Hesher (2010)
Geregisseerd door: Spencer Susser
Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Natalie Portman en Devin Brochu
Releasedatum: 23 februari 2012
Plot Hesher
"Sometimes life gives you the finger and sometimes it gives you..."
De 13-jarige T.J. en zijn vader zijn beiden diep geraakt door het tragische verlies van hun moeder en vrouw, en wonen nu samen met hun oude oma. Op weg naar school ontmoet T.J. Hesher, een man van eind twintig met een zwaar verleden. Hij zorgt ervoor dat T.J. diep in de problemen raakt, erger dan hij zich ooit voor had kunnen stellen. Nicole, een cassière, probeert T.J. te beschermen. T.J. wordt verliefd op Nicole, maar zijn fantasie over haar wordt vernietigd door Hesher. Hesher trekt in bij T.J. zijn vader en hun oma. Hij is hier niet voor uitgenodigd, maar wordt op een bepaalde manier toch geaccepteerd.
Hesher
Funeral Director
Mr. Elsberry
Leland Palmer
Skitterend!
Eén van de meest hilarische films sinds tijden die je naar het einde toe qua drama ook nog eens bij je strot weet te pakken. Joseph Gordon Levitt zet een niets minder dan geweldige rol neer als 'Hesher'. Op één of andere manier moet je hem niet mogen, maar je doet het toch.
Zijn karakter is gewoon extreem grappig; zo'n scéne bij het zwembad met Portman en Brochu is gewoon geniaal. Sowieso is de manier waarop-ie zich bij dat gezin naar binnen ''nestelt'' bijzonder geestig, vreeeseluk.
Hesher barst gewoon van de (harde, maar) errug (!) geinige scénes.
Voor de rest heeft-ie gewoon zijn eigen, ''bijzondere'' manier om het rouwende gezin te confronteren. Het einde, bijv. de begrafenis én wanneer-ie samen met T.J. en z'n pa die kist aan het drukken is, is dan ook érg mooi en valt precies op de goede plek. Ja, heb genoten van deze film. Aangename verrassing.
blurp194
Raar, bijzonder verhaal, inktzwarte humor, mooie karakters. Vooral door het heel goede acteren de moeite waard - de hele cast is geniaal goed bezig. En een mooie soundtrack.
Zandkuiken
De tweede film in evenveel dagen waar ik op voorhand veel van verwachtte, die ook sterk is, maar toch niet helemaal weet te overdonderen. Gisteren Submarine en vandaag dus deze Hesher.
Spencer Susser slaagt er in ieder geval wel in om een frisse benadering te geven aan het thema rouwverwerking. Jammer genoeg vond ik het Hesher-personage niet helemaal geslaagd. Hij lijkt eerder symbolisch dan iemand van vlees en bloed. Hoeft op zich geen probleem zijn, maar was dat hier voor mij wel een beetje gezien de ontwikkelingen naar het einde toe. De finale leek me een beetje bij de haren getrokken.
Verder wel een prima film, met goede acteerprestaties. Devin Brochu is een kleine ontdekking en Portman en Wilson maken het beste van hun beperkte speeltijd. Die laatste zie ik trouwens voor het eerst in een serieuze rol en hij wist mij zeker te overtuigen.
De fotografie leek nogal vaal en over het algemeen niet erg bijzonder. De dromerige score (en dan heb ik het niet over de metalsongs, hoewel Motorbreath best een vet nummer is) vond ik meer geslaagd.
Alles bij elkaar dus zeker dik oké, maar niet uitzonderlijk wat mij betreft.
De film hinkt een beetje op twee gedachten: aan de ene kant is dit een originele zwarte komedie, aan de andere kant een enigzins voorspelbaar uitgewerkt rouwverwerkingsdrama. Aan de cast ligt het in ieder geval niet, die is eersteklas, met Gordon-Levitt hilarisch en ongekend vuilgebekt in de maffe hoofdrol. Je kunt het personage van Hesher zien als een soort bizarre engel die gestuurd wordt om de gebroken levens van de hoofdpersonen weer op de rit te krijgen. Ook de jonge Devin Brochu is uitstekend. Tegen het einde kruipen er wat sentimentele elementen in het script en verliest de film enigzins aan kracht, maar alles blijft gelukkig energiek en inventief genoeg om te blijven boeien. Leuk gebruik overigens van oude Metallica songs op de soundtrack.
perceived
Leuk.
