• 9.377.956 stemmen

A Perfect Getaway (2009)

Mystery / Thriller | 98 minuten / 108 minuten (unrated director's cut)

Genre: Mystery / Thriller

Speelduur: 98 minuten / 108 minuten (unrated director's cut)

Geregisseerd door: David Twohy

Met onder meer: Milla Jovovich, Timothy Olyphant en Steve Zahn

Releasedatum: 6 augustus 2009

Plot A Perfect Getaway

"Welcome to paradise. Enter at your own risk."

Na hun trouwen, besluiten Cydney en Cliff (Milla Jovovich en Steve Zahn) op huwelijksreis te gaan naar Hawaï. Alles gaat goed en ze hebben de tijd van hun leven, totdat ze erachter komen dat er net een pasgetrouwd koppel is vermoord op Hawaï en dat de moordenaars waarschijnlijk op hetzelfde deel van Hawaï zitten als zij. Daarna weten Cydney en Cliff niet meer wie van de medetoeristen ze kunnen vertrouwen.

avatar van PEN15

PEN15

Ik vond het acteren een beetje van asylum-niveau. Onverklaarbaar, het zal vast aan mij liggen.

madmax1

Beetje dubbelzinnig, PEN.. kan ook aan mij liggen.

avatar van van duijn

van duijn

Niet heel goed maar toch best vermakelijk. Ik stoorde me alleen verschrikkelijk aan die slome dialogen die helemaal nergens over gingen. Milla Jovovich vind ik het net als nu altijd wel goed doen en Olyphant heeft het ook weer goed gedaan. Steve Zahn zie ik alleen niet zo graag als de bad-guy. Overtuigend vind ik hem niet met die rol De actie in het laatste half uur moet het daarom een beetje goed maken. *2.0

avatar van devidia

devidia

Ik vond de film wel meevallen, alleen is de plottwist gewoonweg te belachelijk voor woorden en simpelweg niet mogelijk, sterker nog is het einde zo rampzalig slecht dat het een driesterren film naar een 1 ster trekt

avatar van komerad

komerad

Kga um niet beoordelen, heb daarvoor te veel van de film gemist, de indrukken die ik had waren :

+ Mooie landschappen.

+ De actie/verwondingen vond ik vrij goed in beeld gebracht. (zoals bv mes in been)

- Vond de rest wat raar in elkaar steken, maar dak zal ook een deel te verklaren zijn doordat ik in feite slechts het laatste deel gezien heb.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Ik vond het gezien de vele negatieve commentaren en de vrij lage score toch helemaal geen slechte film. Vermakelijk filmpje met een (voor mij) steeds goed acterende Jovovich.

De sfeer wordt langzaam opgebouwd,de film vond ik hierdoor soms wat langdradig en het is toch wachten voor er echt iets gebeurd. De actie na de plottwist vond ik zeker niet verkeerd. Mooie landschappen ook..

Geen hoogvlieger, maar wel vermakelijk genoeg voor 3 sterren.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Niet spannend en met een belachelijk einde! Deze film sprak me in eerste instantie wel aan, hoewel ik geen moment op het puntje van m'n stoel zat, maar het einde doet totale afbraak aan de hele film.

ik ben werkelijk de enige die deze film zeer goed vond

Nee hoor ik doe mee.

PEN15 schreef:

Ik vond het acteren een beetje van asylum-niveau. Onverklaarbaar, het zal vast

aan mij liggen.

Uiteraard

avatar van fredereriqe

fredereriqe

Zeer goeie film!

Prachtige locaties, goed geacteerd, spannend goed in elkaar stekend verhaal.

Wel Beetje flauw einde.

madmax1

Dat einde ontbreek wat finesse aan. Geweldige mysterieuze film met top acteurs.

avatar van scc-j

scc-j

pierrrke schreef:
ik ben werkelijk de enige die deze film zeer goed vond

In een zeer goede film vind je geen scene(s) Waar in de moordenaars tegen elkaar gaan fluisteren ; misschien zijn hun wel de 2 moordenaars. TERWIJL JE HET ZELF BENT!

