Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Ninto
Waarschuwing: conversaties bestaan uit belachelijke one-liners en over-the-top stoere praat.
Slechte film dus? NEE! Bekijk deze film zoals ie bedoeld is: geniet van de ongelooflijk harde actie, die af en toe bijna kunstzinnig in beeld gebracht wordt. Wat een goede actie film is dit.
Jason Statham speelt weer enorm goed, Stallone gaat er weer flink tegenaan en Jet Li is af en toe erg grappig.
De vechtscenes van Statham waren grandioos en wanneer Jet Li en Statham samen werken ontstaat er helemaal een vuurwerk spektakel. Ook zit er een scene in met een volledig automatisch shotgun... om je vingers bij af te likken.
startkabels
Je moet deze film inderdaad kijken hoe hij bedoeld is ja, voor het verhaal hoef je echt niet te kijken. Beetje open deur.
Het is ook geen goeie film, vind ik.
piiiti
gister in de bios gezien... alle verwachtingen werden vervuld. heerlijke oneliners, keiharde actie en wat een monstercast zeg! een goed verhaal hoef je niet te verwachten in de film als deze, maar zelfs dat viel nog mee. echt een favoriet in de maak, straight-up snoeiharde actiefilm. zeker een aanrader!
Offtopic en onzinberichten + persoonlijke aanvallen verwijderd.
User waarschuwing gegeven.
Thorak
Morgen avond waarschijnlijk weer naar de bios!
En volgende week mogelijk óók weer