Eerste uur waarin de humor de overhand heeft vond ik geweldig. Daarna wordt het wat dat betreft minder en krijgt de film een wat melodramatisch karakter. Jammer van het laatste stuk, verder erg leuk. Toffe van rol van Gordon-Levitt! 7/10
Meer dan uitstekende film met een geweldige rol van Joseph Gordon-Levitt als Hesher ook Natalie Portman draagt haar steentje bij en durft zich ook op een andere manier te laten filmen.
Het kinder sterretje Devin Brochu als T.J. was ook geniaal en van dit mannetje zullen we nog veel gaan horen. Ook leuk om te zien dat Hollywood ster Piper Laurie nog steeds actief is, hier te zien als oma Madeleine Forney.
Filmkriebel
Weird ! Hesher deed me onmiddellijk denken aan Beavis & Butthead : een nihilist, of anarchist, of hoe je zo iemand ook wil noemen? In ieder geval was die Hesher wel een totaal immorele kerel die elke sociale en ethische regel aan zijn laars lapt en zich van niks aan trekt, en het grappige is dat iedereen er zo droog en braaf bij blijft. Het milieu waarin Hesher terechtkomt is dan ook één waar iedereen even weg van de wereld is : de vader depressief na de dood van zijn vrouw en de oma heeft ze ook niet alle vijf op een rijtje. En als een vuilbekkende kerel als Hesher daar tussen belandt, dan laten ze hem rustig doen : in zijn onderbroek rondwandelen, naar porno kijken, oma aan de waterpijp zetten enz. De rol van TJ is knap gespeeld als de jongen die alles moet ondergaan, maar de film liep na een geweldige eerste helft in een doodlopend straatje met een bespottelijk einde toen ze met de doodskist van oma rondwandelden en het schroot van die rode auto voor de deur stond . Het is op zijn "Hesher" maar gaat net iets te ver in de ongeloofwaardige sfeer die het wil neerzetten. Deze zwarte tragikomedie is niet volledig geslaagd door het tegenvallende einde.
wendyvortex
Soort van nihilistische variant op Sling Blade.
Hesher is af en toe uitermate onaangenaam en de rest van de wereld waar T.J. in leeft is nauwelijks veel aangenamer misschien met uitzondering van Nicole die wel heel open is over haar gevoelens en beweegredenen.
Film is behoorlijk zwartgallig met af en toe geweldige humor en een flink aantal prachtige scenes.
Mwa, gaat wel.
De combinatie van het enorm serieuze basisgegeven en de compleet idiote persoon van Hesher werkt niet helemaal optimaal wat mij betreft.
Vond Hesher zeg maar 10 procent grappig en 90 procent onuitstaanbaar, wat een dom quasi-rebels figuur.
Het gezin speelt wel echt enorm goed, zowel de jonge TJ als zijn vader als grootmoeder, echt klasse.
Maar het hele idee van de film was allemaal veel te vergezocht wat mij betreft.
xMilennx
Lekker eigenzinnig, die Hesher, en daardoor best wel grappig! Maar tegelijk ook een triest verhaal. Wat, zoals hieronder al meermaals gezegd, een eigenaardige combinatie oplevert.
Maar voor mij was deze film geslaagd. Ik ben om de één of andere reden altijd wel te vinden voor zo'n alternatieve sfeer/karakter.
De acteerprestaties zijn goed (voor dat jonge kind zelfs uitzonderlijk!) en het dramatische verhaal bereikt de kijkers, zonder dat deze zich er echt ongemakkelijk bij gaan voelen...al was het einde inderdaad wel een beetje té vreemd.
In ieder geval laat deze film eens een andere groep naar dit soort verhaal kijken. Mensen die dit onderwerp normaal niet aanspreekt, kunnen hier vaak wel hun weg in vinden.
Desondanks misschien toch niet voor iedereen weggelegd, maar echt het proberen waard, vind ik.
