Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
deGVR
Vanaf de eerste aankondiging op imdb zat ik hier op te wachten. Ik zag hoe JCVD, Wesley Snipes en Steven Seagal allemaal nee zeiden en hoe andere sterren bij de cast gevoegd werden!
En het eindresultaat mag er wezen: Vette actie vanaf het begin. prachtige one-liners (Vooral Dolph Lundgren kon er wat van), soms tranentrekkende dialogen en had ik al de actie genoemd! Want daar gaat het toch om.
Leuke vernieuwende dingetjes die ik nog nooit of in ieder geval nog niet vaak in films voorbij heb zien komen zoals de snelle reloads van Sly. en veel vuur- en stuntwerk.
Ook is het mooi om te zien dat oudere sterren nog steeds mee kunnen met bijvoorbeeld een Statham. En de humor is ook niet verkeerd: zie bijvoorbeeld Arnold vs. Sly in de kerk scene!
Klein minpuntje is dat Sly zich te serieus neemt en dus zichzelf de grootste rol toebedeeld. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken, want zijn spierballen staan nog steeds paraat, evenals het net iets te zwarte ringbaardje!
Ik hoop dat deze film zoveel opbrengt dat er in deel II nog meer grote namen kunnen verschijnen (En dat acteurs als Bruce Willis meer screentime gaan krijgen). Namen zoals Steven Seagal (die na Machete helemaal terug gaat komen!), Mel Gibson en Wesley Snipes (Die dan hopelijk zijn belastingszaken op orde heeft) en dat de worstelaars worden geruild tegen bovengenoemde grote namen en 'nieuwe' toughguys zoals Vin Diesel en Dwayne Johnson.
Naomi Watts
IMDb een 7,7 inmiddels. Begint er al wat meer op te lijken.
88Fabian
Ik heb zonet de film gezien hier komt mijn review.
-----------------------
The Expendables is een film die simpelweg te dom is om in de dag te kijken,
Ik ben deze film gaan zien vanwege de nogal absurd hoge score hier.
Zal wel eerlijk zeggen ik had hele lage verwachtingen die zijn volledig
ingelost
Stallone is z'n midlife crisis al lang gepasseerd maar deze film had zomaar een deel daarvan kunnen zijn.
Het is namelijk gewoon zo dat stal(loontje) gewoon stoer wil overkomen op z'n oude leeftijd,je bent nou eenmaal oud "Get over it"
De One-Liners zijn leuk voor als je een echte One-Liners freak bent,
maar ik heb er niks mee.
De reden waarom ik een 1 geef is omdat ik de belichting goed vond,
maar da's dan ook echt alles.
Arnold had ook maar beter thuis kunnen blijven want die voegt niks
toe aan de film,en is ingeschakeld voor het verkoop van bioscoop kaartjes net zoals Bruce Willis,ze staan allemaal op de poster voor
1 reden 'Sell As Much Tickets as possible' en we tuinen er allemaal in.
Jammer genoeg zijn veel mensen blind voor dit soort misleidende marketing,Ik wou gewoon de bevestiging.
De Rocky films zijn nog altijd de meest memorabele meest menselijke films waar Stallone in gespeeld heeft,en daar had ie het ook bij moeten laten.
Elineloves
En geef nu eens -inhoudelijke- info over de film, want dit lijkt wel alsof je uit je nek zit te lullen, puur om maar een laag cijfer te geven. Ik vreet nog liever mijn schoen op dan dat ik geloof dat jij er snel, in 3 uur tijd naar toe bent geweest.
Riddierid
Pff, Ik vond het een enorm korte film, tenminste daar leek het op. En het verhaal ging bijna nergens over. Ik vond de grapjes wel leuk maar ik had er toch veel meer van verwacht.
De actie scenes zijn simpelweg mat,dit hebben we toch allemaal eens
een keer eerder gezien?.het was vooral poef paf poef,meisje redden dan weer poef paf poef,beetje rennen,dan weer een explosie,dan weer een simpele one-liner,poef paf poef en dan "Call It A Tie"
Ja echt brilllllljant

