The Fourth Kind (2009)
Geregisseerd door: Olatunde Osunsanmi
Met onder meer: Milla Jovovich, Elias Koteas en Will Patton
Releasedatum: 14 januari 2010
Plot The Fourth Kind
"There are four kinds of alien encounters. The fourth kind is abduction."
In het afgelegen dorpje Nome in Alaska verdwijnen al sinds de jaren zestig onwaarschijnlijk veel mensen. Een officiële verklaring hiervoor is nooit gevonden, maar bijna iedereen in het dorpje lijkt wel te weten waar het door komt: alle vermiste personen zijn ontvoerd door buitenaardse wezens. Sommige dorpelingen zijn ontvoerd en keerden hierna terug in Nome. Zij luchten hierover uitgebreid hun hart bij psychiater Abbey Tyler (Milla Jovovich).
Abbey
Ashley Tyler
Ronnie Tyler
Theresa
Q Jones
Ja maar niet bij ons in de beurt.
Hij komt volgens mij van de week of volgende week uit in de videotheek dus dan zal het niet meer lang duren voor we van deze film kunnen gaan genieten op blue ray
braft
Ik vind het zeer leuk hoe ze de "echte" beelden in deze film hebben verwerkt. Zo vond ik dat de spanning ook hoger zat en ik heb zelfs paar rillingen gekregen bij deze film. Je gelooft ook direct dat al de originele beelden echt zijn maar na de film dacht ik dit kan toch niet allemaal echt zijn en blijkbaar hebben ze veel dingen bewerkt en dit haalt de film zijn waarde naar beneden voor mij. De film zelf is niet eens in Nome gefilmd ... Volgens mij is die vrouw in echt gewoon een beetje gek
sinterklaas
Kan je deze film serieus nergens op dvd kopen?
Vanaf 12 oktober in de videotheek dus nog even wachten.
Bxian32
Ongelooflijk slecht deze film, maar zijn die "echte" beelden dus helemaal niet echt? Dat dacht ik dus wel. Na wat nader onderzoek op het web zie ik idd dat die "echte" psychiater dus gewoon een actrice is. Had ik niet verwacht toen ik de film keek.
Q Jones
Maar dan zijn de makers toch geslaagd. Je bent aan het twijfelen en gaat het toch maar opzoeken heerlijk toch als een film je zo voor de gek kan houden, ik vind dat ze dat echt heel goed hebben gedaan.
*Mg
Als je open staat voor nieuwe dingen, kan deze filmje goed inpakken. Het begon voor mij redelijk werkelijk, vooral met de "ware" beelden.
Verder in de film, ging de tekst onder de "ware beelden", "Real audio, real video" weg. Maar toch verder op de zin van de ware beelden in het begin.
Verder in de film werd het steeds duidelijker datr het gaat om een opgezette "gebasseerd op een waar verhaal" steeds verder weg ept.
Slecht is dat in de ware beelden, details onderuidelijk gemaakt worden, hiermee bedoel ik, het storen van beelden.
KORTOM : Zeer goede film, maar weinig films die je tegenwoorden nog kunnen verbazen.
TOCH vind ik het slecht dat "Real footage" gebruikt mag worden in films, terwijl dit nie zo is. Wat kun je nog geloven tegenwoordig
Leland Palmer
The Fourth Kind; gemengde gevoelens. Leuk, boeiend en best interessant concept aan de ene kant, aan de andere kant regelmatig totaal niet naar mijn wens uitgewerkt.
Jovovich is érg wisselvallig en de casting snap ik niet echt als je die ''echte'' vrouw ziet. Maar oké. Voor de rest begon ik me echt totaal te ergeren aan die strontvervelende gezinsproblemen en dat gedoe met die agent (Will Patton); wat een ergerlijke rol zeg.
