• 9.381.303 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van startkabels

startkabels

Die neger gebruikt volgens mij een gemodificeerde AA12 automatische shotgun met een trommel eronder en die ontploffende patronen die ie laat zien.

avatar van Shaky

Shaky

Heerlijke actiefilm die ondanks de vele fouten, het rampzalig slechte ''acteerwerk'' en het volledig ontbreken van enige vorm van een verhaal, lekker wegkijkt.

Ik heb me erg geamuseerd met deze film. 4 sterren.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Shaky schreef:

Heerlijke actiefilm die ondanks de vele fouten

Noem zo eens een paar fouten...

avatar van startkabels

startkabels

De film is in zijn geheel "fout"?

avatar van Sh0cK

Sh0cK

Amusant? Jazeker. Maar meer dan een vermakkelijk actie-filmpje is dit niet; en zelfs dan viel hij eigenlijk een beetje tegen. Misschien omdat ik eigenlijk toch meer had verwacht. Voor nu 3,5*.

avatar van janoz46

janoz46

Heerlijk!! Precies wat ik had verwacht!;)

Zonder humor was het cijfer alleen wel gedaald hahah

avatar van neo

neo

Weer een reeks berichten verwijderd. Dit is geen chatplek.

avatar van steventje

steventje

Is de CGI storend in deze film want daar knap ik toch meestal op af...

Hoe deden ze die spectaculaire actiescenes dan in de jaren 80 (grote explosies en ontploffingen)? Toen was er toch nog geen sprake van CGI?

avatar van luuk1988

luuk1988

Een must see voor de grote groep twintigers die in de jaren 90 naar de gespierde actiehelden keken. De film was precies wat ik er van verwachtte maar dan in een nieuw jasje. Een voorspelbare, toch vermakelijke film. De tijd vloog voorbij en voor ik het wist gingen de lichten in de zaal alweer aan.

Meer van het zelfde maar voor mij het kijken waard ! 4*

62 jaar en een beter lichaam dan in de Rocky films ! YouTube - Stallone with 62 years old - Training for The Expendables Die man heeft verstand van anabolen!

avatar van GuyB

GuyB

steventje schreef:

Is de CGI storend in deze film want daar knap ik toch meestal op af...

De CGI is best wel storend, alleen krijg je niet veel tijd om je te ergeren, daar is de rest van de film te geweldig voor.

avatar van $pecial

$pecial

Klopt, soms is de CGI te nadrukkelijk aanwezig.. Het instortende gebouw op het einde van de film... erg jammer. Of sommige scenes waar je goed kan zien dat het bloed met behulp van de computer op het doek wordt getoverd.
Echt geërgerd heb ik niet gedaan, want het overdeel van de aktie is gewoon zeer goed!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Hahah.. Steve Austin die in de fik staat (dat was de bedoeling iig ) Kan dat niet gewoon op een ouderwetse manier?

Killer-Instinct

Ik kom net uit de bios en kan maar 1 ding zeggen : WOW,wat een film,hier moeten ze er meer van maken,heerlijk!

Wat ging de film snel voorbij en wat was het een lekker ouderwetse actie-film met gewoon weer 100 man ofzo die worden omgelegd door een paar mannen,a la Arnie in Commando alleen deed die het in z'n eentje en was het hier een stuk vetter.

Het verhaal ga ik niet over beginnen,te simpel voor woorden,maar ik had ook niet anders verwacht.
Maar wat heerlijk om een film te zien met al deze mannen bij elkaar,wat heb ik genoten.
Actie en vooral ook veel humor,heb me kapot gelachen af en toe.

