The Fourth Kind (2009)
Geregisseerd door: Olatunde Osunsanmi
Met onder meer: Milla Jovovich, Elias Koteas en Will Patton
Releasedatum: 14 januari 2010
Plot The Fourth Kind
"There are four kinds of alien encounters. The fourth kind is abduction."
In het afgelegen dorpje Nome in Alaska verdwijnen al sinds de jaren zestig onwaarschijnlijk veel mensen. Een officiële verklaring hiervoor is nooit gevonden, maar bijna iedereen in het dorpje lijkt wel te weten waar het door komt: alle vermiste personen zijn ontvoerd door buitenaardse wezens. Sommige dorpelingen zijn ontvoerd en keerden hierna terug in Nome. Zij luchten hierover uitgebreid hun hart bij psychiater Abbey Tyler (Milla Jovovich).
Abbey
Ronnie Tyler
Theresa
Maphesta
Neppe, slome film.
Ze probeerde met deze film dezelfde stunt uit te halen met The Blair Witch Project door menser erin te doen geloven dat sommige beelden echt zijn. Bullshit.
I wasted an evening of my life watching this slow-dialogue crap.
Joera
Heb deze film net gekeken.
Ik had er meer van verwacht moet ik zeggen. Het spannende moet voorstellen het niet zien wat er aan de hand is. Want je ziet geen alien of iets. Het enige wat ik nog een beetje spannend vond was het moment dat die man boven zijn bed ging zweven. Opzich heeft de film me wel geboeid gehouden, maar toch miste ik spannende en schrikmomenten.
Ik vind niet dat je deze film kunt vergelijken met paranormal activity. Want dáár gebeuren wél dingen waar je van schrikt.
Joera
Dan vind ik dat ze da nie moge zegge dat het op waar gebeurde feiten gebaseerd is
Nou inderdaad ja ! Ik twijfelde ook of het nou wél of geen echte beelden waren :S waarom mag dat gezegd worden dan?
Cyberator
Kan Star Wars evengoed op waargebeurde feiten gebaseerd zijn!
_Moonwalker
Ik snap de negatieve berichten niet, maar ieder zijn mening.
Ik vond dit juist één van de beste films van de laatste jaren. Aan het einde van de film weet je niet wat je moet geloven en ga je op zoek naar antwoorden op google. Dat maakt de film al een succes, omdat het je interesse heeft opgewekt.
De manier van filmen, de uitstekende acteerprestaties van de acteurs, plus een gezonde dosis mysterie maken deze film tot één va de beste in zijn genre imho.
Mogen er meer van zulke films uitkomen.
djeebee
als die z.g. echte filmpjes fake zijn, slaat dit hele verhaal nergens op !
John Lee Hooker
Kom op, iedereen weet toch dat die beelden niet echt zijn als je een beetje logisch nadenkt?
Cyberator
Ik heb al vreemdere dingen gezien in men leven. En ik ben zeker niet de enige.
Maar het is toch BullSh*t om te zeggen, en er zo de nadruk op te leggen ,dat het om ECHTE beelden gaat , en ECHT studie materiaal en u der zelf voor te waarschuwen! Terwijl het allemaal niet zo is!
John Lee Hooker
Als er voor gekozen wordt om die beelden erin te stoppen proberen ze er natuurlijk alles aan te doen om je te laten geloven dat het echt is. Natuurlijk zeggen ze dus dat het echte beelden zijn van vroeger. Maar hoe hard ze hun best ook doen, je moet in je achterhoofd weten dat deze beelden nooit gebruikt zullen worden in een film. En het is trouwens ook wel erg toevallig dat die geintervieuwde vrouw er zo spooky uit ziet, nietwaar?
Hoe moeten ze het anders doen, om het overtuigend over te laten komen? Of ze laten het weg, dat "originele materiaal", of ze doen het op deze manier: blijkbaar toch goed, want veel mensen hier dachten dat het echt was.
KILLERBEE99
Echt spooky ziet ze er niet uit, meer als iemand die door veel stress is geweest en er gewoon moe van is.
En in de film zeggen ze toch echt dat het aan jou licht of je het gelooft of niet.
Ik zelf vind het allemaal maar raar, ik heb nog nooit aliens gezien dus ik kan niet zeggen of het nep of echt is.
En die beelden die ze echt noemen, zien er trouwens wel heel echt uit, het gedrag is echt heel anders van de echte beelden en de gespeelde beelden, dus ook als is het echt of niet, het maakt het gewoon een heel goede film die voor mij echt heel erg is bijgebleven..
