The Fourth Kind (2009)
Geregisseerd door: Olatunde Osunsanmi
Met onder meer: Milla Jovovich, Elias Koteas en Will Patton
Releasedatum: 14 januari 2010
Plot The Fourth Kind
"There are four kinds of alien encounters. The fourth kind is abduction."
In het afgelegen dorpje Nome in Alaska verdwijnen al sinds de jaren zestig onwaarschijnlijk veel mensen. Een officiële verklaring hiervoor is nooit gevonden, maar bijna iedereen in het dorpje lijkt wel te weten waar het door komt: alle vermiste personen zijn ontvoerd door buitenaardse wezens. Sommige dorpelingen zijn ontvoerd en keerden hierna terug in Nome. Zij luchten hierover uitgebreid hun hart bij psychiater Abbey Tyler (Milla Jovovich).
Abbey
Ashley Tyler
Ronnie Tyler
Theresa
Q Jones
Kijk ik vind het gewoon sneu om de film af te kraken omdat het allemaal niet echt is. Dat neemt toch veder niks weg aan je film beleving
- 1931 stemmen
Zeker weten van wel (dat het bij jou niks wegneemt omdat je je er niet aan stoort is iets anders), zou dus ook echt niet weten wat dat sneu maakt.
John Lee Hooker
Omdat het verhaal inweze hetzelfde blijft? Je kunt die beelden altijd nog wegdenken en je alleen concentreren op het echte verhaal, want niet alles draait om die originele beelden, het voegt alleen wat extra's toe...
Q Jones
Ja idd Don wat zou je van de film hebben gevonden als die zogenaamd echte beelden weg waren gelaten zou je hem dan opeens wel hoger beoordelen of blijft het dan voor jou hetzelfde?
- 1931 stemmen
Jammer genoeg boeit het verhaal me vrij weinig. Zocht het meer bij de uitwerking en op entertainment-vlak. En als ze het dan zo doordrukken dat het echt gebeurd zou zijn, en de film en de beelden daar ook op afstemmen valt er voor mij niet veel te genieten.
Zou goed kunnen dat ik hem dan wat hoger beoordeeld had, maar alsnog geen voldoende schat ik.
John Lee Hooker
Natuurlijk is het logisch dat de film tegenvalt als je je volledig stort op die beelden. Dat had je gewoon niet moeten doen denk ik.
Verder laat ik het hierbij.
- 1931 stemmen
Ik heb nooit gezegd dat ik me volledig op die beelden heb gestort. Het hielp enkel niet echt mee. En daar laat ik het bij.
Bluebell
Heeft iemand enig idee wanneer deze in de videotheek ligt?
Ik zou het niet weten, ben van de week wel naar de videotheek geweest, maar niks gezien over the fourth kind...
Bluebell
Ja, ik wist toen de titel niet, maar had wel de samenvatting verteld, maar die wisten er ook niks vanaf, zal daar wel aan liggen
Johan24
In het overzicht van videotheek op moviemeter staat er ook niets over. Hij moet er al wel liggen dus?
TinkerTex
De makers willen graag serieus genomen worden en daar boet de film een beetje aan kracht in.
De experimentele aanpak is wel uniek, maar het wil gewoon niet overtuigen. Je zit niet op een antwoord te wachten; je zit niet op een verklaring te wachten; je wacht nergens op. Bij vlagen is de film best griezelig en nergens saai te noemen.
Ik wil best wel geloven, maar maak er óf een fictiefilm van óf een documentairy. Zoiets als dit werkt niet helemaal. Al met al wel vermakelijk, maar geen baanbreker.
Q Jones
Ik vond het wel goed. De film is een experiment, waarom zou hij altijd de standaard regels moeten volgen en niet een keer en-en kunnen doen inplaats van of-of. Voor mij een zeer geslaagde film zo als hij nu is.
TrickySmalls
Er is dan ook immers geen antwoord op dit alles.
Ik wil best wel geloven, maar maak er óf een fictiefilm van óf een documentairy
Een documentaire heeft veelal toch ook echte beelden en reconstructie in zich, zo ook deze film.
bladerunner2007
De filmdocu kreeg mij nou niet echt te pakken, en ik vond hem daarom misschien ook tegenvallen en niet wat ik er van had verwacht. Het verdwijnen van de vele personen in dat gehucht, zoals in beschrijving wordt geschreven, komt naar mijn mening niet goed uit de verf. Ook niet door de manier waarop het wordt neergezet met psychiaters en opnames van de gesprekken.
Die zien er aanvankelijk leuk uit, maar draaien op niets uit.
een 2
dEUS
Mysterieuze film!
Ik begrijp de lage scores hier alweer niet.
