menu

Hesher (2010)

Alternatieve titel: Metalhead

mijn stem
3,43 (760)
760 stemmen

Verenigde Staten
Drama
106 minuten

geregisseerd door Spencer Susser
met Joseph Gordon-Levitt, Natalie Portman en Devin Brochu

De 13-jarige T.J. en zijn vader zijn beiden diep geraakt door het tragische verlies van hun moeder en vrouw, en wonen nu samen met hun oude oma. Op weg naar school ontmoet T.J. Hesher, een man van eind twintig met een zwaar verleden. Hij zorgt ervoor dat T.J. diep in de problemen raakt, erger dan hij zich ooit voor had kunnen stellen. Nicole, een cassière, probeert T.J. te beschermen. T.J. wordt verliefd op Nicole, maar zijn fantasie over haar wordt vernietigd door Hesher. Hesher trekt in bij T.J. zijn vader en hun oma. Hij is hier niet voor uitgenodigd, maar wordt op een bepaalde manier toch geaccepteerd.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=8RreKrj7kEY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Meneer Bungel
RuudC schreef:
...lijkt het zich nergens naar toe te werken...
'Gewoon' rouwverwerking toch? En Hesher is dan El Magere Heino, die even makkelijk verdwijnt als hij aankwam. Enkel de zeis ontbreekt, maar die is adequaat vervangen door de vlijmscherpe songs van M. & M....?

avatar van cantforgetyou
3,0
Wat krijgt deze film een hoge waardering. Het is geen slechte film, maar ik vond hem ook niet echt heel bijzonder. Ik vond Joseph veel te overdreven neer gezet.

avatar van Hansjepansje
3,0
Goed, maar zat meer in.

De jonge T.J. woont samen met z'n vader en oma. Het huishouden is door de plotse dood van T.J.'s moeder helemaal ingestort. Het rouwproces verloopt zeer moeizaam, T.J. heeft het lastig op school en z'n vader heeft alle levensenergie verloren. Dan ontmoet T.J. toevallig Hesher, een zich van niets aantrekkende metalhead die plots besluit bij T.J. te komen inwonen. De ingrediënten voor een drama met een flinkje schuit humor, al is het vooral dat laatste dat goed is uitgewerkt, want als drama is dit toch iets te slapjes. Film had iets meer tijd mogen nemen om alles uit te werken, en op het eind wordt het allemaal wat te sentimenteel. Gelukkig is er nog de humor. Erg zwart, maar zeker op een hoog niveau. Beste moment uit de film is de geweldige zwembadscène

Qua acteerwerk steelt Joseph-Gorden Levitt de show (is er eigenlijk iets dat die niet kan?). Goeie timing in de humor en maakt van Hesher een sterk personage. De rest is degelijk, ook leuk dat Natalie Portman even langskwam. Haar karakter heeft weinig om het lijf (figuurlijk, niet letterlijk helaas), al kan ze haar klasse niet verbergen. Verder visueel onvoldoende en ook de soundtrack was matig. Had iets meer gebruik mogen maken van de door Hesher zo aanbeden muziek, maar die inbreng blijft redelijk beperkt.

Typisch zo'n 3.25* filmpje, maar ik maak er toch 3* van. Regisseur met iets meer oog voor het visuele, of die iets meer tijd nam om de dramalijn wat meer uit te werken had het toffe uitgangspunt meer goeds kunnen doen, maar helaas. Leuk tussendoortje wel, zo eentje die je gemakkelijk in de herkijk kan gooien.

avatar van nightbreed
3,0
Gemiste kans. Onevenwichtig. Joseph Gordon-Levitt's over-the-top karakter verneukt eigenlijk alles. Punt.

avatar van Sarasani
3,0
Te warrig verhaal maar goed spel van Joseph Gordon-Levitt. 3*

Hesher als personage te overdreven? Ik ken mensen die echt zo doorgedraaid zijn hoor! Het ligt maar net aan met wat voor mensen je omgaat.
Ik vond de film erg goed. Ik heb heb hem meerdere keren gekeken en geniet van het personage van Joseph Gordon Levitt. De situatie is bizar, dat moet je maar net aanspreken. Het is out of the box en persoonlijk heb ik er erg van genoten. 4*

avatar van tattoobob
3,5
Dikke aanrader deze film......maar zeker niet voor iedereen.
Dus succes.

avatar van goongumpa
2,5
Het humor-gedeelte is geweldig, maar het rouwverwerkingsdrama loopt niet echt lekker.