Lizaxlovesyou
Ik had geen trailer van de film gezien en vond de film dus vanaf minuut 1 raar. Ik bleef maar denken van waar gaat dit over? De laatste 10 minuten zat ik nog steeds te wachten op de clou van het verhaal. Toen het afgelopen was zei een vriendin van me: 'het verhaalt leert je dat je altijd nog even met je oma moet gaan wandelen ook al is ze dood' waarop ik zei; het gaat erover dat je door moet gaan met je leven ook al zit het allemaal tegen. Hesher werd super gespeeld door Joseph Gordon-Levitt en Natalie Portman was ook weer goed in haar rol. Kort samengevat; onrealistische film met toch wel wat humor erin die een boodschap meebrengt.
wwelover
Deze film beviel me heel erg, maar dat verwachtte ik vooraf ook al. Gordon-Levitt is een van mijn favoriete acteurs van dit moment, en hij speelt echt geniaal. Het is natuurlijk ook wel een lekkere rol voor een acteur, gewoon lekker gek doen. Het verhaal is mooi, ondanks dat er niet heel veel gebeurd. En het is gewoon ook door de rest uitstekend geacteerd. Grappig om Portman zo te zien als je het zo vergelijkt met haar laatste paar rollen. Een absolute must see!
Phoenix
Kan die Gordon-Levitt eigenlijk ook iets niet? Van dromerige ansichtkaartverkoper via kankerpatient tot Hesher a.k.a. Magere Hein. Zelfs zijn villain in GI Joe vond ik nog best te pruimen. Voeg nog toe een prettig script met een mooie, down to earth soms ronduit cynische kijk op het leven en hoe fucked up het soms kan zijn óf eindigen, en je hebt echt een pracht van een regiedebuut. Meer van dit, en vooral meer van Gordon-Levitt. 4*
Eny
Zonder ook maar iets van te voren te weten, dus zonder verwachtingen, begon ik aan deze film.
Achteraf zeg ik poeh... Wat een bijzondere, mooie, op momenten hilarische, maar vooral heftige film. Vanaf het eerste moment tot na de hilarische aftiteling zat ik als vastgespijkerd aan mijn stoel. Meeslepend! De film maakt de belofte uit Motorbreath, (een van mijn favoriete nummers en tevens de soundtrack van de film) 'it is going to take your breath away' helemaal waar.
Na hem gezien te hebben blijf ik ermee bezig in mijn hoofd. Ik ben nog steeds alles aan het laten bezinken en niet zo goed in staat om nu al in een recensie te verwoorden wat ik ervan vind, maar ik kan al wel zeggen dat ik het een waar meesterwerk vind en een plek moet vrij zien te vinden in mijn Top10.
Met terugwerkende kracht.
En zeer goed geacteerde tragi-komedie is wat Hesher in elk geval omvat. Niet alleen vanwege het treurige verhaal en de uitzichtloze omgeving waarin het hoofdrollende jongetje zich bevindt, leeft de kijker met hem mee. Zijn performance is prachtig en doet je de 'vervelende' titelrol-vertolker vooral als onwelkome plaaggeest doen overkomen. Het verhaal omtrent een ‘zichzelf uitnodigende gast die nooit meer weggaat’ is erg origineel, maar ondermijnt tevens het diepere drama. Gelukkig maar.
De vervreemdende aanpak van dit originele gegeven werkt regelmatig verfrissend, maar stoort eveneens. ‘Wat wil die irritante Hesher nu eigenlijk?’ en ‘waarom sodemietert niemand hem op straat?’ zijn vragen die menigmaal door het hoofd van de kijker zullen spoken. Vaak net niet lang genoeg om vol verbazing een lach te onderdrukken wanneer Hesher zich weer eens onconventioneel gedraagt. Geen boer-met-kiespijn-gelach, maar ook geen hilariteit. Wel veel gegniffel.
Ondanks dat er vrij prominent op de hoes wordt vermeld ‘featuring music by Metallica and Motorhead’, is er van een royale soundtrack met deze heavy-metal giganten nauwelijks sprake. Het is vooral het grotendeels ontbreken daarvan wat opvalt. Anderhalf liedje en 'n basloopje komen hoogstens in vier flarden voorbij. Kort maar krachtig en zeker niet voldoende om speciaal vermeld te moeten worden. Alhoewel, het is maar hoe je het bekijkt.