@ sc-j

Oi dan heb je film toch uit gekeken anders wist je het niet

scc-j schreef:

okee niet alles in deze film is logisch maar ik heb dan ook niet gezegd dat deze film perfect is Een antwoord op je vraag kan zijn misschien zijn ze zo gestoord dat ze hun rol zodanig goed spelen om zeker niet verdacht te worden ik denk in ieder geval dat er over nagedacht is waarom ze zo stiekem gaan fluisteren.,

ik vind de film goed omdat hij niet zo standaard is met domme tieners die domme keuzes maken, etc de film zit vol leuken dialogen en hier en daar wat humor van vooral timothy olyphant , de hele film lang is er ook een dreiging van dat de moordenaars wel eens heel kort bij konden zijn ipv dat er willekeurig slachtoffers neergestoken worden. Daarnaast is de film ook nog eens tot in de puntjes verzorgd kwa camerawerk.

De film behoudt het goede niveau jammer genoeg net niet de hele speelduur. Steve Zahn komt wat lullig aan zijn eind en het mocht voor mij nog wat langer duren

madmax1

Speciaal de hele film nog eens doorpluist,.kan niks ontdekken wat de filmverraad,maar dat hat ik al eerder aangegeven, misschien zijn hun wel de 2 moordenaars. We denken jullie zijn killers,met andere woorden, het kunnen moordenaars zijn ,dit alles wordt gefluisterd en komt logisch over, alleen als je einde weet is het onlogisch .
Na deze inspectie nog eens gezien hoe goed deze film is, ik had een ander eind in gedachte .

Ook de hele cast is perfect op zijn plaats.met Milla Jovovich echt super ga hier geen interessante woorden aan toevoegen, een klasse film die ik nu bij herhaling zie dat ik hem te weinig had gewaardeerd en doe er een vol punt bij.

pierrrke

ik heb hem nu al 3 maal gezien en bij iedere kijkbeurt bevalt hij me meer. vind het echt jammer dat hij nog niet eens boven de 3 sterren uitkomt.

avatar van puckb96

puckb96

Een erg vermakelijke thriller.

Prima cast met mensen zoals milla jovovich, timothy olyphant en marley shelton maar met name is deze film ook puur vermaak. De zogenaamde 'twist' op het einde was op zich wel leuk maar kwam nogal onlogisch over aangezien milla en steve nog in de tent zaten te praten wie ze konden vertrouwen en wie niet. Raaaaarrrrr. Gewoon kijken met popcorn in je ene hand en cola in de ander en gewoon jezelf vermaken met deze film.

avatar van Tun-89

Tun-89

Acteren irriteerde mij een beetje vond ik

niet van hoge kwaliteit.

Maaar de film komt met verassingen die ik helemaal

niet zou verwachten dus het was wel een spannende Thriller

met (voor mij) een onverwachte twist/einde.

3 *

avatar van Thomasco

Thomasco

Ik vond hem zwaar tegenvallen; de plottwists kwamen zo onverwacht dat je ze net weer wel zag aankomen (ik vermoed ook dat de 'adventure' setting expres gekozen is om de aandacht te richten op de actie en het avontuur in plaats van de plot)
Na de film zat ik echt met het idee dat de film helemaal niet klopte; hetgeen ook niet leuk is. Bij een vlugge herbekijking bleek het wel allemaal te kloppen (al hadden ze op 2BE een stukje verkeerd ondertiteld in die fluisterscene in de tent: 'laten we de wandeling afmaken zodat WE er levend geraken' ipv 'zodat IEDEREEN er levend geraakt'. (het klopt nu wel niet woord voor woord maar you get the point) Die scene deed ze gewoon twijfelen aan de geplande moord omdat het koppel toch wel avontuurlijk aangelegd is; hetgeen ik dan ook niet begrijp omdat Cliff op het einde toch een getrainde moordenaar blijkt..)
Qua motieven tot moord tast ik ook in het duister, al zegt Cliff wel dat hij Cydney zoveel mogelijk levens wil laten leiden maar dan snap ik weer niet waarom ze die lift hebben geweigerd aan dat eerste koppel in het begin van de film omdat zij me toch ook een goed target leken.
Het is moeilijk om iets over deze film te zeggen zonder hem helemaal te verklappen, hetgeen hieronder ook wel blijkt want ik zie her en der wel een spoiler staan.
Positief aspect: Jovovich en Sanchez mogen zeker gezien worden.

avatar van K. V.

