• 9.378.059 stemmen

Geregisseerd door: Olatunde Osunsanmi

Met onder meer: Milla Jovovich, Elias Koteas en Will Patton

Releasedatum: 14 januari 2010

Plot The Fourth Kind

"There are four kinds of alien encounters. The fourth kind is abduction."

In het afgelegen dorpje Nome in Alaska verdwijnen al sinds de jaren zestig onwaarschijnlijk veel mensen. Een officiële verklaring hiervoor is nooit gevonden, maar bijna iedereen in het dorpje lijkt wel te weten waar het door komt: alle vermiste personen zijn ontvoerd door buitenaardse wezens. Sommige dorpelingen zijn ontvoerd en keerden hierna terug in Nome. Zij luchten hierover uitgebreid hun hart bij psychiater Abbey Tyler (Milla Jovovich).

avatar van Seifer

Seifer

De_Hollander schreef:

De zogenaamde echte psychiater Abbey Tyler, waarbij je dan (zogenaamde echte filmmatriaal) kreeg te zien is de actrice Charlotte Milchard

Gewoon geniaal dat mensen nog steeds denken dat dit werkelijk echt gebeurt is.

avatar van puckb96

puckb96

Seifer schreef:

Gewoon geniaal dat mensen nog steeds denken dat dit werkelijk echt gebeurt is.

Ja, geweldig! Maar ik dacht eerst dat die Dr. Abigail Taylor ook echt bestond. Toen ik pas ging researchen wist ik pas hoe het echt zat. Geweldige zenuwslopende thriller is dit vergeleken met Paranormal Activity en Hide & Seek.

avatar van Rujar

Rujar

Moeilijk om te beoordelen. De film was aan de saaie kant, er gebeurde ook te weinig, maar het bleef je toch vasthouden. Maar naar mate het einde van de film naderde verliest de film steeds meer zijn subtiliteit. Met name door die 'exorcistachtige’ taferelen erin werd het erg ongeloofwaardig.

avatar van timmaah

timmaah

Wow, wat een film!
Hij begint goed en het verhaal zet je echt aan het denken, zoals het een thriller betaamt!
Je moet het ook niet al te serieus nemen, maar dat is bij heel veel films zo.

Het einde valt echter een beetje tegen, de zelfmoord had niemand (ik in ieder geval) niet verwacht en brengt een hele tegenvallende en verwarrende draai aan het verhaal.
Dingen waar je eindelijk een oplossing voor had, blijken niet te kunnen.

Mooie freaky film, 8/10*

timmaah schreef:

Je moet het ook niet al te serieus nemen

Natuurlijk wel, het is een erg serieuze film. Men hamert er zelfs meermaals op dat het allemaal waargebeurd is (wat natuurlijk gelogen is). Men wil dus duidelijk dat je de film serieus neemt.

avatar van FunkyMonk

FunkyMonk

De split-screens waren soms goed, soms kwamen ze overduidelijk 'fake' over waardoor je snel de idee krijgt dat het allemaal opgezet spel is.

De film verveelt niet, maar slecht acteerwerk (die sheriff, jesus wat een kutpersonage) en té weinig huiveringwekkende gebeurtenissen zorgen ervoor dat de film niet slaagt in zijn opzet.

Jammer...

avatar van WeZet

WeZet

He thema is ook een serieus thema, duizenden mensen spreken over dit fenomeen met het risico compleet uitgelachen te worden. En nee, die zijn niet allemaal psychotisch. Deze film is uiteraard uit de duim gezogen, maar toch moet het thema niet als fantasie gezien worden.

avatar van Tarkus

Tarkus

Een wat bizar verhaal in deze film, maar toch wordt alles zeer geloofwaardig gebracht, vooral ook omdat men ook de reële beelden gebruikt, van de echte personen in kwestie.

Voor velen zal dit een ietwat moeilijke film zijn en velen zullen er ook geen snars van geloven, maar ik vond het een geweldige film.

En zoals we van haar gewend zijn, Milla Jovovich doet het alweer uitstekend, en ze bewijst dat ze niet alleen goed is in actiefilms, maar ook in bizarre thrillers, zoals deze.

Tarkus schreef:

Je beseft toch dat ook die beelden nep zijn?

avatar van David David

David David

Prima de luxe !

