• 9.381.114 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

schram101

Ik heb de film nog niet gezien, dus kan er niet veel over zeggen, maar ben ik dan de enige die blij is dat JCVD en Seagal er niet in zitten..?

avatar van Reinbo

Lundgren is idd veel beter dan Van Damme, toch had ik hem en Seagal er graag bij gehad, maar dan wel aan de kant van de bad guys...

schram101

Mm. Heb die twee nooit echt kunnen waarderen in hun films. I.t.t. Lundgren en Austin!

avatar van Reinbo

Ik ook niet, daarom zie ik ze graag opgeblazen worden.

schram101

Hahaha! Daar heb jij weer een punt

dutchtuga

een eindgevecht tussen van Damme en Stallone zou erg vet zijn

yeyo schreef:

In welke zin is deze film 'dom' of 'oppervlakkig' in vergelijking met 300, Ronin of de Bourne-reeks?

Qua acteerwerk, verhaal en script.

avatar van Reinbo

Gewoon door midden schieten die Belg

Reinbo schreef:

Ik ook niet, daarom zie ik ze graag opgeblazen worden.

Haha inderdaad,Seagal en Van Damme een keer gruwelijk zien sterven zou geen kwaad kunnen hoewel je om Seagal te zien sterven Machete moet kijken(niet dat ik hem gezien heb maar hij speelt de badguy dus daar kunnen we van uitgaan)

startkabels schreef:

Qua acteerwerk, verhaal en script.

Idd. 300. Sterk script, Oscarwaardig acteerwerk en een prachtig gelaagd verhaal.....

En het verhaal van Ronin; Vroem, Vroem, Vrooooeeeem

Bourne = James Bond aflevering 745. Origineel hoor.

En goed acteerwerk? Who cares. Zie persoonlijk liever Schwarzenegger dan Olivier aan het werk.

Poppe

Waarom altijd dat vergelijken met andere films?, die hebben er totaal niks mee te maken.

avatar van Reinbo

De film heeft natuurlijk wel een hoop te maken met de actiefilms uit de jaren 80, die saaie thrillertjes die Startkriebel hier noemt inderdaad helemaal niets. Maar die komen vast beter over als CAM versie.

dutchtuga

Komt door belachelijke criteria die er hier op na worden gehouden.

Poppe

Volgens mij kwam Yeyo met de bovengenoemde films op de proppen.

Poppe schreef:

Sommige users geven kritiek op deze film, terwijl hun argumenten even goed van toepassing zijn op de films die in hun top 10 staan. Vandaar de vergelijking.

Reinbo schreef:

En het verhaal van Ronin; Vroem, Vroem, Vrooooeeeem

Bourne = James Bond aflevering 745. Origineel hoor.

Kinderachtige reactie.

300: Beter verhaal en script.

Ronin: Beter acteerwerk/verhaal

Bourne: Beter scipt/acteerwerk/verhaal

Poppe

Mag ik dat, met alle respect, kinderachtig vinden?

dutchtuga

startkabels snapt maar niet dat de doelgroep van The Expendables niet op die zaken zit te wachten. Hoe hardleers kun je zijn zeg...

Poppe schreef:

Mag ik dat, met alle respect, kinderachtig vinden?

Was dat een reactie op mijn bericht of op dat van startkabels?

startkabels schreef:

Kinderachtige reactie.

300: Beter verhaal en script.

Ronin: Beter acteerwerk/verhaal

Bourne: Beter scipt/acteerwerk/verhaal

Een film als The Expendables gaat niet om het verhaal,het script(eigenlijk hetzelfde) of de acteer-prestaties.

Deze film is puur entertainment.

Ik snap ook wel dat een films als 21 grams bijvoorbeeld veel betere acteer-prestaties heeft en een veel beter verhaal en veel beter in elkaar zit,maar bij The Expendables heb ik 100x meer genoten,en daar gaat het om,uiteindelijk is een film niks meer dan entertainment en als je geniet van het begin tot het einde is het prima!

Poppe

Waarom zou je, (omdat je andere actiefilms in je top10 hebt) deze film niet goed mogen vinden?

Omdat het tegenstrijdig is?

Killer-Instinct

Yeyo bedoeld dat die kritiek heeft op deze film,terwijl hij die kritiek ook kan toepassen op films die hij wel goed vindt.

yeyo

Inderdaad ja. Van mij hoeft niemand deze film goed te vinden, het is de manier van argumenteren die me stoort. Deze film afrekenen op basis van oppervlakkigheid, gebrek aan verhaal etc.. maar dan wel een top 10 hebben waarvan de helft uit simpele actiefilms bestaat.

Killer-Instinct schreef:

Niet echt als je de voorbeelden bekijkt. Dat was ook hetgeen waar ik op doelde.

Ik snap wel dat de doelgroep dat soort kritiek minder belangrijk vindt.

Poppe

Dan kan hij dat toch ook op jou reflecteren? Waarom vind je deze wel goed? En bv een 300 niet? Dan kan dat toch ook niet?

yeyo

Nogmaals, het gaat niet over bepaalde films goed vinden en deze niet, maar de argumenten die aangehaald worden. Als ik 300 de grond in zou boren, zou dat heus niet zijn omwille van 'een slecht verhaal' of 'domme, oppervlakkige actie'.

avatar van Reinbo

Kom op zeg, het verhaal van Bourne, Ronin of 300 is toch even nietszeggend als dat van deze film. Of het nou spierbundels zijn die boeven op blazen of geheimagenten die achter koffertjes aan rennen. Beide zijn natuurlijk betekenisloze onzin, enkel ter vermaak. WHOAAAA!

Poppe

Vermaak is toch ook maar een subjectiviteit?

avatar van Reinbo

Nee, enkel de mate van vermaak die het biedt, maar dat die films vermaak tot doel hebben (en niets meer dan dat) lijkt me duidelijk.

Het opmerkelijke is dat uitgerekend Rambo 2 (bedoeld ter vermaak) wellicht de meer (politieke) impact heeft gehad dan welke film ook. (Hiermee doel ik op het herwinnen van het Amerikaanse zelfvertrouwen: Het verlies van de Vietnamoorlog werd rechtgezet en nog geen paar jaar later durfde het weer landen aan te vallen (Granada))

SubstanceVS.Style - homepage.newschool.edu

Poppe

O, dus vermaak is niet subjectief..