• 9.378.647 stemmen

A Perfect Getaway (2009)

Mystery / Thriller | 98 minuten / 108 minuten (unrated director's cut)

Genre: Mystery / Thriller

Speelduur: 98 minuten / 108 minuten (unrated director's cut)

Geregisseerd door: David Twohy

Met onder meer: Milla Jovovich, Timothy Olyphant en Steve Zahn

Releasedatum: 6 augustus 2009

Plot A Perfect Getaway

"Welcome to paradise. Enter at your own risk."

Na hun trouwen, besluiten Cydney en Cliff (Milla Jovovich en Steve Zahn) op huwelijksreis te gaan naar Hawaï. Alles gaat goed en ze hebben de tijd van hun leven, totdat ze erachter komen dat er net een pasgetrouwd koppel is vermoord op Hawaï en dat de moordenaars waarschijnlijk op hetzelfde deel van Hawaï zitten als zij. Daarna weten Cydney en Cliff niet meer wie van de medetoeristen ze kunnen vertrouwen.

avatar van Zinema

B_B schreef:

Wanneer ze achter de bosjes zitten en Jovovich moet doen alsof ze aan het plassen is zodat die andere 2 het niet doorhebben dat ze het over hun hebben.

Maar dan hebben ze het niet over wie de moordenaars zijn toch? Maar vooral over of ze wel/niet herkenbaar zijn op de bewakingscamera..

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Zinema schreef:

Misschien wel maar ze hebben het over 'them' en 'they could be anybody'. Daarna weer over die andere 2 en of ze die wel moeten vertrouwen want wat weten ze nu eigenlijk over hun enz.
Daarna hebben ze het in hun tent er ook nog over hoe gestoord Nick en Gina zijn en dat ze hun maar tevreden moeten houden zodat iedereen het strand levend bereikt...

avatar van Zinema

Dacht ik. We worden op een dwaalspoor gezet, maar e.e.a. klopt wel, me dunkt. Jammer dat alles daarvoor zo clichématig is dat je je idd niet hoeft af te vragen wie de daders zijn, omdat de rest al wordt uitgesloten. Des te welkomer de twist..

avatar van Xen0n

Xen0n

Toch wel vermakelijk filmpje, en dan vooral na de plottwist. Iets wat je helemaal niet verwacht want je eigen gedachten over 'wie is de moordenaar' zijn volop aan de gang. De rest is vrij simpel gedaan en het draait daarom eigenlijk alleen om deze twist, wat een beetje jammer is.

avatar van Thorak

Thorak

Flauwe film met redelijk tegenvallende acteerprestaties van de acteurs. Gemmideld genoemen zijn het toch allemaal stuk vor stuk geen al te slechte acteurs, Zahn kan me normaal gesproken altijd wel boeien maar in deze film helaas niet. Het neigt mij allemaal een beetje naar overacting.
De verhaal twist slaat naar mijn idee helemaal nergens op, het is vanaf het begin al vrij duidelijk wie de daders zijn. Ondanks hun wazige gesprekken over wie de moordenaars zijn. Ik kreeg ook totaal niet het idee dat die gesprekken dienden om het andere stel te overtuigen dat zij het niet de moordenaars zijn. Zeker doordat de gesprekken ook gevoerd worden waar niemand bij is. Ze vertellen ook zelf aan het andere stel dat er moorden gepleegd zijn op het andere eiland, wat ze dus anders niet hadden geweten als ze het niet hadden verteld. Allemaal erg zwak en ongeloofwaardig dus. De ontknoping en de beweegredenen vond ik ook erg zwak.

avatar van lelici

lelici

Een mooie omgeving, jonge acteurs en een plottwist maken nog geen goede film. Vooral dat stuk zwart/wit film in de film vond ik bijzonder vervelend....een film in een film. Een paar schrikmomenten, en dat was het dan ook wel. 2*

avatar van mnrk

mnrk

Leuke film om gezien te hebben, niks speciaal maar gewoon prima film.