Jet Li was heerlijk(maar wanneer leert die eens goed Engels) maar helaas net iets te weinig speeltijd maar dat is niet gek in een film met zoveel namen.
Wel jammer dat die in 2 gevechten de mindere is van Lundgren,2x red Stallone hem.
Maar hierover gesproken,dit heb ik nooit eerder gezegt': Wat een fantastische rol van Lundgren.
Wat een cool karakter zet hij neer zeg en wat ben ik blij dat die nog leeft als er eventueel een vervolg komt.
Hoe die het in het gevecht met Li elke keer z'n kop stoot is echt komisch,en dat soort details geeft zo'n vet gevecht net dat extra's wat je in andere films weer niet gezien hebt in een knokpartij op zo'n manier

Eric Robert had voor mij de minst leuke rol,bijna een zinloze rol,hoewel hij natuurlijk de big boss was maar begreep niet waarom de generaal hem niet eerder neerknalde,en alles maar pikte.
Ook de 'drop your gun or i shoot the woman'-scene was cliche,en hoewel de film vol cliche's zat en dat ook in deze film past vond ik dat toch weer jammer en had ik liever iets origineels gezien

De scene tussen Willis en Arnie was heerlijk.
Niet dat de dialogen zo bijzonder waren,maar voor mij was het eigenlijk al genoeg om Arnie,Stallone en Willis in 1 scene te zien,dat deed het hem al voor mij.
Het was bijna alsof Arnie al 10 jaar dood is ofzo,omdat het zo bijzonder was toen die binnen kwam lopen,de hele zaal moest toen al lachen op een manier van 'Echt cool' terwijl het toch gewoon Arnie is die nog onder ons is.
Hele leuke scene alleen jammer dat ik eigenlijk bijna alles al gezien had in de trailers.
Was leuker geweest als deze scene een geheim gebleven was en een extra suprise was,nu wist je al dat die binnen zou komen lopen.
Moet wel erbij zeggen dat toen Willis begon met Stallone te bedreigen het niet echt overtuigend overkwam.Willis is meer geschikt als Bad ass-good guy.

Wat had ik een adrenaline in me na afloop van deze film,wat ik zelden meer heb gehad bij een film.
Had bijna zin om zelf wat badguys in elkaar te gaan slaan(helaas ben ik geen Statham dus ging ik maar naar huis )

De scenes in die tunnel waren ook echt heerlijk,vooral wanneer ze klaar zijn en Li en Statham samen een gozer ff aanpakken,wat eindigt voor die gozer in een gebroken nek,te mooi,zowel komisch als heerlijk hard,en ook alles daarvoor was heerlijk,Stallone tegen Austin terwijl de rest botten breekt,en iedereen afmaakt,waarna die donkere gozer nog ff in een heerlijke scene met z'n supergun komt en ze allemaal vol lood pompt.

Ik noem hier en daar kleine kritiekpunten en ook de CGI was af en toe te nep,bijvoorbeeld wanneer Stallone 2 soldaten afmaakt met z'n mes of het gebouw dat instort maar deze film vermaakt zo erg dat je dan met dat soort dingen kunt leven die totaal niet irriteren.

En wat was het ook lekker toen Statham dat basketbalveldje opliep,je dacht al: dat gaat pijn doen voor hun

Ik hoop echt dat er een deel 2 komt,dit soort films worden te weinig gemaakt.
Misschien dan met een Vin Diesel erbij.
Of The Rock,Seagal of alsnog Van Damme?Jackie Chan als Bad-guy voor een gevecht tegen Li?
Of Chuck Norris? Nee die laatste maar niet

Echte mannenfilm,maar er zaten genoeg vrouwen die ook duidelijk genoten voor me.

dutchtuga

De laatste keer dat ik zo nerveus een film aanving was alweer een tijd geleden. Ik stond te springen om deze nieuwe Stallone te zien, een ode aan alles waarmee ik in de jaren '80 ben opgegroeid. Een film waar Stallone zichzelf herenigt met een stel oude bekenden, personen die de jaren '80 zo mooi hebben gemaakt. Alleen daarvoor al: bedankt Sylvester Stallone voor deze geweldige nostalgische ervaring!

Het is moeilijk te beschrijven wat deze The Expendables met mij doet. De scène waar we de stem van Stallone het eerst horen deed mij al genieten, maar om dan Dolph Lundrgen (Rocky IV) met een meesterlijke introductie aan het werk te zien was een waar genot. Wat een geweldige scène was dat zeg en wat heb ik die man eigenlijk gemist in een dergelijke film. Zijn verschijning was werkelijk perfect. Onbetrouwbaar, in de war, reusachtig groot en behoorlijk gewelddadig. Dat lichaam wat door de helft tegen de muur wordt geblazen en het vervolg daarop, fantastisch. Een betere openingsscène kon ik mezelf niet wensen.