En zoals _Moonwalker al zei, nadat je deze film gekeken hebt... Ga je naar google en zoek je er dingen over op, heb ik ook gedaan.
En ik vind het helemaal niet toevallig dat die vrouw er zo uitzag, wie had je dan verwacht een vrouw die er gewoon heel mooi uitziet en heel relaxed is...
Die vrouw is een actrice. Namelijk 'Charlotte Milchard'
Google haar maar eens of check YouTube - ‪Charlotte Milchard is the "real" Dr. Abigail Tyler in "The Fourth Kind"‬‎
Zelf op IMDb staat ze in de lijst The Fourth Kind (2009) - Full cast and crew - imdb.com
Al die beelden zijn gewoon fake.
Dat je denkt dat de beelden echt zijn maakt de film. Dit maakt het ook angstaanjagend! Net zoals in blairwitchproject.
MAAR mijn punt is dat het zever is om te gaan zeggen dat het allemaal waar is! op elke poster staat het! De film begint en eindigt ermee.
Ik vind het een zeer goede film, maar dat ze staan liegen continu...kan ik echt niet waarderen.
KILLERBEE99
hmm dat weten we dan ook weer
maar mijn mening van 4,5 zal daar door niet veranderen, want de film is gewoon zo gemaakt dat je haast denkt dat die beelden echt zijn (zien er zo echt uit) en dat je er gewoon meer informatie over wil weten.
Blijft een goede film
Die vrouw is een actrice. Namelijk 'Charlotte Milchard'
Al die beelden zijn gewoon fake.
Ach ja dat gebeurt wel vaker in de film industrie. Zelf zat je waarschijnlijk ook te twijfelen anders ga je het niet opzoeken
, Ik vind het een spannende film die goed in elkaar zit en er zijn momenten dat ik echt dacht dat het echt was. Het is trouwens wel waar dat de FBI zovaak in dat plaatsje komt
- 1931 stemmen
Ach ja dat gebeurt wel vaker in de film industrie.
Beweren dat de beelden die je te zien krijgt op je scherm echt zijn komt anders zelden voor.
Cyberator
Ja ik zat zeker te twijfelen of het echt was. Omdat ze er zo de nadruk op legde dat het WARE feiten zijn. en ECHT studie materiaal.
Dus ik nam aan dat het waar was.(de beelden en geluidopnames)
Helaas was dit niet, en hebben ze dik gelogen. Er zijn andere films die dit ook doen, maar niet gaan staan liegen dat de amateuristische beelden echt zijn. Ze praten er niet over en tonen gewoon de film.
Als ze hier dat ook gewoon gedaan hadden, het begin en eind stuk dat ze staan te zeveren dat het allemaal waar en schokkend is, gewoon uitlaten. Zou ik toch iets meer waardering hebben voor de film. Want nu hebben ze rot staan liegen, en daar kan ik niet tegen
Over dat de FBI daar veel bezoekjes bracht zijn theorieën , Het schijnt dat daar veel mensen verloren lopen, of van een berg vallen en niet gevonden worden. Maar kom, in elk land komen veel verdwijningen voor.
@ Cyberator:
Je vind het dus belangrijk dat er niet gelogen wordt in films, dan dat je de film enger vind? Dat neppe materiaal heeft gewerkt bij jou, dan is het toch goed?
En ook al zeggen ze in de film dat het echte beelden zijn je kunt altijd nog zelf nagaan of je het gelooft of niet. Naar mijn idee moet je wel kunnen bedenken dat zulk footage niet in een film gestopt wordt.
Q Jones
Dus ik nam aan dat het waar was.(de beelden en geluidopnames)
Als ze dat niet deden dan had je het helemaal niet gelooft. Ik vond het een leuk gegeven en ik was er bijna ingetuimeld. In heel veel films wordt gelogen of wordt de waarheid verdraait, denk maar aan al die waargebeurde verhalen films die zijn echt allemaal niet percies zo gebeurt en soms zijn er hele stukken bij verzonnen of is er zelfs voor de kijker een goed einde aangeplakt, dat vind ik persoonlijk veel erger. Hier halen de makers een leuk trucje uit en het werkt. Aan het einde zegt dat vrouwtje ook wat je gelooft moet je zelf weten dus zo hameren ze er niet op.
- 1931 stemmen
Dat is anders ook gewoon een bekend trucje om ervoor te zorgen dat je het gelooft.
KILLERBEE99
Nauw daar denk ik dus heel anders over, ik vind dat helemaal geen trucje, ik vind dat meer als een tip. In de zin van je hoeft het niet te geloven...