Fantastische aftiteling wel.

avatar van david bohm
3,0
Deze film kwam voorbij op HBO en ik ben blijven kijken. Geinige over'-the-top rol van Gordon-Levitt en het is altijd fijn om Natalie Portman in actie te zien. Het komische gedeelte heeft de overhand maar op dramatisch vlak toch ook een paar aardige scenes zoals op het einde met de kist van oma.

2,5
Vind het echt een tegenvaller. Hoewel de rollen van Levitt en Portman goed ten tonele komen, valt de rest me zwaar tegen.

Het genre is eigenlijk een mix (in mijn ogen) van fantasie/ drama/ komedie/ misdaad; maar niet echt iets dat eruit springt. Weinig actie (op wat gekke fratsen van Hesher dan), weinig spanning, weinig van alles. Zwembad scene was wel meesterlijk, enorm vermakelijk en humoristisch. (wat moet het mooi geweest zijn om dat uit te mogen voeren!)
Het verschil in leeftijd (zoals doen voorkomen in de film) tussen Portman - Levitt - en het jonge menneke vond ik te groot om hetgeen zich voordoet tussen die 3 wat kracht bij te zetten. Visueel en ook de muziek vond ik erg zwak; zeker met het oog op het personage van Hesher.

Het gemiddelde van de film verbaasd me dan ook enorm; voor mij is het niet meer dan 2,5*, in positieve zin te wijten aan (de invulling van) de rollen van de twee eerder genoemde.

avatar van Decec
3,5
Een goede dramafilm...
Prima verhaal...
Wat een vandalisme...
En een moeilijk leven...
Prima acteerwerk...
Overdreven bekende acteur Joseph Gordon-Levitt...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima geluid
(Dolby Digital)...

avatar van Noodless
3,0
Redelijk.
Het verhaal is wat zoutloos en raakt verschillende genres aan die nergens weet uit te blinken. Het kabbelt allemaal wat verder zonder dat er eigenlijk veel gebeurt. Gelukkig is er nog een enthousiaste cast die er iets van willen maken. Toch wel wat meer van verwacht. Niet slecht, gewoon een middelmatige film. 6/10

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin een jongen en zijn vader de dood van zijn moeder proberen te verwerken, tot er een vreemdeling in huis komt. Qua verhaal stelt het niet veel voor, maar de film zit vol mooie en tragische personages. Het eigenzinnige titelpersonage vormt hier een mooi contrast bij en wordt ook uitstekend neergezet door Joseph Gordon-Levitt. Zowel leuk en mooi, echter ligt de tragiek er hier en daar wat te dik bovenop.

avatar van AmazingPP
3,5
Geen onaardige film met goed acteerwerk. Bleef echter niet de gehele film boeiend. Verrassend om Piper Laurie weer eens te zien. Wat is zij veranderd! Gave aftiteling.3,5 *

avatar van john mcclane 2
3,0
De manier waarop de personages elkaar ontmoeten en en de interactie tussen hen,was vreemd.
Het is tragisch,maar ik had er meer van verwacht,met name van het personage gordon levvit .
Een anarchistische punk rocker die pissed off is over alles.
maar hij is vooral passief,en heeft schijt aan alles.maar dat zou in zekere zin het zelfde kunnen zijn.
Maar ieder personage heeft iets wel iets in tragische zin.
je vraagt je regelmatig of wat hen drijft,of juits niet.
had er iets meer van verwacht.de film heeft de best new director prijs gewonnen.bij het philedelphia film festival.
We zijn inmiddels bijna 6 jaar verder en geen nieuwe film op haar naam.
merkwaardig.
in zijn eigenzinnige tragiek geef ik hem 3 ster.

avatar van MH040
3,0
Na herziening verlaagd van 4* naar 3*. Weet niet wat ik er de eerste keer in zag, wat ik er nu niet meer in zag.

Leuk symphatiek filmpje, maar het verhaal stelt eigenlijk 3x niks voor.