The Expendables vervolgt zichzelf met het obligate excuus voor al het moois: het verhaal. Ik kan me niet voorstellen dat Stallone dit verhaal heeft gepend zonder in zijn hoofd een standaard jaren '80 verhaallijn als voorbeeld te hebben. Dit script had zomaar uit menige film uit die tijd gehaald kunnen worden en ook hier: respect Stallone! Fuck moeilijkdoenerij, gewoon een kapstok neerzetten voor al die mooie jassen die hier voorbij komen: Lundgren, Li, Statham, Couture, Crews, Stallone uiteraard, die overigens erg slim zijn grenzen aangeeft met zijn personage, en de twee grootste concurrenten van Sly, destijds: Willis en voornamelijk Schwarzenegger. De scène tussen deze drie is groots, legendarisch! Duidelijk in een haastige sfeer geschoten, maar dat doet er verder allemaal niet toe. Sly en Arnie in één scène, daar gaat het om! De ironie spat van de scène af en voor mij is dit een hoogtepunt in de filmgeschiedenis, op hetzelfde niveau als de scène met De Niro en Pacino in Heat. Even legendarisch en natuurlijk de aanleiding voor onze jongens om de 'jungle' in te gaan. En wat laten Stallone en Statham toch een ravage achter! Die vliegtuigscène is classic in mijn boekje, inclusief opgestoken duim van Statham en zijn memorabele one-liner. Zo fout, zo'n genot.

The Expendables kent ook een 'love interest', maar zelden heeft het zo'n doelbewuste functie als hier. Deze inbreng geeft Statham de kans om zijn skills nog eens extra te showen, iets wat in de basketbalveld-scène volledig tot zijn recht komt. Excuus nummer zoveel om lekker met geweld voor de dag te komen, prachtig.

Na een behoorlijk campy emotionele intermezzo van Rourke, geheel in de stijl van menig Rambo film, ziet Stallone het licht en worden we meegesleurd naar een van de machtigste climaxen in de filmhistorie. Ik vond 'm niet zo sterk als in Rambo en eerlijk gezegd duurde de introductie mij íets te lang, maar alle remmen gaan hier los. The Expendables gaan eindelijk achter de bad guys aan, die beiden goed worden neergezet door Zayas en Roberts. Goed, maar helaas niet zo badass als ik had gehoopt. Vooral de generaal kwam er wat karig vanaf, maar gelukkig had Roberts nog een aardige rechterarm in Steve Austin, die zijn hoogtepunt kent in de scène waar hij genadeloos die vrouw een klap voor d'r smoel geeft.

Dus zo komen we aan bij de climax. Alles is tot nu naar wens, de 'larger than life' personages, de muziek (CCR!), de platte personages, een paar geweldige gevechten (Lundgrens 'insect' vergeet ik niet snel), en een 'damsel in distress' situatie in een Latijns-Amerikaanse, bijna Scarface-achtige setting. En dan krijgen we de actie waar we écht op hebben zitten wachten. De tunnelscène is legendarisch. Statham met zijn messen, Li met zijn moves, Stallone's gevecht met Steve Austin, maar dan die magistrale intrede van Crews en zijn enorme 'gun'. Dat er mensen zijn die dergelijke scènes met een cam-versie kunnen kijken is mij een compleet raadsel. Wat klonk dat geknal toch heerlijk en wat wordt de ravage die dat ding veroorzaakt geweldig in beeld gebracht (dat shot vanuit een donkere zijtunnel, waar je de lichamen in de verte aan gort geschoten ziet worden en Crews die daarop volgt ) Ik zat als een kind te juichen.

Onze helden redden natuurlijk de hele situatie, vrouwtje gered en kwade dictator dood, en we zijn weer terug in de thuishaven van The Expendables. Hier vindt nog het meest rare plaats, wat mij betreft. Lundgren die eerst de kant van de vijand kiest, na uit de groep te zijn gezet, om dan weer terug te keren bij zijn oude kameraden, alsof er niets is gebeurd. Vaag, maar net als de campy CGI bijvoorbeeld, makkelijk te vergeven. Deze film draait namelijk maar om een ding en dat is met verve gelukt. De ode is compleet en ik kijk halsreikend uit naar een eventueel vervolg.

