Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Poppe
Ookal zou het de bedoeling zijn dat het acteerwerk slecht is, dat betekent niet dat je het klakkeloos door de vingers moet zien.
Het acteerwerk was niet slecht, het 'houterige' acteerwerk en de simpele teksten past juist perfect bij het genre. Als je hier zou acteren (meer realistisch) zoals in bijvoorbeeld The Godfather of Shawshank Redemption zou het lang niet zo leuk (lees: goed) zijn als nu het geval was.
Verschillende genres vragen nu eenmaal om verschillende acteerstijlen. Ik een slapstickfilm moet je je ook anders gedragen dan in een realistisch drama, deze film is eigenlijk een soort geweldslapstick, ik heb het eerder ook al en cartoon genoemd.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Dun en slap verhaal, slechte special-effects en ongeloofwaardig.
Het enige leuke aan de film was dat er verschillende bekende koppen in mee speelde. Daar draaide de film dan ook om, gekeken naar rollen van Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger die samen nog geen 2 minuten de tijd kregen om 'ook wat te zeggen'.
Daarbij vond ik die twee ook erg ongeloofwaardig spelen en inderdaad een b-film waardig.
De ontploffingen en het vuur waren vaak belachelijk slecht en in het dunne verhaal werd er constant van hak naar tak gesprongen. Zelfs de actiescènes stelde weinig voor.
Kortom een handjevol bekende mensen worden verzameld en kloten vervolgens maar wat aan om maar met elkaar te kunnen werken, en of het publiek wordt entertaint is bijzaak. Een beetje Het Marco & Friends-principe.
Er had véél meer in kunnen zitten, en dat was ook iets dat ik hoopte bij deze film. Gelukkig heb ik er niet voor hoeven te betalen, maar ik zou nogal pissig zijn als ik hier een kleine 8 euro voor moest neerleggen.
Ik begrijp dat hoge gemiddelde en die ongeloofwaardige 5'jes dan ook niet echt. Zal misschien wel liggen aan een handjevol bekende acteurs/ persoonlijke helden. Ik kom in ieder geval niet hoger dan een 2,0.
88Fabian
Ben je de Capslock vergeten uit te zetten toen je een gebruikersnaam moest intypen?
Want daar lijkt het wel op.
En maakt dat wat uit?
88Fabian
Maar omschrijft het wel waar het op neer komt in een paar zinnen
net zo dun als het verhaal van de film.
paul83
Special effects waren trouwens niet zo om met veel lof over te spreken. Sommige scenes zagen er dan ook helemaal niet goed uit. Jammer want dit was voor mij dan toch het punt waarop deze film zou scoren.
De introductie van Schwarzenegger was ook veel te geforceerd. Hier laat hij weer eens zien dat hij niets kan buiten knallen, man wat kan die man niet acteren. Verder vond ik het mopje van dat hij president wil zijn wel geslaagd. Zo vallen er nog wel enkele leuke dingen te beleven maar dit zijn er echter niet veel.
Kwa verhaal had ik niets verwacht dus daar ga ik ook niet over oordelen.
Amusement is het op één of andere manier duidelijk wel maar kwa film is dit in mijn ogen toch wel een dikke B. Snap zelfs niet waarom dit zoveel geld heeft gekost, als het dan al niet deels aan de cast & promotie ligt.
Tja, meer als een 2 ga ik dit natuurlijk echt wel niet geven.
Niet dat ik wil mierenneuken hoor. Maar als je 'kwa' zovaak wil gebruiken dan moet je het wel goed doen....Bij deze voor jou: qua.
Filmkriebel
Met een hoofdletter B.
Als er dan toch een ode moest komen aan de betere B-film, kon er met deze cast weinig misgaan. Niet dat de jaren '80 ook maar ergens wordt uitgeademt. Met uitzondering van Stallone die cool is als vanouds. Geplastificeerd of niet.
Een echte ode is dit natuurlijk niet, maar B dus wel. Misschien niet qua productie of in de kassalade, maar wel in hart en nieren. Alsof het plot sowieso niet mocht deugen. Dat doet er gelukkig weinig toe want het hoofdingrediënt voert hier na een kleine inzakker al snel de boventoon.
Het is wel jammer dat na de nodige humor van de eerste helft, een en ander iets te vaak plaats maakt voor rommelig in beeld gebrachte actie. Niet continu, maar wel vaak. Lundgren blijkt tevens de zwakkere schakel en Li mag pas laat laten zien waarom hij gecast is. En dan ook nog mondjesmaat. Het geeft allemaal niet zoveel, Phil Lynott zal zich niet in zijn graf omdraaien. De soundtrack had echter wel iets meer van zijn kaliber kunnen hebben, een C.C.C. uitgezonderd.
Alsof we weer eventjes kleine jongetjes zijn. Veel geknal en geen gezoen. Wat zouden ze dit graag gemaakt hebben bij Cannon. Met iets minder bommetjes waarschijnlijk en geen ge-CGI, maar ketchup ofzo.
Goed.
Dit vind ik een goede samenvatting en voel het op identiek dezelfde manier aan.
TragieStar.*
En maakt dat wat uit?
Dat maakt heel veel uit, dat is gewoon mijn vraag.
Net of jij nooit onzin berichten typt, want die kom ik van jou zovaak tegen.
Naomi Watts
Dun en slap verhaal, slechte special-effects en ongeloofwaardig.