Ik dacht even dat ik weer moest gaan geloven in S.F.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

super goede film.Een film dat je echt aan het denken zet.En je ook na de film nog een tijdje door je hoofd laat spoken.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

goede film.

ik ging het echt geloven.

ben na de film gelijk gaan googlen hahaha

avatar van Minotaures

Minotaures

Hoe geloofwaardig willen ze de trailer wel niet maken? Nog even en ik dacht dat het echt gebeurde... Ze doen werkelijk alles om kijkers te krijgen.

Maar mooi dat ik gordijnen voor m'n ramen heb, anders heb ik ook last van zo'n uil.

avatar van mancomann

mancomann

Een best wel spannende film eigenlijk , ik wist niet wat ik er van moest verwachten...maar heb af en toe toch op het puntje van mijn stoel gezeten....(alhoewel ik lag op de bank)

Ik vond het authentieke beelden thema juist wel weer een leuke toevoeging. Al met al een prima middag met deze film gehad.

avatar van LoTroPan

LoTroPan

Ik geloofde er al direct geen snars van, en heb me dus de hele film mateloos staan te ergeren aan het feit dat ze de kijker willen laten geloven dat het allemaal echt gebeurd is. Ik had ook het verhaal niet goed doorgelezen en dacht dus even dat het een film over waargebeurde feiten ging. Helaas was dat natuurlijk in de film al direct merkbaar dat het allemaal geacteerd was

avatar van Zeriel

Zeriel

Een aardig idee, redelijk uitgewerkt met een paar kippevel momenten.
De personages blijven allemaal op afstand, zodat je n iet echt mee kunt leven. Komt natuurlijk ook door de pseudo-docu aanpak.

LoTroPan schreef:

En daarom kan je niet meer genieten van een film

avatar van plankieplank

plankieplank

Zoveelste "echt gebeurd/echte beelden " thriller. Dit kennen we nou wel toch?

Was 1 x leuk met Blair Witch.

Dit was zelfde prut als [Rec], Paranormal Activity, etc.

Q Jones

Nee juist niet. Rec is een heel ander soort film. Stel dat het nou wel echt gebeurd zo zijn vond je hem dan wel goed. Ik snap niet dat mensen daar een groot issue van maken de film zit gewoon steen goed in elkaar en af en toe heb je echt momentjes dat je twijfelt of het nu echt is of niet

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Q Jones schreef:

Inderdaad zo denk ik er ook over!

Nomak

Het is en blijft schandalig dat men er op hamert dat deze film op waargebeurde feiten gebaseerd is terwijl dat niet zo is. Ik wist natuurlijk al meteen dat daar niets van waar is, als dit soort zaken waargebeurd zouden zijn, dan was het wereldnieuws en hadden we het niet als primeur in een film als dit gezien. Dan is het ronduit verwerpelijk om zelfs nog eens een actrice voor de camera te halen om ons te vertellen dat we een hoop echte beelden te zien krijgen.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Nomak schreef:

...als dit soort zaken waargebeurd zouden zijn, dan was het wereldnieuws en hadden we het niet als primeur in een film als dit gezien.

Hoezo niet? Het verhaal over The Blair Witch bereikte toch ook pas via film het grote publiek?

Ik krijg in ieder geval altijd goed de kriebels van dit soort mysterieuze Alien films. Dat heb ik met Aliens meer dan met geesten. Vanavond Skyline maar eens bekijken. Hopelijk jaagt die me net zo hard tegen het plafond aan als deze film.

Zet een emmer naast het bed om in te plassen, want voor hetzelfde geldt durf ik niet meer over de gang naar de wc.

boozebelly schreef:

Hoezo niet? Het verhaal over The Blair Witch kwam bereikte toch ook pas via film het grote publiek?

Dat was wel waargebeurd?

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Dat was wel waargebeurd?

Heb je die nooit gezien dan? Ze hadden ja die camera gevonden van die vermiste groep mensen en uit die beelden bestaat die hele film.

( )

Nomak

Heb ik gezien. Heb ik een mooie 0,5* gegeven.

Nomak schreef:

Wat geeft dat nou ik snap echt niet wat dat nou af doet aan de film. Zo krijgen mensen die twijfel meer een stimulans om te geloven.

Nomak

Jij vind het dus leuk als mensen tegen je liegen.

Q Jones

Dit is meer voor de gek houden. En liegen is een breed begrip in dit geval kan je daar vind ik niet van spreken

Nomak

Natuurlijk is dit gewoon liegen. Een actrice die voor de camera stapt en er nog eens op hamert dat het allemaal echt is. Gewoon verwerpelijk, hoe kan het dat ik hier een voldoende aan geef? Ik haal er meteen een half sterretje af.

Zeikerd