• 9.378.921 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

Bericht van 17.51 niet.

Kijk maar ff goed dan.

TrickySmalls

Haha, je kunt mij niet voor het lapje houden. 5 sec geleden was het nog niet zo.

88Fabian schreef:

De actie scenes zijn simpelweg mat

Hebben wij dezelfde film gezien?

Kr!kke schreef:

Hebben wij dezelfde film gezien?

I Think So.

Kr!kke

Ik vond de actiescènes echt geweldig. Ik heb nog niet veel actiefilms gezien (en geloof me, ik heb er al veel gezien) waarin de actiescènes zo indrukwekkend waren...

88Fabian

Geloof me,ik viel nog net niet inslaap.

88Fabian schreef:

De actie scenes zijn simpelweg mat,dit hebben we toch allemaal eens

een keer eerder gezien?.het was vooral poef paf poef,meisje redden dan weer poef paf poef,beetje rennen,dan weer een explosie,dan weer een simpele one-liner,poef paf poef en dan "Call It A Tie"

Ja echt brilllllljant

Dacht dat we wel voldoende duidelijk hadden gemaakt dat als je niet van pief paf poef houdt je deze film niet hoeft te zien.

"Fabian is een beetje dom" zou Maxima zeggen....

88Fabian schreef:
Geloof me,ik viel nog net niet inslaap.

ook met die scene met die dikke gun van Crews?

88Fabian

"Reindo is een beetje Mainstream"

Kr!kke

Dat is een feit Reinbo, je zegt het goed: je weet op voorhand wat je kan verwachten van deze film...

TrickySmalls schreef:

ook met die scene met die dikke gun van Crews?

Ja wat is daar nou zo bijzonder aan,ik weet niet waarom jullie daar zo
van opkijken,het is maar een film,en ik heb vele gezien,dit leek wel een parody op Stallone zelfe hoor.

88Fabian

Er mogen trouwens wel wat berichten verwijderd worden

Kr!kke

Ik heb nog nooit zo'n geluid gehoord hoor van een wapen...

TrickySmalls

Zoiets vaker gezien joh? Een parodie op Stallone hoezo dat dan?

88Fabian

Ik wel.Bazooka's Tanks Atoombommen enz.

Kr!kke schreef:

Ik heb nog nooit zo'n geluid gehoord hoor van een wapen...

Idd, kan me niet herinneren dit in een film gezien te hebben.

88Fabian schreef:

Ik wel.Bazooka's Tanks Atoombommen enz.

Is dat gelijk aan dat wapen waar we het over hebben?

TrickySmalls schreef:

Is dat gelijk aan dat wapen waar we het over hebben?

Jazeker,hij zei "Ik heb nog nooit een wapen zo'n geluid horen maken"

Een wapen is een wapen toch?.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

TrickySmalls schreef:

Idd, kan me niet herinneren dit in een film gezien te hebben.

Geweldig inderdaad. Predator is de enige die dat overtreft

Kr!kke

Een bazooka e.d. is totaal niet te vergelijken met een dergelijk machinegeweer vind ik... En ik denk niet dat een bazooka/tank zoveel schoten per minuut haalt

88Fabian schreef:

Jazeker,hij zei "Ik heb nog nooit een wapen zo'n geluid horen maken"

Een wapen is een wapen toch?.

Klinkt dat wapen ongeveer hetzelfde als een bazooka, atoombom ja? Dan heb ik een ander gehoor dan jou geloof ik.

88Fabian

Tjeetje waar gaat dit topic heen hey? hahaha ongeloofelijk,hoe sommige

dingen kunnen lopen.

TrickySmalls

Ach, je moet je ergens mee bezig houden op deze middag he.

avatar van Reinbo

Zullen we trolletje Fabian vanaf nu lekker negeren. De marketing heeft z'n werk gedaan en Stallone heeft 10 euro van 'm geincasseerd. Niks ty, mission accomplished.

Bottleneck schreef:

Geweldig inderdaad. Predator is de enige die dat overtreft

Die shooters uit Robocop zijn ook erg vet. Vergeet ook niet de ED209 scene in het begin.

avatar van The Oceanic Six

Reinbo schreef:

Zullen we trolletje Fabian vanaf nu lekker negeren.

Inderdaad.