Gelukkig kijkt het lekker weg en kent de film een paar prima scénes. Maar helaas werkte het (voor mij) naar het einde toe voor geen meter meer. Dat o.a. de opnames van die sessies, van dat ruimteschip en die van de bedscéne niet als bewijs gebruikt konden worden gaat er bij mij niet in. Daarnaast kwam de zelfmoord van Abby haar man totaal uit de lucht vallen.
Gelukkig is het allemaal leuk gemaakt. De split-screens en het gevoel wekken dat het allemaal echt gebeurd zou moeten zijn - dat is natuurlijk niet zo. Kleine onvoldoende.
Seifer
Dit soort films moet je nooit al te serieus nemen, omdat veel dingen nou eenmaal mooier worden gemaakt dan dat het werkelijk is.
mr.oedels
het is een hele mooie film het zet je nammelijk aan het denken en dat weerspiegelt de kracht van de film of je het nou gelooft of niet het is een geslaagde film
Horrorscreamer
Vond hem goed geacteerd en goeie beelden hebben, Milla jovovich was hier uitstekend in. Alleen sommige scenes waren een beetje langdradig waarbij je je ging vervelen,
maar voor de rest was hij goed
m1chel
- 1948 berichten
vond hem zeer goed deze film. Het acteerwerk en de beelden waren uitstekend,
betwijfel alleen nog of het allemaal waargebeurd is of niet
En Milla jovovich kon hier heel goed acteren.
Niet echt, Charlotte Milchard - IMDb , Charlotte Milchard ... The 'Real' Dr. Abbey Tyler , dus lijkt me echt heel erg sterk. Neemt niet weg dat ik het een erg vage film blijf vinden
egbert-Bos
Aparte film. Het speelt op iets in wat je als mens niet kan bevatten en door beelden (echt of in scene gezet) geeft het een uiterst bizar gevoel van is het geen wat ik zie echt of is het juist niet echt.
De film gaf mij het gevoel wat ik ook bij The Blair Witch had. door het juist niet zien en speculatieve semi documentaire-beelden is dit een film die je aan het denken zet.
knap staaltje werk.
Noodless
Voldoende onderhoudend door de aanpak ( geeft een min of meer realistisch gevoel ) en het interessante onderwerp.
Wel heel wat ongeloof bij de kijker naar het einde toe. Het werd allemaal wat te veel van het goede. ( kon men niks bewijzen dan ??? ).
6/10
maxo922
Vond vooral de sfeer en spanning het eerste uur erg mooi. Jovovich was helaas wel een slechte keuze voor de hoofdrol, veel te stijf en nooit echt een sterke actrice. Laatste halfuur was dan weer wisselend. Met een paar goede schrikmomenten, maar met een magere plotwending. Uiteindelijk ergerde ik me ook aan het feit dat er steeds geprobeerd wordt alles waargebeurd te laten lijken. Bij sommige films als BWP of Noroi is dat een goede keus, maar hier, waar het allemaal te ongeloofwaardig is niet.
* 3,0
Shaky
Zwaar tegenvallende film. Nergens geloofwaardig en op zeldzame momenten na ook nergens spannend.
Ik had me hier veel meer bij voorgesteld. De film is leuk genoeg om af te kijken maar zal niet lang blijven hangen. Erg jammer, ik ging uit van een spannende film maar kreeg dit niet te zien.
mnrk
Helemaal mee eens....je gaat er toch (stiekem/onbewust) over nadenken.
Het acteerwerk van Milla Jovovich was ook dik in orde trouwens.
Gambit2009
Tuurlijk zijn die beelden niet echt. Alsof de politie beelden afstaat als een vent zijn familie en zichzelf van het leven beroofd??
Film kwam wel overtuigend over verder en zou zomaar gebeurd kunnen zijn. Het is aan de kijker om zelf te beoordelen hierover.
Actarus
Ondanks ik hier nu zo verneem dat de echte beelden niet 'echt' waren, haal ik toch een beetje opgelucht adem...
