetje ontgoocheld in The Expendables. Hetgeen de film echt de moeite maakte, waren de actiehelden-reünie, de nette one-liners en de portie zelfspot. De actie viel me voor de rest ferm tegen ... kon niet meer volgen wat er gebeurde op het eind. De camera sprong van de hak op de tak, onoverzichtelijk geknok in het donker en hier en daar een flinke spat overduidelijk CGI-bloed. Zeer chaotisch allemaal en eigenlijk niet beter dan heel wat andere actie-flicks.
Wat me ook tegenviel was die motivatie van Stallone om terug te keren naar het eiland, gewoon om dat meisje te gaan redden, en dan eindigt het met "hou je goed en hou je haaks Sandra, we zien elkaar nog wel" ....
. The Expendables maakte zich op die manier redelijk belachelijk. Bij vlagen leuk. 3*
kingxxl
Weet iemand misschien al wanneer deze ong. op dvd en blu-ray in de winkels ligt?
sofripa
Goed om te weten dat Sly op zijn 64ste dit nog even wegzet. Wat biedt the Expendables nog meer: geen verhaal, heerlijk hoge bodycount, fijne explosies (decor wordt voor 200% afgebroken), goed acteerwerk van Roberts (zeer gefocust, prima) en een fijn bier/chips gehalte. 3,5 sterren: niks meer, niks minder
De GeuS
Aardige B film en leuk dat er weer een paar oude vergeten B acteurs van stal worden gehaald (Roberts, Lundgren). Dit verbloemd echter niet dat het verhaal totaal niet interessant is en dat de hoge bodycount en actiescenes zoals hierboven genoemd dit gebrek zeker niet kan goedmaken.
Leuk om met wat jongens te kijken en grappen over te maken, maar verder niets bijzonders. Als ik een echt goede, hersenloze actiefilm wil kijken dan haal ik 'Commando' van Schwarzenegger wel weer van stal;
Thorak
B-film??
Omdat een aantal acteurs een aantal B-films hebben gemaakt maakt dat dit nog geen B-film...
Naomi Watts
Een production budget van zo 80 miljoen dollar. Lekkere b-film inderdaad
louisvf
Een B-film is ook in mijn ogen helemaal niet altijd gelijk aan een low budget film hoor! Dat zou je toch wel moeten begrijpen...
En toch is het zo.
Met een hoofdletter B.
Als er dan toch een ode moest komen aan de betere B-film, kon er met deze cast weinig misgaan. Niet dat de jaren '80 ook maar ergens wordt uitgeademt. Met uitzondering van Stallone die cool is als vanouds. Geplastificeerd of niet.
Een echte ode is dit natuurlijk niet, maar B dus wel. Misschien niet qua productie of in de kassalade, maar wel in hart en nieren. Alsof het plot sowieso niet mocht deugen. Dat doet er gelukkig weinig toe want het hoofdingrediënt voert hier na een kleine inzakker al snel de boventoon.
Het is wel jammer dat na de nodige humor van de eerste helft, een en ander iets te vaak plaats maakt voor rommelig in beeld gebrachte actie. Niet continu, maar wel vaak. Lundgren blijkt tevens de zwakkere schakel en Li mag pas laat laten zien waarom hij gecast is. En dan ook nog mondjesmaat. Het geeft allemaal niet zoveel, Phil Lynott zal zich niet in zijn graf omdraaien. De soundtrack had echter wel iets meer van zijn kaliber kunnen hebben, een C.C.C. uitgezonderd.
Alsof we weer eventjes kleine jongetjes zijn. Veel geknal en geen gezoen. Wat zouden ze dit graag gemaakt hebben bij Cannon. Met iets minder bommetjes waarschijnlijk en geen ge-CGI, maar ketchup ofzo.
Goed.
ME669
Goh, al 162 pagina’s aan commentaar en dan 3,72 scoren. Een 7,4 op Imdb.
Het mag duidelijk zijn dat deze film een groot publiek aanspreekt, waaronder ik mij ook mag scharen.
Zoek je diepgang, emotionele acteerprestaties, realiteit of kunstzinnigheid kijk dan niet naar deze film en laat dan ook je commentaar achterwege. Wil je je amuseren aan een film met ballen, het verstand op nul zetten, niet hoeven letten op onvolkomenheden en vooral niet storen aan eventuele realiteitszin, dan leun achterover en geniet met volle teugen. Dat is wat ik zojuist gedaan heb en ik mag zeggen het was heerlijk.
En toch is het zo.