Omgeving waar gefilmd is ,is zeer mooi. Timothy Olyphant speelde prima..en op het einde kwam Milla Jovovich weer zoals we haar kennen uit de Resident Evil films

Het hele verhaal en plot was best leuk uitgewerkt.

avatar van darkknight

darkknight

Plotwending was veel te voorspelbaar, verhaal erg clichématig en onorigineel en de acteerprestaties waren ook zeker niet van topkwaliteit. Toch wel vermakelijk als je een avond niets te doen hebt.

Film die je snel weer vergeet, 2,5 ster.

avatar van Raffael77

Raffael77

Heerlijke film met een leuk uitgewerkt verhaal en aardig acteer werk.

Film werk is heerlijk om te zien en natuurlijk de prachtige locatie van de film.

Wat mij deze film nou zo aantrok was de rust in de film en de spanning die steeds meer aanwezig was.

Dan slaat de film ineens om maar ook de rest(LOL)(Ik denk dat er veel juist daarom de film niet leuk vonden omdat ze hadden verwacht dat er continu een soort kat en muis spel zou zijn).

De laatste schot vond ik iets simpel maar Jovovich aan het eind geweldig wat juist weer terug slaat op de film titel die velen waarschijnlijk ook verkeerd begrepen hadden.

avatar van Thorak

Thorak

Ik denk toch echt dat jij een andere film hebt gezien hoor.

Fijn ook voor je dat je denkt dat je slimmer bent dan de rest.

avatar van maarten54

maarten54

geweldig de movie.

avatar van Reinbo

Onzinnig filmpje met absurde plottwist. Verder best spannend. Leuk wegkijk voer voor de (zaterdag) avond.

Kleine 3,5*

avatar van tboezem

tboezem

Raffael77 schreef:

Hoe zou jij de filmtitel uitleggen dan?

Persoonlijk vond ik het zeker een vermakelijke film, en ik had te twist neit zien aankomen. Ook een goed einde.

Ik snapte alleen niet hoe de vrouw van dat andere stel (die slagersvrouw) er nou achter kwam dat Cliff+vrouw de daders zijn. Iemand?

avatar van raafmau

raafmau

simpel filmpie, slecht concept, saai goedkoop wat niet

avatar van Xen0n

Xen0n

raafmau schreef:

simpel filmpie, slecht concept, saai goedkoop wat niet

Dat is wel heel overdreven, zonder argumentatie...

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Vrij aardige film waarin het acteerwerk zeker niet slecht is! alleen naarmate de film vordert worden er wat dingetjes een beetje onduidelijk vond ik. En er zitten wat foutjes in het verhaal maar dat mag de pret niet drukken! 3 sterren

avatar van dinal12000

dinal12000

Wel boeiend, maar de twist was wat erg onwaarschijnlijk.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Beetje vergezochte film. Doch had ik het einde van ver al zien aankomen vermits het verhaal nogal debiel geschreven is. Het ligt er te vingerdik op. Ik vond het geen mooi einde en het had me niet verrast.

De natuurbeelden zijn wel prachtig, ook enkele schrikmomenten en het idee van een honeymoon ends in a nightmare is altijd goed. Alleen duurde het zo lang eer er spanning kwam of eer er actie in het verhaal te zien was. Beetje saai op momenten (vooral die eindeloze dialogen). Het wantrouwen-sfeertje dat ze probeerden te creeëren lukte slechts af en toe. Ik heb hem wel kunnen uitkijken, maar had er wel wat meer van verwacht.

avatar van tevelenco

tevelenco

Een matige thriller.

De film begon nog wel redelijk met mooie beelden van de natuur en een redelijke spanning, en enkele redelijke schrikmomenten.

Maar na de plottwist vliegt de film behoorlijk uit de bocht en wordt het allemaal nogal overdreven, vergezocht en voorspelbaar.