Wou hem verleden nacht op mijn eentje bekijken, maar hield het na een half uurtje voor bezien. Niet dat ie niet goed was of mij verveelde...integendeel, deed het zo goed als bijna in mijn broek! "Scary like hell"!!!
Zéér lang geleden dat een film me zo inpakte dat ik met angstzweet onder de lakens lag.
Elk geluidje dat je hoorde leek verdacht...
Vandaag (overdag) verdergekeken...
Het feit is, als je een klein beetje in buitenaards leven gelooft, zorgt 'The Fourth Kind' voor zout op de wonde. Het is zo psychologisch sterk, dat je er meer en meer in gelooft.
De film zelf bracht naar het einde toe te weinig om meer sterretjes te verdienen, het blijft allemaal mysterie terwijl je meer verklaringen verwacht...
En wat sceptici's nu ook schrijven, of hoe deze film nu ook van de waarheid verdraaid is,...onze planeet is maar een zandkorreltje in vergelijking met het strand, en ergens is er leven dat misschien al in verdere vorm van beschaving leeft, en in staat is ons te observeren....hoe zou je zelf zijn, moest je dat kunnen
sakkediemus
Erg sterke film.
De film wordt gedragen door de combinatie van 'echte beelden' en 'nagespeelde beelden' in één shot. Erg slimme zet en uiterst functioneel.
Ik kreeg er met momenten een verontrustend, beklemmend gevoel bij.
Sterk acteerwerk in een al even sterke sfeer.
Wat mij betreft is The Fourth Kind zowat het beste binnen het bovennatuurlijke genre.
4 *
makaku
Deze film heeft mij overrompeld, ik vind het het een vernieuwende film qua film techniek, gaf een duistere sfeer.
Vond het wel minder dat ik later op internet zag dat kerk uilen gewoon via internet verkocht worden terwijl het nachtdieren zijn.
Hauer_Paul
Vermakelijke film en soms ook best indrukwekkend (ongeacht de 'echte beelden' nep zijn). Echter mis ik soms de nodige spanning, wat de film naar mijn mening langdradig maakt. Had er ietsjes meer van verwacht.
Catwoman1986
Toffe film! Die stem was wel freaky.
Ik lees dat veel mensen het als slecht ervaren dat de beelden waarop iets gebeurt een storing hadden, ik vond dat juist extra spanning geven. Ik was er juist bang voor dat er beelden zouden komen waarop je die wezens zou zien en dat ze er dan zwaar nep uitzagen en gelukkig gebeurde dat niet. Bovendien was dan meteen de poging mislukt om mensen te doen twijfelen over de echtheid van het verhaal.
Nu werd het zo gebracht dat je denkt dat het waarschijnlijk fictie is, maar daar toch ook weer niet 100% van overtuigd bent en de behoefte hebt om er informatie over te gaan opzoeken.
Davidus
Wat een zwakke film is dit zeg. Suggereert op waargebeurde feiten gebaseerd te zijn, maar de gemixte "authentieke" beelden zijn zó overduidelijk gespeeld dat het hilarisch werd.
Begin was nog wel aardig met wat mysterieuze onverklaarbare gebeurtenissen. Maar gaandeweg kreeg ik steeds meer het angstige vermoeden dat de film dezelfde richting op zou gaan als de Mothman prophecies - wekt een hoge verwachting maar eindigt teleurstellend - wat ook inderdaad het geval was. Ook al zo'n vage film, alleen daarin werd nog redelijk gespeeld. deze film vond ik slecht gespeeld en met irritante personages, m.n. die Sheriff.
En dan het nawoord van de spelers alsof ze een soort wetenschappers zijn die nogmaals benadrukken dat alles best echt gebeurd kan zijn, dat was voor mij echt de limit.
Kortom, slecht spel, geen spanning, onwaarschijnlijk verhaal, een plot wat eigenlijk geen plot is en een mislukte poging documentaire achtig over te komen.
Positieve is dat ie maar 1,5 uur duurde.