De absurde humor waarmee deze film is doorspekt begint tegen het einde dan toch meer de doorslag te vinden naar drama. Door middel van flashbacks wordt de gevoeligste snaar geraakt tijdens het tonen van de tragedie die aan 't verhaal ten grondslag ligt. Een en ander weet op deze wijze met terugwerkende kracht emotionele indruk te maken. En dat is best knap werk. Want ondanks dat het voorafgaande soms ook sterk is, je zit als kijker bijna te wachten op een moment van ontlading.
Goed.
Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.
Banjo
- 2032 berichten
Wat een heerlijke absurde, pakkende, aparte, zwarte drama/komedie!
Na 50/50 weer een mooie film van Joseph Gorden..
Een beetje vreemd maar wel heel erg lekker.
Leuke verrassing.
Heb al meerdere links naar andere films gehoord, ik heb de hele tijd zitten kijken met Visitor Q in m'n achterhoofd. Vreemde snuiter die zich met geweld in een gezin werkt, hen langzaam over het randje brengt om hen daarna uiteindelijk weer bij elkaar te brengen. Met dat verschil dat Q nog een pak extremer is en meer op de humor speelt. Hesher is bitterder en een stuk deprimerender, al valt de zwarte humor niet te missen.
Levitt doet het perfect, goeie en erg veelzijdige acteur. WIlson is ook leuk om terug te zien, Brochu is een kleine ontdekking, al valt het bij zo'n jong iemand altijd af te wachten wat verdere films brengen. Portman is oké, maar heeft weinig om handen.
Bij moment is het lekker ongegeneerd fout, dat zijn eigenlijk de hoogtepunten van de film. Susser houdt het alleen niet helemaal vol tot het eind, waardoor er enige meligheid insluipt die er absoluut niet in thuishoort.
Maar toch aardig verrast. Wist vooraf helemaal niks van de film, blij om dan zo'n wars en origineel werkje voorgeschoteld te krijgen.
Dikke 3.5*
Sergio Leone
Stuurloos.
Hesher heeft mogelijkheden genoeg, maar uiteindelijk is het van alles een beetje geworden, zonder in iets uit te blinken.
Dan is Hesher (het personage) droogkomisch, dan weer een ongelooflijke klootzak, dan eens een "vriend"... Alles blijft zo onduidelijk. Voor hetzelfde geld is Hesher niet "echt" en is hij of een denkbeeldige vriend of TJ als volwassene of weer iets anders.
Ik kan er alleszins niet goed bij om wat het nu allemaal gaat.
Devin Brochu is toch wel de uitblinker. Vaak gebeurt het dat kindacteurs nog niet lijken te beseffen wat ze doen, maar hij toont verrassend veel naturel in z'n acteren.
Joseph Gordon-Levitt vind ik best matig. Zijn rol geeft hem alle gelegenheid om uit te blinken, en hij doet ook niks fout, maar omver geblazen ben ik zeker niet.
Natalie Portman is oké, maar heeft een beperkt rolletje.
Visueel oogt Hesher wat goedkoop. Het camerawerk is soms wat rommelig/ onverzorgd, maar dat zorgt er langs de andere kant dan weer voor dat het nooit aan de doorsnee Hollywoodfilm doet denken - niet dat dat nog nodig was gezien de inhoud.
Voorts is het prettig om enkele metalklassiekers uit de tachtiger jaren te horen. Amen to that.
2,5
Shinobi
Erg vermakelijke film met een vleugje drama erin verwerkt die me af en toe aan het Japanse Bijita Q deed denken.
Hesher is een erg luidruchtige, onbehouwen personage en toch ontwikkel je een zwak voor hem gedurende de film. Erg sterke rol van Levitt.
Ook Portman mocht er zijn in een totaal andere rol die ik van haar gewend ben.
De film had misschien iets dieper kunnen gaan qua verhaal, maar zo 'rauw' als het nu is daar kan ik ook best mee leven. Beetje net zoals de personage Hesher zelf eigenlijk.
3,5 Sterren.
Beun de Haas BV
Deze film in één woord? Tja... grillig is misschien het beste woord.
Het ene moment lach ik de ballen uit mijn broek; het andere moment word ik meegesleurd in de depressieve sfeer. Een echte tragikomedie dus. Hoe dan ook, een van de meest eigenzinnige films die ik afgelopen tijd heb gezien, met de sublieme Joseph Gordon-Levitt (als Hesher) als absolute hoogtepunt.