- 1931 stemmen
Jij hebt dus nooit iemand iets horen zeggen in de trant van ''je moet zelf weten of je het gelooft of niet'', waarmee ze overduidelijk proberen te zeggen dat ze willen dat je het gelooft..? Een tip? Waarvoor? De makers van de film willen slagen in hun intentie, wat zouden ze er anders mee moeten bedoelen..
KILLERBEE99
Zeker heb ik dat wel ooit eens iemand horen zeggen... Maar omdat iemand het zegt wil toch niet zeggen dat ik het meteen moet geloven? Dat is vaak mis met de mensen, zodra ze een krant open slaan geloven ze gelijk alles wat ze lezen.
Toen ik deze film keek geloofde ik niks, maar om dat die zo vet is gemaakt (dat het er bijna echt uitziet), ben ik er dingen over op zoeken, maar ook dingen gaan opzoeken over buitenaardse wezens... Dat maakt de film zo goed
Ze zeggen toch niet, dit is echt, je moet het maar geloven. Ze zeggen dat je zelf moet weten wat je geloofd. In mij ogen willen ze je helemaal niks laten geloven bij die statement, ze willen je eerder iets laten geloven in de film zelf (zonder het begin en eind stuk mee geteld).
- 1931 stemmen
Nee, niks wil zeggen dat je het moet geloven, omdat je iemand nou eenmaal niet tot iets kan dwingen, maar dat is wel wat ze proberen te bereiken.
KILLERBEE99
Dan sla je de plank toch wel heel erg mis, ondanks dat ze het inderdaad niet letterlijk vermelden. Als iemand iets wat een aangrijpend drama moet zijn maakt, waar jij vervolgens om moet lachen, heeft hij z'n doel gemist. Ook al zegt hij misschien in een interview: ''Je moet zelf weten of je het erg/zielig vind of niet'', hij wil dat je dat vind, dat is immers het doel van de film. [/quote]
Hmm oke ik snap wat je bedoelt, ze doen dat inderdaad in deze film, maar nog steeds heb ik de mening dat waneer iemand iets voor de film zegt (in dis geval dus, je moet zelf weten of je het geloofd of niet). Het voor mij niks meer betekent dan een paar woorden. Ik zal eerder in buiten aardse wezen geloven in een film waar ze het laten zien dan iemand die voor de film zegt "je moet zelf weten of je het geloofd of niet".
- 1931 stemmen
Tja, als ze het gewoon laten zien en niks vooraf zeggen, zou je waarschijnlijk niet eens in overweging nemen of het echte beelden zijn en het gewoon als film bekijken (alhoewel er natuurlijk mensen zijn die het dan alsnog geloven bij uitzondering, bijv. Blair Witch Project).
Q Jones
Ik vind het een leuk concept wat goed is uitgewerkt, wat maakt het dan uit dat ze zeggen dat je het moet geloven of niet, Who Cares
Bluebell
Gezien in de bios. Goeie film! Vooral met "echte beelden" tussendoor.
- 1931 stemmen
Genoeg, zeker als je het niet een leuk concept vind of goed uitgewerkt.
@ DonOswaldo:
Ik denk dat je een beetje tegendraads opgesteld bent wat betreft deze film en omdat je gelijk hebt dat ze "liegen" probeer je dit vol te houden.
Maar ik denk dat het helemaal niet zo opgeblazen hoeft te worden, punt is dat er neppe beelden in zitten en de kijker is volledig vrij om dit te geloven. Is de film echt minder leuk omdat ze juist probeerden om het leuker te maken?
- 1931 stemmen
Me voorgaande bericht was de enige in meer dan 3 pagina's die echt een beetje negatief te noemen is ten opzichte van de film (de rest gaat over andere dingen). Als je dat al tegendraads noemt..
Als mensen deze film goed vinden, geen probleem. Maar als iemand zegt dat iets niet uitmaakt, wat voor mij een essentieel punt was in het slecht vinden van de film, dan reageer ik even ja. Ik blaas het dus ook niet op. En je laatste vraag, is dat een retorische..?

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Fire in the Sky
Mystery / Sciencefiction, 1993

Dark Skies
Horror / Sciencefiction, 2013
broer of zus relatierolstoelhypnoseonderzoekcover-upgebaseerd op een waargebeurd verhaalufoalaskaverdwijningziekenhuisalien abductionpatientpsychotherapy fake documentarygevonden beeldenbased on supposedly true storynome alaskafaked footageaudio cassetteanchorage alaskapolice fake duringcreditsstinger