Joseph Gordon-Levitt moet wel veel lol heb gehad om deze over-de-top rol te spelen.

3,5
Film met meerdere thema's : het voor je zelf opkomen, het verdriet om het verlies van een ouder, de teleurstelling in de liefde, uitdagingen aangaan. Aldus heeft de film precies geen hoofdthema en strubbelt hij op vele vlakken zonder echte diepgang.
Het is een drama met toch wat plezierige slapstick, inzonderheid als Hesher zijn duivels ontbindt.
Niet groots maar bekijkbaar.
Bijzondere en goed vertolkte rol van Joseph Gordon-Levitt.

avatar van Daan258
3,5
Toch nog maar is een keer opgezet en nog steeds weet ik eigenlijk niet zo goed waar ik naar gekeken heb, vooral het verhaal is voor mij nog een beetje wazig (als dit het goede woord ervoor is) maar de mix tussen drama en comedy is wel goed neergezet bij dit filmpje.
Ook moet ik zeggen dat ik me eigenlijk beter heb vermaakt bij deze 2 kijkbeurt.
De cast is daadwerkelijk geweldig en het acteerwerk is ook echt zeer goed. Vooral Joseph Gordon-Levitt zet hier echt zo'n heerlijke rol neer, misschien wel één van zijn beste en daarnaast is ook de soundtrack echt heerlijk (vooral als metal/rock liefhebber )

Ja, ondanks dat ik nog steeds erg gemixte gevoelens heb over de film ga ik hem toch verhogen met een 0,5*

3,5*

2,0
Volkomen ongeloofwaardig en een film zonder tempo.

avatar van VanRippestein
3,0
Ok film die nergens echt in uitblinkt. Er zitten veel goede ideeen in de film die allemaal niet echt uit de verf komt. De soundtrack is niet aanwezig genoeg: gooi er, als we toch aan het headbangen zijn, meer metal in. De drama blijft wat slapjes uitgewerkt en de humor had ik liever wat absurder gezien. Hesher is goed neergezet door levitt maar mist wat backstory of doel. Het is allemaal wat meh ondanks de veel leuke ideeen. Ook de regie en camerawerk zijn by the book terwijl de film dat juist niet probeert te zijn.

avatar van Capablanca
4,0
Film die de moeite waard is. Soms ietsje onevenwichtig, maar daar weegt tegenop dat je geen minuut weet hoe de volgende minuut eruitziet.

Een echte filmhuisfilm. En dat zegt eigenlijk al genoeg. Komt van niks en gaat naar nergens. Ik snap eerlijk gezegd niks van al die lovende woorden hierboven m.u.v. de acteerkwaliteiten dan, dat klopt wel. Maar een leuke zwembadscene??.... Ik heb hem niet gezien, tenzij je een man die wat spullen in een zwembad flikkert doet dijenkletsen. Dan ben je of op humorvlak niet veel gewend of je was in een zeer melige bui, maar hoe je dit 'zeer grappig' kunt vinden.....? Beats me. Nogmaals m.u.v. de acteerprestaties, zonde van de tijd. Maar kijk vooral zelf en laat weten of je het met mij of veel anderen eens bent.

avatar van nathaniel177
2,0
Wat een rare film. Is heel erg negatief. Haast niet doorheen te komen voor mij. Heb er nog een naar gevoel bij.

4,0
Een paar maanden geleden gezien, maar nog zeker niet vergeten. Deze film heeft toch wel behoorlijk op mij indruk gemaakt. Hoe Joseph Gordon Levitt, ( zie maar eens hoe hij er normaal uitziet) deze rol opzich genomen heeft als complete idioot dat vind ik vakmanschap.Hoe je je als acteur in zo'n idioot kan verplaatsen vind ik absoluut knap. Maar ook de andere spelers vind ik ook uitstekend acteren. Een film die ik niet snel zal vergeten, vooral het absurde gedrag van Hesher zelf niet natuurlijk...Zeer vermakelijke film.

avatar van Theunissen
3,0
Debuterend regisseur Spencer Susser, die het script schreef, die het produceerde, die de montage deed en die de fraaie titelsequentie maakte, combineert de meest uiteenlopende genres, van zwarte komedie en sociale aanklacht tot rouwverwerkingsdrama en opgeheven vingertje tegen bovenmatig medicijngebruik. Oftewel een rommelpotje.