GuyB
Ik wil 'm ook nog eens in groot formaat, sfeer en popcorn zien.
Ik ga deze week ook nog eens. Is al veel te lang geleden. Hoop vooral dat de one-liners allemaal blijven hangen.
cm_punk
Heb gisteren iemand gesproken die eerst cam versie keek en toen later de bios. Hij vond de film in cam versie kut... tsjah, had ik hem ook wel kunnen verwachten. Zoals die gun van Terry, BAM BAM BAM! GENIAAL!
Tonypulp
Kan iemand die de cam hiervan heeft gezien totaal niet serieus nemen in z'n beoordeling, ultieme bioscoop ervaring was dit, of kijk het dan tenminste thuis op een mooi groot scherm, op blu-ray natuurlijk.
startkabels
Sly's hoofd zag er anders erg kut uit.
Inderdaad, ziet eruit of hij slachtoffer is geworden van de welbekende Californian curb kick.
Volgens mij heeft Stallone echt een facelift laten doen hoor bij zijn ogen. Viel me ook al op in de film Shade.
Volgens mij stonden zijn tanden nog keurig in zijn mond. Is overigens Curb kick. (Als je bijdehand probeert te zijn, moet je wel weten waar je het over hebt. Komt nu zo knullig over.
starwars321
Tijdens de opnames van deze film brak Sylvester Stallone zijn nek, bij een vechtscene met Stone Cold Steve Austin
startkabels
Hij heeft nu een metale plaat in z'n nek.
Leland Palmer
Stallone schijnt inderdaad echt zijn nek gebroken te hebben én een metalen plaat erin te hebben sindsdien, ja.
Ralf81
Film zojuist in de bioscoop gezien. Wat een geweldige ervaring! Over het geweldadige karakter kan worden gediscussieerd; met regelmaat wordt het geweld net even wat explicieter in beeld gebracht dan dat ik de afgelopen jaren in actiefilms gewend was. Dit even terzijde geplaatst moet ik zeggen dat ik toch erg genoten heb van de harde actie (vooral ook de headshots waren erg spectaculair!), soms lekker over the top. Mede door de geluidseffecten had deze een stevige impact. De CGI, die af en toe wat te duidelijk aanwezig was als er weer eens een mes in iemands rug belandde, viel me wel op maar vond ik verder niet storend. Het was geloofwaardig genoeg om me de gevolgen voor het slachtoffer te kunnen voorstellen. Daarbij had ik al een portie nog slechtere CGI gehad in de trailer van Piranha, vooraf aan de film.
Het samenvoegen van alle gerenommeerde spierbundels is een goede zet van Stallone geweest; waar je ze normaal allemaal in aparte films tegenkomt geven ze hier voor de prijs van maar één bioscoopkaartje allemaal acte de présence! Leuk ook om te zien hoe ze elkaar eerst op de hak nemen om elkaar vervolgens weer terzijde te staan als het erop aan komt.
Het verhaal van The Expendables is vrij simpel, maar dit biedt hier ruim voldoende mogelijkheden om alle actie aan op te hangen. En actie daar draait in een film als deze natuurlijk om! Stallone staat immers voor lompe actie, geen hersenkrakers. Dus met de juiste verwachtingen is dit een sterk staaltje actiefilm, chapeau!
Puntje van kritiek: hij had nog wel wat langer mogen duren!!
Roel_
- 2062 stemmen
Ha heerlijk... Even niks aan mijn hoofd. Heerlijk knallen met een Commando achtig einde. Nou eigenlijk deed de hele film denken aan Commando.
Soms mag dat, actie zonder echte inhoud. Deze film is dan wel een knaller onder de knallerfilms.
FZX750
Echte kick-ass film, nu al authentiek in het genre, is lang geleden dat ik zo'n produktie heb gezien, jaren '80 werk, verstand op nul en gewoon lekker genieten! Veel brute actie, veel CGI die niet altijd even geslaagd was, en tot slot de boel nog effe lekker neermaaien met een shotgun die de lijven finaal in tweeën schiet!
Eerlijk waar luitjes, ik dacht dat ik weer als broekie in de jaren '80 in de bioscoop zat, wat een film! Statham is mijn favo actie acteur, en die was weer helemaal over the top, en Sly Stallone deed het ook nog best op z'n oude dag. Als deze op dvd uit is dan haal ik 'm meteen want mijn moeder is gek op het mondje van Stallone, en dat zit er na al die jaren nog prima in, met nu een klein ringbaardje er omheen, dat wel.
Deze film moet het van de actie hebben, het verhaalscenario stelt weinig voor, het is gewoon één en al overdonderend actiespektakel, meer niet. CGI is bij vlagen niet geweldig, op een gegeven moment zie je een lijf in twee delen wegschieten en dat was wel heel erg korrelig, maar een kniesoor die daar op let, de actiescènes zijn overweldigend en je ziet de kleine tekortkomingen niet echt want het komt in één brede stroom allemaal op je af.
Op een gegeven moment kwam die idiote shotgun in beeld, ik dacht dat ik uit m'n stoel donderde van het lachen, wie heeft dat ding verzonnen? Vechtscènes heel snel gemonteerd en vaak in close-up en daardoor niet altijd even goed te volgen. Maar maakt op zich niks uit want aan het eind van weer een heftige knokpartij is wel duidelijk wie er gewonnen heeft. Jet Li vond ik verrassend, kwam heel komisch uit de hoek. Het geluid ondersteunde de film erg goed, vooral de shotgun hoorde je in alle hoeken en gaten van de zaal. Kijken dus, voor de actieliefhebber, maar da's mijn mening.
4 sterren.
mrwhite
dat zou ook de reden zijn waarom hij wil stoppen met acteren.
JacoBaco
Director and star Sylvester Stallone sustained 14 injuries making this movie including breaking a tooth, rupturing his ankle and getting a hairline fracture in his neck that required the surgical insertion of a metal plate. He also had bronchitis and shingles during the shoot.
digi
Nee ik zeg nergens dat ze hebben gekozen voor een slecht verhaal, dat maak jij er van.
Ze hebben gekozen voor een minimaal verhaal (zoals absoluut niet ongewoon is in dit genere) om daar gewoon veel aktie om heen te hangen. Ken jij een film opnoemen van een van de hoofdrol spelers met een goed verhaal dan? Die zijn er bijna niet, Stallone heeft er een paar, maar ook die zijn op 1 hand te tellen. Overigens zijn dat dan meestal dan ook drama's of thrillers en geen aktie.
Die zijn er zeker wel:
Bruce Willis Twelve Monkeys
Arnold Schwarzenegger Total Recall
Jason Statham Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Ik ben het wel met je eens dat dit genre films wel een minimaal verhaal mag hebben om toch goed te zijn, maar dat de hoofdrolspelers niet in films spelen met een goed verhaal klopt niet.
Willis ook met Tears of the Sun, Schwarzenegger ook met Terminator 2, Statham ook met Snatch
Stallone wil Willis als villain in The Expendables 2 - FilmTotaal filmnieuws

En aub ook meer Schwarzenegger!
Ronhart
Uiterst dun verhaal. Heel veel ouwe actie helden opgetuigd als een soort Hell's Angels.
Heel veel actie en zo nu en dan wat mini filosofietjes tussendoor.
Gewoon smullen dus voor de liefhebber van ouderwetse actiefilms. Vooral niet nadenken, maar popcorn eten.
Voor mij 4***
mrwhite
ik weet niet wie dit al gezien heeft !!!!!
Een 8-jarige recenseert The Expendables - FilmTotaal filmnieuws

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Thriller / Actie, 1988