3,5 *
Honey Blossom
Ik voelde me een beetje ongemakkelijk tijdens het kijken van deze film. Wellicht omdat ik zelf nogal een dame ben. Hesher gedraagd zich een beetje als een beest met zijn barbaarse gedrag en taalgebruik. De film is er op gebrand om de kijker te shokkeren met de eigenlijke personage van Hesher. Logische titel dan ook.
Natalie Portman die een beetje een sul is, vond ik wel leuk om te zien zo. Padmé heeft geen kilo make-up nodig. Natuurlijke looks staan haar ook prima. Dat ze het bed in duikt met Hesher is alleen maar logisch. Een sullige vrouw wilt ook wat.
Ik had zo te doen met de kleine Devin Brochu. Hij zit net in zijn pre-pubertijd, en om Hesher dan als soort rolmodel te hebben, nou dat pakt niet altijd goed uit. Zijn dialogen met Hesher zijn dan ook wel amusant om naar te kijken.
Joseph Gordon-Levitt heeft het ook echt prima gedaan, maar ik vond het karakter Hesher toch iets te geforceerd over komen. Misschien lag dat aan het script.
Het einde vond ik wel mooi symbool staan, waarbij de drie mannen zich 'bevrijden' door de grafkist mee de straat op te nemen for a last walk, and keeping so their promise to Granny.
Rating: 3*
Aapje81
Onconventionele film met een overtuigende Levitt en een verassende rol van Rainn Wilson. Af en toe loopt de film voor geen meter en lijkt er niet echt een idee achter te zitten maar op andere momenten weet Hesher toch een gevoelige snaar te raken.
Het personage van Portman voegt weinig toe en de film zal ondanks al zijn orginele invalshoeken toch niet echt bijblijven. Al met al was dit interessant genoeg maar er had meer ingezeten.
Boven gemiddeld
Jawaddedadde
Dit was een erg vreemde film.
Lange tijd kon ik niet goed begrijpen waar de film naartoe wilde, maar uiteindelijk vallen de puzzelstukjes op zijn plaats en is dit een mooie film geworden over rouwverwerking en verdriet om het verlies van een geliefde. En de plaats die je aan dit verdriet moet geven. En iedereen gaat daar zo op zijn eigen manier mee om. Gelukkig is daar dan een Hesher om de brokken (die hij zelf maakt) terug te lijmen.
Heerlijk rol van Joseph Gordon-Levitt. Ik heb al aardig wat films van hem gezien en ik kan me niet herinneren dat hij me ook al één keer is tegengevallen. Erg veelzijdig acteur. Maar ook Rainn Wilson en het jongetje acteren voortreffelijk. Portmans rol is klein maar wel tof dat ze ook in zo'n productie meedoet.
Mooi!
frans123
Een dijk van een film. Boeiend van de eerste tot de laatste minuut. De film laat zien dat we allemaal af en toe een Hesher in ons leven nodig hebben ,of hem zelf moeten zijn of worden. Hesher als metal-jesus....de mensen hierboven die 2 of 3 sterren geven , en zeuren over vorm en inhoud,hebben helemaal niets van de film begrepen. De film is een aanklacht tegen zelfbeklag en zelfmedelijden. Het verhaal is een kapstok,waarin vooral TJ een fantastische rol speelt in dit tragikomische.licht absurditisch drama. Een film die je af en toe weer moet zien, waarin je leert te herwaarderen wat je hebt en niet treurig moet zijn om wat je niet hebt..
Hansjepansje
Goed, maar zat meer in.
