• 9.373.656 stemmen

Geregisseerd door: Spencer Susser

Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Natalie Portman en Devin Brochu

Releasedatum: 23 februari 2012

Plot Hesher

"Sometimes life gives you the finger and sometimes it gives you..."

De 13-jarige T.J. en zijn vader zijn beiden diep geraakt door het tragische verlies van hun moeder en vrouw, en wonen nu samen met hun oude oma. Op weg naar school ontmoet T.J. Hesher, een man van eind twintig met een zwaar verleden. Hij zorgt ervoor dat T.J. diep in de problemen raakt, erger dan hij zich ooit voor had kunnen stellen. Nicole, een cassière, probeert T.J. te beschermen. T.J. wordt verliefd op Nicole, maar zijn fantasie over haar wordt vernietigd door Hesher. Hesher trekt in bij T.J. zijn vader en hun oma. Hij is hier niet voor uitgenodigd, maar wordt op een bepaalde manier toch geaccepteerd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Goed drama met een vleugje humor Het verhaal is een beetje vreemd, maar wel lekker. Het is duidelijk dat Joseph Gordon-Levitt hier de show steelt. Hij zet echt een goede rol neer. De rest van de cast is beduidend minder, maar ook niet slecht. Ik heb genoten van deze film! 3,5 ster

avatar van Hesher

Hesher

Geweldige film; boeit van begin tot eind. Superrol van Joseph Gordon-Levitt; 'n personage wat scheit heeft aan alles. De invloeden van Metallica maken het helemaal af.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Ongeacht hem niet afgezien te hebben ( mis nog een half uurtje waardeer ik hem op een 3,5. Meeslepend en controversieel

avatar van Vascago

Vascago

Prachtige film. Vooral door het briljante acteerwerk, maar ook door de inktzwarte humor die door het drama geweven is. De soundtrack maakt het compleet.

Dikke 4.5 * . Kan bij herziening nog wel eens hoger worden.

avatar van Captain Sik

Captain Sik

Briljante, eigenaardige, trieste, humoristische film.

Zeker gaan kijken. Levitt heeft een geweldige rol! Ik heb genoten van deze film en ga 'm zeker nog eens kijken.

avatar van Captain Sik

Captain Sik

gauke schreef:

De regisseur probeert een uniek verhaal te vertellen maar kan geen keuze maken. Daardoor komt deze film rondom een op zichzelf interessant thema: "leren waarderen wat men heeft", ongeconcentreerd, onevenwichtig, niet consequent, geforceerd, verwarrend en zelfs voorspelbaar over en onderhoudt ie matig. Door de dan weer grappige, dan weer enge scènes en het gebruik van (mooie) metaforen ontstaat een vreemde mix van zwarte komedie, sociale aanklacht en rouwverwerkingsdrama. Jammer want het verhaal barst van de potentie; daar had meer uitgehaald kunnen worden.

Ik ben het niet met je eens Gauke, ik vond deze film zeer onderhoudend! Die vreemde mix vond ik juist zo interessant. Volgens mij was dat ook juist helemaal de bedoeling. Je beschrijft precies het karakter van Hesher: ongeconcentreerd, onevenwichtig, niet consequent, geforceerd, verwarrend en voorspelbaar...!

avatar van Eny

Eny

Zonder ook maar iets van te voren te weten, dus zonder verwachtingen, begon ik aan deze film.

Achteraf zeg ik poeh... Wat een bijzondere, mooie, op momenten hilarische, maar vooral heftige film. Vanaf het eerste moment tot na de hilarische aftiteling zat ik als vastgespijkerd aan mijn stoel. Meeslepend! De film maakt de belofte uit Motorbreath, (een van mijn favoriete nummers en tevens de soundtrack van de film) 'it is going to take your breath away' helemaal waar.

Na hem gezien te hebben blijf ik ermee bezig in mijn hoofd. Ik ben nog steeds alles aan het laten bezinken en niet zo goed in staat om nu al in een recensie te verwoorden wat ik ervan vind, maar ik kan al wel zeggen dat ik het een waar meesterwerk vind en een plek moet vrij zien te vinden in mijn Top10.

avatar van Zinema

Met terugwerkende kracht.