Waackx
Op zich een aardig en origineel idee om bij een film die gebasseerd is op "waargebeurde" feiten (echte) beelden en (echte) geluidopnames te gebruiken.
Maar de film zelf wordt bijna nooit spannend.
Er wordt wel geprobeerd om spanning op te wekken maar dat duurt zo lang dat het averechts werkt.
Daardoor wordt de film op een gegeven moment saai en eentonig te worden.
Volgens mij heeft die dokter Tyler in deze film wel een keer of 20 aan haar patienten gevraagd:
"Wat heb je gezien ?"
Telkens was het antwoord:"Helemaal niks" of "Je had zelf moeten zien" of "Ze zijn niet van hier"
Tja, ik werd op een gegeven momen hier niet goed van.
Je moet als dokter maar geduld hiervoor hebben,elke vraag die je stelt krijg je een antwoord waar je niet naar gevraagd hebt.
Op het moment dat er wel iets gebeurd krijg je een opname te zien met alleen maar wazig beeld.
Niet dat ik eigenlijk iets anders verwachtte maar door het saaie eerste uur hoopte ik eigenlijk op meer.
De film is niet eens zo slecht maar echt eng wordt het ook nooit.
Davidus
Toffe film! Die stem was wel freaky.
je gaat me toch niet vertellen dat je een moment getwijfeld hebt aan de authenticiteit van de "echte" beelden....?
John Lee Hooker
Juist niet, ze is juist blij met de manier waarop die beelden in elkaar zijn gezet.
'was dan' mislukt.
Nomak
Ik had hier heel hoge verwachtingen van, maar dit valt toch wel even tegen. Ik denk dat ik nog nooit heb meegemaakt dat men uitdrukkelijk zegt dat er originele archiefbeelden in de film verwerkt zijn terwijl dit helemaal niet waar is. Compleet belachelijk en puur bedrog. Moesten deze beelden echt zijn, dan was het al veel eerder uitgelekt, was het wereldnieuws, en zouden we ze zeker niet voor het eerst te zien krijgen in een film. Nu was ik eerst van plan om te zeggen dat je behoorlijk naïef moet zijn om te geloven dat dit echte beelden zijn, maar ik zie dat zelfs iemand als Zinema hierin trapte.
Maar goed, bij mij werkte het trucje in elk geval niet. Zou geen probleem zijn als de film op zich tenminste goed zou zijn. Maar ook dat valt tegen. Het verhaal is zeker niet slecht, maar het wordt nogal zwakjes uitgewerkt en ongeloofwaardig (dat komt dan ook vooral door erop te hameren dat het allemaal echt is) gebracht. Acteerwerk is ook niet speciaal, en dat het na een tijdje nogal saai begint te worden helpt dus ook niet.
Het is zeker geen marteling om naar The Fourth Kind te kijken, maar ik heb het idee dat hier veel meer had ingezeten. Die reality onzin is hier veel te doorzichtig en ook nog eens compleet overbodig. Echt eng wordt de film nooit en het enige echt goede is het geslaagde schrikmoment als die kerel onder hypnose rechtveert en begint te zweven.
De_Hollander
De zogenaamde echte psychiater Abbey Tyler, waarbij je dan (zogenaamde echte filmmatriaal) kreeg te zien is de actrice Charlotte Milchard
Stewie Griffin
Aardige film.
Een simpel verhaal maar wel een goed verhaal.
Spannend en soms liepen er rillingen over mijn rug.
Ik kan me voorstellen dat je hier nachtmerries van krijgt.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills

Fire in the Sky
Mystery / Sciencefiction, 1993

Dark Skies
Horror / Sciencefiction, 2013
broer of zus relatierolstoelhypnoseonderzoekcover-upgebaseerd op een waargebeurd verhaalufoalaskaverdwijningziekenhuisalien abductionpatientpsychotherapy fake documentarygevonden beeldenbased on supposedly true storynome alaskafaked footageaudio cassetteanchorage alaskapolice fake duringcreditsstinger