Deze film zet toch echt zo'n grandioze sfeer neer? Nome als klein afgelegen stadje is zowat de perfecte setting: de sfeerbeelden die we af en toe te zien kregen, waren prachtig en bovendien voorzien van heerlijk mysterieuze muziek.
Naast de muziek werden nog tal van andere middeltjes ingezet om het mysterie te versterken: de splitscreens, de verouderde tapes met de interviews van die vrouw, de verwijzingen naar het oude nabije oosten en zijn talen, het UFO-verhaaltje, de onwetendheid die je deelt met het hoofdpersonage,...
Echt cool allemaal! Heb me prima vermaakt.
4.0/5.0*
Turkeyloverz
Indrukwekkende film, dat eigenlijk niet zoveel voorstelt, maar die je toch goed in z'n greep neemt. Als je het ietwat slechte acteerwerk met een korreltje zout neemt, is dit een supervermakelijke film.
sinterklaas
Na, Chez Arrive Pres de Chez Vous, The Blair Witch Project, REC, Cloverfield, Paranormal Activity is er weer iets nieuws in de zon kwa realisme-film. En die term blijft toch altijd een slim trucje terwijl we der toch nooit in zullen trappen of zoiets nou echt gebeurd is. En wat we nu krijgen: een hele film door Archiefbeelden met daarboven de reconstructiebeelden. Hierin worden al die bovengenoemde films in de blender gegooit met Signs en denk je in het begin ook, wat moet ik hiermee. Maar toch word de film naderhand boeiender en boeiender. Mila Jovovich speelt opnieuw weer prachtig en speelt ook eigenlijk die ene getraumatiseerde Abby Tyler, die we alvast in het begin te zien krijgen en het "geacteerde" gedeelde alles verteld en alles ook associeerd met de archiefbeelden en zo ook de reden waarom ze getraumatiseerd is. Je merkt het al. De film is al heel moeilijk uit te leggen. En zoals gezegt, het begin lijkt wel weer afgezaagt, maar toch word de film naderhand spannender en spannender en is ook dit toch weer een interesant thema, en dat mede door die realisme-gehalte.
Eng is de film niet echt, maar het blijft wel donker en spannend. Ik vond trouwens die korte bijrol van Correy Johnsson ook uitstekend. Die man heeft toch echt wel zijn hoogdepunten ook al is ie niet echt populair. We komen natuurlijk ook dichter en dichter bij het geheim en het einde is echt verschrikkelijk. Hoe de dochter word meegenomen door die buitenaardse wezens en die moeder ook eerst niet geloofd word. En zo blijft er naderhand (in de archiefbeelden) een zwaar getraumatiseerde vrouw over. Vond het nogal heftig om te zien evengoed. Ook de nazinnen voor de aftiteling waren indrukwekkend en soms lijkt het ook net alsof je naar een docu zit te kijken. Ook waren niet te vergeten die locaties van Alaska ook goed gekozen.
Verder toch nog een verassend filmpje geworden. Gewoon ook weer een alienfilm in een realistisch jasje, iets wat Cloverfield ook gedaan heeft met monsterfilms.
MrHorror
ondanks de lauwe tot negatieve recensies die ik zowat overal heb gelezen, vond ik het een enge en ronduit nare film. er is wel een minpuntje; het wordt gebracht alsof het echt is. nu is dat geen enorm probleem in mijn ogen, het doet niks af aan de kwaliteit van de film imo, maar de film probeert af en toe iets te veel zijn best te doen om het als echt over te brengen, en dat is toch wel een beetje zonde. op dat minpuntje na vond ik het een goede film.
John Lee Hooker
Het is een beetje overbodig ja. Je weet toch al dat het niet echt is, dus hadden ze het beter weg kunnen laten. Vond ik ook één van de grote missers van deze film.
m-watcher
een enge goede film.
ik heb hem nog niet eens helemaal afgekeken maar ik vond hem erg indrukwekkend en zeker bij het idee dat hij echt gebeurd is!!!
de echte beelden zijn gewoon niks anders dan Bizar!!!!
m-watcher
hij is toch wel echt gebeurd en er zitten echte beelden bij
Gabyvon
ik denk dat je een believer moet zijn om deze film echt leuk te vinden...
Q Jones
Ik had deze wel graag in de bios gezien, jammer dat hij bij ons niet uitkwam

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Fire in the Sky
Mystery / Sciencefiction, 1993

Dark Skies
Horror / Sciencefiction, 2013
broer of zus relatierolstoelhypnoseonderzoekcover-upgebaseerd op een waargebeurd verhaalufoalaskaverdwijningziekenhuisalien abductionpatientpsychotherapy fake documentarygevonden beeldenbased on supposedly true storynome alaskafaked footageaudio cassetteanchorage alaskapolice fake duringcreditsstinger