En zeer goed geacteerde tragi-komedie is wat Hesher in elk geval omvat. Niet alleen vanwege het treurige verhaal en de uitzichtloze omgeving waarin het hoofdrollende jongetje zich bevindt, leeft de kijker met hem mee. Zijn performance is prachtig en doet je de 'vervelende' titelrol-vertolker vooral als onwelkome plaaggeest doen overkomen. Het verhaal omtrent een ‘zichzelf uitnodigende gast die nooit meer weggaat’ is erg origineel, maar ondermijnt tevens het diepere drama. Gelukkig maar.

De vervreemdende aanpak van dit originele gegeven werkt regelmatig verfrissend, maar stoort eveneens. ‘Wat wil die irritante Hesher nu eigenlijk?’ en ‘waarom sodemietert niemand hem op straat?’ zijn vragen die menigmaal door het hoofd van de kijker zullen spoken. Vaak net niet lang genoeg om vol verbazing een lach te onderdrukken wanneer Hesher zich weer eens onconventioneel gedraagt. Geen boer-met-kiespijn-gelach, maar ook geen hilariteit. Wel veel gegniffel.

Ondanks dat er vrij prominent op de hoes wordt vermeld ‘featuring music by Metallica and Motorhead’, is er van een royale soundtrack met deze heavy-metal giganten nauwelijks sprake. Het is vooral het grotendeels ontbreken daarvan wat opvalt. Anderhalf liedje en 'n basloopje komen hoogstens in vier flarden voorbij. Kort maar krachtig en zeker niet voldoende om speciaal vermeld te moeten worden. Alhoewel, het is maar hoe je het bekijkt.

De absurde humor waarmee deze film is doorspekt begint tegen het einde dan toch meer de doorslag te vinden naar drama. Door middel van flashbacks wordt de gevoeligste snaar geraakt tijdens het tonen van de tragedie die aan 't verhaal ten grondslag ligt. Een en ander weet op deze wijze met terugwerkende kracht emotionele indruk te maken. En dat is best knap werk. Want ondanks dat het voorafgaande soms ook sterk is, je zit als kijker bijna te wachten op een moment van ontlading.

Goed.

Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.

avatar van laundromat

laundromat

Eindelijk gezien! Die T.J. is erg overtuigend. Leuk om Gordon-Levitt in zo'n rol te zien. Het kan snel over de top worden bij zo'n type. Moest soms ook wel lachen zo absurd dat het was. Prima vermaakt ook mede door de altijd fijne aanwezigheid van Portman. Zet haar een bril op en sobere kleding en ze ziet er nog mooi uit! De kracht van de film zit in het feit dat je meeleeft met T.J. en het goede acteerwerk.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Wat een heerlijke absurde, pakkende, aparte, zwarte drama/komedie!

Na 50/50 weer een mooie film van Joseph Gorden..

Een beetje vreemd maar wel heel erg lekker.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Een erg goeie film, de famillie die een zwarte wolk boven hun dak krijgt vanwege de dood van hun moeder, waardoor de hele famillie sfeer is uitgestorven.

En dat ze uit einmdelijk Hesher ontmoeten, een ruige hard rocker die schijt heeft aan alles en van het leven een regel loze feestje maakt, maar toch komt met een goed doel.

Een goed verhaal met mooie ideeen er achter.

4,5

avatar van tal1b

tal1b

it's green and slimy, and smells like bacon

avatar van Waku

Waku

Hele aparte tragi-komedie.

De manier waarop en hoe rocker anex stuff kikker Hesher een plaats in het huis van de familie krijgt moet je maar met een korrel zout nemen. Verder ontstaat er een degelijk drama die niet helemaal verzuipt in een totale depressie vanwege het wispelturige gedrag van Hesher.

Echt wat luchtiger wordt het er allemaal niet op maar het zorgt af en toe voor een glimlach.

"Hesher" is geen 13 in een dozijn film en je moet er voor in de stemming zijn om hem gaan te bekijken maar het is zeker de moeite van het kijken waard.

Leuke verrassing.

Heb al meerdere links naar andere films gehoord, ik heb de hele tijd zitten kijken met Visitor Q in m'n achterhoofd. Vreemde snuiter die zich met geweld in een gezin werkt, hen langzaam over het randje brengt om hen daarna uiteindelijk weer bij elkaar te brengen. Met dat verschil dat Q nog een pak extremer is en meer op de humor speelt. Hesher is bitterder en een stuk deprimerender, al valt de zwarte humor niet te missen.