En toch zeg ik u van niet
louisvf
Special effects waren trouwens niet zo om met veel lof over te spreken. Sommige scenes zagen er dan ook helemaal niet goed uit. Jammer want dit was voor mij dan toch het punt waarop deze film zou scoren.
De introductie van Schwarzenegger was ook veel te geforceerd. Hier laat hij weer eens zien dat hij niets kan buiten knallen, man wat kan die man niet acteren. Verder vond ik het mopje van dat hij president wil zijn wel geslaagd. Zo vallen er nog wel enkele leuke dingen te beleven maar dit zijn er echter niet veel.
Kwa verhaal had ik niets verwacht dus daar ga ik ook niet over oordelen.
Amusement is het op één of andere manier duidelijk wel maar kwa film is dit in mijn ogen toch wel een dikke B. Snap zelfs niet waarom dit zoveel geld heeft gekost, als het dan al niet deels aan de cast & promotie ligt.
Tja, meer als een 2 ga ik dit natuurlijk echt wel niet geven.
louisvf
Wikipedia, imdb, bla bla bla...
Genoeg films met kleiner budget en dergelijke die geen B zijn, genoeg films met groter budget en dergelijke die voor mij duidelijk wel een B zijn. Als jij het wilt zien tussen de regels, mij goed.
Dus bon, uit zo'n discussie geraken we er niet uit, laten we er dan ook maar over stoppen.
yeyo
Wikipedia, imdb, bla bla bla...
Ja jij weet het natuurlijk beter. Pas het anders even aan op wiki zodat heel de wereld dit nieuw inzicht op de B-film kan ontdekken.
Uiteraard, maar dat zullen haast uitsluitend films zijn die niet louter rond entertainment draaien. Bij een B-film echter gaat het enkel om vermaak.
isaiah
Sorry, ik kan er niet meer van maken dan een 0.5 voor de moeite. Ergens wist ik dat Sly nooit de beste acteur was, zoals dat ook geldt voor Schwarzenegger... Daar moet je ook niet voor gaan kijken, maar het enige wat ik kon denken was facelifts en dat verpestte de film. Neem daarbij zeer zwakke dialogen, en beroerde filmlijn en je hebt geen actiefilm, maar een comedy. Het werkte dan ook op mijn lachspieren.
Justinw
Toch niet de ultieme actie-film die ik verwachte!
Echter blijft het nog steeds vermakelijk. Met een van de indrukwekkende casts ooit kon er weinig misgaan. Dit gebeurt niet, maar er zat zeker meer in. Sly zelf is Sly en heb wel respect voor de man. Dat hij op deze leeftijd nog zo iets neerzet. De scene in de kerk is erg goed. Maar was deze beter uitgewerkt dan had het bijna briljant kunnen zijn. Want de middelen waren er zeker. Statham vond ik er toch wel het meest bovenuit springen van de acteurs. Hij kreeg ook de ruimte. Terwijl andere het vaak met 1 scene moesten doen die aan hun gewijd was. En die van Terry Crews was toch wel erg badass. Die AA12 is een verdomd goed wapen voor in z'n film. Jammer genoeg is er veel met de computer gedaan. De bloed effecten kwamen zo uit After Effects. Wat geweldig is voor een filmpje gemaakt op de zolderkamer, maar bij een productie van dit kaliber toch wat jammer.
Het verhaal sloeg nergens op, maar dat was ook niet nodig. De film vloog letterlijk voorbij en heeft geen inzakmoment.
Goed maar niet briljant. Verwachte iets meer geniale actiescenes en oneliners die nogal ontbraken. Ik zou hem normaal een 3 geven. Maar omdat ik af en toe moest glimlachen door de geniale cast een 3.5* Misschien een deel 2 met een betere uitwerking?
Mondragon
B-film. Heb met maten krom gelegen van het lachen omdat het zo slecht was en zulke slechte conversaties etc. Was zo slecht dat het ook wel weer leuk werd. Een hele hoop B-acteurs samen maakt het nog geen A film, dat is wel duidelijk.
Erg slecht verhaal ook.
2 sterren voor het vinden van zoveel B-acteurs.
Het werkte dan ook op mijn lachspieren.
Hoe kan men nu niet snappen dat dat de bedoeling is?
Als je twee uur krom ligt van het lachen, is het toch wel meer dan een 0,5 of 2 waard?
Mondragon
Bij deze film had dat ik niet door, we moesten zo lachen omdat het zo slecht was. Niet omdat het leuk was. Sterren geef ik voor films die goed zijn, waar over nagedacht is. Als ik 5 sterren voor deze moet geven dan beledig ik films als Shawshank Redemption en Pulp Fiction.
Maargoed....voor de een is het 5 sterren waard voor de ander niet.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988