Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
MyOwnStyle
Ik vond Jet Li net wel goed acteren. Zijn gelaatsuitdrukkingen vond ik geweldig. Zeker net na zijn gevecht waar ie zo goed als dood was
Killer-Instinct
Ik vond Jet Li heerlijk in deze film.
Hoewel die te weinig meedoet(maar das logisch,hij is niet de enige ster) vind ik hem erg leuk in deze film.
I need more money for my family-gezeik te hele tijd haha,en lekker knokken.
Q Jones
Ja idd Li zorgde voor veel grappige momenten, en hij was goed ingespeeld op zijn tegenspelers
Pieter Montana
Ik heb niet zoveel met actiefilms. Films zoals de Rambo-trilogie, Predator, Kickboxer en andere consorten zijn volledig aan mij voorbijgegaan. Dus ik begon al met een zekere achterstand. Waarom dan toch deze film gaan zien? Wel na een (her)examen Algemene Taalwetenschap hoeft het voor mij allemaal niet te diepzinnig en filosofisch te zijn, en wie weet leveren zowat alle Hollywood-vechtersbazen wel de actiefilm van het decennium op met dat tikkeltje extra spîermassa.
Uiteindelijk bleek het allemaal toch net allemaal te doorsnee te zijn om opmerkelijk te zijn. Tuurlijk er zijn de gigantische macho-scenes zoals Stallone die aan het vliegtuig hangt en natuurlijk had ik een brede glimlach toen die gigantische shotgun een ravage aanrichtte. Zelfs de cameo's vond ik zeer geweldig, maar uiteindelijk viel het geheel wat in mekaar. Wie verwachtte nu in dat hele kernarsenaal aan testosteron de love-subplots van Statham en Stallone? Zoals velen hier al opmerkten is ook alles bijzonder storend gefilmd. Ik voel me zo oud door dit te zeggen maar dit ging allemaal veel te snel. Ik had moeite om te zien wie nu eigenlijk wie aan het slagen was. Dit had misschien met een andere regisseur aan boord, een hoop beter in beeld gebracht kunnen worden. Jammer, hier zat meer in. 3*
startkabels
Ik zal zeker niet beweren dat Li goed acteerde, maar hij hoeft ook helemaal niet goed te acteren, hij moet gewoon Jet Li zijn (en een beetje zeuren over zijn lengte
Ongelooflijk hoe jij alles probeert af te wimpelen. Jet Li hoeft niet goed te acteren, het verhaal hoeft niet goed te zijn, personages hoeft geen diepgang in te zitten.
Dat hoeft van jou niet nee, maar jij lijkt niet te willen accepteren dat dit voor andere mensen wel een punt kan zijn waar ze zich aan ergeren.
Je mag je er best aan ergeren, maar je moet niet gaan beweren dat het verkeerde (regie) keuzes zijn......
Ik heb geen enkele problemen met mensen die het niet leuk vinden, maar als ze gaan lopen zeuren dat de one-liners slecht worden uitgesproken snappen ze niet wat de film wil/moet zijn.
startkabels
Waarom mag je dat niet beweren, omdat jij het er niet mee eens bent?
Vertel mij dan maar eens wat de film wilt zijn en waarom het dan oke is dat Stallone praat alsof hij net uit een coma ontwaakt.
GuyB
Het blijft dezelfde film natuurlijk. Met een op dit moment al (te) lage score.
startkabels
Het blijft dezelfde film natuurlijk. Met een op dit moment al (te) lage score.
Op naar de 3 sterren inmiddels!
Lekker boeiend hoeveel sterren deze film krijgt. Als de fans van deze film de film maar leuk hebben gevonden.
Killer-Instinct
I agree,als ik echt geniet van een film zal het me worst wezen of die hier in de flop top 100 staat van mij part,zal d'r geen seconde minder om slapen.
Als mensen veel te klagen hebben over The Expendables ben ik alleen maar blij dat ik er van genoten heb.
Heb em trouwens ook maar in me top 10 gezet,qua entertainment is dat het zeker waard,nu afwachten of die dat ook nog waard is tijdens een 2e kijkbeurt,maar ervan genieten zal ik sowieso weer.
Waarom mag je dat niet beweren, omdat jij het er niet mee eens bent?
Omdat je doof wordt van combat.
Elineloves
Op naar de 3 sterren inmiddels!
Och, dat is wel héél flauw hoor. Alsof dit gemiddelde niet nog steeds érg goed is.
Who cares about het gemiddelde..... Best sneu dat de jeugd van tegenwoordig niet meer in dienst gaat. Hebben geen idee meer hoe dit soort wapens werken of klinken. Moeten het met een CAM beleving doen.....
Thorak
Wie een film wil zien met uitgediepte karakters en een diepgaand verhaal moet een (psychologische) thriller gaan kijken. niet een film als dit. Zeker met deze acteurs kun je van te voren weten dat er weinig tot geen verhaal in zit en dat uitdiepen van karakters niet verder gaat dan met welk wapen ze goed om kunnen gaan. Geen van de hoofdrolspelers staat nou echt bekend om zijn films met goede verhalen. Ik kan niet begrijpen dat dat niet wil doordringen bij sommigen.
startkabels
Nou je kunt hem ook gewoon kijken voor de actie, maar eigenlijk zegt je dat ze met de acteurs hebben gekozen voor een slecht verhaal.