En zo verlaten The Expendables ons, onder een fantastische afsluiter van Thin Lizzy en een individueel shot van elke stoere gast die deel heeft uitgemaakt van de 103 minuten genot die ik heb mogen ervaren. Nogmaals: Stallone, bedankt!

Ik had 'm op 4* staan, maar tijdens het schrijven beseft ik maar al te goed dat dit echt wel 4,5* verdient.

avatar van gabsor

gabsor

Wat een pulp film. Die had niet gemaakt hoeven worden, er zijn er al zo veel van. Wat een prut acteurs, alleen die zielige stemmen al. Als ze moeten praten merk je dat ze er moeite mee hebben. Tsja, wat wil je met beperkte herseninhoud.

Wat een zielig verhaal en slecht geacteerd, zo oppervlakkig... Ja actie is er genoeg en er zitten best leuke scenes in. Echter, veel te mager aangekleed, echt een B-film.

Die stallone moet gewoon kappen, met z'n verweerde harses ziet ie er niet meer uit. Net als die lundgren, tsjonge wat en aap is dat. Dumb-ass movie.

gabsor schreef:

er zijn er al zo veel van. .

Je weet duidelijk niet waar je het over hebt.

avatar van chevy93

chevy93

Er zijn toch ook genoeg pulpfilms?

avatar van Reinbo

Maar geen enkele die zo luid is als deze.

kingxxl

Komt Gary Daniels nog vechtend in beeld?

avatar van Thorak

Thorak

Uiteraard, iedereen heeft minimaal 1 vecht scène.
Behalve Eric Roberts, ik had toch wel gehoopt op een vecht scèe met hem ook. Zoals in Best of the best heeft hij toch laten zien ook te kunnen vechten!

dutchtuga

Hij liep er toch best wat magertjes en ongetraind bij. Denk dat ie er goed aan heeft gedaan het bij zijn pistool te laten

kingxxl

Oh mooi Kun je me misschien ook vertellen met wie?

Killer-Instinct

Wil je dan ook weten wie wint?Als je gewoon gaat kijken zie je het toch wel.

kingxxl

Haha, nee dat nog niet, maar wil al wel weten wat ik kan verwachten

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1924 berichten

gabsor schreef:

Sorry hoor, maar wat een kinderachtige reactie voor iemand van 39 jaar oud. Dit een b-film noemen geeft aan dat je er weinig van begrijpt. Prut acteurs, herseninhoud....ik durf te wedden dat Statham en Stallone meer hersens hebben dan dat iedereen denkt. Stallone schijnt zowieso een vrij hoog iq te hebben. Verder ook totaal onbelangrijk, het gaat om de film niet om de herseninhoud van de acteurs. Als je zo graag naar hoog intellectuele films wil gaan kijken met alleen maar acteurs met een hoog iq erin wat kom je dan bij deze actiefilm doen?

avatar van The Oceanic Six

Goede recensies van Killer-Instinct en dutchtuga

avatar van yeyo

yeyo

gabsor schreef:

Het grappige aan dit soort reacties, waar er ondertussen al heel wat van zijn, is dat de users die ze plaatsen, altijd een top 10 vol van simpele Hollywoodfilms hebben. In welke zin is deze film 'dom' of 'oppervlakkig' in vergelijking met 300, Ronin of de Bourne-reeks?

The Oceanic Six schreef:

Goede recensies van Killer-Instinct en dutchtuga

Thanks,jij ook.had net zo goed jou bericht kunnen quoten en alleen zeggen : 'mee eens'

De generaal speelt trouwens ook een bad guy in de serie OZ(als je die gezien hebt,anders doen! )

Killer-Instinct

Ik had trouwens ergens gelezen dat Van Damme de rol van Lundgren zou krijgen,maar hij niet wou(en spijt had achteraf) maar ben blij dat het Lundgren geworden is zeg!

dutchtuga

Inderdaad! Maar van Damme had ik wel erg graag willen zien als zesde expendable.