Wat de film voor mij niet ten goede kwam.

avatar van valentinooo

valentinooo

In het begin wat saai, maar toch een erg vermakelijke film, met een leuke twist!

avatar van TimF

TimF

Saai, slecht en vergezocht. Wel mooie belichting..Niet genoeg, niet kijken deze!

avatar van snootz

snootz

Leuke vermakelijke film, redelijk spannend.

avatar van TimF

TimF

Zit de cast en de regie hier cijfers te geven ofzo?

Dit is toch écht een zeer slechte film, hoe kun je hier nou 4 sterren voor geven?

Als je een flashback van bijna een kwartier nodig hebt tegen het einde van de film, dan heb je het verhaal toch écht waardeloos verteld.

De acteurs zijn matig, het verhaal is belachelijk onwaarschijnlijk.

De spanning is zoek, er gebeurt bijna niets (je ziet het in elk geval niet 70 minuten lang).

Slechte regie, David Twohy staat in elk geval op de lijst met afgeschreven regisseurs voor mij. 97 weggegooide minuten.

1.5 sterren voor de mooie beelden en belichting. Het verhaal en de acteurs hadden ze beter weg kunnen laten.

avatar van magaal

magaal

lekkere wegkijkfilm die best spannend is !

avatar van Kisje

Kisje

Totaal niks aan, zo voorspelbaar! Vanaf het moment dat dat ene koppel opgepakt werd door de politie (helicopters) en het (laten we het maar) 'normale' koppel samen met het 'rare' koppel op het strand kwamen, wist ik hoelaat het was. Daarna was er totaal niks meer aan... Zo cliché!

Jammer, ze hadden er toch iets moois van kunnen maken...

Pluspuntje (zoals hierboven al wel vermeld word) er zijn inderdaad prachtige beelden gemaakt!

avatar van White Trash

White Trash

De film ziet er goed uit met mooie beelden en is wel vermakelijk om te zien maar echt goed wordt het nergens. Ik vond de twist vrij belachelijk eigenlijk als ze met zn tween zijn doen ze ook net alsof ze niet weten wie de moordenaars zijn. Komt vooral naar voren als ze met zn tween in de tent zitten en zeggen dat ze hopelijk het strand levend halen

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Redelijke thriller. De aanloop is wel ok maar al snel ebt het 'who done it' gevoel weg en voel je wel aankomen hoe de boel gaat lopen. De uitwerking vervolgens is best goed alleen wordt het nooit echt spannend waar het verhaal zich juist leent voor meer suspense achtige scenes. De achtervolgingsscene is wel fris gemonteerd. Zahn en Olyphant zijn best goed op dreef echter ik vond Jovovich nogal matig en dat zorgt voor wat onbalans. Wat de film echt mist is een spannende score.

avatar van benq

benq

Redelijke thriller die nooit echt beklijft. Film komt traag op gang om in de derde akte gas te geven. Mooie plaatjes en redelijk goed geacteerd, vond Olyphant er dit keer uit springen. Maar de grote wending zie je ver van te voren aankomen zodat er van spanning nooit sprake was. Maar de film keek wel lekker weg en de referenties aan het schrijven van een plot was vermakelijk.

**1/2

avatar van barcam

barcam

Prachtig gefilmde natuurbeelden. Onnozel onwaarschijnlijk verhaaltje maar wel spannend gebracht. Leuke wegkijkfilm.

avatar van james_cameron

Vermakelijke, iets te zelfbewuste thriller die speelt met de regels van het genre. De aanloop duurt te lang, maar gelukkig redt de spannende finale de film van de ondergang. De fraaie locaties helpen, evenals de leuke cast, waarin vooral Olyphant opvalt in een maffe rol. Uiteindelijk te weinig verrassend om echt op te vallen binnen het genre, maar het kijkt prettig genoeg weg.