K. V.

Dit vond 'k een vermakelijke film. Geen breinbreker, maar toch voldoende spanning en mysterie om je de volledige speelduur te boeien. De cast deed het ook niet slecht.

Voor de rest niet zo bijzonder, maar toch eens leuk om mee te pikken als ze hem op tv tonen.

avatar van puckb96

puckb96

ik heb hem vorige week weer eens opgezet en hij is me flink tegenvallen.

Vorige keer vond ik het nog zo'n leuk filmpje, maar bij de tweede kijkbeurt is ie nogal tegengevallen.

avatar van Lennert

Lennert

Ondanks dat ik de twist toch eerder zag aankomen dan hij in de film naar voren kwam, heb ik me toch uitermate goed vermaakt. David Twohy heeft er met zijn uitstekende regie (prachtige scene waarbij Zahn aan het filosoferen is, terwijl de achtergrond van het een op het andere moment in slow-motion overgaat, tot hij zijn vingers op de mensen richt en alles ineens weer normaal beweegt!) een erg mooie en spannende film gemaakt, die zichzelf goed verkoopt met sterke dialogen, harde actie, spanning en uitstekend acteerwerk.

Extra pluspuntje zijn de mooie omgevingen van Puerto Rico, die het spannende script meteen goed contrasteren met zon, zee en blauwe lucht. Niet iedere spannende film hoeft zich immers in het duister in een bos af te spelen, juist in de idyllische plaatsen komt het extra goed over omdat we ons hier sneller veilig zullen wanen. Overigens erg grappig dat Chris Hemsworth ook nog een rolletje had, ik had hem buiten Thor nog nergens anders in gezien, maar zijn gezicht kwam me nu toch wel erg bekend voor. Beste rol blijft eigenlijk nog wel Timothy Olyphant, die ik graag badass tekeer mag zien gaan.

Afgezien van het feit dat ik de plottwist liever niet had zien aankomen, is A Perfect Getaway gewoon een vakkundig geschoten film. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen wat over het script te zeuren hebben, maar ik heb het met alle plezier zo uitgezeten zonder me ergens aan te hoeven ergeren.

Laks

Vermakelijke en onderhoudende thriller, zonder meer. Prima om een avond mee te vullen, maar wordt nergens echt speciaal. 3* dus

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Viel wel mee.

Lekker rustig tempo, gek veel gebeurt er niet maar de setting is ronduit prachtig.

De 'twist' in het verhaal zag ik al wel vrij snel aankomen, maar goed. Wel een beetje vreemd dat het moordende koppel onderling tegen elkaar zegt dat ze het andere koppel verdenken...

Acteurs doen het allemaal meer dan behoorlijk en ook de regie is afdoende.

Jawaddedadde schreef:

Dat dacht ik eerst ook na de twist, maar bij herziening van enkele stukken, blijken ze nergens echt te zeggen dat ze het andere koppel verdenken of dat zij de moordenaars zijn.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Ben je zeker? Kan me toch echt die scène wanneer ze die rivier (o.i.d.) oversteken en het meisje doet alsof ze moet plassen herinneren waarin ze het volgens mij duidelijk onderling hebben over hun metgezellen en de mogelijkheid dat zij de moordenaars zijn.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Als ik me niet vergis impliceren ze in dat gesprek dat het andere koppel de moordenaars zouden kunnen zijn in de zin dat ze hen erin kunnen luizen voor hun moorden. Het probleem is dat de film die dubbele laag in de dialogen nooit uit legt en je de film eigenlijk nog een keer moet kijken om die dubbele laag te zien.

Ik vond het persoonlijk een heerlijke film,

Ik heb heel de film op het puntje van mijn stoel gezeten

en was zeer aangenaam verrast door het einde.

een welverdiende 4.5*

Mr_White schreef:

Jep, inderdaad. Dialogen zaten eigenlijk nog goed in elkaar. Als je hem de eerste keer kijkt, denk je dat ze de andere koppels als moordenaars verdenken, wanneer ze tegen elkaar fluisteren. Terwijl je bij een tweede kijkbeurt duidelijk merkt, dat ze wel praten over de andere koppels, maar niet verdenken als moordenaars. Ze willen namelijk de moorden in hun schoenen schuiven.