Levitt doet het perfect, goeie en erg veelzijdige acteur. WIlson is ook leuk om terug te zien, Brochu is een kleine ontdekking, al valt het bij zo'n jong iemand altijd af te wachten wat verdere films brengen. Portman is oké, maar heeft weinig om handen.

Bij moment is het lekker ongegeneerd fout, dat zijn eigenlijk de hoogtepunten van de film. Susser houdt het alleen niet helemaal vol tot het eind, waardoor er enige meligheid insluipt die er absoluut niet in thuishoort.

Maar toch aardig verrast. Wist vooraf helemaal niks van de film, blij om dan zo'n wars en origineel werkje voorgeschoteld te krijgen.

Dikke 3.5*

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Stuurloos.

Hesher heeft mogelijkheden genoeg, maar uiteindelijk is het van alles een beetje geworden, zonder in iets uit te blinken.
Dan is Hesher (het personage) droogkomisch, dan weer een ongelooflijke klootzak, dan eens een "vriend"... Alles blijft zo onduidelijk. Voor hetzelfde geld is Hesher niet "echt" en is hij of een denkbeeldige vriend of TJ als volwassene of weer iets anders.
Ik kan er alleszins niet goed bij om wat het nu allemaal gaat.

Devin Brochu is toch wel de uitblinker. Vaak gebeurt het dat kindacteurs nog niet lijken te beseffen wat ze doen, maar hij toont verrassend veel naturel in z'n acteren.
Joseph Gordon-Levitt vind ik best matig. Zijn rol geeft hem alle gelegenheid om uit te blinken, en hij doet ook niks fout, maar omver geblazen ben ik zeker niet.
Natalie Portman is oké, maar heeft een beperkt rolletje.

Visueel oogt Hesher wat goedkoop. Het camerawerk is soms wat rommelig/ onverzorgd, maar dat zorgt er langs de andere kant dan weer voor dat het nooit aan de doorsnee Hollywoodfilm doet denken - niet dat dat nog nodig was gezien de inhoud.
Voorts is het prettig om enkele metalklassiekers uit de tachtiger jaren te horen. Amen to that.

2,5

avatar van Shinobi

Shinobi

Erg vermakelijke film met een vleugje drama erin verwerkt die me af en toe aan het Japanse Bijita Q deed denken.

Hesher is een erg luidruchtige, onbehouwen personage en toch ontwikkel je een zwak voor hem gedurende de film. Erg sterke rol van Levitt.

Ook Portman mocht er zijn in een totaal andere rol die ik van haar gewend ben.

De film had misschien iets dieper kunnen gaan qua verhaal, maar zo 'rauw' als het nu is daar kan ik ook best mee leven. Beetje net zoals de personage Hesher zelf eigenlijk.

3,5 Sterren.

avatar van marlijnzzz

marlijnzzz

het ene moment plas je zowat in je broek van het lachen, het andere moment heb je tranen in de ogen. Het is echt een prachtige film. Als je hesher in je leven tegenkomt betekend dat denk ik dat er iets behoorlijk moet veranderen in je leven . hesher is een ongelovelijke gore klootzak en tegelijkertijd is hij een lieve behulpzame man. Je weet niet wat je van die man kan verwachten en tegelijkertijd weet je dat je je moet voorbereiden op het ergste. Kortom echt een prachtige film en zekerweten een aanrader!

avatar van AlexvanRiel

AlexvanRiel

Een Amerikaanse independent film die wordt geroemd om zijn zwarte humor heeft bij mij vaak tijd nodig om goed binnen te komen. Zoals eerder bij bijvoorbeeld Savages, Me and you and everyone we know en Squid and the whale heb ik ook bij Hesher geen enkele keer moeten glimlachen. Terwijl ik tijdens de rockriff bij de introductie van Hesher toch een aardige dosis humor verwachtte. Pas toen ik begreep dat ik met een zwaarmoedige drama van doen had, begon de film te leven.