Elineloves
Ja, want alle films van tegenwoordig zijn ZO origineel, het zijn allemaal concepten die nog nooit gebruikt zijn.. Misschien kun je dan beter stoppen met films kijken.
Maar ehm, ik lees nog steeds niks inhoudelijks hoor.
88Fabian
Maar ehm, ik lees nog steeds niks inhoudelijks hoor.
Dat is zo'n beetje de inhoud hoor een betere argumentatie kan je
niet krijgen,dit is de meest duidelijke hier op MM.
Elineloves
Ja, van een jochie van.. ik schat je op een jaar of 14/15, zo kom je in elk geval over, kun je idd geen betere argumentatie verwachten.
Tonypulp

Dat is zo'n beetje de inhoud hoor een betere argumentatie kan je
niet krijgen,dit is de meest duidelijke hier op MM.
Wat jij geeft noemen ze hier krachttermen, geen argumenten.
De actie scenes zijn simpelweg mat,dit hebben we toch allemaal eens
Ja echt brilllllljant
Gewoon de actie zoals we die gewend zijn van de jaren 80. Niks mis mee.
Maar wat voor 'andere' actie had jij dan graag willen zien?
Elineloves
Gewoon de actie zoals we die gewend zijn van de jaren 80. Niks mis mee.
Toen lag hij waarschijnlijk (ook) nog in de bloemkolen.
Naomi Watts
In Fabian's defense, hij zegt nooit wat inhoudelijks over de film
TrickySmalls
Sorry dat ik het zeg hoor, maar bij iedere argumentatie bij een film geraak je in een conflict met andere users.
Bottleneck
IMDb een 7,7 inmiddels. Begint er al wat meer op te lijken.
Ja logisch, eerst gaan degenen kijken die er het meest naar uitkijken, en dan pas de grote zwik (en hier en daar mannetjes zoals 88fabian die het doen om hem daarna uit aandachtstekort af te zeiken
Paranormal Activity stond de eerste weken op 9,3 gemiddeld

88Fabian
Ja ik weet het,maarja daar kan ik niks aan doen,mensen vinden het
niet fijn als je het kort maar krachtig houd.
TrickySmalls
Kort maar krachtig? Je schept steeds maar weinig duidelijkheid, gaat niet inhoudelijk in op de film. Wellicht omdat je er niets op kan aanmerken. Sorry hoor, maar reageer dan gewoon niet.
Trollen heet zoiets.
Ah joh, hij heeft die hele film niet eens gezien joh. Hij kan geen enkel voorbeeld geven van een scène, behalve van de dingen die andere users hier al gepost hebben, de weinige screentijd van Willis bijvoorbeeld.
Trollen heet zoiets.
Ik weet het niet hoor maar ik ben duidelijk geweest,ik heb gezegd
wat ik goed en vooral fout vind aan deze film,de film bevat vooral een hoop bullshit geprietpraat en langdradige scenes,pure bullshit dus.
Elineloves
Jij bevat ook een hoop bullshit en geprietpraat, dus dan mogen wij er toch ook wel iets over zeggen?
Tonypulp
Fabian is gewoon zo aardig geweest om ons een samenvatting te schenken van reeds eerder geplaatste kritiek
. Tof, toch?
Trollen heet zoiets.

Hahaa ik heb de film dus degelijk wel gezien----->De einde scene is dat
stateham dat mes in dat bord gooid,uitgelult
Elineloves
Sorry zei ik 14/15? Ik bedoelde een jaar of 11.
@ Jeroen: Ontzettend attent inderdaad. Denk dat niemand meer naar deze film gaat, nu ze zijn recensie gelezen hebben.
88Fabian
Sorry zei ik 14/15? Ik bedoelde een jaar of 11.
Je denkt maar een eind weg
Bedankt voor de spoiler.
Ik heb tussen spoiler tags gedaan,niet mijn schuld dan toch,gewoon volledig volgens de regels gehandeld.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988