Moeten ze zelf weten, maar goed verhaal is natuurlijk alleen maar beter.
Thorak
Nee ik zeg nergens dat ze hebben gekozen voor een slecht verhaal, dat maak jij er van.
Ze hebben gekozen voor een minimaal verhaal (zoals absoluut niet ongewoon is in dit genere) om daar gewoon veel aktie om heen te hangen. Ken jij een film opnoemen van een van de hoofdrol spelers met een goed verhaal dan? Die zijn er bijna niet, Stallone heeft er een paar, maar ook die zijn op 1 hand te tellen. Overigens zijn dat dan meestal dan ook drama's of thrillers en geen aktie.
Nee, dat is nu net niet waar. Een beter verhaal had deze film niet beter gemaakt. Het enige verhaal dat de film beter had gemaakt is een verhaal dat nog meer ruimte aan de actie zou bieden. En dat is vrijwel niet mogelijk. Het verhaal had wellicht spannender of ingewikkelder gekund, maar dat is na twee kijkbeurten niets meer waard. De spanning is er af en ingewikkeld is het ook nooit meer.
Nee, deze film is als muziek, het zet een sfeer neer, die keer op keer te genieten is. Een verhaal valt enkel in herhaling, een gevoel is keer op keer genietbaar. Dit voelt als de jaren 80, dit voelt goed, keer op keer.
Thorak
Inderdaad Reinbo, ik denk zelfs dat een 'beter' verhaal de film juist slechter zou maken.
startkabels
Ik weet niet of dat zo is, als deze film een goed verhaal had gehad met een cast die goed bij elkaar passen sprak hij een veel breder publiek aan die dat gevoel dat jij krijgt van Stallone juist door een goed verhaal krijgt.
Dat het verhaal beter is wil trouwens niet zeggen dat er minder ruimte is voor actie.
Wat maakt mij een breed publiek uit. Dat werkt vrijwel altijd in het nadeel. Ik zie veel liever iets dat een specifieke groep bedient, dan iets dat de massa bedient. En ik geloof ook veel meer in zaken ( en films) die een doel be-ogen ( verhaal of actie) dan meerdere (verhaal en actie) dan twee ( verhaal en actie). Die eerste categorie heeft gewoon edn betere funktie).
Momentel kijk ik hier naar op een scherm van 2,5 meter breed.
YouTube - Mothers Of Invention - Son Of Suzy Creamcheese pt 2
Geen verhaal, wel keer op keer genietbaar. Dat is actie.
Ben ook erg benieuwd welke acteurs jij liever in de rol van Rambo of Rocky had gezien.
Tonypulp
Warning shot!
En toen was 't al duidelijk. Expendables zal alle beloftes waar maken. Het is ongelooflijk hoe erg ik naar dit moment uit keek, vanaf het moment dat ik de eerste berichten hoorde, tot aan het moment dat een maatje van mij in de bios plaats moest nemen naast 3 dikke schaterende huisvrouwen die je daar niet zou verwachten...hoe kon het nog stuk?
Om meteen met de deur in huis te vallen...wat mij betreft is dit dé actiefilm van de laatste 10 á 20 jaar, wie weet bij herziening zelfs nog meer. Ik heb me helemaal ziek gelachen om de fenomenale one-liners, de bloody action, het macho gehalte en de daarbij horende bodycount, fucking briljant.
De eerste scene wist de propvolle zaal al meteen op z'n kop te zetten, ongelooflijk hoe erg iedereen leek te genieten, van elke beweging en elke grappige line, het was spot-on. Vooral het moment met Schwarzenegger, legendarisch als je 't mij vraagt, heerlijk om 3 van zulke onbetwiste helden even samen te zien, het liet een indruk en wat kippenvel op me achter.
De film hoeft niet op dreef te komen, er komt een partij actie op je af die je tegenwoordig zelden nog tegen het lijf zult lopen. Het mooiste, vind ik, is dat het de ingrediënten die hun oude films zo goed maakt (Simpel verhaal, one-liners, hoge bodycount en veel explosies) hier worden gebracht op een moderne manier. Daarmee bedoel ik vooral de flitsende montage.
Zwaar imponerend om Lundgren en Stallone op het grote scherm te zien, wat een gestaltes zeg.. Ook complimenten voor de rest van de cast, die zeker niet onderdoet! Li was geweldig met de zelfspot, Crews legendarisch met die epische gun (tranen stonden bijna in m'n ogen van het lachen) en Statham, die sowieso al geniaal was door z'n verschijning in Crank, is dat hier minstens zo.
Al met al een verpletterende bioscoop ervaring, het voelde alsof ik even 10jaar terug in de tijd ging, als kleine koter kijkende naar films die eigenlijk te gewelddadig waren, met een grote grijns op 't gezicht en met een hoop adrenaline in het lijf...zo hoort het, dank je Stallone, op dat er nog vele mogen volgen
_
Die ''warning shot'' was gelijk een geweldig begin inderdaad!
'' Oops a little too low''
Damn ik wil die film wéér zien!!
Tonypulp
Damn ik wil die film wéér zien!!
Ben net terug en ook ik kan niet wachten om 'm weer te zien, hopelijk vind ik snel iemand die 'm nog niet gezien heeft
Ga ik lekker mee!
startkabels
Het is een leuke grap, maar door Lundgren had hij wel grappiger gekund.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988