Het personage van Hesher is compleet onvoorspelbaar en Gordon-Levitt weet hem precies de juiste mix van duisternis en aaibaarheid mee te geven. Alleen kwam de 'vriendschap' van TJ en Hesher niet geloofwaardig op mij over omdat TJ volgens mij de hele film een gruwelijke hekel aan de indringer had. Want wat doet Hesher eigenlijk wat TJ zou kunnen waarderen? Natuurlijk is Hesher uiteindelijk het breekijzer die het ontwrichte gezin uiteindelijk losmaakt en de vader van zijn baard ontdoet, maar iets meer warmte tussen TJ en Hesher kon geen kwaad.

De acteur achter TJ doet trouwens goed werk, maar Portman vond ik niet echt overtuigen. Het personage wist het stereotype 'sullige meid met pech' niet te overstijgen ('Why is this always happening to me') en ook vader Rian Wilsson was me iets te eendimensionaal.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Platte humor , maar eerlijk gezegd was de schoonheid van Natalie Portman onder het vergrootglas dat ze droeg het enige wat me echt kon boeien.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Deze film in één woord? Tja... grillig is misschien het beste woord.

Het ene moment lach ik de ballen uit mijn broek; het andere moment word ik meegesleurd in de depressieve sfeer. Een echte tragikomedie dus. Hoe dan ook, een van de meest eigenzinnige films die ik afgelopen tijd heb gezien, met de sublieme Joseph Gordon-Levitt (als Hesher) als absolute hoogtepunt.

3,5 *

avatar van Rednas 2

Rednas 2

In eerste instantie dacht ik dat de figuur Hesher een imaginaire vriend of alter-ego van het jongetje TJ was. Dan was het verhaal nog een beetje te begrijpen geweest. Hesher bleek echter een echte persoon die zich in het leven van TJ en zijn vader opdrong. Een echte hulp bleek Hesher niet te zijn. Wel was er sprake van een hoop nutteloos gooi en smijtwerk en over-the-top wraakacties (auto in de fik, neus afgeknipt) op een knul die TJ lastig viel. De film eindigt met een even nutteloos rondje wandelen met de oma van TJ in haar doodskist, omdat dit de laatste keer zou zijn dat dit mogelijk was...Het acteerwerk was zeker ok, maar het verhaal vond ik niet geloofwaardig en zeker niet boeiend. Drie sterren en dan houdt het op...

avatar van kimelie

kimelie

@ Rednas2 heb je ooit gehoord van spoilers

avatar van sakkediemus

sakkediemus

Fijne film en ook best wel origineel.

Levitt speelt fantastisch als Hesher, andere opvallende rollen zijn die van TJ en z'n vader.

Erg leuke combinatie drama en (zwarte) humor. Soms hilarisch, soms heerlijk fout, deprimerend.

Alleen jammer dat het melige naar het einde toe (weer) niet kon uitblijven. Was nogal misplaatst.

Verder eigenlijk weinig op aan te merken. Echt wel van genoten.

Dikke 3,5 *

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Ik voelde me een beetje ongemakkelijk tijdens het kijken van deze film. Wellicht omdat ik zelf nogal een dame ben. Hesher gedraagd zich een beetje als een beest met zijn barbaarse gedrag en taalgebruik. De film is er op gebrand om de kijker te shokkeren met de eigenlijke personage van Hesher. Logische titel dan ook.

Natalie Portman die een beetje een sul is, vond ik wel leuk om te zien zo. Padmé heeft geen kilo make-up nodig. Natuurlijke looks staan haar ook prima. Dat ze het bed in duikt met Hesher is alleen maar logisch. Een sullige vrouw wilt ook wat.

Ik had zo te doen met de kleine Devin Brochu. Hij zit net in zijn pre-pubertijd, en om Hesher dan als soort rolmodel te hebben, nou dat pakt niet altijd goed uit. Zijn dialogen met Hesher zijn dan ook wel amusant om naar te kijken.

Joseph Gordon-Levitt heeft het ook echt prima gedaan, maar ik vond het karakter Hesher toch iets te geforceerd over komen. Misschien lag dat aan het script.

Het einde vond ik wel mooi symbool staan, waarbij de drie mannen zich 'bevrijden' door de grafkist mee de straat op te nemen for a last walk, and keeping so their promise to Granny.