In dit verhaal draait het om Hesher (Joseph Gordon-Levitt), welke een einzelgänger is van eind twintig met een zwaarmoedig karakter, die lang zwart haar heeft dat in slierten langs zijn gezicht hangt en zijn lijf zit volgekalkt met ordinaire tatoeages. Verder heeft hij een hekel aan alles en iedereen en woont hij in een busje. Op een dag ontmoet hij TJ (Devin Brochu), een dertienjarige jongen, die samen met zijn depressieve (vanwege de dood van zijn vrouw na een ernstig auto-ongeluk) vader Paul (Rainn Wilson) bij zijn zorgzame maar verwarde grootmoeder (Piper Laurie) woont. TJ raakt gefascineerd door Hesher, maar weet dan nog niet dat deze ruige knaap bepaald geen prettige invloed op zijn leven zal hebben.

Het verhaal biedt meer mogelijkheden dan deze Drama film laat zien en het script rammelt van alle kanten. De cast met o.a. Joseph Gordon-Levitt, Natalie Portman (als muizige kassajuf Nicole, die tevens de droomvrouw is van TJ) en Piper Laurie (als de oma die Hesher als enige direct accepteert zoals hij is en die zelfs een verrassend aandoenlijke vriendschap met hem opbouwt) levert wel goed spel en Joseph Gordon-Levitt baseerde zijn karakter op Cliff Burton, de bassist van "Metallica" (het logo van "Hesher" op de filmcover, lijkt natuurlijk ook sterk op het logo van "Metallica"), die in 1986 om het leven kwam bij een ongeluk met de tourbus. Daarnaast is er ook muziek van Metallica (uit de tijd met Cliff Burton) te horen.

De Drama film "Hesher" is gewoon een beetje vreemd, maar eigenlijk ook wel lekker.

avatar van Lovelyboy
3,5
Apart filmpje, licht absurdistisch als je het mij vraagt. humoristisch hoe Hesher zichzelf toegang tot het huist verschaft en hoe hij ook al snel er gewoon tussen hoort en samen tv kijkt met pa en zit te lachen met oma en later van alles in het zwembad gooit en er zelfs in fietst Op zich val je nogal rauw in de film de vader ligt stuurloos en onbruikbaar op de bank en de jongen haalt halsbrekende toeren uit bij de auto te blijven waar in naar ik aanneem zijn moeder in is omgekomen, dat de familie iets erg probeert te verwerken is overduidelijk. en op zich is de film tot daar wel interessant maar hoe verder de film komt en Hesher zich met van alles bemoeit zoals het in de fik steken van de auto het volgen van TJ en het helpen van Portman raak ik de intentie van de film wel wat kwijt, wat is de bedoeling, waar gaat dit nu precies heen? De film raakte me uiteindelijk steeds verder kwijt en wat de boodschap nu eigenlijk is van de botsing tussen de familie in rouw die steeds verder uit elkaar valt en de anarchistische en bij tijden en wijlen irritante Hesher ontgaat me op een gegeven moment totaal. Maar dan toch komt het op een bizarre manier bij elkaar tijdens de begrafenis van oma en de speech van Hesher, dat je kunt rouwen om wat je verloren hebt maar ook kunt kijken naar wat je nog wel hebt. De uiteindelijke laatste wandeling met oma is ontroerend en weer net zo bizar als andere dingen die Hesher doet. Het wat mij betreft stuurloze verhaal en aanwezigheid van Hesher komt dan toch bij elkaar en blijkt nut te hebben

Heerlijk muziek overigens en prima rollen van Portman, wat is dat toch een lekker dingetje vooral als ze net uit dat zwembad komt , Wilson en vooral Levitt. De laatste ontwikkelt zich de afgelopen tien jaar als een veelzijdig acteur.

Begin van de film 3.
Halverwege 2.
Einde van de film en uiteindelijke boodschap 3.5.

avatar van Toontje G
4,0
Je vindt er niks aan of je prijst deze film de hemel in. Dat laatste doe ik.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:55 uur

geplaatst: vandaag om 21:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.