En volgens mij heeft hij de film niet eens gezien als ik zijn ''recensie'' zo lees. Allemaal algemene kreten die iedereen kan noemen als je even door een paar pagina's kijkt.

avatar van BB1991

BB1991

Ibrahim schreef:

ik wil hier reageren op mensen die het steeds weer hebben over een goed vehaal en acteer prestaties .. als je naar een actie film gaat dan wil je denderende spectaculaire actie zien .. mannen met ballen dus dus echte stoere actie helden.. ik ga het liefst naar bios om een lekkere actie film te zien, maar de laatste jaren is het helemaal niks..dan komt er eindelijk zo'n film en ga hem vanavond zien.. als mensen zich eraan storen met verhaal en dat soort onzin ga dan niet en als je gaat niet achteraf zeuren want je weet waar je naar toe gaat..ik houd bijv ook niet van bepaald type horror films dus dan ga ik ook niet en zeker niet zeiken.. stallone is een schrijver,acteur en regisseur en wat deze man heeft bereikt respect!! en zeker als ik eraan denk hoe hij een rol kreeg in de eerste rocky film .. hij had het script geschreven en producenten wilden heel graag die script ,maar stallone wilde alleen ja zeggen als hij de hoofdrol zou krijgen en kijk waar die nu is .. die man is slim en weet wat hij doet

ik voel me aangesproken en genoodzaakt te reageren. geen enkele film heeft een conventionele wijze om hem te beoordelen.

net zoals films verschillende doelgroepen hebben, hebben recensies dat ook en moviemeter is een site waar veel verschillende filmkijkers op komen. als je een pornofilm afkraakt vanwege het verhaal, doe je dat omdat je het een bezwaar vindt en de film daardoor een mindere ervaring vond. er zijn veel dingen in een films die voor de een relevant zijn en voor de andere niet.

overigens ging ik niet naar the expendables voor een diepgaand verhaal, maar voor een vermakelijke film. Die heb ik helaas niet gezien, omdat deze film zelfs in zijn eigen genre matig is. Dat komt vooral door de veel te simplistische karakters en de oppervlakkige motivaties. ik noem dat het gevolg van een blunderende schrijver. deze film voelt leeg.. alsof je naar knalvuurwerk van een ander zit te kijken. Je kan er geen gevoel bij krijgen.

daarnaast onderschat je de functie van een verhaal in een actiefilm. films als die hard 4, predator en unleashed zijn films waar ik me zeer mee vermaakt hebt. zij bevatten simpele verhalen, maar die werken als een goede fundamentele basis voor extatische elementen als spanning, meeleving en sympathie die in actiefilms ongelooflijk belangrijk zijn. het verhaal in the expendables slaagt daar niet in, alleen door het simpele feit dat de motivatie voor alle actie niet overkomt.

the expendables leunt op een gimmick; Het concept om maar zoveel mogelijk verschillende namen bij elkaar te rapen en daartoe hopen dat de acteurs elkaar aanvullen. je hebt misschien gelijk dat stallone slim is, want hij slaagt erin om een hype te creeeren, puur en alleen door de namen die in de film voorkomen. Elke persoon op aarde kon echter verwachten dat mensen daarop af komen. het succes van deze film, was verzegeld toen elke acteur zijn contract had ondertekend. het verdere proces van de filmproductie deed er eigenlijk niet meer toe.

BB1991 schreef:

Welke films in dit genre (jaren 80 macho cinema) hebben dan geen simplistische karakters?

BB1991 schreef:

Die Hard 4 en unleashed zijn ook eigenlijk uit een heel ander genre, zijn ook 20 jaar later gemaakt dan de films waar Expendables zijn syntax aan ontleend (Rambo 2, Commando, Cobra, Nico, Predator, Terminator, Death Wish 3, Exterminator 2, etc..) Enkel Terminator heeft een goed verhaal.

BB1991 schreef:

Los van dat de gimmick erg geslaagd is (Elke acteur krijgt de kans zichzelf te spelen), biedt de film ook grensverlegende harde actie en tientallen geweldige one-liners.

[quote="BB1991"Elke persoon op aarde kon echter verwachten dat mensen daarop af komen. het succes van deze film, was verzegeld toen elke acteur zijn contract had ondertekend. het verdere proces van de filmproductie deed er eigenlijk niet meer toe. [/quote]

Gezien de (hoge) beoordeling en de vele positieve reactie van de genrefans, lijkt het mij toch, dat Stallone er ook in geslaagd is het tot een effectieve en succesvolle productie te brengen.

avatar van mikey

mikey

Reinbo schreef:

Death Wish 3 niet dan???

BB1991 schreef:

omdat deze film zelfs in zijn eigen genre matig is.

De film is in zijn genre; actie dus, te matig? Dit is de actie van de jaren 80, zoals vanouds.

BB1991 schreef:

Dat komt vooral door de veel te simplistische karakters ...

Volgens mij geen reden waarom deze film in jouw ogen 'mislukt' is.

De karaters doen ieder hun ding. Een beetje film kijker weet dat je geen diepgaande personages voorgeschoteld krijgt.