Rating: 3*

avatar van Fryce

Fryce

Juweeltje!

avatar van Aapje81

Aapje81

Onconventionele film met een overtuigende Levitt en een verassende rol van Rainn Wilson. Af en toe loopt de film voor geen meter en lijkt er niet echt een idee achter te zitten maar op andere momenten weet Hesher toch een gevoelige snaar te raken.

Het personage van Portman voegt weinig toe en de film zal ondanks al zijn orginele invalshoeken toch niet echt bijblijven. Al met al was dit interessant genoeg maar er had meer ingezeten.

Boven gemiddeld

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Dit was een erg vreemde film.

Lange tijd kon ik niet goed begrijpen waar de film naartoe wilde, maar uiteindelijk vallen de puzzelstukjes op zijn plaats en is dit een mooie film geworden over rouwverwerking en verdriet om het verlies van een geliefde. En de plaats die je aan dit verdriet moet geven. En iedereen gaat daar zo op zijn eigen manier mee om. Gelukkig is daar dan een Hesher om de brokken (die hij zelf maakt) terug te lijmen.

Heerlijk rol van Joseph Gordon-Levitt. Ik heb al aardig wat films van hem gezien en ik kan me niet herinneren dat hij me ook al één keer is tegengevallen. Erg veelzijdig acteur. Maar ook Rainn Wilson en het jongetje acteren voortreffelijk. Portmans rol is klein maar wel tof dat ze ook in zo'n productie meedoet.

Mooi!

avatar van notsub

notsub

De film heeft wel zijn momenten, maar waar gaat het nu eigenlijk over ging? Er wordt een hoop getierd en vernield. Enerzijds wordt Hesher neergezet als een domme Metalhead, anderzijds heeft hij ook wel weer wat inhoud, als is het erg onsamenhangend allemaal. Veel drama is er zeker te zien, maar het komt als los zand over.

avatar van frans123

frans123

Een dijk van een film. Boeiend van de eerste tot de laatste minuut. De film laat zien dat we allemaal af en toe een Hesher in ons leven nodig hebben ,of hem zelf moeten zijn of worden. Hesher als metal-jesus....de mensen hierboven die 2 of 3 sterren geven , en zeuren over vorm en inhoud,hebben helemaal niets van de film begrepen. De film is een aanklacht tegen zelfbeklag en zelfmedelijden. Het verhaal is een kapstok,waarin vooral TJ een fantastische rol speelt in dit tragikomische.licht absurditisch drama. Een film die je af en toe weer moet zien, waarin je leert te herwaarderen wat je hebt en niet treurig moet zijn om wat je niet hebt..

avatar van RuudC

RuudC

Een film die pronkt met de muziek van Metallica, valt of staat al met de songkeuze. Als ik de zooi van St. Anger en Death Magnatic (Lulu vind ik niet eens de moeite van het lusiteren waard) voorgeschoteld had gekregen, zou het een lange, lange zit worden. Het blijft gelukkig bij Kill ‘Em All, Ride The Lightning en Masters Of Puppets. Daar moet ik met sommige fans onbegrijpelijkerwijs nog over discussiëren, maar dat zijn overduidelijk de meest bevlogen en geïnspireerde platen die ze hebben uitgebracht. Tot zover Metallica. Toffe soundtrack dus en ook met Mötorhead heb ik geen moeite. Rock Out is een tof nummer, al is het jammer dat ze de “rock out with your cock out”kreet van Lemmy niet laten horen.

Hesher dus! Een wat absurde film over een metalhead die schaamteloos intrekt in een uit elkaar gevallen gezin. Vader zit er als een zombie bij, moeder is net dood, kind ontspoort en oma probeert met haar laatste krachten de boel bij elkaar te houden. Het resultaat is een verhaal dat heel tragisch en grillig is. Her en der ontstaan humoristische momenten, maar het absurde overheerst. Hesher had het in zich om een erg goede film te worden, maar mist daarvoor een richting, een doel. Nu gebeurt het maar en lijkt het zich nergens naar toe te werken. Hesher is een film waar je voor in de stemming moet zijn. Sowieso is de toon veel zwaarder dan ik verwacht had. Verder puik acteerwerk. Het is zonder meer een interessante film.