De jonge T.J. woont samen met z'n vader en oma. Het huishouden is door de plotse dood van T.J.'s moeder helemaal ingestort. Het rouwproces verloopt zeer moeizaam, T.J. heeft het lastig op school en z'n vader heeft alle levensenergie verloren. Dan ontmoet T.J. toevallig Hesher, een zich van niets aantrekkende metalhead die plots besluit bij T.J. te komen inwonen. De ingrediënten voor een drama met een flinkje schuit humor, al is het vooral dat laatste dat goed is uitgewerkt, want als drama is dit toch iets te slapjes. Film had iets meer tijd mogen nemen om alles uit te werken, en op het eind wordt het allemaal wat te sentimenteel. Gelukkig is er nog de humor. Erg zwart, maar zeker op een hoog niveau. Beste moment uit de film is de geweldige zwembadscène
Qua acteerwerk steelt Joseph-Gorden Levitt de show (is er eigenlijk iets dat die niet kan?). Goeie timing in de humor en maakt van Hesher een sterk personage. De rest is degelijk, ook leuk dat Natalie Portman even langskwam. Haar karakter heeft weinig om het lijf (figuurlijk, niet letterlijk helaas), al kan ze haar klasse niet verbergen. Verder visueel onvoldoende en ook de soundtrack was matig. Had iets meer gebruik mogen maken van de door Hesher zo aanbeden muziek, maar die inbreng blijft redelijk beperkt.
Typisch zo'n 3.25* filmpje, maar ik maak er toch 3* van. Regisseur met iets meer oog voor het visuele, of die iets meer tijd nam om de dramalijn wat meer uit te werken had het toffe uitgangspunt meer goeds kunnen doen, maar helaas. Leuk tussendoortje wel, zo eentje die je gemakkelijk in de herkijk kan gooien.
david bohm
Deze film kwam voorbij op HBO en ik ben blijven kijken. Geinige over'-the-top rol van Gordon-Levitt en het is altijd fijn om Natalie Portman in actie te zien. Het komische gedeelte heeft de overhand maar op dramatisch vlak toch ook een paar aardige scenes zoals op het einde met de kist van oma.
baskefresh
Vind het echt een tegenvaller. Hoewel de rollen van Levitt en Portman goed ten tonele komen, valt de rest me zwaar tegen.
Het genre is eigenlijk een mix (in mijn ogen) van fantasie/ drama/ komedie/ misdaad; maar niet echt iets dat eruit springt. Weinig actie (op wat gekke fratsen van Hesher dan), weinig spanning, weinig van alles. Zwembad scene was wel meesterlijk, enorm vermakelijk en humoristisch. (wat moet het mooi geweest zijn om dat uit te mogen voeren!)
Het verschil in leeftijd (zoals doen voorkomen in de film) tussen Portman - Levitt - en het jonge menneke vond ik te groot om hetgeen zich voordoet tussen die 3 wat kracht bij te zetten. Visueel en ook de muziek vond ik erg zwak; zeker met het oog op het personage van Hesher.
Het gemiddelde van de film verbaasd me dan ook enorm; voor mij is het niet meer dan 2,5*, in positieve zin te wijten aan (de invulling van) de rollen van de twee eerder genoemde.
Decec
Een goede dramafilm...
Prima verhaal...
Wat een vandalisme...
En een moeilijk leven...
Prima acteerwerk...
Overdreven bekende acteur Joseph Gordon-Levitt...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima geluid
(Dolby Digital)...
Goeie film waarin een jongen en zijn vader de dood van zijn moeder proberen te verwerken, tot er een vreemdeling in huis komt. Qua verhaal stelt het niet veel voor, maar de film zit vol mooie en tragische personages. Het eigenzinnige titelpersonage vormt hier een mooi contrast bij en wordt ook uitstekend neergezet door Joseph Gordon-Levitt. Zowel leuk en mooi, echter ligt de tragiek er hier en daar wat te dik bovenop.
john mcclane 2
De manier waarop de personages elkaar ontmoeten en en de interactie tussen hen,was vreemd.
Het is tragisch,maar ik had er meer van verwacht,met name van het personage gordon levvit .
Een anarchistische punk rocker die pissed off is over alles.
maar hij is vooral passief,en heeft schijt aan alles.maar dat zou in zekere zin het zelfde kunnen zijn.
Maar ieder personage heeft iets wel iets in tragische zin.
je vraagt je regelmatig of wat hen drijft,of juits niet.
had er iets meer van verwacht.de film heeft de best new director prijs gewonnen.bij het philedelphia film festival.
We zijn inmiddels bijna 6 jaar verder en geen nieuwe film op haar naam.
merkwaardig.
in zijn eigenzinnige tragiek geef ik hem 3 ster.

Earthlings

Fish Tank
Drama, 2009

The Way
Drama, 2010
verlies van geliefdeclerkgrocerybriefs duringcreditsstingeryoung girl