Op de slechte effects na, had je echt een goed verhaal + geloofwaardigheid verwacht? Dat moet toch haast wel een grap zijn?
Vooral 'ongeloofwaardig' is een harde diskwalificatie.
Naomi Watts
Inderdaad. Maar goed dat porno niet is toegestaan hier op MM. Krijg je van die argumenten dat er te veel seks in zit
. Ik snap dit soort argumenten echt niet. Dan weet je echt niet wat je moet verwachten.
NathanMandjes
Ik vond het wel een erg vermakelijke film. Er valt voor de rest niet veel van te zeggen.
De eerste helft van de film was nogal traag maar eenmaal in de juiste versnelling, als ze teruggaan om het vrouwtje te redden, kijkt de actie goed weg.
Wel erg veel trillende beelden, maar het is te doen. En ben blij dat er amper romantiek bij komt kijken, ook geen laatste emo-zoen van Stallone.. Gewoon knokken, veel over-the-top geweld en actie. Heerlijk toch?
louisvf
Ja jij weet het natuurlijk beter. Pas het anders even aan op wiki zodat heel de wereld dit nieuw inzicht op de B-film kan ontdekken.
Uiteraard, maar dat zullen haast uitsluitend films zijn die niet louter rond entertainment draaien. Bij een B-film echter gaat het enkel om vermaak.
Duidelijk genoeg mensen, zelfs hier die een ander beeld kunnen vormen van een B-film, ik zeg niet dat ik het beter weet, ik zeg niet dat jij het fout hebt. Ik zeg dat je niet alleen tussen de regels moet lezen en zelf besef hebben van wat ook wel als een B-film kan aanvoelen. Zeer veel films zijn in mijn ogen een flop en daarom dan ook sommigen een B-film. Maakt me eigenlijk niet uit wat jij denkt, ieder zijn mening toch
. Ik ga nog eens iets anders doen volgend jaar, namelijk audiovisuele kunsten, misschien leer ik het daar nog wel.
hwwtje
In de categorie 'brakke films' doet deze bij mij van harte mee. Voorspelbare actie, duffe dialogen en verspilling van mn tijd.
2 *
2 *
Goh, dat had je van te voren toch ook wel kunnen bedenken.... Snap niet dat je er heen gaat als je niet van houdt van geweldsporno.
hwwtje
Goh, dat had je van te voren toch ook wel kunnen bedenken.... Snap niet dat je er heen gaat als je daar niet van houdt.
Met zo'n cast verwacht je geen 'serieuze' dialogen. Helaas hebben de makers getracht dit wel te doen. Plus dat de actie niet eens goed is. En de droge humor waar je dan wel op rekent is dan ook echt niks aan.
Ben blij dat je niet op elke laag cijfer (mij) reageert
Welke dialoog was dan serieus?
"Warning Shot!"
Schiet terrorist door midden.
"Oops to low".
Dat is toch niet serieus te noemen?
En de actie niets aan? Ben ik het volledig mee oneens. Elke actie waarbij mensen door midden worden geschoten vind ik briljant.
hwwtje
Welke dialoog was dan serieus?
"Warning Shot!"
Schiet terrorist door midden.
"Oops to low".
Dat is toch niet serieus te noemen?
Ha ha, in dat geval zul jij vaker 5 sterren uitdelen
Ben blij dat je niet op elke laag cijfer (mij) reageert
Ik reageer niet op lage cijfers, enkel op onzinnige argumentatie.
Dus als iemand bij deze film klaagt over 'gebrek aan verhaal', 'domme one-liners', 'houterig acteerwerk' haak ik daar op in. Het genre wordt immers gevormd door dit soort elementen en zijn juist een pré.
Dus als je aangeeft dat je de film, juist op grond van deze elementen diskwalificeert heb je het gewoon 'niet begrepen' en als je er niets aan vind, vraag ik me af waarom je er heen gaat? Het simplisme spat voldoende van de poster af en als je je een heel klein beetje in de (bekende) acteurs zou verdiepen weet je waar ze voor staan en wat je kan verwachten: Veel actie, geweld en one-liners, weinig verhaal. En dat krijg je ook.
Rujar
Geloof ook niet dat de makers serieuze dialogen bedenken voor een dergelijke film. Ik ben blij dat dit soort films ook bestaan. Kan alleen maar een toppertje worden met de juiste instelling.
louisvf
Ja ik snap wel wat je bedoeld, zou het zelfde doen bij mijn films...
Ik snap ook prima dat veel mensen niets met het genre hebben en een lage score uitdelen. Het valt me tot dusver reuze mee zelfs. Maar als je gast roepen dat het een slechte film is vanwege de eerder genoemde kenmerken, heb je het gewoon niet begrepen. Je kan er niet van houden, maar dat is iets anders.
realpino
Ik kan niet stellen dat ik echt vermaakt ben, en daar gaat het in mijn optiek toch om.
Ik hou niet van schietende mensen!
Kort door de bocht.
Waren maar meer films dat.
chevy93
IcU
Diepe buiging voor Stallone die met 60+ pas overal achter aan rent. Eindelijk weer een actiefilm met materialistische stunts, zonder die cgi helikopters en auto's. Lekker knallen, zoals het hoort bij dit soort films. Hoewel ik vind dat er hier en daar wel wat meer creativiteit in de actie had mogen zitten, is dit puur top entertainment. Ik wil meer. Hoezee.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988